Εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Πανιωνίου

Οι αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων είναι συνεχείς . Έχει δρομολογηθεί σχετικά αμμεσα , η ανακατασκευή του “παιδότοπου” δίπλα στο βαρικας, η συνέχεια της αναβάθμισης του κλειστού Κορωναίος με παρεμβάσεις που θα επικοινωνηθουν σύντομα καθώς και έρχεται το νέο κλειστό στην θέση του 5*5. Τρέχουν δεκάδες μικρό έργα επίσης που δεν είναι βιτρίνας αλλά δομικά για την βιωσιμότητα του συλλογου. Συντονιστης των έργων το μέλος του φόρουμ @sakil

Παρακάτω ένα δείγμα του πως ήταν ο σύλλογος στο σύνολο του σε όλα τα επίπεδα

4 Likes

κάτι με τις τουαλέτες πρέπει να γίνει ρε παιδιά

έχω καταντήσει γραφικός αλλά δε μπορούμε να περιμένουμε γονείς με παιδιά να έρθουν στο γήπεδο και να ΜΗΝ έχουμε τα βασικά

3 Likes

Θυμάμαι σε μια συνέντευξη του ρουπτσου, που είχε δηλώσει ότι το νέο κλειστό στη θέση του 5χ5 δεν τον βρίσκει σύμφωνο γιατί πιθανώς αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί κατά την ανακατασκευή του σταδίου. Προφανώς προτρέχω, αλλά ισχύει ότι δεν το θέλουν στην ΠΑΕ;

Αν μιλάς για τις τουαλέτες κάτω από την δύο είναι ευθύνη της ΠΑΕ με βάση το παραχωρητηριο . Έπρεπε να είναι έτοιμες νωρίτερα από το πρόγραμμα Φιλόδημος αλλά δεν ολοκληρώθηκε το έργο στο 100% με ευθύνη της περιφέρειας. Οι τουαλέτες κοινού έξω από το βαρικας όντως θέλουν συχνότερο καθαρισμό. Πρόσφατα ανακαινίσαμε τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια στον κλειστό στίβο

3 Likes

Ο χώρος του γηπέδου και των εγκαταστάσεων ανοίκει στον ερασιτέχνη Πανιώνιο. Έχει προβλεφθεί στην μελέτη η αποσυναρμολόγηση του κλειστού και η μεταφορά του εφόσον ένα μελλοντικό master plan για την ανακατασκευή του γηπέδου προταθεί προς υλοποίηση και είναι προς το συμφέρον του συλλόγου . Συζητήσεις υπάρχουν και με την ΠΑΕ και με τον Δήμο Νέας Σμύρνης αρκετό καιρό πριν

4 Likes

απίστευτο βίντεο και κατάσταση…

μπράβο σε όλους όσους τρέχουν τα πρότζεκτ και μακάρι σιγά σιγά να μπορέσουμε και από εδώ μέσα με οργάνωση και σωστή επικοινωνία να βοηθήσουμε σε κανένα προτζεκτάκι.

Η ΚΕ του φόρουμ απαιτεί δυναμική επιστροφή @sakil στο φόρουμ!:smiley:

2 Likes

Ναι για τις έρμες τις τουαλέτες στη 2 λέω @GEOPANTH Πρέπει σύντομα να βελτιωθούν. Γονείς σιχτιρίζουν κάθε φορά. Καλά να μη μιλήσω για τις τουαλέτες στους πάνθηρες…

1 Like

Ως Νεοσμυρνιώτης έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους που πάνε τα παιδιά τους σε διάφορα τμήματα του συλλόγου.

Σοκάρονται από τα χάλι των εγκαταστάσεων. Απορούν πως γίνεται να είναι έτσι το γήπεδο. Προσπαθώ να τους εξηγώ τις δυσκολίες κτλ αλλά δεν είναι εύκολο.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα των εγκαταστάσεων είναι ίσως το σημαντικότερο από όλα.

Εγώ το γήπεδο μας το αποκαλώ Φρανκενστάιν. Κανένας ενιαίος σχεδιασμός, κανένα πλάνο. Δημιουργείται τμήμα τζούντο; Κλείσε την μια έξοδο της δύο και κάνε από κάτω χώρο. Θέλεις ένα κλειστό το μπάσκετ πηγαίνει στον στίβο από κάτω από την δύο και κάνε ένα γήπεδο. Από την άλλη μεριά συνεργείο αυτοκινήτων κτλ κτλ. Τώρα κάναμε το βαρικας βόλεϊ ψάχνουμε να βρούμε άλλο κλειστό μπάσκετ και πάμε σε χώρο που κάποτε ήταν κερκίδα να το κάνουμε. Δεν έχουν που να παρκάρουν τα κορίτσια του βόλεϊ; Την βρήκαμε την λύση και στον διάδρομο που οδηγεί στην δύο παρκάρουν. Συμπάθησε ο Μπεος έναν κύριο να του κάνουμε ένα σπίτι και από πάνω γέφυρα για κυλικείο στην ταράτσα. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις όλο αυτό.

Για εμένα πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο ενιαίο. Πλάνο το οποίο θα λέει τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να γκρεμίσουμε το γήπεδο εκτός από την σκεπαστή. Χωρίς το πλάνο να κοιτάζει οικονομικούς περιορισμούς. Και μετά πάνω σε αυτό το πλάνο κομμάτι κομμάτι να φτιάχνεται.

Εντελώς επιφανειακή και απαξιωτική η προσέγγιση σου . Τσουβαλιασμα σε όλα.

Δεν είπαμε ότι όλα είναι εντάξει αλλά κάπως έπρεπε να παραμείνει ζωντανός ο σύλλογος. Αν σοκάρονται οι γονείς τόσο πολύ δίπλα είναι ο Μίλωνας.

ο Πανιώνιος ανακαινίζει συνέχεια χώρους πληρώνοντας 35000 μηνιαίως σε χρέη (σκέπαστρα , παίκτες πόλο κτλ)

Με ποιες ακριβώς εγκαταστάσεις σοκάρονται ; Με την ανακαινισμένη ενόργανη , το βαρικας , το Κορωναίος , το νέο κλειστό στην 1 , το καινούργιο μεμπερς και καντίνα ,τα ανακαινισμένα αποδυτήρια στον κλειστό ; Επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εργασίες στον παιδότοπο και έρχεται και τον νέο κλειστό

2 Likes

Όντας του κατασκευαστικού κλάδου και έχοντας επισκεφτεί και πολλά γήπεδα στο νησί, όλα τα γήπεδα που είναι μέσα στον πολεδομικό ιστό (μέσα στην πόλη) και είναι άνω των 50 ετών μπορούν να χαρακτηριστούν “Φρανκενστάιν” γιατί ακριβώς κουβαλάνε πολλά πάνω τους.

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γηπεδάκι της Λευτον Οριεντ εδώ κοντα μου με το μπαλκόνι της πολυκατοικίας να είναι πάνω απο το κορνερ (σκέψου να μένεις εκεί, να είναι χάλι η ομάδα και να μην μπορείς να αποφύγεις να την δεις…):

Και μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι και όλα αμιγώς ποδοσφαιρικά τα περισσότερα γήπεδα.

(προφανώς άλλες συνθήκες και χώρα…μην παρεξηγηθώ)

Μόνο γήπεδα που είναι εντελώς καινούργια έχουν πιο σοβαρό σχεδιασμό.

Νομίζω ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα/εικόνα πως ήταν η κατάσταση στον Ερασιτέχνη πριν αναλάβει το τωρινό τημ μέσα στην άθλια ελληνική πραγματικότητα που κάνει τα πράγματα απείρως πιο δύσκολα.

Και κυρίως στο συμμάζεμα των οικονομικών (που προφανώς προηγείται των υποδομών).

Ειλικρινά, αν τα παιδιά του Ερασιτέχνη έχουν φωτός από εκείνες τις πρωτες μέρες θα ήταν αξιόλογο να ανέβει τίποτα εδώ να έχουμε όλοι μια ιδέα.

Όχι για να δωθεί ραπόρτο, αλλά για μία σύγκριση της κατάστασης με το σήμερα…

1 Like

Καλημέρα στην ομάδα!! Εγώ θα συμφωνίσω και με τον @GEOPANTH κ με τον @kkar :slight_smile: μια σούμα προσπαθώντας να αποφύγω (ανεπιτυχώς!) τεράστιο σεντόνι..

