Άντε για όποιον θέλει να διαβάσει τη συνεντευξη το ΑΙ είναι φίλος μας (τσεκαρα στα γ΄ρηγορα δεν έχει λαθη…έτσι τα είπε)
Panionianea:
Λοιπόν αρχικά ευχαριστούμε που είστε μαζί μας.
Κώστας Ρούπτσος:
Ευχαριστώ και εγώ
Panionianea:
Θα έλεγα να ξεκινήσουμε λίγο με τα φρέσκα κουλούρια που λέμε και να πούμε μετά να γενικεύσουμε την κουβέντα. Έχουμε μία πρώτη εικόνα από την ομάδα και μέσα από τα φιλικά και μέσα από το κύπελλο. Ποια είναι η δική σας εικόνα και αν είστε ευχαριστημένος μέχρι τώρα από αυτό που βλέπετε και από τη δουλειά που γνωρίζετε ότι γίνεται στις προπονήσεις.
Κώστας Ρούπτσος:
Καταρχήν να ευχηθώ σε όλους μια καλή σεζόν και πριν μιλήσω για το ποδόσφαιρο να πω ότι είναι μία ευτυχή συγκυρία για τον Πανιώνιο. Θέλοντας να αναφερθώ και στα άλλα τμήματα, καθώς και το μπάσκετ και το βόλεϊ αντρών γυναικών και το πόλο, πιστεύω θα είναι εξαιρετικά τμήματα φέτος και ανταγωνιστικά σε όλα τα επίπεδα, όπου γίνεται μία εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια και νομίζω ότι ο Πανιώνιος είναι τυχερός που διαθέτει ανθρώπους που προσπαθούν τόσο πολύ να έχουνε ανταγωνιστικά τμήματα στα σημαντικά αθλήματα και νομίζω ότι φέτος έχει γίνει και το πρωτοφανές στο γυναικείο βόλεϊ να είναι στις στοιχηματικές πρώτο φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων ο Πανιώνιος. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ αυτό και με διαφορά.
Αυτό βέβαια δεν σου εξασφαλίζει τίποτα γιατί για μένα κάθε προσπάθεια έχει τεράστια δυσκολία. Όμως δείχνει κάτι. Και ελπίζω όλοι να μπορέσουμε από το το ρόλο και το πόστο που έχει ο καθένας να φανούμε αντάξιοι και στην ιστορία και στον κόσμο για αυτό που θέλουμε να να υπηρετήσουμε. Ε, τώρα από κει και πέρα για το όσον αφορά το το ποδοσφαιρικό τμήμα, ε, βρισκόμαστε σε ένα τρίτο χρόνο προσπάθειας, που αν θέλουμε να να ξεκινήσουμε με μία γενική αναφορά, νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει να να αξιολογήσει αν η προσπάθεια αυτής της διοίκησης που τώρα μπαίνει στον τρίτο χρόνο, έχει κάνει εκείνες τις ενέργειες σε όλα τα επίπεδα και ξέρετε γιατί κάποια στιγμή συζητάγαμε πολύ το χρέος, δεν είναι μόνο το χρέος.
Είναι τι παραλαμβάνει κανείς σε όλους τους τομείς που πρέπει να δραστηριοποιείται και να έχει ένα τμήμα, τι βρήκε, τι προσπαθεί να εξελίξει και τι πρόοδο παρουσιάζει σε όλη αυτή τη διαδικασία. Εγώ θέλω να πω ότι αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες στο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα γιατί ξέρετε το χρέος είναι χρέος αλλά είναι και ένα κομμάτι οικονομικό. Βέβαια από πίσω έχει και μία πολύ μεγάλη διαχείριση γιατί έχουμε ξεπεράσει τα 100 δικαστήρια και αξιολογούμε ότι έχουμε περίπου 30 ακόμα. Ε, οπότε τώρα το συζητάμε σαν κάτι που να έχει περάσει, αλλά ευτυχώς τουλάχιστον το χουμε βγάλει απ την καθημερινότητα για να ασχολούμαστε με το παραγωγικό τμήμα της δουλειάς μας και να μένουμε και να συγκεντρωνόμαστε πάνω σε αυτό γιατί πρέπει να να οδηγήσουμε την ομάδα σε σε μία νέα πραγματικότητα.
Και αν κάποιος δει και τις συνεντεύξεις μου από όταν ξεκινήσαμε, γιατί ξέρετε δεν έχω δώσει και πολλές. Εγώ έχω μιλήσει μόνο στη γενική συνέλευση και σε κάποιες εκπομπές, στη δική σας και σε κάποιες πανιώνες εκπομπές. Δεν δεν έχω μιλήσει αλλού. Οπότε δεν είναι πολλές. Θα μπορέσει να δει ότι κυρίως όταν μιλάγαμε εμείς για πλάνο τριετίας που θέλουμε το αποτέλεσμα αυτού να είναι η ομάδα να έχει ανέβει στη Super League 1. Όμως το πραγματικό μας όνειρο είναι να κάνουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου μία
κανονική ομάδα, η οποία μέχρι τώρα δεν ήτανε.
Και λέω δεν ήτανε, γιατί όταν έχεις χρέη που πρέπει να διαχειριστείς πίσω, δεν έχεις μία ποδοσφαιρική εγκατάσταση, ένα γήπεδο όπως πρέπει να το έχεις, όταν δεν έχεις προπονητικό κέντρο να προπονηθείς, όταν έχεις μία ακαδημία η οποία δεν έχει εγκαταστάσεις δικές της και πρέπει να πηγαίνεις σε διάφορα γήπεδα δεξιά και αριστερά, όταν έχεις ένα γήπεδο στο οποίο δεν μπορείς να διαχειριστείς τις καντίνες γιατί τις έχει ένας ιδιώτης, όταν δεν έχεις μία μπουτίκ να πουλήσεις τα ρούχα γιατί έχει παραχωρηθεί σε έναν ιδιώτη.
Όταν πρακτικά δεν έχεις τίποτα και έχεις ένα γήπεδο το οποίο δεν πληρεί τις πολύ βασικές προϋποθέσεις, το οποίο μπορεί να είναι ιστορικό και να το αγαπάμε όλοι και να μπαίνεις μέσα και να έχει μία ενέργεια, μία αύρα, αλλά είναι εγκαταλειμμένο.
Ε, ξέρετε, δεν είναι συνθήκες που να μπορείς να πεις ότι μπορώ να παρουσιάσω μία κατάσταση ποδοσφαιρική η οποία να είναι αντάξια της ιστορίας και του ονόματος του συλλόγου. Άρα πρακτικά είχε ένα τελικό στόχο η προσπάθειά μας και αυτό έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευτεί, στο να κάνουμε ό,τι περνά το χέρι μας ώστε η ομάδα να παίξει Super League 1.
Αλλά ξέρετε για μένα προσωπικά και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη συνείδηση μετά από δύο χρόνια τώρα, ότι δεν θα δεν θα αποτελεί απολύτως τίποτα αυτός ο στόχος αν τον καταφέρουμε, αν αυτός δεν συνοδεύεται και με μία πραγματική αναβάθμιση του συλλόγου στο να θεωρείται ο Πανιώνιος πλέον ξανά σημαντική και μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα έτσι όπως το αξίζει και δεν υπάρχει μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα άμα δεν έχει τις συνθήκες εκείνες.
Δηλαδή μία γηπεδική εγκατάσταση σοβαρή όπως έχουνε τώρα όλες οι μεγάλες ομάδες. Και αυτή είναι η διαφορά γιατί πρέπει να πούμε πότε είσαι μεγάλη ομάδα όταν έχεις κάποιες βασικές προϋποθέσεις ότι έχεις μία σοβαρή ποδοσφαιρική εγκατάσταση, ότι έχεις ένα σοβαρό προπονητικό κέντρο, ότι έχεις μία σοβαρή ακαδημία ότι έχεις εκείνα όλα τα πεδία που μπορείς να προσφέρεις στους φιλάθλους ή να προσελκύσεις νέους φιλάθλους προσφέροντας μία συνολική υπηρεσία αντάξια του μεγέθους.
Οπότε θέλω να πω ότι πρέπει κανείς να αξιολογήσει αν αν όλη αυτή η δική μας προσπάθεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επειδή και εμείς έχουμε αναλάβει σε αυτό το διάστημα και τις ευθύνες αποτυχίας που μας αρέσει να τις αναλαμβάνουμε όταν δεν πετυχαίνουμε, αυτά που θέλουμε να πετύχουμε και ξέρετε εμείς είμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας περισσότερο από ότι είστε εσείς μαζί μας, άρα οι προσδοκίες οι δικές μας για το τι θέλουμε να πετύχουμε οι ίδιοι να ξέρετε ότι είναι μεγαλύτερες από αυτές τις οποίες μας επικρίνετε γιατί έχουμε βάλει πολύ υψηλούς στόχους και πολύ υψηλά στάνταρ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά στο τέλος της ημέρας θέλω να πω ότι ότι η πραγματική ομάδα, ο Πανιωνιος θα έχει ξαναγίνει, όταν όλο αυτό το πακέτο, θα έχει έρθει σε ένα επίπεδο ώστε να μπορούμε να κοιτάμε με ίσους όρους τα μεγάλα κλαμπ της της χώρας και όχι μόνο, και του εξωτερικού. Γιατί γιατί εκεί πρέπει να φτάσουμε. Συνεπώς, κλείνοντας έτσι μία εισαγωγή που ίσως δεν την έχω ξαναπεί μέχρι τώρα, αλλά επειδή μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο τώρα είμαστε πολύ επιθετικοί και με τον εαυτό μας και θα είμαστε φέτος και πολύ επιθετικοί με όλους. Έχουμε κάνει μία τεράστια προσπάθεια σε όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία αναφέρω χωρίς βοήθειες και αισθανόμαστε και κάπου μόνοι μας ότι τα κυνηγάμε όλα αυτά γιατί πρέπει να αξιολογηθεί τελικά σε όλη αυτή την προσπάθεια ποιοι βοηθάνε, πόσο βοηθάνε, έτσι ποιοι μπαίνουνε μπροστά, ποιοι βάζουνε πλάτη, ποιοι δεν βάζουνε και και το λέω αυτό όχι για να επικρίνω κάποιους, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα μπαίνοντας σε μία χρονιά η οποία εμείς τη θεωρούμε πολύ στρατηγική για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου και όχι μόνο.
Γιατί ξέρετε η επιτυχία ενός τμήματος αναβαθμίζει όλο το σύλλογο και ειδικά το ποδόσφαιρο που είναι και ο βασιλιάς των σπορ, μία επιτυχία του ποδοσφαίρου συμπαρασύρει βιτρίνα όλους τους υπόλοιπους ακριβώς όπως και οι μεγάλες επιτυχίες που είχε και το βόλεϊ συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα τμήματα και είμαστε περήφανοι. Το πόλο μπορεί να είναι μικρότερο στην ιεραρχία άθλημα αλλά πολύ σημαντικό και δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει αυτή την τεράστια προσπάθεια όπως και εγώ εκτιμώ ας πούμε ότι η προσπάθεια που κάνει το μπάσκετ πραγματικά είναι ηρωϊκή που αλλά μπορεί φέτος να μην κατάφερε να πετύχει το στόχο, αλλά η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια και νομίζω ότι αυτό θα εξαργυρωθεί και θα γυρίσει πίσω με ένα πολύ θετικό, με μία πολύ θετική ανταπόκριση για το μέλλον.
Συνεπώς, εγώ βλέπω πολύ αισιόδοξα, (γιατί δεν μ αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου) όλη την υπόλοιπη κατάσταση των σημαντικών αθλημάτων, τουλάχιστον στο σύλλογο που μπορώ να αποτιμήσω εγώ και και προς εκείνη την κατεύθυνση θέλουμε να κινηθούμε εμείς, αλλά υπάρχουν στρατηγικά ζητήματα τα οποία εμείς εδώ πέρα χτυπάμε το καμπανάκι ότι πρέπει όλοι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ποια είναι εκείνα τα σημαντικά κομμάτια τα οποία πρέπει να δούμε για να για να μεγαλώσει ο σύλλογος και να ξαναφτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε.
Panionianea:
Λοιπόν, πίσω εγώ ποια είναι αυτά δηλαδή να μας βοηθήσετε λίγο γιατί…
Κώστας Ρούπτσος:
ωραία θα σας βοηθήσω εγώ εγώ τα εγώ τα ανέλσα θα τα πω τώρα επιγραμματικά γιατί δεν θέλω και σήμερα να…
Panionianea:
εγώ να να σας διακόψω λίγο να πω ότι έχουνε γίνει σωστά βήματα και προς το θέμα του βοηθητικού γηπέδου που ήτανε καθοριστικό και είχαμε υποβαθμίσει λίγο τη σημασία του ε για το πόσο σημαντικότητα είναι για την όλη για την όλη την καθημερινότητα της ομάδας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ε, προφανώς φαντάζομαι και τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο και εκεί γίνεται μια προσπάθεια που δεν είναι δυστυχώς πολύ εύκολη. Τι άλλο δηλαδή ότι αν το κατανοεί ο κόσμος νομίζω ότι το έχει καταλάβει. Ε, το πώς θα μπορέσει να βοηθήσει ο καθένας είναι άλλο.
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε εγώ εγώ μετά από δύο χρόνια που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα με το γήπεδο το οποίο δεν είναι δικό μας και σας το λέω γιατί δεν έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων δεδομένου ότι όλες οι μεγάλες ΠΑΕ αυτή τη στιγμή έχουνε λύσει το πρόβλημά τους και σε σε ένα γήπεδο το το οποίο ανήκει στις ΠΑΕ. Άρα οι ΠΑΕ έχουνε τη δυνατότητα εκεί να πάρουνε την πρωτοβουλία των κινήσεων γιατί είναι δικό τους. Ε, μπορεί να μην ήτανε δικό τους. Κάποια ήτανε δικά τους, κάποια δεν ήτανε. Στο τέλος της ημέρας αυτή τη στιγμή όλες οι μεγάλες ΠΑΕ της χώρας έχουνε δικό τους γήπεδο, το οποίο ιδιοκτησιακά τους ανήκει.
Παρόλο που έχουνε πάρει και τις αντίστοιχες επιδοτήσεις από το κράτος και καλώς τις πήρανε, γιατί και για μένα θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο του κράτους να βοηθάει την αναβάθμιση του του αθλητισμού στη χώρα. Συνεπώς σε ένα πρόβλημα το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε γιατί το γήπεδο δεν μας ανήκει, ούτε έχουμε λόγο, ούτε μπορούμε να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούμε να βρούμε την άκρη ως ενοικιαστές κατά κάποιο τρόπο, γιατί εμείς το νοικιάζουμε και θέλουμε την ανταπόκριση και από τους ιδιοκτήτες προκειμένου να βρεθεί λύση και οι οποίοι ας πούμε για αρκετά χρόνια τώρα δεν έχουνε βοηθήσει σε αυτό. Αλλά και να μην βοηθήσουνε τουλάχιστον να μας επιτρέψουν εμάς να γίνουν αυτά που πρέπει για να φτάσουμε σε ένα τελικό στόχο. Εγώ λοιπόν θέλω…
Panionianea:
δηλαδή λέτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διοίκηση του ερασιτέχνη, πρόβλημα επικοινωνίας…;
Κώστας Ρούπτσος:
Εγώ λέω το εξής, ότι στη ζωή δεν πετυχαίνεις τίποτα χωρίς να έχεις πάθος και ζήλο για να καταφέρεις κάτι. Άρα θα πρέπει εδώ να δούμε ποιος έχει πάθος και ζήλο και θέληση να προσπαθήσει πάρα πολύ γιατί είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για για να βελτιώσουμε μία σειρά από πράγματα. Εμείς λοιπόν ένα-ένα τα κοιτάμε στο γηπεδικό, λοιπόν θέλω να πω ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά προσπαθούμε ως ενοικιαστές, να βελτιώσουμε και από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε τουλάχιστον, κάποια πράγματα να βελτιώσουμε…το έχουμε κάνει παρόλο που δεν μας ανήκει και δεν αποτελεί ιδιοκτησία μας, αλλά θα πρέπει να να συνταχτούνε και μαζί μας και να το δείξουνε εμπράκτως και να τρέχουν όλοι όσοι συμμετέχουν ή αποφασίζουν στο τι τελικά θα γίνει ώστε να τα καταφέρουμε.
Δεν υπάρχει ίδια θέληση.
Δηλαδή για μας αποτελεί αυτή τη στιγμή δομική προτεραιότητα, σε αυτούς που θέλουνε, αυτοί που πρέπει να να βοηθήσουν να το πετύχουμε και είναι πολύ περισσότερα χρόνια από μας στο σύλλογο δεν έχουνε την ίδια θέληση.
Προσέξτε, θέλω να πω δεν το λέω για να κατηγορήσω κανέναν.
Εγώ απλά λέω το εξής ότι θα πρέπει να προσπαθήσουνε πολύ περισσότερο μαζί μας ή χωρίς εμάς γιατί αυτοί έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ως ιδιοκτήτες για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αλλά αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο το γήπεδο είναι έτσι ή αν δεν φτιάξουμε μία πολύ σοβαρή γηπεδική κατάσταση, (εγώ σε όλες μου τις τελευταίες συνεντεύσεις και παρουσιάσεις με αυτό το θέμα ξεκινάω. ), όσο δεν φτιάχνουμε ένα σύγχρονο γήπεδο, δεν θα αποκτήσει ο Πανιώνιος το πρεστίζ που του αναλογεί.
Panionianea:
Δηλαδή έχετε κάνει κάποιες προτάσεις για το γήπεδο, οποιαδήποτε πρόταση απ την πιο μικρό στην ανακαίνηση που είχατε πει και παλιότερα και δεν έχετε βρει ανταπόκριση, έχετε βρει κάποιο αρνητισμό, ξέρω γω…;
Κώστας Ρούπτσος:
εγώ θα πω ότι δεν δεν υπάρχουνε οι ίδιες προτεραιότητες. Οπότε θα πρέπει ο καθένας να βρει τις προτεραιότητές του. Για μας λοιπόν η αναβάθμιση του γηπέδου αποτελεί προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ίδια προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες.
Panionianea:
Θέλω να πω εγώ τώρα από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι οικονομικό. Ποιος θα πληρώσει δηλαδή τα έργα που πρέπει να γίνουνε;
Κώστας Ρούπτσος:
Όχι, όχι. Εμείς προσπαθούμε δύο χρόνια για για να καταλήξουμε για το τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Ποιο είναι το βήμα ένα, το όραμα… πώς πρέπει να γίνει. Να συμφωνήσουμε ότι αυτά πρέπει να γίνουνε. Βήμα ένα. Βήμα δύο είναι να κοστολογηθούνε. Άρα χρειάζονται αυτά που έχουμε αποφασίσει να γίνουνε αυτά τα χρήματα για να υλοποιηθούνε. Βήμα τρία είναι να φτιαχτούν οι μελέτες, ότι αυτές είναι οι μελέτες κοστολόγησης και αυτό πρέπει να γίνει και βήμα τέσσερα είναι να βρεθούνε τα λεφτά για να γίνει υλοποίηση. Εμείς ακόμα μετά από δύο χρόνια έχοντας θέσει αυτό το θέμα ως προτεραιότητα βρισκόμαστε στο βήμα ένα, να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το πώς θα είναι το νέο σύγχρονο γήπεδο του Πανιωνίου.
Εδώ λοιπόν, την πρωτοβουλία των κινήσεων (εμείς βοηθήσαμε και μελετητικά φέρνοντας κάποιες προτάσεις) θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να βγούνε μπροστά έτσι ή ή να μας δώσουνε, να μας παραχωρήσουνε εμάς το δικαίωμα να το κάνουμε και να πείτε κάντε το, αναλάβετε εσείς να το κάνετε γιατί εμείς δεν μπορούμε ή να δείξουνε το ίδιο πάθος και ζήλο με μας ή και ακόμα μεγαλύτερο γιατί δεν θέλουμε εμείς να το παίζουμε βασιλικότεροι του βασιλέως προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει εκτός αν θεωρούμε ότι είμαστε καλά, ότι δεν υπάρχει.
Panionianea:
Αυτά τα έχετε συζητήσει, τα έχετε επικοινωνήσει με τον Ερασιτέχνη;
Κώστας Ρούπτσος:
Προφανώς και για αυτό τώρα το τελευταίο διάστημα και το καλοκαίρι και με το δήμο έχω ασκήσει την αντίστοιχη πίεση, ότι παιδιά είμαστε εδώ, έχουνε περάσει δύο χρόνια και θέλουμε βοήθεια. Όπως λοιπόν και για το Αρτάκης που πολύ σωστά δίνεται μία προτεραιότητα στο να φτιαχτεί και το έχουμε αναδείξει ως ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ώστε να λυθεί τα επόμενα τρία τέσσερα πέντε χρόνια και να υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο και είναι κάποια βήματα πιο μπροστά από μας. Δηλαδή έχει γίνει το θέμα των μελετών, έχουνε γίνει κοστολογήσεις και αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση. Και επομένως μπορούνε τα επόμενα χρόνια να γίνουνε τα επόμενα βήματα η δημοπράτηση, η κατασκευή, μέχρι και να παραδοθεί και έχει μπει αυτό το πράγμα σε έναν ορίζοντα μέσα στα επόμενα δύο τρία τέσσερα πέντε χρόνια να γίνει το γήπεδο αν όλα πάνε καλά και δεν κολλήσει κάπου.
Ε, εμείς βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτό και θέλω και να το επισημαίνω τώρα γιατί ήδη έχουνε περάσει δύο χρόνια δικής μας διοίκησης. Πρέπει αυτό το θέμα να αποτελέσει την ίδια προτεραιότητα που του έχουμε βάλει εμείς, να το δούνε και οι ιδιοκτήτες και να το δει και ο κόσμος του Πανιωνίου.
Panionianea:
Πάντως πρόεδρε αυτό είναι μεγάλο ζήτημα
Κώστας Ρούπτσος:
Βασικά μιλάω και σε εσάς. Οπότε ναι, όλοι όσοι είναι δίπλα στον Πανιώνιο να καταλάβουν ότι ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για το πόσο θα μεγαλώσει ο σύλλογος στο ποδόσφαιρο. Και το μπάσκετ βέβαια ήδη χρησιμοποιεί ένα πολύ καλό γήπεδο στη Γλυφάδα αλλά σίγουρα άλλο θα είναι το ειδικό βάρος να έχει τη δική του εγκατάσταση και το μπάσκετ και τα που το βόλει ας πούμε έχει κάνει το ίδιο και συγχαρητήρια και στο τμήμα γιατί με ιδίους πόρους έχει φτιάξει ένα δημοτικό γήπεδο των θέσεων αυτών που δεν χωράει όλο τον κόσμο του Πανιωνίου που θα ήθελε να τον παρακολουθήσει τουλάχιστον στα σημαντικά παιχνίδια αλλά έχει δώσει ένα άλλο ειδικό βάρος γιατί έχει κάνει ένα γήπεδο που μπορεί να είναι περιορισμένων θέσεων, αλλά πραγματικά είναι ένα γήπεδο το οποίο πας και και χαίρεσαι να δεις ένα παιχνίδι πόσο μάλλον τουλάχιστον και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα συμμετέχει και δεν έχει δυνατότητα να είναι οριακός στο να παίξει εκεί και θα δώσει σίγουρα μία άλλη αίγλη στο σύλλογο.
Μπορεί να χάσαμε λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτό σήμερα. Όμως εγώ το θεωρώ πάρα πολύ κομβικό σημείο και του χρόνου που μιλάμε τώρα. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι και ο κόσμος ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Πανιώνιο. Όλες οι εγκαταστάσεις όλων των τμημάτων από τη στιγμή που υπάρχουνε διοικήσεις οι οποίες θέλουν να κάνουνε πράγματα και προσπαθούνε να βελτιώσουνε άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο και άλλες πολύ περισσότερο και άλλες σε πολύ μεγάλο μέγεθος στην την κατάσταση του τμημάτων.
Panionianea:
Εντάξει, κατανοητό αυτό. Ανοίγει ένα νέο ζήτημα, όπως καταλαβαίνετε. Πρέπει να ακούσουμε και την άποψη και της άλλης πλευράς και δεν θα γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Ε εντάξει, λέω να το αφήσουμε λίγο. Καταλαβαίνουμε όλοι το γήπεδο είναι ένα ζήτημα, γιατί βλέπουμε και τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια…
—-Διακοπή λόγω τεχνικού προβλήματος—–
Panionianea:
Επειδή επειδή γνωρίζουμε τι δουλειά έχουν ρήξει τα παιδιά του Ερασιτέχνη και έχουμε φτάσει στο σήμερα, κακά τα ψέματα, και έχουμε κάνει και κουβέτες μαζί τους. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει όραμα από την πλευρά τους. Απλά δεν ξέρω σε τι επίπεδο έχει γίνει η επικοινωνία όπως λέτε. Δηλαδή αν κάτσουνε δύο πλευρές σε ένα τραπέζι θεωρώ θα βρεθεί, δεν ξέρω…ναι, αυτό δεν λύνεται πέρα από αυτή την εκπομπή. Γι αυτό να προχωρήσουμε λοιπόν στο ψητό γιατί εντάξει είπαμε ότι δεν θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο… Αλλά έτσι μια πρώτη εντύπωση για το πώς τα βλέπετε και τι άλλο να περιμένει ο κόσμος. Γιατί καίγονται για μεταγραφές.
Μας έχουνε βομβαρδίσει τα μηνύματα για τις μεταγραφές. Θα περιμένουμε κάτι ακόμα; Θα έρθει επιθετικός; Δεν θα έρθει;
Κώστας Ρούπτσος:
Ωραία. Για πείτε μου εσείς έτσι όπως έχετε δει την ομάδα τι πιστεύετε ότι…
Panionianea:
Εμείς δεν αποφασίζουμε. Δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να θέλει 10 παίκτες. Αλλά φαίνεται ότι αριθμητικά, σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι, ότι αριθμητικά και ποιοτικά σε μεγάλο ποσοστό, ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Να περιμένουμε κάτι άλλο; Υπάρχει κάποια σε κάτι σε εξέλιξη;
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε εγώ θα σας πω ότι ποσοτικά το ρόστερ είναι υπερπλήρες. Εγώ θέλω να σας πω ότι για πρώτη φορά στεναχωρήθηκα τόσο μετά από μία ήττα της ομάδας μας και ένα αποκλεισμό. Γιατί για πρώτη φορά η ομάδα μας έχει ένα τόσο πλήρες ρόστερ σε όλες τις θέσεις, με μεγάλο βάθος. Οπότε θεωρώ ότι θα ήτανε μία ευτυχής συγκυρία για εμάς να παίξουμε τον επόμενο μήνα δύο παιχνίδια την εβδομάδα ή εν πάση περιπτώσει περισσότερο περισσότερους αγώνες προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους παίκτες μας να πάρουνε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και να δείξουνε τις δυνατότητες στον κόσμο, να δοκιμαστούνε και απέναντι σε δυσκολότερους αντιπάλους που είναι στη League Phase που θα έπαιζες σίγουρα με μία-δύο πολύ δυνατές ομάδες.
‘Οπως δείξαμε και στο Βόλο απέναντι στην Καλαμάτα στον τελικό που με πολλές ελλείψεις είχαμε μία πολύ καλή παρουσία. Εγώ δεν θα σας πω μόνο για τη νίκη, αλλά είχαμε μία πολύ καλή εικόνα σαν ομάδα μέσα στο παιχνίδι και με σημαντικές ελλείψεις, αλλά εγώ δεν το βλέπω σαν ελλείψεις, υπό την έννοια ότι πιστεύω ότι όλα τα παιδιά τα οποία είναι φέτος στο ρόστερ είναι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Οπότε θα δινόταν αυτή η ευκαιρία και στο προπονητικό team, να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες και να τους δει και ο κόσμος και οι παίκτες να έχουνε τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουνε τη θέση τους μέσα από το την παρουσία τους στα παιχνίδια.
Οπότε θέλω να σας πω ότι και και εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ από αυτό τον αποκλεισμό, γιατί και παραδοσιακά το κύπελλο αποτελεί προτεραιότητα για τον Πανιώνιο να προσπαθήσει να κάνει υπερβάσεις και να παίζει και με δυνατούς αντιπάλους και να δείχνει την δύναμή του και την ποιότητά του και το βάρος της φανέλας.
Αλλά και για το γεγονός ότι θα βλέπαμε και όλους τους παίκτες. Οπότε από κει και πέρα όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις για μένα το μόνο αντίθετο που υπάρχει είναι να συγκεντρωθείς για το πώς θα κερδίσεις τα ακόμενα παιχνίδια. Οπότε αυτή τη στιγμή συγκεντρωνόμαστε εκεί.
Επειδή τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια, αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος στο ρόστερ έχει τρεις τερματοφύλακες που στη θέση αυτή είναι πλήρης με τα τρία παιδιά που έχει. Τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς πολύ υψηλού επιπέδου και είναι πλήρης στις θέσεις αυτές.
Έχει πέντε μπακ με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Εφτά χαφ για τις τρεις θέσεις, πολύ υψηλού επιπέδου και οι εφτά είναι ανταγωνιστικοί και το αποδείξανε. Και οχτώ επιθετικούς… αν θέλετε να τους ξεχωρίσουμε πέντε winger και τρεις επιθετικούς οι οποίοι…
Panionianea:
Στους τρεις είναι και ο Ταβαρες έτσι; Απλά το λέω για το αριθμητικό.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι ακριβώς, οι οποίοι έχουνε και τα χαρακτηριστικά αν χρειαστεί να βοηθήσουνε και σε περισσότερες θέσεις οπότε και αυτό είναι ένα κέρδος που το υπολογίσαμε και στο μεταγραφικό σχεδιασμό ως εργαλείο του προπονητικού team. Οπότε και ποιοτικά και αριθμητικά η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι υπερπλήρης. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνουμε για αυτό και ο coach δύο φορές σας έχει πει ότι μίλαγε για το transfer window και τις ευκαιρίες ας πούμε που δίνονται. Εάν κάποια στιγμή μέχρι το τέλος των μεταγραφών που είναι αν δεν κάνω λάθος γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου, αξιολογήσει το προπονητικό τημ ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξουμε, σημαίνει ότι κάποιος από αυτούς τους παίκτες δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δουλειά την οποία στον μεταγραφικό σχεδιασμό έχουμε επιλέξει και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, θα το συζητήσουμε το επόμενο διάστημα και ξέρετε αυτό είναι και δυναμικό, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε δύο φιλικά το σαββατοκύριακο, μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα και η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται και μετά την πρώτη αγωνιστική. Οπότε θα εξετάσουμε και μέχρι τότε ποια είναι η κατάσταση και μέχρι τελευταία στιγμή πιθανόν να χρειαστεί κάτι και…πολύ πιθανό να μη χρειαστεί κάτι.
Panionianea:
Έχετε στο μυαλό σας ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος συγκεκριμένα; γιατί κακά τα ψέματα και τα μηνύματα λίγο να δείτε οι 9 στους 10 λένε για το επιθετικό κομμάτι.
Κώστας Ρούπτσος:
Ωραία. Εσείς λοιπόν πείτε μου τι τι πιστεύετε ότι λείπει στην επίθεση. Και σας το λέω γιατί τώρα εμένα είναι η τρίτη χρονιά που κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Τα δύο προηγούμενα χρόνια συζητούσαμε ότι δεν είχαμε πάρει καλό for. Αυτή ήτανε η συζήτηση αν θυμάμαι καλά. το 90% των συζητήσεων όλων των εκπομπών. Και γιατί δεν πήραμε ένα παίκτη σαν το Μάναλη, ας πούμε που είναι στατιστικά και αντικειμενικά (και αυτό λένε τα νούμερα) ένα σεντερφορ τοπ επιπέδου για την κατηγορία. Ωραία, φέτος λοιπόν που τον πήραμε όταν τον πήραμε την επόμενη μέρα η συζήτηση ήτανε ωραία. Πήρες το Μάναλη και μετά τον Μάναλη τι; τι άλλο θα πάρεις; Ξέρετε…δεν υπάρχει σωτηρία στο κομμάτι αυτό, εγώ το έχω πάρει δομικά απόφαση στο ρόλο και τη θέση που είμαι.
Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή και τρεις παίκτες ακόμα να πάρουμε υψηλού επιπέδου, πάλι κάτι θα λείπει μετά. Οπότε το ζητούμενο είναι τελικά αν χρειάζεται κάτι το προπονητικό τιμ, αν δούμε στο γήπεδο ότι κάτι δεν πάει καλά. Η ομάδα μέχρις στιγμής έχει παίξει κάποια παιχνίδια που σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει παίξει δεν ήτανε έτοιμη να παρουσιάσει το κανονικό της ροστερ. Και αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι προπονητές βλέπουνε και κάθε μέρα τα παιδιά στην προπόνηση. Επομένως έχουνε μία καλύτερη εικόνα. Και θα αξιολογήσουν μέχρι το τέλος τι είναι αυτό που πιθανόν λείπει αν λείπει ή δεν λείπει.
Ε, για να προχωρήσουμε, γιατί στο τέλος της ημέρας όλοι ξεχνάμε ότι 11 παίκτες παίζουνε. Και το να έχεις ας πούμε 40 παίκτες, δηλαδή ξέρετε σε μία ερώτηση για να τα βάλουμε και κάτω, τι είναι καλό για μία ομάδα να έχει 20 αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε ένα ρόστερ 28 παικτών μαζί με τους τερματοφύλακες, 25 παίκτες. Τι είναι καλό να έχεις 25 πολύ καλούς παίκτες ή 40 πολύ καλούς παίκτες σε ένα ρόστερ;
Panionianea:
Να χουν όλοι οι παίκτες το ρόλο τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εγώ το έχω ξαναπεί.
Κώστας Ρούπτσος:
Εγώ λοιπόν σας λέω ότι όταν έχεις πολλούς καλούς παίκτες σε μία ομάδα δημιουργείς πρόβλημα. Θα πρέπει να έχεις τόσους όσους χρειάζεται για να ανταποκριθούνε στο βάθος που χρειάζεται. Εμείς έχουμε αξιολογήσει (και αυτό είναι και η δική μου σκέψη και ταιριάζουμε απόλυτα και με τη νοοτροπία του προπονητή) ότι δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, παίζει ρόλο η ποιότητα. Ο αριθμός που έχουμε είναι ίσως και λίγο μεγαλύτερος από αυτός που θα θέλαμε. Ωστόσο είναι ικανοποιητικός και θεωρούμε ότι το να προσθέσουμε παίκτες οι οποίοι είναι στο στο ίδιο επίπεδο ή λίγο πιο χαμηλό από αυτούς που έχουμε, δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στην ομάδα.
Panionianea:
Εμείς για να κλείσουμε το κομμάτι του επιθετικού επειδή βλέπω τα ερωτήματα για να είναι και πιο ξεκάθαρο και πάντα με το γνώμονα ότι ο coach είναι αυτός που στο τέλος να δώσει το τελικό οκ για το ρόστερ. Μιας και μιλήσαμε για το Μάναλη, είναι ο Γεωργογιάννης και ο Ταβάες που υπολογίζεται για την κορυφή της επίθεσης εννοώ. Αν και τον Ταβάρες, όταν ήρθε δεν ξέρω άμα θα πάει σεντερφορ, τον είδαμε προχθές. Δηλαδή αν πούμε ότι ο Ταβάρες είναι όντως 4 ότι υπολογίζεται εκεί. Αυτό λέω.
Κώστας Ρούπτσος:
Εμείς έχουμε δύο ποδοσφαιριστές. Τον Μάναλη και τον Γιωργογιάννη οι οποίοι είναι κλασικά φόρ περιοχής και επιλέξαμε ως τρίτο φορ να να πάρουμε ένα παίκτη ο οποίος θα έχει ένα πιο σύνθετο ρόλο με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορεί να υπηρετήσει πολύ καλά και τη θέση του σεντερφορ αλλά και πίσω από το σεντερφορ και δίπλα του σεντερφορ. Εαν χρειαστεί. Επομένως όλο αυτό έχει να κάνει με το σχεδιασμό, με τον τρόπο που θέλει να παίξει ο coach, με τις λύσεις που μπορεί να έχουμε, με το πώς μπορεί οι παίκτες να υπηρετήσουνε ένα συγκεκριμένο μοντέλο παιχνιδιού, το οποίο ξεκινάει από το τι θέλει να κάνει η ομάδα και το οποίο υπηρετεί ο προπονητής και έχει συμφωνήσει με το σύλλογο ότι αυτό θα είναι το μοντέλο παιχνιδιού. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει σε όλες τις θέσεις όχι μόνο μία και δύο καλές λύσεις, αλλά παίκτες που μπορούν να κάνουνε πολύ περισσότερες δουλειές μέσα στο γήπεδο σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ε και ο τρόπος που που θέλει να παίζει ο σύλλογος το έχω ανακοινώσει και εγώ προσωπικά σε όλες τις συνεντεύξεις μου και αυτό που κάνει ο coach, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη στρατηγική του συλλόγου για το πώς θέλει να παίζει και υπάρχει μία εξαιρετική σχέση μεταξύ των δυο πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι έχουμε πάρει όλα όλα εκείνα τα εργαλεία που είναι πολύ υψηλού επιπέδου για το για το επίπεδο της κατηγορίας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα παρουσιάσουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα μέσα στο γήπεδο που δείγματα μέχρι στιγμής σε ένα βαθμό τα έχουμε δείξει. Δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής η ομάδα ολοκληρωμένη στο γήπεδο. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο εβδομάδες μπροστά μας μέχρι να να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να μπούμε πάρα πολύ ανταγωνιστικά και χωρίς κανένα περιθώριο λάθος.
Panionianea:
Άρα να να υποθέσω θα υπάρχει κι άλλη μία αξιολόγηση παικτών γιατί εντάξει, σαν πρόεδρος καλά κάνετε και πολύ σωστά βέβαια τους στηρίζετε όλους τους παίκτες και έτσι είναι το σωστό, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση και αν δεν κάνουνε κάποιοι ή κάποιος ή οτιδήποτε, υπάρξει κάποια αποχώρηση, θα ενισχυθεί η ομάδα ας πούμε στο επιθετικό κομμάτι μιας και μιλάμε για αυτό.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι κοιτάξτε, αυτό εγώ θέλω πάντα να το αποδεικνύουμε με παραδείγματα επομένως πρέπει να δούμε ποιο είναι το σκεπτικό τελικά της της παρούσας διοίκησης. Οπότε φέτος το καλοκαιρι αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε κάποια παιδιά τα οποία αποδεδειγμένα και παρατεταμένα τα προηγούμενα χρόνια δεν μας βοηθήσανε. Οπότε ξεκινήσαμε με αυτή την παραδοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους μειώνουμε ή ότι δεν είναι καλοί παίκτες. Μπορεί να μην ταιριάξανε στο σύλλογο.
Panionianea:
Αξιολογήθηκαν ας πούμε.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι, αλλά όμως κάναμε κάναμε μία παραδοχή με ένα πολύ μεγάλο και αναλυτικό σκεπτικό ότι αν κάποια παιδιά ας πούμε παρατεταμένα δεν έχουνε πάει καλά και δεδομένο ότι τα περιθώρια στενεύουνε και μπαίνουν σε ένα τρίτο χρόνο το οποίο για μας κάθε επόμενος χρόνος είναι πολύ πιο απαιτητικός από τους προηγούμενους. Όχι γιατί υπάρχει πίεση η δική σας ή του κόσμου, γιατί εμείς είμαστε πολύ πιεστικοί με τον εαυτό μας στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Ε, άρα θα πρέπει να να κάνουμε μία παραδοχή και πρέπει να πούμε ότι όταν κάτι δεν δουλεύει, πρέπει να το αλλάξεις και να στήσεις τις δομές σου πάνω σε μία κατάσταση την οποίαν τη θεωρείς πιο βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Δεν σημαίνει ότι αυτό θα σου βγει απαραίτητα, αλλά ό,τι πετυχαίνει θα πρέπει να το στηρίζεις.
Ό,τι δεν πάει καλά θα πρέπει να να βρεις κάποιες αλλαγές. Οπότε με αυτό το σκεπτικό και εμείς αξιολογήσαμε το καλοκαίρι ποιοι από τους παίκτες πήγανε καλά και τους κρατήσαμε και και ποιοι παίκτες δεν μπορέσανε να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις τις δικές μας, τις δικές σας, του κόσμου…στη στατιστική υπάρχουνε μία σειρά πράγματα τα οποία αξιολογείς, αλλά και το πλάνο της νέας ομάδας, πώς πρέπει να παίξει και κάναμε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις έτσι ώστε να να στηθεί μία ομάδα που θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η ομάδα που παρουσιάζουμε κάθε χρόνο και ως τρίτη χρονιά, θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Και αυτό θέλουμε να να αποδείξουμε και να δούμε στο γήπεδο. Εχουμε πεισμώσει, θέλουμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε όλοι από πάνω. Έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ, όπως σας είπα όλοι μας, για τον αποκλεισμό του κυπέλλου, γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε και πλέον έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν υπάρχουνε περιθώρια λάθος και θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την κάθε λεπτομέρεια, ώστε από δω και πέρα όλοι μαζί και λέω όλοι μαζί γιατί να ξέρετε ότι εμείς αυτή τη στιγμή στην ομάδα είμαστε συσπειρωμένοι, θέλουμε πλέον και τη συμμετοχή όλων γιατί ξέρετε μέχρι στιγμής εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε πάρει πίσω, δεν μας έχει αναγνωριστεί η προσπάθεια που έχουμε κάνει επί του συνόλου, που κάποια πράγματα μπορεί να τα γνωρίζει ο κόσμος κάποια όχι, αλλά εντάξει δεν έχει σημασία γιατί αυτό που μετράει είναι τι θα γίνει στο τέλος.
Νομίζουμε ότι είναι η ώρα να δείξουμε κάτι πολύ καλύτερο. Έχουμε πεισμώσει πολύ και τους θέλουμε όλους δίπλα μας να το πιστέψουνε αυτό, για να τα καταφέρουμε και θεωρούμε ότι εάν όλοι ενωθούμε όπως πρέπει, η επιτυχία θα είναι πολύ πιο κοντά. Και θέλω να κλείσω λίγο με το κομμάτι που γιατί σας άκουγα και πριν και τον Ευάνθη πολύ προσεκτικά έτσι και με κάποια συναισθήματα που και εγώ συμφωνώ μαζί του πώς τα έβγαζε και θέλω να σας πω κάτι για τα πέναλτι. Έτσι το δικό μου συναίσθημα μια που έτσι βγάλατε και εσείς το δικό σας και θέλω να…
Δημοσιογράφος:
Από πέρσι κρατάει αυτή η κολόνια με τα πέναλτι…
Κώστας Ρούπτσος:
Εγώ λοιπόν θέλω να σας μεταφέρω το δικό μου συναίσθημα για την διαδικασία των πέναλτι. Εγώ θεωρώ, εγώ πιστεύω πάρα πολύ στη θετική ενέργεια και θεωρώ ότι ένας βασικός λόγος για να βάλεις ένα πέναλτι είναι να το πιστεύεις και να υπάρχει γενικότερα μία θετική ενέργεια στο ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί. Εγώ λοιπόν αισθανόμουν ας πούμε, γιατί η περσινή χρονιά, μάλλον σε όλους τους προηγούμενους χρόνους μία αρνητική ενέργεια γύρω από αυτό, που τελικά αυτή η αρνητική ενέργεια γινότανε πράξη και αν κρατήσουμε ένα πολύ θετικό στοιχείο, ας πούμε με την Καλαμάτα που βάλανε τα παιδιά και όλα τα πέναλτι και με πολύ καλές εκτελέσεις κλπ σε ένα δύσκολο παιχνίδι και απέναντι σε ένα πολύ καλό τερματοφύλακα της Καλαμάτας, θέλω να σας πω ότι μία θετική ενέργεια σε όλο τον αγώνα, μία καλή εμφάνιση.
Φτάσαμε σε ένα σημείο στη διαδικασία το πέναλτι να πάμε σε κάποιες εκτελέσεις μέσα από ένα πολύ θετικό περιβάλλον γύρω από την ομάδα σε όλο τον αγώνα. Ακριβώς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πέναλτι από τα παιδιά να μπουν.
Ε αντίθετα σε κάποιους άλλους αγώνες υπήρχε μία αρνητική κατάσταση ενδεχομένως και μία αρνητική ατμόσφαιρα γύρω από αυτό, η οποία είχε χτιστεί. Όπως επίσης και στη Νίκη Βόλου, ξέρετε η ψυχολογία στα πέναλτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οπότε σε αυτό το παιχνίδι φτάσαμε στη διαδικασία και έτσι όπως το αισθανόμουνα εγώ από την εξέδρα έβλεπα από τη μία πλευρά μία απογοήτευση στη δική μας ομάδα, ότι ήτανε μία αποτυχία το γεγονός ας πούμε ότι φτάνουμε στη διαδικασία των πέναλτι και απ’την άλλη πλευρά αισθανόμουνα ότι τα παιδιά της Νίκης Βόλου με το που έληξε το παιχνίδι, είχανε μία θετική ενέργεια ότι καταφέραμε να το πάμε εκεί, είναι μία επιτυχία, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία με μία θετική ενέργεια από μία ομάδα, ότι είμαστε καλά και πάμε να τα καταφέρουμε και σε μία απογοήτευση δική μας ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα που φέραμε σε αυτό το παιχνίδι με βάση αυτό το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε ή με βάση την εικόνα του αγώνα δεν ήτανε προς όφελός μας μπήκαμε σε μία αρνητική ενέργεια σε αυτή τη διαδικασία και αυτό έδειξε και το τελικό αποτέλεσμα.
Panionianea:
Ντάξει, τα πέναλτι έτσι κι αλλιώς είναι ρουλέτα, έτσι δηλαδή…..
Κώστας Ρούπτσος:
Είναι ρουλέτα συμφωνώ. Είναι και θέμα ικανότητας, είναι και θέμα ψυχολογίας. Από κει και πέρα αυτό όμως που εγώ το ήθελα να μεταφέρω και αυτό που είπα είναι ότι θα πρέπει να δούμε όλη αυτή τη διαδικασία όλοι μας με μία μεγαλύτερη θετική ενέργεια σε όλη την προσπάθεια της ομάδας η οποία κατά την άποψη τη δική μου την ποδοσφαιρική, φέτος είναι πολύ βελτιωμένη και σε επίπεδο ρόστερ και σε επίπεδο τρόπου παιχνιδιού φιλοσοφίας στα οποία κάποια μικρά δείγματα έχουμε δει μέχρι τώρα και στους αγώνες και νομίζω παίξαμε (εγώ έλειπα στο εξωτερικό) στο παιχνίδι με το Αγρίνιο που μου είπανε όλοι ότι κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση.
Ε, οπότε θέλω να πω ότι έχουμε με τον αγώνα με την Καλαμάτα, αν και με πάρα πολλές απουσίες, η ομάδα είχε μία εξαιρετική εικόνα που ήμουνα και στο γήπεδο. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με με πολύ καλούς παίκτες φέτος που έχει ενισχυθεί πολύ. Ε, οπότε θεωρώ ότι με το καλό να να είμαστε υγιείς, να είναι τα παιδιά έτοιμα την πρώτη αγωνιστική και να είναι όλοι οι παίκτες στη διάθεση του προπονητή, να μπούμε μες στο γήπεδο να γίνει δουλειά όπως πρέπει και να πιάσουμε τα στάνταρ απόδοσης που έχει η ομάδα μας. Μακάρι.
Panionianea:
Εντάξει, όπως ξέρετε καλύτερα, όλα εξαρτώντα από το αποτέλεσμα. Δηλαδή και η θετική ενέργεια που λέτε εντάξει δεν υπήρχε και κόσμος στο γήπεδο στο ματς με την Βόλου για να μεταφέρει κάποια αρνητική ενέργεια. Δεν πιστεύω ότι η ψυχολογία των παικτών το έλεγε περισσότερο. Τη ψυχολογία των παικτών. Δηλαδή με το πρώτο που χάθηκε τους έπιασε το άγχος όπως και με τον Ηρακλή πέρσι ήταν εύστοχα τα δύο πρώτα. Με το που χάθηκε το πρώτο ξαφνικά γύρισε όλη αυτή η ψυχολογία. Τέλος πάντων. Από δω και πέρα να ρωτήσω λίγο. Εμένα μου άρεσε. Το είπα και πριν. Θα το ακούσατε το πώς έχει διαχειριστεί η ομάδα το θέμα του κανονισμού των μικρών. Βλέπουμε πολλά νέα παιδιά και έχουμε και φέτος και τη νέα εξέλιξη με την ακαδημία που έχει και η ΠΑΕ πλέον τη δικιά της ακαδημία. Τι μπορεί να αλλάξει αυτό στο πλάνο που ακολουθείτε πάνω σε αυτό το ζήτημα με την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών.
Κώστας Ρούπτσος:
Ωραία. Θα θα ήθελα να να μου επιτρέψετε με όλο το θάρρος, να κάνω μία παρατήρηση με θετική ενέργεια και να πω και να σας παρακαλέσω πολύ να να μην ξανα-αναφέρετε κάποιους ποδοσφαιριστές μας ως μικρούς.
Panionianea:
Ναι. Ναι. Εγώ συμφωνώ σ αυτό σε εισαγωγικά. Σε εισαγωγικά λόγω ηλικίας. Λόγω ηλικίας.
Κώστας Ρούπτσος:
Θα σας πω, έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι νεαροί. Για μένα 28 ποδοσφαιριστές που έχουμε και οι 28 είναι κανονικοί ποδοσφαιριστές. Καιι κανονικοί και ώριμοι και έτοιμοι να να παίξουνε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και σας το λέω γιατί ξέρετε πρέπει να χρησιμοποιούμε και λίγο σωστά την ορολογία. Το ποιος ποδοσφαιριστής είναι μικρός και ποιος είναι μεγάλος. Αυτό έχει να κάνει με την απόδοσή του μες στο γήπεδο. Και με μεγάλη μου χαρά οι πιο μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μέχρι στιγμής έχουνε δείξει ότι δείγματα μεγάλων ποδοσφαιριστών και όχι μικρών προς τιμήν τους και όσο παίρνουνε παιχνίδια είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει αυτό το διάστημα θα δείξουνε και πολύ περισσότερα πράγματα με το που βρουν αγωνιστικό ρυθμό.
Αυτό να ξέρετε ότι είναι ένα αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς των τελευταίων ετών και όχι ότι έτυχε να έχουμε στην ακαδημία μας κάποια ταλέντα. Όλα τα παιδιά αυτή τη στιγμή η under 21 γιατί ουσιαστικά μιλάμε για τους 2005 και κάτω οι Under 21 ποδοσφαιριστές ή η Under 23 για να πάρουμε και τους λίγο μεγαλύτερους της ομάδας μας είναι παιδιά που έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ μαζί τους και έχω ασχοληθεί και εγώ προσωπικά σε προσωπικό επίπεδο πάρα πολλές ώρες και όλοι οι συνεργάτες μου είναι από πάνω τα τελευταία δύο ως πέντε χρόνια με τον καθένα χωριστά για να δουλέψουμε και να τον εξελίξουμε έτσι ώστε να γίνει ένας κανονικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου. Το ίδιο λοιπόν προσπαθούμε να κάνουμε τώρα και με όλη την ακαδημία αναγνωρίζοντας έτσι μία αρχική αξία κάποιων ποδοσφαιριστών ή κάποιες αρχικές δεξιότητες, αλλά να ξέρετε το το αποτέλεσμα τουλάχιστον των παιδιών που είναι αυτή τη στιγμή της πρώτης ομάδας δεν είναι γιατί εντοπίστηκαν, ότι έχουνε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όταν ήταν μικρότεροι, αλλά γιατί είναι παιδιά τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουνε δουλέψει πάρα πολύ υπό καθοδήγηση και μόνη τους και με πολύ μεγάλες άλλες βοήθειες και κάτω από ειδικές συνθήκες και έχουν αφοσιωθεί στο να πετύχουν στο ποδόσφαιρο και εμείς είμαστε δίπλα τους να τους βοηθάμε. Εγώ θα μπορούσα τώρα να συζητάω και να σας εξηγήσω και για τον κάθε ένα χωριστά, αλλά ενδεχομένως αυτό είναι ένα θέμα και δικό σας δημοσιογραφικό για το επόμενο διάστημα για το πώς όλα αυτά τα παιδιά κατάφεραν ο καθένας χωριστά, κατάφεραν να φτάσουν εκεί που για μένα είναι οι οι επόμενοι πρωταγωνιστές του Πανιωνίου και μαζί με κάποια παιδιά τα οποία ετοιμάζουμε και να έρθουνε από πίσω τα προηγούμενα χρόνια είναι η νέα φουρνιά παιδιών που θα πρωταγωνιστήσουνε τα επόμενα χρόνια στον Πανιώνιο.
Panionianea:
Ε, σχετικά με το θέμα των ακαδημιών;
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι. Σχετικά με το θέμα των ακαδημιών. Αυτή τη στιγμή, εμείς έχουμε ως ΠΑΕ και δουλεύουμε τα αγωνιστικά τμήματα μόνο. Επομένως έχουμε ξεχωρίσει κάποια παιδιά τα οποία κρατάμε σε ένα ηλικιακό group, ένα group ποδοσφαιριστών σε κάθε ηλικία τα οποία τους μεταφέρουμε στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. του προπονητικού κέντρου στην Ελλάδα σε ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά στην Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο οι εγκαταστάσεις, είναι και όλες εκείνες οι συνθήκες γύρω από τα παιδιά, να προπονηθούν και να εκπαιδευτούν σε πολύ υψηλό επίπεδο σε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία επιστημονικά μπορούν να φέρουνε τα παιδιά σε σύντομο χρόνο σε ένα πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο.
Εγώ εδώ να πω ένα μικρό τιπ χωρίς να να κουράσω, γιατί ίσως είναι το πιο αγαπημένο μου θέμα στο ποδόσφαιρο από όλες τις συζητήσεις αυτό σε προσωπικό επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει έχουνε τέσσερις τομείς στους οποίους θα πρέπει να να δουλεύονται για να φτάσουνε σε πολύ υψηλό επίπεδο, που έχουν να κάνουν με το με το αθλητικό τους κομμάτι, με την κατανόηση του παιχνιδιού, με την τεχνική τους κατάρτιση και με τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να λειτουργούν υπο πίεση σωστά και αυτό το χουνε και στο τελευταίο που είναι και ένα πολύ δύσκολο κομμάτι είδαμε και ποδοσφαιριστές μας που δεν τους ήξερε κανείς.
Είναι πρωτοφανιζόμενοι. Μπήκανε σε πολύ δύσκολα παιχνίδια και με πολύ βαριά φανέλα και μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο δείξανε πράγματα που και εσάς και τον κόσμο δεν περίμενε κάποιος να τα δει. Αυτό δεν είναι γιατί έτυχε. Ούτε είναι μόνο ένα παιδί το οποίο το κατάφερε. Αυτό είναι ένα ένα αποτέλεσμα μίας συνολικής σκληρής δουλειάς δικής τους και όλου του του υποστηρητικού δυναμικού. ε γύρ γ γ γύρω από αυτά τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορούνε να να ανταποκριθούνε σε αυτό. Είμαστε πολύ περήφανοι και για αυτούς αλλά και για όλα τα παιδιά τα οποία έχουν επιλέξει φέτος στο ρόστερ αλλά και όλο το προπονητικό team, τον προπονητή τους βοηθούς, το γυμναστή, τους αναλυτές, το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του team είναι και team του Πανιωνίου. Γιατί ο coach έχει έρθει με ένα βοηθό του και όλα τα υπόλοιπα παιδιά αποτελούν προπονητικό team του Πανιωνίου και είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλο το δημιούργημα και θεωρούμε ότι φέτος θα παρουσιάσουμε κάτι εξαιρετικό.
Panionianea:
Εντάξει. Ο Πανιώνιος ανέκαθεν ήταν έτσι και παιδιά έβγαζε και τροφοδοτούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και στηριζόταν σε παιδιά για να πουλήσει. Εντάξει αυτό είναιτο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο στο να κλείσω λίγο σε αυτό το θέμα κάτι. Και νομίζω είναι το μοντέλο έτσι κι αλλιώς για ομάδες που δεν έχουν έναν άραβα από πίσω, επειδή φαίνεται ότι υπάρχουν σαν δύο ακαδημίες να το πω έτσι, είναι της ΠΑΕ είναι του Ερασιτέχνη. Υπάρχει κάποια συνεννόηση ανάμεσα στις δύο αυτές για τις εξέλιξεις των ταλέντων από τη μία στην άλλη; Ε και αυτό μπορεί να γίνει γιατί δεν μπορεί να πάει το παιδί μέσα στο Ελληνικό. Μπορεί να το φέρει Νέα Σμύρνη μόνο και να είναι καλός αθλητής ή καλός ποδοσφαιριστής. Υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ σας σε αυτό το κομμάτι αυτή τη στιγμή;
Κώστας Ρούπτσος:
Θα σας απαντήσω πάλι με παράδειγμα, γιατί ξέρετε στα παραδείγματα πρέπει να μένουμε. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή που είναι οι νέοι, ας το πούμε έτσι και κυρίως οι νέοι που πρωτεμφανίστηκαν και φέτος και πέρσι, κάποιοι από αυτούς είναι από την ακαδημία του Πανιωνίου. Κάποιοι από αυτούς είναι από άλλες ακαδημίες. Κάποιοι από αυτούς είναι από το τοπικό ποδόσφαιρο της Αθήνας που και αυτό παρακολουθούμε. Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος συνολικά, τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Ερασιτέχνης έχει ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό δίκτυο. Ε, αυτή τη στιγμή έχει η ΠΑΕ την ακαδημία της, έχει Εραστέχνης την ακαδημία του, έχει Ερασιτέχνης ένα ποδοσφαιρικό δίκτυο, έχειη ΠΑΕ άλλο ποδοσφαιρικό δίκτυο, έχει η ΠΑΕ συνεργαζόμενες ομάδες και στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Οπότε αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα μεγάλο αθλητών δικών μας συνολικά, αλλά και ταυτόχρονα παρακολουθούμε και παιδιά από όλη την Αθήνα. Είμαστε η μόνη ΠΑΕ από τις μεγάλες, που δίνουμε έμφαση και στα τοπικά πρωταθλήματα. Ε, έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, κάνουμε δοκιμές, ακούμε, και προσπαθούμε να προσελκύσουμε παιδιά που έχουνε όρεξη για σκληρή δουλειά και έχουνε και το ταλέντο να παίξουνε σε υψηλό επίπεδο. Άρα θέλω να σας πω κυρίως ότι οι υπόλοιπες ΠΑΕ είναι συγκεντρωμένες στη δική τους ακαδημία και μόνο. Εμείς έχουμε ένα μεγαλύτερο δίκτυο και πολλών αθλητών το οποίο παρακολουθούμε και μέσα από αυτό θεωρούμε ότι θα αξιολογήσουμε όλα εκείνα τα παιδιά που έχουνε την ικανότητα να ανέβουνε παραπάνω και είμαστε εδώ να το στηρίξουμε και να τους δώσουμε θέση στην πρώτη ομάδα που κατευθείαν εμείς με το που δούμε ότι κάποιο παιδί έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί, το ανεβάζουμε πολλές φορές και πιο γρήγορα από ότι πρέπει, αλλά παίρνουμε αυτό το ρίσκο γιατί θεωρούμε ότι σε αυτά τα παιδιά θα βγούνε κάποιοι.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι ο Μπαϊραμίδης είναι ο πιο νεαρός αθλητής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που έχει που παίξει σε αυτό το επίπεδο που έχει ενεργό ρόλο. Γιατί ξέρετε δεν είναι μόνο να έχει ενεργό ρόλο και ο Άλεξ είναι από πέρσι σε μας. Δεν έπαιξε τόσο πέρσι. Δούλεψε όμως, είναι έτοιμος, είναι εκεί. Είναι είναι πολύ συγκεντρωμένος, είναι αφοσιωμένος. Και εξαρτάται πλέον από αυτόν γιατί εμείς είμαστε δίπλα του, όποτε του δίνεται η ευκαιρία να την αξιοποιεί και να πηγαίνει παραπάνω. Και αναφέρομαι σε αυτόν, γιατί είναι και ο πιο μικρός αυτή τη στιγμή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μας και νομίζω ότι πρέπει να είναι και ο πιο μικρός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ένα ενεργό ρόλο στην στην αντρική ομάδα.
Panionianea:
Λοιπόν, πριν είπαμε για μεταγραφές, είπαμε για το ρόστερ, το αρίθμησες κιόλας πρόεδρε. Ε τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Λοιπόν, Φελίσιο, Γιάκοβλεφ, Κολοβός . Λέω τώρα τα ανοιχτά μέτωπα. Κάποιοι παίκτες που ξέρουμε εδώ και καιρό ότι δεν υπολογίζονται. Κάποια παιδιά που όπως ο Φέλισιο και ο Γιάκοβλεφ από ότι καταλαβαίνουμε δεν υπολογίζονται πλέον. Έχουμε κάνει κάποια εξέλιξη με όλα αυτά τα παιδιά
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε οι θέσεις μας προς αυτούς με απόλυτο σεβασμό όπως και σε όλα τα παιδιά ήτανε πολύ ειλικρινής από την αρχή. Όλοι οι παίκτες είναι ενημερωμένοι για το στάτους το οποίο είναι στην ομάδα και από κει και πέρα αυτό που θέλουμε εμείς είναι ότι τους έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Σεβόμαστε όλες τις νομικές δεσμεύσεις που έχει η ΠΑΕ απέναντι στους ενεργούς ποδοσφαιριστές της για όλα αυτά τα οποία θα πρέπει να τους προσφέρει στην καθημερινότητα προκειμένου να είμαστε πλήρως συμβατοί με όλες τις νομικές μας υποχρεώσεις σε σχέση με τους κανονισμούς. Από κει και πέρα όμως τους έχουμε εξηγήσει ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει. Ε, αυτά τα παιδιά που αναφέρατε, τα τέσσερα παιδιά τους έχουμε πει ευθέως ότι επειδή κάποια πράγματα δεν έχουνε πάει καλά μέχρι τώρα θα πρέπει η ομάδα να προχωρήσει μπροστά. Τους παρέχουμε αυτά τα οποία δικαιούνται και ε τους παροτρύνουμε και τους βοηθάμε όλους. Έχουμε φέρει κάποιες προτάσεις προκειμένου να βρούνε κάποιες λύσεις αγωνιστικές και να πάνε κάπου να αγωνιστούνε, γιατί ξέρετε θα κάποιοι εμε με οποιαδήποτε μορφή και είναι μία πρόταση στην οποία μπορούν θα μπορούνε να αναζητήσουν κάτι και οι ίδιοι. Παρόλα αυτά όμως και το τμήμα της ΠΑΕ έχει κάνει πολύ ενεργή προσπάθεια προκειμένου να τους φέρουμε και κάποιες προτάσεις ώστε να μπορούνε να πάνε σε κάτι καλύτερο. Εγώ θεωρώ ότι ένας ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα, εγώ τουλάχιστον και παλιότερα ως ποδοσφαιριστής, έστω και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όταν ήμουνα, ήθελα να έχω ας πούμε έναν ενεργό ρόλο σε μία ομάδα. Επομένως δεν θεωρώ και χρήσιμο για ένα ποδοσφαιριστή να είναι σε μία ομάδα όταν δεν υπολογίζεται σοβαρά.
Και να σας πω κάτι, και απο την άλλη πλευρά θεωρώ ότι το να είσαι ειλικρινής σε μία κατάσταση να έχεις αξιολογήσει και να λες με ειλικρίνεια τη θέση σου, είναι μία θέση η οποία είναι σοβαρή και προσπαθούμε αυτά τα παιδιά να τα βοηθήσουμε προκειμένου να βρούμε μία λύση και για το δικό τους ποδοσφαιρικό μέλλον και για να βρει το δρόμο της η ομάδα γιατί δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να έχει στην καθημερινότητα κάποια παιδιά οι οποίοι γνωρίζουνε και οι ίδιοι ότι δεν υπολογίζονται.
Αυτό δεν είναι καλό ούτε και για τους ίδιους. Αυτό φέρνει μία γκρίνια στην ομάδα, φέρνει μία γκρίνια στα αποδυτήρια. ή δημιουργεί μία τοξικότητα. Δεν είναι ότι καλύτερο γίνεται. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει όλα εκείνα τα πράγματα που χρειάζονται προκειμένου σε όλα τα παιδιά τα οποία αξιολογήθηκαν ότι δεν είχανε την πορεία που δεν ταίριαξαν ας το πούμε έτσι με την ομάδα, δεν πήγανε καλά και θα πρέπει να πάμε παρακάτω να βρούμε μία συναινετική λύση. Τώρα από κει και πέρα εάν κάποιος ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι του αρέσει προκειμένου να διασφαλίσει ας πούμε κάποια χρήματα από το συμβόλαιο
του να παραμένει σε μία ομάδα και να μην τον ενδιαφέρει να παίξει ποδόσφαιρο εμένα αυτό με ξεπερνάει. Η ΠΑΕ και ήταν ειλικρινής και προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και από κει και πέρα ξέρετε ορισμένα πράγματα εξαρτώνται από μας, ορισμένα πράγματα δεν εξαρτώνται. Είναι όμως ένα θέμα το οποίο και εμείς θα πρέπει να το λύσουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι έχουμε φέρει προτάσεις αξιοπρεπέστατες τις οποίες περιμένουμε να τις ξανασκεφτούν οι ποδοσφαιριστές γιατί φαίνονται να μην ήτανε κάτι που τους να τους άρεσε απόλυτα. Και θέλουμε και εμείς τις επόμενες μέρες αυτό το θέμα να κλείσει ώστε να να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος και για τους ίδιους και να υπάρχουνε και καλύτερες συνθήκες στην ομάδα να λειτουργήσει αγωνιστικά με ένα καλύτερο τρόπο.
Panionianea::
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι πριν πάμε στο επόμενο θέμα. Η περίπτωση να επιστρέψει κάποιους από αυτούς υπάρχει ή όχι;
Κώστας Ρούπτσος:
Όχι δεν υπάρχει.
Δημοσιογράφος:
Όχι. Εντάξει. Είναι ξεκάθαρο.
Κώστας Ρούπτσος:
Λοιπόν, δεν είναι να επιστρέψει. Οι παίκτες προπονούνται κανονικά. Έχει να κάνει με το με το πόσο υπολογίζονται.
Δημοσιογράφος:
Να υπολογίζεται αγωνιστικά. Αυτό εννοούμε. Ναι.
Κώστας Ρούπτσος:
Όχι. Αυτό αυτό δεν υπάρχει. Έχει ξεκαθαριστεί.
Και σας το είπα ότι αυτό ξεκινάει από την απόφαση της ομάδας, στο ότι όταν κάτι δοκιμάστηκε, δεν πέτυχε. Και ξέρετε αυτό ξεκαθαρίστηκε και με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές, ότι όταν ήρθες στην ομάδα και θα σας το πω πολύ συγκεκριμένα, ήρθες στην ομάδα, ήρθες ακριβοπληρωμένος, ήρθες με μεγάλο συμβόλαιο, ήρθες με απαιτήσεις, ήρθες για να βγάλεις την ομάδα εσύ, ήρθες γιατί σε σένα θα πρέπει να ποντάρουμε και παρατεταμένα έχεις δοκιμαστεί με ένα προπονητή, με δεύτερο προπονητή, σε μεγάλο διάστημα, έχεις πάρει παιχνίδια, έχεις πάρει αγωνιστικό χρόνο και στο τέλος της ημέρας για κάποιο λόγο που φταίει η ομάδα, που φταίνε οι προπονητές, φταίνε όλα…Δεν έχουμε φτάσει εκεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση σε εμάς και στην ομάδα στο να πετύχουμε. Έτσι, και πλέον δεν υπάρχει ο απαραίτητος επιπλέον χρόνος για κάποια παιδιά τα οποία δεν έχουν ανταποκριθεί όλο αυτό το διάστημα στο μέγεθος των απαιτήσεων που ήρθανε, να επιμείνουμε σε αυτούς και πρέπει να πάμε παρακάτω. Έστω και αν αυτό στοιχήσει οικονομικά στην ομάδα, δημιουργεί κάποια προβλήματα, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση και για αυτούς και για να προχωρήσουμε όλοι παρακάτω.
Panionianea:
Θα πάω σε μια ερώτηση πάνω στο θέμα το αγωνιστικό περισσότερο. Φέτος έχεις πει νομίζω πιο πολύ από ποτέ στα τρίτο χρόνο πλέον της διοίκησης σου ότι είσαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της ανόδου. Θέλω να μας πεις λίγο από πού έχετε αυτή την αισιοδοξία φέτος που δεν είχατε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Βάση ρόστερ, βάση προπονητή, βάση δουλειάς που είχε γίνει;
Κώστας Ρούπτσος:
Ε, ναι. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε πάρει κάποια παιδιά τα οποία είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Εχουμε κρατήσει κάποια παιδιά τα οποία αποδεδειγμένα πρόσφεραν στην ομάδα και ανταποκρίθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια και έχουμε φτιάξει και ένα επιθετικό σύνολο και μία επιθετική φιλοσοφία γιατί για μένα έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα της Super League 2 και με την εμπειρία που έχω χτίσει επειδή οι περισσότερες ομάδες ουσιαστικά προσπαθούνε να να αναχαιτίσουν τον αντίπαλο και γενικά είναι ένα πρωτάθλημα που προσπαθούνε οι όλες οι ομάδες ειδικά στην έδρα τους αλλά και εκτός έδρας να μη δεχτούνε γκολ, να παίξουν αμυντικά, να παίξουνε σκληρά, να παίξουνε δυνατά. Είναι σημαντικό να μπορέσεις να κρατάς υψηλό επίπεδο ρυθμού, υψηλές εντάσεις, να μπορείς να κάνεις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, να έχεις παίκτες με χαρακτηριστικά που είναι ισχυροί στο ένας εναντίον ενός, να μπορούν να παίξουν συνδυαστικά, που μπορούν να δώσουνε λύσεις, που να έχουνε υψηλή κατανόηση και σκέψη, έχουνε ποιότητα, έχουνε νούμερα, έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία ότι κερδίζουνε. Ξέρετε καμιά φορά εγώ σέβομαι και σε αυτούς που λένε ότι οι άμυνες δίνουν τα πρωταθλήματα, αλλά αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να μπορείς να βάζεις, θα πρέπει να μπορείς να σκοράρεις γιατί η παραμικρή απώλεια βαθμού, έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, σε βάζει σε σοβαρά με ζητήματα. Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι έχουμε φτιάξει μία ομάδα η οποία μπορεί να παίξει επιθετικά με ένταση να δημιουργεί και να εκτελεί και να είναι παραγωγική. Νομίζω ότι και ο coach το δουλεύει καλά. Το βλέπουμε και στις προπονήσεις. Έχουμε πάρει δείγματα μέχρι στιγμής και απέναντι σε ισχυρές ομάδες ότι έχουμε αυτή την ικανότητα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε αυτό τα παιδιά όταν έρθει η ώρα να το βγάλουν στο γήπεδο και εγώ είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει και το πρωτάθλημα αυτό θα βελτιώνεται και ακόμα περισσότερο γιατί ξέρετε η άμυνα για έναν προπονητή και αυτό το γνωρίζω και ο ίδιος, η αμυντική λειτουργία είναι πιο εύκολο να την προσαρμόσεις. Το να μπορείς να χτίσεις τους συγχρονισμούς και τους αυτοματισμούς της επίθεσης είναι πιο δύσκολο, είναι μία πολύ πιο δύσκολη δουλειά και θέλει περισσότερο χρόνο.
Οπότε εδώ βλέπω ότι η ομάδα έχει την ποιότητα και την τεχνογνωσία να το καταφέρει για την κατηγορία και νομίζω ότι αυτό είναι που θα μας δώσει και το πλεονέκτημα για να μπορούμε να πάμε καλά φέτος.
Panionianea:
Εγώ θα θελα να ρωτήσω εντάξει υπάρχει και το ρίσκο της αποτυχίας πάντα. Ποια είναι η επόμενη μέρα του Κώστα Ρούπτσου στην ομάδα. Σίγουρα και η πίεση είναι μεγάλη φέτος έτσι και για σας που λέμε, το πλάνο.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι. Να να σας πω κάτι. Πιστέψτε με ότι η πίεση που βάζω ίδιος στον εαυτό μου και η πίεση που έχουμε εμείς εσωτερικά είναι πολύ μεγαλύτερη από την πίεση που μας ασκείτε όλοι εσείς απ έξω. Είναι πολύ μεγάλες οι εσωτερικές απαιτήσεις. Έχουμε βάλει πάρα πολύ υψηλά τον πήχη. Όχι μόνο να παίζουμε, όχι μόνο να παίρνουμε τα αποτελέσματα και να πάμε καλά, αλλά φέτος να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε μία ομάδα παρακαταθήκη και για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε πραγματικά σας το λέω, ότι εσωτερικά φέτος εμείς έχουμε σηκώσει τον πήχη πιο ψηλά από σας. Είναι πολύ μεγάλες οι εσωτερικές απαιτήσεις και η πίεση που έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι στους εαυτούς μας για να παρουσιάσουμε κάτι πάρα πολύ καλό.
Οπότε ξέρετε, εμένα προσωπικά δεν με αγχώνει η πίεση απ’έξω. Ούτε η η πίεση των σχολίων, ούτε του κόσμου, ούτε τίποτα. Έχω δημιουργήσει ο ίδιος και εσωτερικά στην ομάδα έχουμε δημιουργήσει πολύ μεγάλη πίεση στους εαυτούς μας για να πετύχουμε. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Και κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αισθανόμαστε καλά με αυτό που έχουμε φτιάξει. Αισθανόμαστε καλά με το προπονητικό τιμ, με τον προπονητή, με τους ανθρώπους της ομάδας. Με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε πάρει. Εμείς αισθανόμαστε καλά και εγώ προσωπικά σας το δηλώνω και γενικά όλοι, ο Έβανς ο Παυλόπουλος όλοι οι συνεργάτες ο προπονητής νιώθει ότι είναι σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και νιώθει και αυτός καλά. Όλο το team είναι πολύ ευχαριστημένο. Συζητάμε κάθε μέρα, νιώθουν όλοι καλά και αγαπάνε την ομάδα και χαίρονται που δουλεύουνε σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και οι ποδοσφαιριστές είναι χαρούμενοι που παίζουνε σε εμάς. Δηλαδή εγώ το πρώτο πράγμα που ρωτάω τους ποδοσφαιριστές, όποτε τους βλέπω είσαι εντάξει, είσαι χαρούμενος που είσαι εδώ και μου λέει ναι πρόεδρε, δηλαδή όλα τα παιδιά σε μας αρέσει πολύ εδώ είναι και πολύ καλή ομάδα. Όλοι το πιστεύουνε ότι θα πάνε καλά οπότε κι εμείς νιώθουμε ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Επίσης θέλω να πω γιατί εγώ δεν πιστεύω κερδίζεις κάτι από τις ήττες. Δηλαδή η δική μου νοοτροπία είναι ότι απ’τις ήττες βγαίνεις μόνο χαμένος. Γιατί μερικοί λένε, ξέρω γω, αποκλειστήκαμε από το κύπελλο, αυτό θα μας ισιώσει, θα μας φέρει, θα είναι και καλό γιατί θα έχουμε λιγότερους αγώνες. Εγώ θεωρώ ότι απ τις ήττες μόνο χάνεις, μόνο μόνο χαμένος βγαίνεις. Ωστόσο όμως είμαστε όλοι πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι ότι δεν υπάρχουνε περιθώρια λάθους. Είμαστε πολύ πολύ αφοσιωμένοι στο να μπούμε πολύ πολύ έτοιμοι σε αυτή τη μάχη.
Panionianea:
Ε παρόλα αυτά απάντηση δεν δώσατε στο επόμενη για την επόμενη μέρα για το αν κάτι δεν πάει καλά αν υπάρχει δεν ξέρω πώς να το σωστά.
Κώστας Ρούπτσος:
Εγώ εγώ σας με ρωτήσατε και πώς αισθάνομαι. Οπότε εγώ αισθάνομαι αυτό. Από από κει και πέρα η επόμενη μέρα θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Φέτος κείπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο. Δεν τα καταφέραμε. Ξέρετε, εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα, να ξέρετε ότι είμαι πολύ απλός στο να με διαβάσετε. Ε, όπως λοιπόν και φέτος που είπαμε δεν ανεβήκαμε, αποτύχαμε, κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, πήραμε πολύ έμπειρο προπονητή στην κατηγορία, πήραμε πολλούς πολύ καλούς παίκτες για την κατηγορία, έμπειρους παίκτες Super League 2. Ε, δεν τα καταφέραμε. Όπότε δώσαμε και μία διορία. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από μας, είμαστε εδώ πέρα. Τον περιμένουμε να έρθει να προσφέρει κάτι καλύτερο. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ιδιοκτήτες. Είμαστε εδώ να βοηθάμε την ομάδα και είμαστε και την αγαπάμε την ομάδα και είμαστε εδώ και θα βρεθούμε και την επόμενη μέρα θα είμαστε εδώ. Εγώ θεωρώ ότι ένα θέμα επόμενο για τον Πανιώνιο θα είναι (και το χω δηλώσει ήδη) και είναι και αυτό ένα θέμα διοικητικό. Είναι να δυναμώσει τη διοίκηση του τα επόμενα χρόνια στο στο άμεσο και προσεχές μέλλον, να δυναμώσει και διοικητικά. Τώρα εγώ, ας το πούμε έτσι, είμαι ο μεγαλομέτοχος, να μπορέσει η ομάδα τα επόμενα χρόνια σταδιακά να δυναμώσει διοικητικά και να…
Panionianea:
Θεωρείτε αν ανέβει Super League να είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει διοικητικά;
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε, επιτακτική δεν είναι ωστόσο είναι ένας στόχος να μπορέσει η ομάδα διοικητικά να δυναμώσει και είναι και στο πλάνο μας το οποίο το έχουμε ανακοινώσει, δεν σας το λέω τώρα και έχουμε απευθύνει μια πρόσκληση και έχουνε ξεκινήσει ομαλές συζητήσεις γιατί όλα θέλουν το χρόνο τους. Ξέρετε εγώ θεωρώ ότι το να ανέβει η ομάδα στη Super League 1 είναι ένα σημείο εκκίνησης, το να δούνε την ομάδα κάποιοι πιο σοβαρά, αλλά θα σας έλεγα, το επαναφέρω αυτό ότι σίγουρα το επενδυτικό ενδιαφέρον θα γινότανε ιδιαίτερα σοβαρό εάν ο Πανιώνιος είχε μία σοβαρή υποδομή, μία σοβαρή γηπεδική εγκατάσταση. Από εκει ξεκινάει η αναβάθμιση του μεγέθους ενός οργανισμού. Γι αυτό και εμείς το έχουμε βάλει και σαν προτεραιότητα. Και και να σας πω κάτι. Αυτά που τα είπα στην αρχή δεν τα λέω για να επικρίνω κάποιους. Τα λέω τα λέω για να τονίσω το μέγεθος και τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου θέματος. Όπως λοιπόν αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και για αυτό θα μιλάω συνέχεια εγώ από δω και πέρα θα πρέπει την ίδια προτεραιότητα να δώσουνε και τα υπόλοιπα μέρη σε αυτό και να ψάξουμε να βρούμε κοινές λύσεις. Και να σας πω κάτι. Εάν εγώ σέβομαι ότι όποιος δεν έχει δυνατότητα ας παραχωρήσει σε εμάς το δικαίωμα να βρούμε λύσεις. Και ο πρώτος και για να το κλείσω αυτό το θέμα που το επαναφέρω για μένα ο κόσμος είναι αυτός που θα πρέπει να μπει στην ατζέντα και να αποφασίσει και να δώσει το στίγμα για το τι για το τι πώς θέλει να δει και αυτό το θέμα του Πανιωνίου την την επόμενη μέρα.
Panionianea:
Λοιπόν, είναι περίπλοκο ζήτημα και επειδή ακριβώς δεν ξέρουμε τι ακριβώς, που κολλάει αυτό που λέτε θα το μάθουμε. Βεβαίως δεν είναι και της παρούσης να αναλυθεί. Εντάξει είναι λίγο λεπτό το ζήτημα…
Κώστας Ρούπτσος:
είναι πολύ απλό. Πρέπει όλοι να πιεστούμε να βρούμε λύσεις όλοι και να πιέσει ο κόσμος.
Panionianea:
Ωραία. Ναι. Απλά όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο λεπτό το ζήτημα γιατί ο Πανιώνιος δεν μπορεί να εξορίσει κάποια τμήματα για χάρη του ποδοσφαίρου. Εσείς απ’την πλευρά σας, δεν ξέρω αν κολλάμε εκεί στο ότι θα πρέπει να αναπλαστεί πλήρως το στάδιο ώστε να είναι γήπεδο ποδοσφαιρικό. Δεν το πάω εκεί. Αλλά είναι πολλά στη μέση που δεν είναι εύκολο να αναλυθούνε σε λίγα λεπτά και φαντάζομαι ότι πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά. Και αυτό που λέτε και με τον κόσμο δεν ξέρουμε και ο κόσμος πραγματικά τι μπορεί να θέλει αν τεθούνε τόσο μεγάλα ζητήματα για τη λειτουργία του
Κώστας Ρούπτσος:
Θα σας πω, πρώτον να πει την άποψή του και ο κόσμος ένα και δεύτερον να ξεκαθαρίσει και ο καθένας τη στάση του. Εγώ δεν είπα ότι αυτό που λέω που θέλω εγώ είναι το σωστό. Μπορεί εγώ ας πούμε για παράδειγμα να θέλω, μπορεί εγώ για παράδειγμα να θέλω να γίνει το γήπεδο μόνο ποδοσφαιρικό. Κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλουνε να γίνει κάτι άλλο. Όμως θα πρέπει να καταλήξουμε και να πούμε ότι αυτό θέλουμε. Όχι αυτό που θέλει η ΠΑΕ ή αυτό που θέλω εγώ, αλλά αυτό θέλει ο Πανιώνιος να γίνει. Να το συμφωνήσουμε όμως ποιο είναι αυτό. Δεν μπορούμε να το συζητάμε τα 10 επόμενα χρόνια και να λέμε εντάξει να το δούμε και να το συζητήσουμε και να το βρούμε. Να το βρούμε. Να το βρούμε και να πάμε.
Panionianea:
Είναι πάντως ένα ζήτημα μεγάλο αυτό γιατί είναι παλιό το γήπεδο. Παλιά η εγκατάσταση. κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του Πανιώνιος. Δηλαδή είτε με εσάς πρόεδρο είτε με κάποιον άλλον, είτε η επόμενη διοίκηση του ερασιτέχνη δεν ξέρω ποιος είναι, δυστυχώς ένα θέμα το οποίο πρέπει να ανοίξει λοιπόν οργανισμό.
Κώστας Ρούπτσος:
Ωραία. Η δική μου σημερινή παρέμβαση λίγο πιο επιτακτική από τις προηγούμενες είναι ότι αυτό το θέμα πρέπει να ανοίξει και να είναι στην ατζέντα της συζήτησης. Ξέρετε αυτό το θέμα το κατάλαβε ο Ολυμπιακός και το έκανε και απέκτησε ένα άλλο μέγεθος η ομάδα. Το κατάλαβε η ΑΕΚ και το έκανε και απέκτησε ένα άλλο μέγεθος η ομάδα. Το κατάλαβε ο Παναθηναϊκός το έκανε και θα αποκτήσει αν μπει στο Βοτανικό, ένα άλλο μέγεθος και το έχει καταλάβει και ο ΠΑΟΚ και με το που φτιάξει το νέο γήπεδο το μέγεθος θα είναι διαφορετικό. Εγώ λοιπόν θέλω να σας πω ότι το μέγεθος είναι συνυφασμένο αυτή τη στιγμή με το σπίτι του καθενός. Επομένως το πώς θα φτιάξουμε το σπίτι μας θα πρέπει να αποτελέσει για τον Πανιώνιο. Και ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και στα και στα υπόλοιπα τμήματα και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Γι αυτό είναι ένα θέμα και δικό τους βασικό το Αρτάκης που τα λένε συνέχεια. Οπότε και εμείς αυτό σηκώνουμε μπροστά ως ατζέντα και όσοι εμπλέκονται και είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό θέλουμε να δώσουνε την ίδια βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα και ο καθένας από την πλευρά του να κάνει ό,τι μπορεί αρχικά να το ξεκαθαρίσει και στην πορεία να βοηθήσει για το τι πρέπει να γίνει. Αν λοιπόν πρέπει να πούμε ότι το γήπεδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για ping pong, να πούμε ότι το γήπεδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για pingpong το μισό. Έτσι δεν είναι να το αποφασίσουμε όμως.
Panionianea:
Μα δεν έχει γίνει καν η κουβέντα. Εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι. Αν ναι να να βρούμε να βρούμε ένα κομμάτι να βρούμε τη θέση του ποδοσφαίρου στο γήπεδο και να πούμε ότι αυτό το κομμάτι ανήκει στο ποδόσφαιρο, αυτό το κομμάτι ανήκει στο στίβο, αυτό το κομμάτι ανήκει στη γυμναστική, αυτό το κομμάτι ανήκει στους ιδιώτες. Εδώ αυτά θα τα παραχωρήσουμε ας πούμε στους ιδιώτες για να κάνουν κάτι άλλο. Okay. Να το βρούμε αυτό. Εμείς θεωρούμε ότι το γήπεδο πρέπει να το να το αξιοποιούνε τα ίδια τα τμήματα της ομάδας και όχι να παραχωρείται στους ιδιώτες. Και και από κει και πέρα να δούμε ποιο κομμάτι ανήκει στον καθένα. Γιατί ξέρετε εμένα σαν ποδόσφαιρο μπορεί να μου πούνε ότι έλα εδώ στο ποδόσφαιρο ανήκει το μισό γήπεδο για παράδειγμα και το άλλο μισό ανήκει σε αυτά τα τμήματα. Ωραία. Έλα εδώ να κάνουμε ένα σχέδιο. Τουλάχιστον κάποια πράγματα που μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς να πάρουμε μία πρωτοβουλία των κινήσεων να μπορούμε να κινηθούμε ή σου ανήκει το 1/4 ή όλο ή τα 2/3 ή αυτοί είναι οι περιορισμοί. Θέλουμε αυτό λοιπόν που που βγάζουμε εμείς μπροστά θέλουμε να το συναιστανθούνε και όλοι οι υπόλοιποι και να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε γιατί θα μεγαλώσει ο σύλλογος.
