Νίκος Παντέλης - Προπονητής

Παντελής
Παντέλης ήταν ο Τάκης, ο τερματοφύλακας

Εγώ θα τον λέω Πάντελη μεχρι να αποφασίσω οριστικά

Πόσο έδινε το ακριβές σκορ 3-0 και δεν άφησες την ομάδα να βάλει μια εξάρα ρε κυρ Νίκο??? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Είπε ο κολοβός οτι δίκαια κερδίσαμε γιατί “βάλαμε” κάποια περισσότερα πράγματα, ποδοσφαιρικές καταστάσεις εννοούσε, στο γήπεδο.
Μια απο αυτές ήταν που απο την αρχή του β ημιχρόνου, ο Παντελής, βάζει το Μενδρινό σαν 8άρι και βεντουζιάζει τον Παναγιωτούδη πάνω στον Κουτρουμπή που μέχρι τότε ανεβαινε στον άξονα σχετικά ελεύθερα.
Με τον Ντούνη δε, λέει στον Αναστασίου “θα σου πάρω το παιχνίδι” και το έκανε.

Συμφωνώ, αν και νομίζω πως τον Παναγιωτούδη τον έβαλε να παίζει πάνω στον Μεντες και όχι στον Κουτρουμπή και γενικά είχε αναλάβει να μαρκάρει σαν το σκυλί μπροστά από τους δύο άλλους κεντρικούς χαφ (εν τέλει τα έφτυσε, αλλά τους είχε ήδη βγάλει εκτός ρυθμού). Η μεγάλη κίνηση ήταν μετά με την είσοδο του Ντούνη, που στο σημείο που μπήκε τους έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε.

Παντελής πήρε πορτοφόλι χτες.

L’ important c’est pas la chute, mais l’ atterrissage.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕ… ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ
Παντελής: «Είμαι παιδί της Νέας Σμύρνης»
Ο Νίκος Παντελής βίωσε το Σάββατο το βράδυ την μεγαλύτερη προπονητική του στιγμή, δυο χρόνια μετά την μεγάλη του δικαστική περιπέτεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που είδε τα πάντα γύρω του να ανατρέπονται. Να αρχίζει να έχει αμφιβολίες ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Από το μυαλό του περνούν εικόνες που αναρωτιέται αν τις έζησε πραγματικά ή αν ήταν ένας κακός εφιάλτης: να περιφέρεται σαν κακοποιός με τις χειροπέδες, φρουρούμενος από άνδρες των ΕΚΑΜ και τα κανάλια να τον έχουν καταδικάσει πριν ακόμα δικαστεί…

Δυο καλοκαίρια μετά, ο Νίκος Παντελής προσπαθεί να επανέλθει στη γνώριμη γι’ αυτόν ποδοσφαιρική ρουτίνα. Δύσκολο, αλλά να, είναι αυτό το άθλημα που χαρίζει κάποιες στιγμές που σε βοηθούν να ξεπεράσεις και τέτοιες καταστάσεις.

Η ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δικαίωση για τον προπονητή του Πανιώνιου. Μετά τη δικαστική του αθώωση για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων», ο χρόνος αποδεικνύεται και πάλι ο μεγαλύτερος κριτής.

«Είμαι παιδί της Νέας Σμύρνης. Το πατρικό μου είναι απέναντι από το γήπεδο. Εκεί γεννήθηκα, εκεί πρωτόπαιξα μπάλα. Αλλά ποτέ δεν το πούλησα, ούτε το διαφήμισα. Δεν το έπαιξα ποτέ Πανιωνάρα, ούτε θα το παίξω. Είμαι 17 χρόνια επαγγελματίας προπονητής κυρίως σε Β’ και Γ’ Εθνική και δεν το κρύβω πως το όνειρό μου ήταν να γυρίσω κάποτε στον Πανιώνιο σαν προπονητής» λέει, παραμένοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά σεμνός και ταπεινός. Αυτό το 3-0 επί του Παναθηναϊκού δύσκολα θα ξεχαστεί στην «πλατεία», αλλά το ζητούμενο για τον ίδιο είναι άλλο…