Στις πρώτες μας βόλτες στο γήπεδο μερικά χρόνια πριν βρήκαμε χώρους χωρίς φωτισμό, γεμάτους σκουπίδα, απαράδεκτα αποδυτήρια, κ ενα ημιτελές φιλόδημος. Αφού φέραμε ηλεκτρολόγο, μαζέψαμε οι ίδιοι τα σκουπίδια και κάναμε εμείς όλες τις ενέργειες για την ολοκλήρωση του Φιλόδημος σκεφτήκαμε το μέλλον όπως ο φίλος @kkar . Και είναι γεγονός ότι και εμείς είδαμε μπροστά μας ένα άσχημο μωσαικό με καμία ενότητα και συνοχή. Στο μέλλον λοιπόν και η δικιά μας επιθυμία είναι το γήπεδο να αλλάξει με πλάνο.. Ενα παζλ με πολλά κομμάτια που θα υλοιποιούνται ανάλογα με τις δυνατότητες (χωρίς να βγάλουμε τον σύλλογο από τη πρίζα) συνθέτοντας στο τέλος μια ομοιογενή εικόνα, με κίνηση ανεμπίδιστη σε όλους τους χώρους και πολυχρηστικότητα. Αυτό είναι το βλέμα μας στο μέλλον.

Πριν απο αυτό όμως έπρεπε να αντιμετωπιστεί το παρόν που δυστυχώς δεν χωρουσε ωραιοποίηση. Το παρόν σημαινε με χρονολογική σειρά, ολοκλήρωση του φιλόδημος συμπεριλαμβάντας το 1 από τα 2 αποδυτήρια του κλειστού στίβου, νέο κλειστό κορωναίος που ολοκληρώθηκε επιτυχώς στη θεση της παλιάς τέντας, μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση του γυμναστηρίου της ενόργανης η οροφή του οποίου ήταν επικίνδυνη, νέος φωτισμός σε 3 γυμναστήρια και στον στίβο, δαπανηρές επεμβάσεις στις πισινες μας που παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους, αποτύπωση όλων των γυμναστηρίων μας και εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας και εφαρμογή τους, αδειοδότητηση των γυμναστηρίων, σχέδια διαφυγής και εκκένωσης. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν συνθήκες για ιδιωτικές παρεμβάσεις. Χωρίς να θέλω να διεκδικήσει η σημερινή διοίκηση του συλλόγου κάποιο κρέντιτ για αυτές, να πώ απλά ότι απαιτεί χρόνο, σκέψη και αρκετή ενέργεια από εμάς το πως θα παραχωρηθεί (προσωρινά και όχι επ αόριστο) το Βαρίκας, ή το πως θα δημιουργηθεί η νέα καντίνα ή το μέμπερς παλιότερα, οι ανταποδοτικές εργασίες στον παιδότοπο που ξεκινούν αυτές τις μέρες. Επίσης είναι πολλοι οι αφανείς υποστηρικές, θα αναφέρω μόνο την οικογένεια Στεφάτου που βλέποντας τις προσπάθειες είναι δίπλα μας σε σειρά εργασιων. Ταυτόχρονα είμαστε σε καθημερινή βάση κοντά στις εξελίξεις του νέου γυμναστηρίου που εκτιμούμε ότι θα προκυρυχθεί φέτος και θα το έχουμε προς χρήση την άνοιξη. Δεν αναφέρω καν καλοπιστικά πρότζεκτ που έγιναν με χρήματα που μάζευε η ομάδα του Ορφέα και που μέχρι κ σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί από κάτι πιο εντυπωσιακό.

Η παραπάνω σούμα είναι ενδεικτική και υπάρχουν πολλά που λείπουν. Αν σκεφτούμε ότι όλα αυτά έγιναν στις εγκαταστάσεις μας τα τελευταία ουτε 5 χρόνια στο χειρότερο δυνατό οικονομικό πλαίσιο (με τον ερασιτεχνη να πληρώνει κ όχι να πιστολιάζει χρέη, και να έχει να διαχειριστεί και το ποδόσφαιρο), νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε οτι τα βήματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι αρκετά, δεν είχαν γίνει για δεκαετίες κ αν συνεχίσουν ακόμα και με τον ίδιο ρυθμό τα πράγματα θα βελτιώνονται. Σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξω ότι οι εγκαταστάσεις πλησιάζουν σε αυτό που πρέπει να είναι. Όμως με βεβαιότητα λέω ότι ειμαστε χαοτικά καλύτερα από εκείνη την πρώτη βόλτα που είχα κανει. Και όπως θα καταλάβει όποιας διαβάσει τα παραπάνω, οι προσπάθειες μας στοχεύουν στην ασφάλεια και στην ουσία και όχι στον εντυπωσιαμό. Όταν καταφέρουμε και ο κλειστός στίβος, το τζούντο, η θύρα 1, να φτάσουν στο μινιμουν επιθυμητο για εμάς λειτουργικό επίπεδο (όπως είναι πχ αυτή τη στιγμή η ενόργανη) τότε φίλε @kkar συμφωνώ ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με συγκεκριμένο όραμα για ομοιογενές αποτέλεσμα.

Σε αυτό το τελευταίο υπαρχουν επικοινωνίες με τους ανθρώπους που τρέχουν τα επαγγελματικά τμήματα. Εμείς δεν έχουμε σταθεί εμπόδιο σε κάποιο πλάνο που βοηθάει το σύλλογο και προφανώς θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και θα είμαστε ανοιχτοι στο να τη συνδιαμορφώσουμε. Ωστόσο ο δικός μας ο ρόλος είναι να διασφαλίζουμε οτι τα πραγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση για το σύλλογο συνολικά. Την άκουσα και εγώ τη δήλωση Ρουπτσου για το 5x5 και παρότι δεν μας είχε συζητηθεί, εμείς το λάβαμε υπόψη στην λύση που προτείναμε για το νέο γυμναστήριο. Είμαστοι ανοιχτοί, είμαστε θετικοί αλλά ξαναλέω ο ρόλος ειναι να προστατεύουμε το συμφέρον του συλλόγου. Αυτό προσπαθουμε να κάνουμε εμείς σήμερα αυτό θα κάνουν ελπίζω και οι επόμενοι που κάποια στιγμή θα μας διαδεχτούν. Πάντως ενα τελευταίο να γράψω, όταν με το καλό ο συλλογος απαλαγεί απο τα βαρη του μακρινου κ πρόσφατους παρελθόντος θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιει πραγματα χωρις να χρειάζεται κανέναν. Στο δικό μου το μυαλο ακούγεται σαν θαύμα οταν θυμάμαι τις ανοιχτές συνελεύσεις στην 3, αλλά απέχει μόλις λίγους μηνες απο την πραγματικότητα.

ΥΓ. Τα παράποντα των γονιών τα ακούω, έχουμε κάνει συναντήσεις, πάντα θα υπαρχουν. Εμεις πρεπει να τα λαμβάνουμε υπόψη κ χωρις δράματα να κάνουμε ενέργειες που λύνουν προβλήματα και δεν δημιουργούν νεα.

ΥΓ2.΄Οσοι είμαστε σήμερα στο ΔΣ είμαστε όλοι εργαζόμενοι, με φορτωμένα προγράμματα, με συγκεκριμένες δυνατότητες και περιορισμούς. Δεν το λέω για να εισπράξουμε παλαμακια, στο κάτω κάτω ο καθένας μας καποια ικανοποίηση παίρνει από αυτή την εμπλοκή. Το λέω ζητώντας μόνο κατανόηση στις συνθήκες κ σαν πρόσκληση να έρθετε κοντά όσοι περισσότεροι… να γίνουμε πολλοί να κάνουμε περισσότερα.

ΥΓ3. Μπράβο σε όλους για την προσπαθεια στο νεο φορουμ!!

14 Likes

ε ναι ρε διάολε! το σεντόνι που μας άξιζε!! :face_blowing_a_kiss: :face_blowing_a_kiss: :face_blowing_a_kiss:

Welcome back @sakil

3 Likes

Οι δικές μας εγκαταστάσεις πάντως μια χαρά ήταν

1 Like

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα έγραψα και προσπαθώ να καταλάβω αν ήμουν απαξιωτικός. Δεν κατηγόρησα την σημερινή διοίκηση σε κάτι. Μια κάποια αίσθηση την έχω εκτιμώ και ξέρω ότι πολλά από τα προβλήματα έρχονται από πολλά χρόνια πίσω. Για την διοίκηση μόνο καλά έχω να πω και πίστεψε με σε όσους μου κάνουν παράπονα μόνο και μόνο επειδή είμαι πανιώνιος τους λέω όσα ξέρω και πολύ περισσότερα.

Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει ιδέα για βασικά πράγματα. Δεν ξέρει καν τι σημαίνει ερασιτέχνης, τι σημαίνει ΠΑΕ, ΚΑΕ. Ποιος έχει το γήπεδο. Δεν σκέφτονται καν πόσο κοστίζει να φτιαχτεί κάτι και αν με 3.500 αθλητές βγαίνουν τόσα χρήματα για να γίνουν όσα φαντάζονται.

Περνάνε από τον Μίλωνα και κάνουν συγκρίσεις. Άντε να τους πεις ότι ο Μίλωνας έχει 2 κλειστά (το ένα παράνομο) και μερικά ανοιχτά γηπεδάκια. Τι να συγκρίνουμε;

Δύσκολο πολύ αυτό το θέμα, βάρος μεγάλο αλλά και ευλογία ταυτόχρονα. Γιατί αν γίνουν σιγά σιγά πράγματα μπορεί ο σύλλογος να αντλήσει μεγάλη δύναμη από τις εγκαταστάσεις του.

5 Likes

Συγνώμη τότε παρεξήγησα τα λεγόμενά σου. Όσον αφορά αν βγαίνουν τα λεφτά ή όχι ας έρθει οποιος θέλει με λογιστή δικό του για λογιστικό έλεγχο του συλλόγου

2 Likes

Παλαμάκια από μένα:clap::clap::clap::clap::clap::clap:

2 Likes

Συγχωρήστε τον @GEOPANTH είναι πολλά τα βάρη της καθημερινής ενασχόλησης και έχει γίνει λίγο ευέξαπτος ο γλυκούλης. Κουβαλάει τόνους γκρίνιας.

6 Likes

1.Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, αυτό αλλάζει πολύ δύσκολα

2.Οι γονείς πάντα θα γκρινιάζουν ακόμα κ στις καλύτερες εγκαταστάσεις

3.Οποιος βλέπει το χαμό που γίνεται από παιδάκια στο σύλλογο θεωρεί ότι βγαίνουν πολλά λεφτά, χωρίς να έχει εικόνα χρεών, οικονομικών κλπ. Όπως περνάμε κ εμείς έξω από ένα γεμάτο μαγαζί και λέμε ελαφρά τη καρδία ότι αυτός κονομαει, χωρίς να μας αφορούν τα έξοδα του.

4. Ο χαρακτηρισμός Φρανκενστάιν θα έλεγα ότι αντανακλά την πραγματικότητα γιατί αρκετα κομμάτια του γηπέδου έγιναν σε μεταγενέστερο χρόνο κομμάτι κομμάτι, χωρίς να λαμβάνεται πάντα υπόψη η γενική εικόνα. Φυσικά πολλά από αυτά τα κομμάτια είναι σε άριστη κατάσταση, βλεπε Βαρικας, Κορωναίος, ενω και τα υπόλοιπα είναι πλήρως λειτουργικά έστω κ αν κάποια ειναι σε πιο μέτρια κατάσταση.

Νομίζω πως η επόμενη περίοδος είναι κομβική.

Είναι τρομερά σημαντικό το μάστερ πλαν, να γίνει με τρόπο που να εξυπηρετεί όλα τα τμήματα και τις ανάγκες του συλλόγου για τα επόμενα πολλά χρόνια. Εγκαταστάσεις που ήταν σούπερ το 2000, θεωρούνται παρωχημένες το 2025 και πολύ περισσότερο το 2050.

Οι επόμενες και σίγουρα μεγαλύτερες ακόμα δυσκολίες θα είναι η χρηματοδότηση του έργου και φυσικά η εκτέλεση του.

Σε αυτά τα τρία νομίζω πρέπει να εστιάσουμε

Πλάνο

Χρηματοδότηση

Εκτέλεση έργου

8 Likes

@GEOPANTH μη μαλώνεις με τον κόσμο ρε :winking_face_with_tongue: :face_savoring_food:

3 Likes