Μέσα στα πολλά που είπε, αναφέρθηκε και στην μπουτίκ. Λοιπόν, η φοβερή μας ΠΑΕ είχε στόχο από την πρώτη μέρα που συστάθηκε να την πάρει στον έλεγχο της, ως εδώ όλα καλά. Έλα όμως που υπάρχει παραχώρηση για κάποια ακόμα χρόνια στον Κοσμίδη και τον πρώτο χρόνο δεν μπορούσε να συμφωνήσει η διοίκηση με τον άνθρωπο για να τους δώσει την μπουτίκ.
Εν τέλει, πέρσι συμφώνησαν και τελικά η διοίκηση δεν εμφανίστηκε ποτέ να δώσει τα λεφτά. Αυτά τα λίγα και ας μπει ο ίδιος ο Ρ εδώ να το διαψεύσει και να μας πει πως δεν κατάφεραν ούτε αυτό.
Σχετικα με τη συνεντευξη…κακο timing, κακιστο content (επικοινωνιακα και ουσιαστικα)…δεν ευχαριστουμε Ρουπτσο!
Δυστυχως φαινεται πως τιποτα δεν ειναι τυχαιο, ουτε για τη χρονικη επιλογη, ουτε για τα οσα ειπε. Εχει επιλεξει να προκαλεσει ενταση… ας ελπισουμε να μην παει τοσο ασχημα, οσο φαινεται, ολο αυτο…
Κάτι τέτοια πρέπει να βγει να πει ο νταντος να τον βγάλει στη σέντρα. Τι τον εμποδίζει να φτιάξει μια μπουτίκ δικιά του να πουλάει τα βρακιά του φελισιο στην πλατεία; Εγώ θα πάω να πάρω δέκα.
Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να βγάλει σέντρα κανέναν, σίγουρα όμως μπορεί να απαντήσει και πρέπει, με στοιχεία. Τώρα αν τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα που παρουσίασε ο φίλτατος πρόεδρος, ας το κρίνει όπως καταλαβαίνει ο καθένας, ή φταίει η πραγματικότητα ή τα στοιχεία. Τον τελευταίο χρόνο βλέπω ότι υπάρχει μία μικρή αντίφαση μεταξύ των δύο. Όπως και να έχει, άλλη μία συναρπαστική χρονιά στο κυανέρυθρο μαγικό βασίλειο μπροστά μας.
Συγνώμη αλλά κάποια πράγματα αδυνατώ να τα καταλάβω . Για ποιο λόγο να μπει σε κάποια εσωτερική διαμάχη ο Οργανισμος ;
Για μένα αυτό που πρέπει να απαντηθεί απο ολους μας και το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο , είναι αν χρειάζεται ή όχι ο Πανιώνιος ένα πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο . Αν ναι , τότε πρέπει να προβείς σε αλλαγές. Αν όχι κάτσε όπως είσαι .
Πριν όμως τοποθετηθεί κάποιος σε ένα τέτοιο ερώτημα , καλό θα ήταν να απαντηθεί πρώτα τι γίνεται στη περίπτωση που ανέβουμε κατηγορία.
Ποιοι δηλ θα είναι οι στόχοι μας στην μεγάλη κατηγορία , ποιες οι φιλοδεξιες μας , τα όνειρα μας κοκ
Γιατί όλοι μας μιλάμε για άνοδο αλλά κανένας δε μιλάει για την επόμενη μέρα ….
Αν η ερώτηση είναι ‘χρειαζεται ο Πανιώνιος ένα καινούργιο Στάδιο;’
Η απάντηση είναι ‘άμεσα’
Μόλις όμως απαντηθεί αυτό, αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς; Ποιός; Με τι όρους;
Πρώτο ζήτημα το ιδιοκτησιακό:
Το Στάδιο (τα υπερκείμενα του εδάφους που λένε και οι ειδικοί) ανήκει στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.
Χωρίς καμία αμφισβήτηση. Παραχωρημενο από το 1938 εσαεί εφόσον έχει αθλητική δραστηριότητα
Το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο. Κι αυτό χωρίς αμφισβήτηση.
Άρα οποιαδήποτε ανακατασκευή έχει την έγκριση και των δύο.
Κανείς άλλος δεν εμπλέκεται στην έγκριση.
Άρα πάμε στο ποιός
Οι δύο που αναφέρθηκαν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το φτιάξουν, οπότε έρχεται ο επενδυτής. Σε όλες τις περιπτώσεις που γήπεδο ανακατασκευάστηκε, σε χώρο που ανήκει σε Σύλλογο, φτιάχτηκε μια εταιρία Ειδικού Σκοπού που κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται το γήπεδο για όσο χρόνο προσβλέπει η σύμβαση.