«Στόχος είναι να κάνουμε κάτι παρόμοιο με πέρυσι. Να μαζέψουμε γρήγορα βαθμούς που θα βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας. Οι τέσσερις βαθμοί είναι καλό ξεκίνημα, δεν το περιμέναμε, αλλά πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Φέτος το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο, το πρωτάθλημα θα είναι πιο απρόβλεπτο και μετά την 5η αγωνιστική θα αρχίσει να φαίνεται μια εικόνα. Μας έχει φύγει ο περσινός κορμός στα χαφ. Ο Ρόβας, ο Ρόκας, ο Σάμαρης, ο Γουνδουλάκης. Εμείς έχουμε ακόμα πιο νεανική ομάδα. Πέρυσι οι μισές ομάδες ήταν σαν κι εμάς. Τώρα οι αντίπαλοι είναι ενισχυμένοι».

Ο 54χρονος προπονητής δεν θέλησε να μιλήσει για τη δική του συμβολή. Ούτε για το «ματ» που έκανε στον Αναστασίου με τη χρησιμοποίηση του Μενδρινού σε ρόλο «6αριού», το πρέσινγκ του Παναγιωτούδη στον Μέντες και την αλλαγή του με τον Ντούνη που προκάλεσε ζημιές στον Παναθηναϊκό.

«Μας βγήκε το πλάνο όπως το είχαμε σχεδιάσει, γνωρίζοντας πως η μεγάλη δύναμη του αντιπάλου είναι το κέντρο του. Είπα στα παιδιά πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα αλλά και ο Πανιώνιος είναι μεγάλος. Από κει και πέρα μέτρησε η ατομική ικανότητα. Και απ’ αυτή έχουμε μπόλικη, δόξα τω Θεώ…».

«Θα τους κοιτάζω στα μάτια»

Ο Παντελής δεν κατηγορεί όσους αντιμετώπισαν την επιλογή του με αρκετή επιφυλακτικότητα. «Κακά τα ψέματα. Από τη μια ήταν η ιστορία με τα “στημένα”, από την άλλη είχα την ταμπέλα του προπονητή Β’ Εθνικής. Λογικό ήταν κάποιοι άνθρωποι να με βλέπουν με καχυποψία. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε τι γίνεται. Είχα μπλέξει και παρά το ότι αθωώθηκα ήξερα ότι θα είχα διαφορετική αντιμετώπιση. Εστω κι έτσι, ευχαριστώ τους ανθρώπους του Πανιώνιου που μου έδωσαν την ευκαιρία να επανέλθω στη Super Legue. Δεν πετάω στα σύννεφα επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Είμαι συνειδητοποιημένος πως ο προπονητής έχει ημερομηνία λήξης. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, όχι σαν Πανιώνιος, αλλά σαν προπονητής, πως πέρα από τη σκληρή δουλειά, θα μπορώ να κοιτάξω όλο τον κόσμο στα μάτια. Γιατί πάνω απ’ όλα ξέρω τι άνθρωπος είμαι εγώ…».

Το προσόν του Κολοβού

Ο Παντελής δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική μνεία στο ταλέντο του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος πετυχαίνει το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο. Πόσω μάλλον όταν η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την περίπτωσή του. «Είναι εξαιρετικός και πιστεύω πως έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα. Κυριότερο προσόν του είναι η μετριοφροσύνη του και πως δεν πετάει στα σύννεφα» τόνισε ο προπονητής του Πανιώνιου, την ίδια ώρα που ο 20χρονος άσος μιλώντας στον Sentra 103,3 τον επιβεβαίωνε απόλυτα… «Σκέφτομαι ότι αγωνίζομαι στον Πανιώνιο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα που με βοήθησε και με ανέδειξε και σκέφτομαι μόνο τον Πανιώνιο. Θα πρέπει να αποδείξω πράγματα και ότι ο Ολυμπιακός με πήρε γιατί άξιζα. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύω ότι αξίζω».

«Η περιπέτεια µε σκλήρυνε»

Στο άκουσµα της είδησης περί παραποµπής σε δίκη 11 παραγόντων για τα «στηµένα», θέλοντας και µη, στον νου του έρχεται η δική του περιπέτεια.

«Αυτή η περιπέτεια µε δυνάµωσε. Πρώτα απ’ όλα σαν άνθρωπο. Κατάλαβα ποιοι είναι οι πραγµατικοί µου φίλοι. Ξέρω ότι και από την πλευρά τους οι άλλοι µε αντιµετωπίζουν δύσπιστα, όµως έχω σκληρύνει. Είµαι περισσότερο κουµπωµένος µε τους ανθρώπους, έχω γίνει λιγότερο αφελής» αναφέρει ο τεχνικός του Πανιώνιου, ευελπιστώντας πως όλο αυτό το σίριαλ έχει τελειώσει µια και καλή. «Δεν µπορεί να φανταστεί κανείς τι περάσαµε εγώ και η οικογένειά µου. Ούτε στον χειρότερο εχθρό µου δεν το εύχοµαι αυτό. Να µπαίνουν στο σπίτι σου, να σε συλλαµβάνουν και να σε διαποµπεύουν τα ΜΜΕ χωρίς να έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για το οποίο να κατηγορείσαι».

Απογοητευμένος από την εικόνα κάποιων παικτών εμφανίστηκε ο προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Παντελής στην συνέντευξη Τύπου.

Η εικόνα του Πανιωνίου στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν άρεσε καθόλου στον Νίκο Παντελή. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε σε ορισμένους παίκτες, χωρίς να πει ονόματα, οι οποίοι δεν του άρεσαν καθόλου, ενώ προανήγγειλε αλλαγές ενόψει της συνέχειας.

«Θα χωρίσω το παιχνίδι σε δύο κομμάτια. Στην πρώτη ώρα δεν είχαμε καθόλου καλή παρουσία και δεν είχαμε καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Από το 60’ και μετά είχαμε καλύτερη παρουσία. Με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και θα μπορούσαμε στο τέλος να κλέψουμε και τη νίκη. Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών ήταν το μόνο θετικό που κρατάμε. Από την εικόνα του αγώνα ήταν επιτυχία ο βαθμός. Ξέρω ότι δεν είναι ωραίο αυτό που λέω, αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Θα πάμε τώρα στον Εργοτέλη να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε. Θα πρέπει να αναθεωρήσω κάποιες σκέψεις για κάποιους παίκτες που είχα. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας που μας έσπρωξε και ειδικά οι οργανωμένοι, ακόμα και όταν χάναμε» επεσήμανε αρχικά.

Σχολιάζοντας την κακή απόδοση αρκετών παικτών του, σημείωσε: «Οι παίκτες οι μεσοεπιθετικοί μας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Η εικόνα του Πανιωνίου δεν ήταν αυτή που έδειξε στην πρώτη μία ώρα του αγώνα. Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος από την γενικότερη εικόνα».

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται αλλαγές, απάντησε: «Υπάρχουν και κάποια παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές και ίσως κάποιοι θα πρέπει να ξεκουραστούν. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να έρθουν από τον πάγκο για και να δώσουν πολύτιμες βοήθειες».

Δηλαδή με οφη και παοκ είχαμε καλή παρουσία κυρ Νίκο??
Γιατί 4 ματς τώρα όταν αλλάζουμε πάνω απο 5 πάσες ανάβουμε καπνογόνα και ότι κάνουμε οφείλεται αποκλειστικά στον τσαμπουκά συγκεκριμένων παικτών.
Χθες του Αραβίδη δεν του βγήκαν οι φάσεις, ο Κολοβός ήταν αρνητικός, ο Μενδρινός και ο Λάζνικ θα καταντήσουν Φανούρηδες που θα ακούν τα καντήλια αυτοί κ όχι ο προπονητής που τους βάζει σε ότι να ναι θέσεις και περιμέναμε το γιουρούσι της απελπισίας του τελευταίου 10 λεπτου, οπου η κηδεία ματαιώθηκε
Συγκριτικά με πέρυσι, ακόμα και όταν οι παίκτες- κλειδιά είχαν κακή απόδοση η ομάδα είχε ενα πλάνο.. είτε έβγαινε είτε όχι αλλά πλάνο υπήρχε.

Δεν είναι οι χθεσινοί βαθμοί, δεν είναι το «θέαμα» αλλά νομίζω πως είμαστε απίστευτα ασύνδετη ομάδα και αν δεν είναι σε σούπερ μέρα 2 παίκτες τότε είμαστε κ ακίνδυνοι

Μην γινομαστε σκληροι κριτικοι απεναντι στον προπνητη,επειδη η ομαδα παρουσιαστηκε σε τετοιο χαλι’‘‘Παρτε ομως την θεση του για λιγο’’‘Για να παρει τον Πανθρακικο εβαλε οτι ειχε καλυτερο [ετσι νομιζε και ετσι φαινοταν].Μετα θα του λεγανε γιατι δεν εβαλες τον αλφα η τον βητα’‘Πλην του Παντιδου [μεγαλη ελειψη] επαιξαν ενοειτε οι παικτες που θα περνανε με ανεση τους 3 ποντους’‘‘Φυσικα δεν ρισκαρε ,ουτε με τον Μαρουκακη,ουτε με τον Καλτσα,ουτε με τον Παναγιωτουδη…γιατι απλουστατα δεν φαινοντουσαν οι ΙΚΑΝΟΙ γι’αυτο το παιχνιδι’’‘Τωρα ομως κυριοι ξερουμε ολοι μας οτι μερικοι στην ομαδα παικτες πρεπει να παρουν…τον παγκο στο σπιτι τους’‘’''Μιληδα

Εντιμε άνθρωπε κυρ Παντελη…
ΔΕΝ…

Hey Panos.

Ρε μπαρμπα νικο δεν ειναι αναγκαιο να κατεβαινει η ομαδα απλα για να μη δεχτει γκολ σε καθε εκτος εδρας παιχνιδι,Γιατι εκτος αποστολης ο Μαρουκακης?Δε μπορουμε σε καθε παιχνιδι να εξαρτομαστε απο τα κεφια του κολοβου,το πεισμα του αραβιδη και τα στημενα του μενδρινου.Σημερα παλι ο Λαμπροπουλος δεν ηταν σταθερος στην αμυνα,ενω και ο Κουρντι αντιμετωπισε πολλα προβληματα.Πρεπει σε ματς με ισοδυναμες ομαδες να κανουμε το παιχνιδι μας και να κυνηγαμε το τριποντο ειτε εντος ειτε εκτος,γιατι 3 ισοπαλιες=μια νικη.Το μονο θετικο και παλι οτι το παλεψανε μεχρι το τελος και τα στημενα θα μας δωσουν βαθμους.Πρεπει ομως επιτελους να βρουμε ενα πλανο επιθετικης αναπτυξης και θεωρω οτι αραβιδης πρεπει να παιζει εξτρεμ και οχι κορυφη,γιατι δε μπορει να παρει τη μπαλα στον αερα και να τη σπασει δεξια η αριστερα…Δεν ειναι κακα τα αποτελεσματα εως τωρα,η εικονα ομως της ομαδας ειναι που με φοβιζει και επειδη μετα τη γκελα του γαβρου δυσκολα θα παρουμε κατι απο το επομενο ματς,το παιχνιδι με τα σκουληκια ειναι must win.

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕς’‘‘Δεν τις εκανε[ιδια ομαδα ]με ατολμια και χωρις ρισκο παλι [αλλα και καθυστερηση]οσον αφορα τον Λασνικ,γιατι οι πρωτες 2 αλλαγες ηταν αποτυχια’’‘Μονη αλλαγη ο Μπατατουδης [αν επαιζε ο Παντιδος]ουτε αυτος εχει θεση ακομα’‘η φαση για το γκολ μαρτυραει οτι ειναι ακομα αψητος[γραφτο ρε αγορι μου…ποιος θα σε θυμαται στο Ηρακλειο’‘‘το ιδιο και ο Γιαννου’’‘ποτε θα βαλετε το γκολακι ρε μαγκες;;;εκει θελει το κατι παρα πανω και οχι το κατι παρακατω’‘Ημαρτον…δειχνει φοβο ,δειχνει ατολμια,δειχνει επιπολαιοτητα,δειχνει …ΚΑΡΠΑΖΙΑ’‘’''ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ παικτες;;;;Μιλησα

Μια χαρα την παει την ομαδα μεχρι στιγμης!

κάποια στιγμή αυτή η ξεφτίλα να μιλάνε άνθρωποι του Πανιωνιου στο ΦΩΣ για θέματα του γαύρου πρέπει να σταματήσει..
Ξεκίνησε πάλι φέτος με τον σιχαμένο τον Δάρα και σήμερα είχαμε τον κυρ Νίκο να αναλύει τα προβλήματα του γαυρου που παρόλα αυτά θα πάρει το πρωτάθλημα σχετικά εύκολα…
Αιντε νούμερο

Μπορει ρε παιδια να ειπε 500 πραγματα για το πανιωνιο και 3 για το γαυρο και να γραψανε μονο αυτα που θελανε. Για δημοσιαγραφους μιλαμε τωρα… by the way δε τη διαβασα τη συνεντευηξ του παντελη

Αυτό ισχυρίστηκε και ο ίδιος!

Συνάντηση με τους οπαδούς του Πανιωνίου είχε ο Νίκος Παντελής, μετά τον αγώνα του κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε εξηγήσεις στους «Πάνθηρες» για τις δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και στις οποίες ο Έλληνας τεχνικός μιλάει για τον Ολυμπιακό.

Αυτό δεν άρεσε στους φιλάθλους του Πανιωνίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους στον προπονητή της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο Παντελής από την πλευρά του τόνισε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσίευσε μόνο τα κομμάτια στα οποία αναφέρονταν στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Ο Παντελής έδωσε εξηγήσεις, οι οποίες φαίνεται πως έπεισαν τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου.

Προσωπικά το θέμα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ο Παντέλης και ο κάθε Παντέλης είναι ελεύθερος να μιλήσει οπουδήποτε και για οτιδήποτε.

Για μένα το θέμα είναι, αφού έχει εντοπίσει συγκεκριμένα προβλήματα στον Ολυμπιακό να τα εκμεταλλευτεί τη μέρα του αγώνα.

Μπόμπα τα πας μπάρμπα Πάντέλή. Είχες εντοπίσει και τις αδυναμίες του θρύλου. Όλα καλά.
Τύφλα να έχει το κωλόπαιδο, ο προπονητάκος που ήρθε να κάνει το αγροτικό του στην Ιστορικάρα
και μας είχε δεύτερους και αήτητους μέχρι το Νοέμβρη (και βλέπαμε και λίγη μπάλα αντί αυτού του εκτρώματος).
Σάματις φταις και εσύ κυρ-Πάντέλή? Ο πύρινος λαός των 1500 εισιτηρίων που εξώθησε το κωλόπαιδο
σε παραίτηση με μπουκάλια στο κεφάλι και μπινελίκια θα σε αναλάβει και εσένα σύντομα…