Panionianea:
Λοιπόν να σε πάω κάπου αλλού. Δεν είναι αγωνιστικό το θέμα, αλλά είναι ένα θέμα συζήτησης αρκετό καιρό τώρα στο στις τάξεις των φιλάθλων. Κι αν θες το απαντάς για τα σχόλια, για το Facebook, το κλείσιμο και όλα αυτά είναι κάτι που έχει συζητηθεί και φαντάζομαι έχει φτάσει και στα αυτιά σου.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι αυτό ήτανε μία απόφαση και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Πανιώνιος είναι μία έτσι όπως το χω ζήσει εγώ τα δύο χρόνια αυτά, ίσως να είναι και η μοναδική ομάδα που έχει εσωτερική αντιπολίτευση μεγαλύτερη από την εξωτερική. Έτσι τουλάχιστον το εισπράττω εγώ. Και να σας πω κάτι πλέον το έχω αποδεχτεί κιόλας. Από κει και πέρα αυτό ωστόσο υπάρχουνε γύρω στους στους 30 με 50 ανθρώπους οι μισοί περίπου επώνυμοι και οι άλλοι μισοί ανώνυμοι οι οποίοι ό,τι και να κάνεις έχουνε κάτι αρνητικό να σχολιάσουνε για αυτό που έγινε και με έναν κακό τρόπο. Εγώ θεωρώ ότι αυτό το πράγμα ο Πανιώνιος έχει εκείνα τα μέσα για αυτούς που έχουν την ανάγκη να βγάζουνε αυτή την έκφραση. Έχει τα μέσα και τα δικά σας και άλλα να το κάνουνε. Δεν υπάρχει λόγος στο επίσημο site της ΠΑΕ στο Facebook το οποίο είναι ενημερωτικό να δίνει βήμα κάθε φορά που ανεβαίνει κάτι να μπαίνουν αυτοί με την ίδια μεθοδολογία και να σχολιάζουνε με αυτό τον τρόπο. Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα για την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος τα τελευταία δύο χρόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλουνε να εκφράζονται, αλλά έχει τα μέσα ο Πανιώνιος αυτό το πράγμα να το κάνουνε. Και να σας πω κάτι, δεν είναι ότι δεν τα διαβάζουμε. Απλά δεν τα διαβάζουμε στο επίσημο site της ΠΑΕ.
Τα διαβάζουμε στα Πανιώνια Νέα ή κάπου αλλού. Έτσι, οπότε ας μείνουν εκεί. Δεν θεωρώ χρήσιμο στο Facebook της ομάδας, το οποίο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα να μπαίνουμε σε αυτή είδους τη διαδικασία. Εμείς είμαστε άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να σκέφτονται θετικά. Όταν κάνουμε κάποιο λάθος προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Δεν μας αρέσει να επικρίνουμε. Επικρίνουμε μόνο τους εαυτούς μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε όταν νιώθουμε ότι κάτι δεν το χουμε κάνει τόσο καλά όσο θα έπρεπε.
Panionianea:
Λοιπόν και θέλω να σου κάνω άλλο ένα ερώτημα που το χω πάρει μηνύματα πριν καν ξεκινήσει η εκπομπή από φιλάθλους ειδικά που πάνε στη θύρα 2 σχετικά με τις τουαλέτες είναι ένα θέμα που πραγματικά παίζει να το δέχτηκα περισσότερο και από το αν θα πάρουμε φόρ ειλικρινά…
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι, συμφωνώ να απαντήσω ότι το γήπεδο δεν είναι της ΠΑΕ.
Panionianea:
Άρα δεν μπορείτε να το βελτιώσετε αυτό
Κώστας Ρούπτσος:
Σας λέω το γήπεδο δεν ανήκει στην ΠΑΕ. Εμείς είμαστε ενοικιαστές. Το γήπεδο το νοικιάζουμε και το χρησιμοποιούμε για τους αγώνες. Όταν πρωτοήρθαμε, κάναμε μία επένδυση σημαντική για να φτιαχτούνε μία σειρά από πράγματα στο γήπεδο, θέλοντας να δείξουμε ένα δείγμα καλής θέλησης ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να βοηθήσουμε. Όμως αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ θα συνεχίσει και είναι διατεθημένη να κάνει πράγματα όταν φτιαχτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του γηπέδου για το τι πρέπει να γίνει και σταδιακά να αρχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις προς τη συνολική βελτίωση όμως του γηπέδου. Εμείς στη διαδικασία του να κάνουμε μπαλώματα αν δεν φτιαχτεί σχέδιο δεν δίνουμε 1€ από δω και πέρα. Και σας το λέω αυτό με απόλυτη γνώση. Ή θα κάνουμε κάτι σωστά ή δεν θα το κάνουμε. Ζητώ συγγνώμη και λυπάμαι που δεν έχουμε στο γήπεδο την παροχή υπηρεσιών την οποία θα θέλανε τα πολύ βασικά. Ωστόσο εμείς ομως το μοναδικό όραμα και σκοπό που έχουμε είναι να έχουμε ένα γήπεδο μπουτίκ, ένα γήπεδο σύγχρονο το οποίο θα αναβαθμίσει την ομάδα. Το να πάμε να κάνουμε ένα μπάλωμα για να βελτιώσουμε σε ένα δρόμο με λακούβες ας πούμε το να το να κλείσουμε μία λακούβα. Ο δρόμο του γηπέδου θέλει μία συνολική ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό. Δεν είπα να τον γκρεμίσουμε. Μία πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό ώστε να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος και στην ιστορία του συλλόγου.
Panionianea:
Επειδή το γηπεδικό είναι όμως όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες και επειδή εξετάσαμε το αρνητικό σενάριο, θα εξετάσω το θετικό σενάριο. Αν η ομάδα με το καλό ανέβει, τι ακριβώς θα χρειάστεί δηλαδή; δεν θα πρέπει να βρεθεί μια λύση τώρα ακόμα και αν μας παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα;
Κώστας Ρούπτσος:
Εμείς από τη εμείς από την πλευρά μας θα γίνουμε πάρα πολύ πιεστικοί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να βρεθούνε λύσεις και να μπορούνε να ξεκινήσουνε σταδιακά ανακατασκευές προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή σε ένα συνολικό σχέδιο και θα σας το απλοποιήσω σαν να θέλετε να να κατασκευάσετε το σπίτι σας. Δεν θα πάμε να κάνουμε μπαλώματα. Θα πούμε πάμε να κάνουμε το συνολικό αρχιτεκτονικό σχέδιο για το πώς πρέπει να είναι. Να έχουμε τα σχέδια και να πάμε να πούμε μετά τι λεφτά έχουμε. Έχουμε αυτά, ωραία. Πάμε να φτιάξουμε το μπάνιο. Αλλά στο τέλος της ημέρας να φτιάχνεις τμήματα έργου με βάση ένα ένα συνολικό σχεδιασμό τον οποίον έχει συμφωνήσει ότι είναι αυτός. Όχι πάω να φτιάξω μια παράγκα εδώ και μετά να πάρω να βάλω μια παράγκα εκεί. Γι αυτό και όπως είδατε ήμασταν και αρνητικοί σε κάποιες παρεμβάσεις που πάνε να γίνουνε γύρω-γύρω από το γήπεδο οι οποίες δεν ταιριάζουν σε μία συνολική φιλοσοφία και ανακατασκευή του γηπέδου και να λέμε να χουμε ένα τσαντήρι εδώ, ένα τσαντήρι δίπλα, μια παράγκα παραπέρα και πάμε τώρα να φτιάξουμε και μία παράγκα τουαλέτα η οποία θα ναι σα να βάλουμε και ένα αντίσκηνο με πιο καινούργιες τουαλέτες για να βολεύει τη θυρα 2. Έτσι αν θέλετε αυτό το θεωρούμε δημιουργικό, για μία επόμενη μέρα ας πούμε για τον Πανιώνιο. Εμείς λοιπόν θεωρώ ότι αν πιέσει ο χρόνος και έχει ανέβει η ομάδα και χρειάζεται να παίξει και χρειάζεται με κάποιο μπάλωμα ίσως να μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο εμείς θα είμαστε συζητησιμοι. Εμείς θα είμαστε πάρα πολύ πιεστικοί έτσι ώστε τους επόμενους δύο-τρεις μήνες να έχει κλείσει η συζήτηση ανακατασκευής του γηπέδου και να έχουμε βφει αυτό το πλαίσιο έτσι ώστε να μπορούμε από τις αρχές του 27 να κάνουμε σταδιακά έργα από διάφορους πόρους, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα ή να ζητήσουμε χρηματοδοτήσεις από το κράτος που δικαιούμαστε γιατί όλα τα μεγάλα club έχουνε πάρει και πολλά πράγματα. Και πάρα πολλά χρήματα. Προσέξτε όμως για να πάρεις πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξεις ένα φάκελο και να πας να καταθέσεις το φάκελο αυτό για να τα ζητήσεις. Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτιάξει το φάκελο εκείνο για να πάμε κάπου να το καταθέσουμε και να πούμε παιδιά δικαιόμαστε και εμείς. Ορίστε αυτό είναι. Θέλουμε αυτά τα χρήματα. Δώστε μας σταδιακά ένα μέρος των χρημάτων για να το φτιάξουμε. Εμείς λοιπόν θεωρούμε αυτή τη στιγμή επειδή έχουνε περάσει δυο χρόνια και δεν έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, εμείς θεωρούμε επιτακτική ανάγκη αυτό να το κάνουμε στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Δεν θα το αφήσουμε να πάει μακριά, έτσι ώστε να μπορέσουμε από τις αρχές του 27 να να δημιουργούμε τμηματικά έργα ανακατασκευής του γηπέδου προς τη σωστή όμως κατεύθυνση, είτε με ιδιωτικές επενδύσεις, είτε με επιχορηγήσεις, είτε μέσα από κάποια προγράμματα ή μέσα από κάποιο δάνειο, εάν πίσω από το δάνειο υπάρχει ένας χώρος εμπορικής εκμετάλλευσης, οπότε μπορεί να να δανειστεί κάποιος γιατί ενδεχομένως να υπάρχει κάποια εμπορική δραστηριότητα και αυτό να φέρνει ένα έσοδο προκειμένου να αξιοποιηθεί, αλλά όλο αυτό θα γίνει μέσα από ένα αρχικό συνολικό σχέδιο αρχιτεκτονικό που στο σύνολό του δομεί ένα σύγχρονο γήπεδο, μία μπουτίκ για το Πανιώνιο έτσι όπως πρέπει να είναι στο σημείο που είναι, που είναι μες στο κέντρο της πόλης που πρέπει να φτιάξουμε ένα στολίδι που θα είμαστε περήφανοι και για το σύλλογο και θα είναι παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια και να ξέρετε ότι μόνο αυτό θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ομάδας. Δεν θα την εξασφαλίσει ούτε ο Ρούπτσος, ούτε η Super League 1, ούτε κανένας. Ένα γήπεδο σύγχρονο, ένα γήπεδο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του γηπέδου για τις επόμενες δεκαετίες. Οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε να είναι και οποιαδήποτε σοβαρή διοίκηση έρθει να αναλάβει την ομάδα.
Panionianea:
Η αλήθεια είναι πως και το θέμα της μπουτίκ είναι ένα θέμα που ταλανίζει τον κόσμο που θέλει ας πούμε να να προμηθευτεί μια φανέλα της ομάδας την εμφάνιση.
Κώστας Ρούπτσος:
Δεν είπα για τα ρούχα. Είπα για ένα γήπεδο που…
Panionianea:
Το κατάλαβα. Το κατάλαβα. Απλά το φέρνω στην κουβέντα κ αυτό δύο χρόνια νομίζω δεν μπορεί να προμηθευτεί μια φανέλα της ομάδας.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι. Είναι είναι ένα θέμα που δεν έχει λυθεί ακόμα. Ε νομίζω ότι είμαστε η μόνη ΠΑΕ που η μπουτικ του συλλόγου είναι ιδιωτική και δεν ανήκει στην ΠΑΕ ή στο σύλλογο.
Panionianea:
Ακόμα και έτσι δεν μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα;
Κώστας Ρούπτσος:
Δεν έχει βρεθεί. Δεν Δεν έχει βρεθεί. Πήγε φέτος να βρεθεί μία φόρμουλα. Δεν βρέθηκε.
Panionianea:
Okay. Άρα οι φανέλες που θα βγουν τα γνωρές και θα τις θέλει ο κόσμος.
Κώστας Ρούπτσος:
Όχι. Οι φανέλες περιμένουμε να έρθουνε. Ήδη έχει έρθει η πρώτη παρτίδα και θα πωλείται μέσα από το site της ΠΑΕ ηλεκτρονικά
Panionianea:
Απευθείας και με την κάρτα φιλάθου νομίζω πόσοι την πήρανε την premium κλπ
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι ακριβώς και ήδη τώρα έχουν αρχίσει πρώτες παραλαβές να πούμε ότι την πρώτη αγωνιστική ομάδα θα παίξει με την καινούργια εμφάνιση ε εάν και εφόσον το επιτρέπουνε και οι συνθήκες που ο αντίπαλος να μην πέσουμε με κόκκινα και μπλε από απέναντι, οπότε από δω και στο εξής ως όσοι αγώνες το επιτρέπουνε θα θα παίζουμε με την καινούργια εμφάνιση.
Panionianea:
Μιας και έχει αναφερθεί στο γηπεδικό και υπάρχει αυτή η αμεσότητα εδώ στην εκπομπή μαζί σας και ένα άλλο παράπονο να πούμε να μεταφέρουν τον κόσμο που χει για πες που έχει ειπωθεί από το προχθεσινό φιλικό που ήταν μία ομάδα χαμηλής κατηγορίας για τους ανθρώπους που παθούσαν στη θύρα 2 θα μπορούσαν να έρθουνε από την από δω πλευρά για να μην τους τρώει και να μην τους και ο ήλιος αν μπορείτε να το δείτε τουλάχιστον σε επόμενο φιλικό αν έχετε κάτι να πείτε υπήρχαν κάποια σχολή υπήρχαν πολλά
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε θα σας πω ένα και διάβασα και κάποια σχόλια ότι είμαστε και μεγάλης ηλικίας. Κοίτα και εγώ και εγώ είμαι 53 έτσι και εγώ δεν είμαι και ο πιο νέος του κόσμου. Ε εγώ θέλω να σας πω καταρχήν ότι ε βάλαμε δωρεάν είσοδο. Ε δύο είπαμε ότι όλα τα διαρκείας μπορεί να έρθουν από δω και να σας πω ότι και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και εγώ ήμουνα σε άλλα τρία γήπεδα που πήγα και είδα αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων. Είδα και την Κ19 με τον Ολυμπιακό τη δική μας. Είδα και άλλα άλλους δύο αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων ε και καθόμουνα στον ίδιο. Έτσι εντάξει δεν είναι δωρεάν είσοδος.
Νομίζω ότι και με την τιμολογιακή μας πολιτική στους αγώνες και γενικότερα με τις συμπεριφορά του κόσμου και δηλαδή και με και με όλα τα αιτήματα που έχω πει και εγώ προσωπικά ότι όποιος έχει πρόβλημα και με την τιμολογιακή πολιτική και για τους ΑΜεα που γίνανε κάποιες αιτήσεις ή γενικότερα ό,τι έχει ζητηθεί από μας εσωτερικά προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο του Πανιώνίου να έρθει στο γήπεδο. Νομίζω ποια άλλη παε έχει τόσο καλά προς τους φιλάθλους της όσο έχουμε φερθεί εμείς στο σύνολο των παροχών, των τιμών και των εξυπηρετήσεων δεν υπάρχει. Και σας το λέω ότι δημοσιογράφοι και εσείς κάντε ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και πόσο πουλούνται τα εισιτήρια και υπό τι συνθήκες δίνονται.
Θεωρώ λοιπόν ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι η πιο τίμια ΠΑΕ προς τους φιλάθλους της για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει σε σε όλα τα ζητήματα προκειμένου να έρθουνε στο γήπεδο και αν θέλουμε να το βάλουμε ακόμα και αντισταθμιστικά για το τι επενδύσεις γίνονται στην ομάδα και το τι εισιτήρια ζητούνται σε τι ποσό από τους φιλάθλους για να έρθουνε θεωρώ ότι είμαστε η πιο τίμια ΠΑΕ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε αυτό το ζήτημα για το πώς φερόμαστε αντισταθμιστικά στους φιλάθλους μας. Οπότε θέλω να σας πω ότι εντάξει στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι αυτό που σας έλεγα και στην αρχή ότι ό,τι να κάνουμε και εμείς στο τέλος κάτι πάντα θα φταίει να πούμε ότι θα έπρεπε να γίνει καλύτερα.
Και 1€ να βάλουμε στο εισιτήριο θα θεωρώ ότι στο τέλος θα πούμε γιατί να μην μπαίνουμε δωρεάν. Ε, okay. Νομίζω ότι πρέπει κάτι να το βλέπουμε συνολικά και να παραδεχτούμε όλοι ότι η στάση της ΠΑΕ απέναντι στον κόσμο σε αυτά τα ζητήματα είναι αν όχι η καλύτερη αν κάνω κάποιο λάθος νομίζω ίσως είμαστε οι καλύτεροι αν όχι μία από τις καλύτερες. Και έχω δεσμευτεί αν θυμάστε ότι με το καλό η ομάδα να ανέβει και στη Super League 1 και θα είναι και εκεί η ανταπόκριση μας στο στο οικονομικό θέμα των των εισιτηρίων πολύ δελεαστική. Ε, δεν θα αυξήσουμε πολύ τις τιμές ή καθόλου. Θα το δούμε προκειμένου με στόχο να προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να ζήσουμε ξανά τις παλιότερες στιγμές της ομάδας με τον κόσμο όπως πρέπει να είναι εκεί δίπλα στην ομάδα.
Panionianea:
Δεσμευτήκατε τώρα το είπατε δημόσια. Λοιπόν, ήθελα να ρωτήσω είπαμε για το γηπεδικό δεν είπαμε για τα φώτα αν έχουμε κάποια εξέλιξη. Έχει πει ο δήμαρχος, είχε πει κάτι ο δήμαρχος, δεν ξέρω σε τι φάση είναι όλο αυτό.
Κώστας Ρούπτσος:
Ναι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Τώρα έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος να κάνει μία σειρά από ενέργειες και αυτά όλα τα θέματα θα κριθούνε εκ του αποτελέσματος. Ελπίζουμε και εμείς να πάνε όλα καλά να λυθεί και αυτό το πρόβλημα που είναι ένα μικρό μέρος της συνολικότερης προβληματικής κατάστασης της εγκατάστασης ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε μία καλύτερη φάση σε αυτό το θέμα.
Panionianea:
Έχουμε κάτι άλλο με Ευάνθη; Δεν ξέρω κάτι άλλο ή να προσθέσω και να κλείσει ο πρόεδρος να πούμε κάτι λίγο αυτό να πιαστώ λίγο από μια κουβέντα που είπε ο πρόεδρος για τα πέναλτι να έχουμε λίγο θετική ενέργεια αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Εντάξει γκρινιάξαμε παραπονευθήκαμε δεν μας άρεσαν κάποια πράγματα στα φιλικά στα επίσημα εντάξει έχουνε ας το δούμε λίγο πιο θετικά να βοηθήσουν λίγο και τα αποτελέσματα στην αρχή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Εγώ κλείνοντας θα θελα να πω στον πρόεδρο να άμα θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τον προς τους φιλάθους του Πανιωνίου μιας και ξεκινάει η σεζόν. Ναι. Ένα δικό σας μήνυμα.
Κώστας Ρούπτσος:
Ε εγώ θέλω να να μείνω σε αυτό που είπα. Είναι ότι εμείς είμαστε πολύ αγαπημένοι αυτή τη στιγμή στην ομάδα, πολύ συσπειρωμένοι. Το πιστεύουμε. Και ζητούμε από τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια για δύο λόγους. Η μία είναι γιατί θεωρούμε ότι αξίζει να τη στηρίξει. Γιατί η συγκεκριμένη διοίκηση από την ώρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα σταδιακά αναβαθμίζει το προϊόν και την προσπάθειά της μες στην ομάδα. Ξέρετε αυτό είναι σημαντικό. Δηλαδή κάθε μήνας που περνάει εξάμηνο, χρόνος συνέχεια προσπαθούμε να κάνουμε διορθώσεις και να βελτιωνόμαστε και νομίζω ότι αυτό αντικειμενικά μπορεί να το κρίνει κάποιος και να το παραδεχτεί ότι όντως η προσπάθειά μας σταδιακά από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα είναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης, της συνεχής βελτίωσης. Γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο. μαγικά δεν γίνονται και επειδή ακριβώς αυτό συμβαίνει αισθανόμαστε μία αδικία από όλο το περιβάλλον ότι αυτό δεν έχει εκτιμηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν πειράζει όμως έτσι είναι η ζωή. Δεν είναι κάτι το οποίο το κατακρίνουμε, το καταλαβαίνουμε. Αναγνωρίζω και εγώ προσωπικά και όλοι μας ότι ο κόσμος του Πανιωνίου είναι πικραμμένος γιατί έχει μείνει αρκετά χρόνια έξω και περιμένει να δεί κάτι καλύτερο. Αλλά ξέρετε το κάτι καλύτερο δεν θα έρθει αν δεν το διεκδικήσουμε όλοι μαζί και αν δεν μπούμε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη έτσι όπως πρέπει για να τα καταφέρουμε.
Θεωρούμε από την πλευρά μας ότι έχουμε κάνει όλα εκείνα τα ατομικά και βασικά στοιχεία για να το πετύχουμε και αυτό θα έρθει μόνο όπως ξέρετε όπως άκουγα το σύνθημα των φιλάθλων ότι εμείς θα σ’ ανεβάσουμε στην Α’ εθνική. Ξέρετε αυτό τώρα πρέπει να το κάνουμε πράξη να συσπειρωθούμε και μέσα από τη συσπείρωση και τη θετική ενέργεια εγώ είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε. Οπότε εκεί τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Είναι κρίσιμη αυτή η φάση τώρα που πρέπει να μπούμε σε αυτές τις μάχες πολύ δυνατά. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω φέτος. Έχουμε ανεχτεί και αρκετά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια από το περιβάλλον που δεν τα ανεχόμαστε, δεν σημαίνει ότι δεν τα καταλαβαίνουμε ή ότι δεν θα διεκδικήσουμε πλέον με όλες μας τις δυνάμεις αυτό που μας αξίζει, αλλά πρέπει να πούμε όλοι αυτή τη μάχη γιατί έχουμε περάσει όλοι πολλά αυτά τα δύο χρόνια και πάρα πολλά περίεργα. Οπότε τώρα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε λίγο στα κάγκελα με την καλή έννοια και σε επαγρύπνηση με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Και δεν είμαι από αυτούς που θέλω να παίρνω πράγματα που δεν μου αξίζουν, αλλά αυτά που μας αξίζουνε πρέπει να τα πάρουμε πίσω και θα τα πάρουμε.
Panionianea:
Εντάξει. Αυτό το η αισιοδοξία και και ο τρόπος που το λες νομίζω λέει πολλά. Τέλος. Έχεις κάποια προτίμηση για την κλήρωση
Κώστας Ρούπτσος:
Ε ναι. Έχω προτίμηση. Ναι. Έχω προτίμηση να ξεκινήσουμε με νίκη. Έτσι. Οπότε εκεί είναι το βάρος. Δηλαδή ας έρθει όποια κλήρωση έρθει αρκεί εμείς να ξεκινήσουμε με νικές. Το ποιος θα είναι ο αντίπαλος δεν με απασχολεί…
Panionianea:
Εγώ τερεύω μιας το παμε και σε αφήνουμε δεν θα σε κουράσουμε άλλο το σχόλιό σου το ότι γίνεται η κλήρωση στις 28 του μήνα πώς το πώς σου φαίνεται δηλαδή εμείς το έχουμε σχολιάσει πολύ καιρό τώρα…
Κώστας Ρούπτσος:
Κοιτάξτε, δε δεν θέλω να ασχολούμαι με πράγματα τα οποία είναι δευτερεύοντα. Υπάρχουνε δύο ζητήματα που μπορεί να δει κανείς. Είναι το αγωνιστικό και το εξαγωνιστικό. Το εξαγωνιστικό είναι ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα οργανωτικό.
Panionianea:
Δηλαδή να κλείσεις εισιτήρια, να κάνεις ένα προγραμματισμό.
Κώστας Ρούπτσος:
Αυτό ακριβώς. Αυτό ναι. Που σίγουρα αυτό είναι ένα πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό και για να προετοιμαστείς καλύτερα αγωνιστικά εγώ θα έλεγα ότι αυτό δεν παίζει ρόλο. Οπότε ας γινότανε και μία μέρα πριν για να πάμε να δούμε. Δηλαδή και μια εβδομάδα πριν δεν είναι πρόβλημα γιατί έχεις την προπονητική σου εβδομάδα να προετοιμαστείς για τον επόμενο αντίπαλο. Αλλά σίγουρα για το οργανωτικό σκέλος εισιτήρια, ξενοδοχεία και όλα τα συναφή είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα δούμε πώς θα το διαχειριστούμε για να το λύσουμε. Εντάξει.
Panionianea:
Ναι. Σίγουρα θα έπρεπε αν όχι πολύ νωρίτερα μία-δύο εβδομάδες νωρίτερα να έχει γίνει. Ας είναι αυτό.
Κώστας Ρούπτσος:
Εγώ θα σας πω το εξής. Ας αυτό η μεγαλύτερη αστοχία που θα έχουμε φέτος στο οργανωτικό σκέλος/διοργάνωση του πρωταθλήματος.
Panionianea:
Μακάρι. Όντως. Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν μαζί μας. Θέλω να πιστεύω την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε δημόσια να έχουμε χαμόγελα όλοι πολλά, να’στε καλά. Να’ναι και πιο αγωνιστικά πιο προχωρημένα τα πράγματα στο στόχο και ειλικρινά εύχομαι να βρεθεί μια μια μέση λύση έτσι με το κομμάτι του γηπεδικού.
Κώστας Ρούπτσος:
Να σας πω κάτι παιδιά…ακούστε λύση υπάρχει όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάποιος τσακωμός ή κάποιο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να το λύσουμε εγώ λέω το εξής: η δική μου πίεση η σημερινή έχει να κάνει στο να ξυπνήσουμε όλοι και να βάλουμε προτεραιότητες. Να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό είναι δομική προτεραιότητα για το σύλλογο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο συνολικά. Έτσι να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε αδικημένοι γιατί όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας έχουνε προνομιακή μεταχείριση σε σχέση μας και καλά κάνουνε. Δηλαδή εγώ δεν λέω ότι καλώς για μένα το να επενδύει μία χώρα στον αθλητισμό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και καλώς έχουνε επιδοτηθεί όλες οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες στο να λύσουνε αυτό το πρόβλημα. Εμείς δεν το χουμε κάνει…να αναλογιστούμε ότι φταίμε και εμείς σε αυτό ότι θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί νωρίτερα ότι θα έπρεπε και εμείς να το’χουμε λύσει έτσι όπως το έχουνε λύσει οι υπόλοιποι. Δεν το κάναμε και για μένα δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Μακάρι να είχα εγώ την πρωτοβουλία των κινήσεων να κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν την έχω. Ας έρθουν όλοι να βοηθήσουνε να μπούνε δίπλα να λύσουνε, να βρούμε λύση αυτό το θέμα. Γιατί ξέρετε όποιοι το λύσουνε θα είναι και υπ’οφελεία και των ίδιων. Ή όποιοι ας πούμε το αφήνουν έτσι τελικά…ξέρετε περνάει ο καιρός στις διάφορες διοικήσεις και πρέπει να αφήνεις και κάτι πίσω σου. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Ας μπούνε όλοι αυτοί σε όλη αυτή τη διαδικασία όπως και εμείς όλοι ας το βάλουν προτεραιότητα να γίνει για το καλό όλων μας.
Panionianea:
Ωραία. Ευχαριστούμε πρόεδρε. Καλό βράδυ. Να στε καλά. Καλό βράδυ. Γεια σας. Γεια.