Και εδώ έρχονται οι όροι
Οι αθλητικές χρήσεις που πρέπει να έχει το Στάδιο είναι συγκεκριμένες. Θα είναι ποδοσφαιρικό, με Στίβο και όλες τις υπάρχουσες (τουλάχιστον) αθλητικές χρήσεις. Θα πρέπει να είναι λειτουργικό όλη την ημέρα, κάθε μέρα και να έχει εμπορικές χρήσεις που να αποπληρώνουν το κόστος
Όλα αυτά για να γίνουν απαιτείται προετοιμασία (δεν υπήρξε όπως φαίνεται), συμφωνία των εμπλεκομένων (κι αυτή φαίνεται ότι δεν υπήρξε) και σχέδιο σοβαρό και κοστολογημενο.
Υπάρχει ένα προηγούμενο (το σχέδιο Τσακίρη) που καλύπτει όλα τα παραπάνω πλην της χρηματοδότησης. Αλλά είναι λειτουργικό, αθλητικά υπερεπαρκες και κοστολογημενο (έστω κοστολογημενο με τους τότε όρους, αλλά είναι μια βάση)
Αν θέλουμε να ξεκινήσει η συζήτηση πρέπει να απαιτήσουμε σοβαρότητα και όχι προχειρότητες
Υπάρχει έστω ένας Πανιώνιος που στις ερωτήσεις σου θα απαντήσει αρνητικά? Όχι δεν θέλω γήπεδο, δεν θέλω να ανέβουμε ή κ να ανέβουμε θέλω να παλεύω για σωτηρία;
Βγήκε και εδώσε φορά παρτίδα τον ερασιτέχνη κ τον Δήμο. Ότι βάζουν εμπόδια. Δεν το γνωρίζω, μπορεί να ισχύει (μεταξύ μας γελάω). Αν είσαι σωστός βγαίνεις κ λες τι συμβαίνει.
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ο Ρούπτσος είναι κεκαλυμμένο λαμογιο ή απλά βλαμμενος.
εγώ από παλιά ακολουθώ την μέθοδο του Όκκαμ: υπάρχει η απλή λύση του να είναι βλαμμένος και με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Να δεις που αν τον ρωτήσεις τώρα θα πει… μα τι είπα; Γι αυτό και δεν έχει καταφέρει να τα βρει με τους παίκτες που δεν θέλει.
Και όμως υπάρχουν….
Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι το γήπεδο είναι οκ έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή με δυο τρία μπαλώματα οπότε δεν χρειάζεται κάποια άμεση αλλαγή καθώς επίσης και ότι αν ανέβουμε θα πολεμάμε για τη σωτηρία μας καθότι η διαφορά με αρκετές ομάδες έχει μεγαλώσει . Ναι δεν υπάρχει κανείς που να ξέρω και θέλει να μείνουμε στη Β…
Όσο για τον φίλο μας , δεν ξέρω τι ρόλο βαράει . Συνολικα δεν θεωρώ ότι έχει γίνει κακή δουλειά στη ΠΑΕ λαμβάνοντας υπόψιν τα όποια προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν .
Δεν ξέρω επίσης τι θέλει να φτιάξει και βρίσκει εμπόδια. Συμφωνώ ότι το σωστό θα ήταν να αποσαφηνίσει τα πλάνα του σε αυτό το θέμα . Από αυτά που είπε πιο πολύ τα εξέλαβα ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις εγκαταστάσεις, όποιες και αν είναι αυτές ….
Η αίσθηση μου είναι ότι αν το σχέδιο του καλύπτει και τις ανάγκες του ερασιτέχνη κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Αν όμως παρουσιάζει γήπεδο χωρίς στίβο ή τέλος πάντων στίβο που δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν τι περιμένει δλδ;
Αρα κύριε Ρουπτσο βάλτε κάτω τις ανάγκες όλων και όχι μόνο του ποδοσφαίρου και να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν όλες. Ο Τσακίρης δλδ πως το κατάφερε;
Βγήκε και εδώσε φορά παρτίδα τον ερασιτέχνη κ τον Δήμο. Ότι βάζουν εμπόδια. Δεν το γνωρίζω, μπορεί να ισχύει (μεταξύ μας γελάω).
Φίλε δεν ξέρω γιατί γελάς με το ότι ο Δήμος (όχι ο Σταρένιος, ο άλλος) βάζει εμπόδια για το γήπεδο.. Ιστορικά να ξέρεις ότι έχει ξανασυμβεί αυτό πάντως, δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά… Ίσως να ήσουν μικρός τότε, δεν ξέρω, και γι’ αυτό να μην το θυμάσαι..
Πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό και ακραίο (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) το πόσο πολύ στο απυρόβλητο βρίσκεται ο Κουτελάκης εδώ μέσα.. Ευτυχώς εκεί έξω τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά…