Μουντιάλ 2026

Ελα ρε συ… αντιπαθεις ειναι στο μπασκετακι… οχι στη μπαλιτσα! :stuck_out_tongue:

Κατά τ’αλλα συμφωνω! :wink:

1 «Μου αρέσει»

Ναι συμφωνώ

Στην μπάλα χαίρεσαι να τους βλέπεις

2 «Μου αρέσει»

Από άθλημα λαϊκό το έκαναν ταξικό

3 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Έβγαλε ανακοίνωση η FIFA ότι ο αισθητήρας της μπάλας δεν έδειξε κάτι.

1 «Μου αρέσει»

Πάμε ολοταχώς θεωρώ για τελικό Γαλλία Αγγλία με βάση αυτά που είδαμε μέχρι στιγμής.
Νομίζω πως ούτε οι φλύαροι Ισπανοί μπορούν να αποκλείσουν την γαλλική μηχανή και πως η μέχρι τώρα σπρωχτη Αργεντινή ,που έχει παίξει 3 παρατάσεις με ομάδες ένα επίπεδο κάτω από αυτήν,δεν θα μπορέσει να περάσει τους Άγγλους που μοιάζουν να διψάνε περισσότερο από όλους μέχρι στιγμής.
Πάντως κανω την σκέψη οτι μόνο τυχαίο δεν είναι που όλες οι ομάδες που έχουν φτάσει στους ημιτελικούς έχουν την πλειοψηφία των παικτών τους να παίζουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την premier League και οι υπόλοιποι στο αμέσως επόμενο το Ισπανικό.

Υ.Γ Τεράστιο καραγκιοζιλίκι να αποβάλεις έναν παίκτη για θέατρο στον χώρο του κέντρου την στιγμή που υπάρχει οδηγία να μην βγαίνουν κάρτες για ψύλλου πήδημα. Το ίδιο εύκολο βέβαια ηταν και το φάουλ που δόθηκε για να ακυρωθεί το γκολ προβάδισμα της Νορβηγίας…

6 «Μου αρέσει»

Με την ίδια λογική και η Αγγλία έσφαξε την Κροατία διαιτητικά, δεν ήταν να περάσει καν το Κονγκό και ας μην ξεχνάμε ότι ο Κουρμπέλης και Μπακασέτας την νίκησαν στο Γουέμπλει, και ήταν και για παραπάνω από 2.

Τέλος και η Γαλλία που έμοιαζε φαβορί αλλά υπέκυψε δικαιότατα απέναντι σε μια πιο δεμένη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το παραμικρό λάθος των αντιπάλων και έβγαλε και φοβερά τρεξίματα για την εποχή και την κατάσταση των ομάδων.
Νομίζω πλέον πως αυτόματα γίνεται το απόλυτο φαβορί απέναντι σε Αγγλία Αργεντινή οι οποίες μοιάζουν ένα επίπεδο κάτω αν και πιο παθιασμένες.
Η προσωπική μου πρόβλεψη για τον τελικό είναι
Ισπανία Αγγλία με σαφές προβάδισμα των Ισπανών για την κατάκτηση.

3 «Μου αρέσει»

Έχω αιώνιο μίσος για τους Αγγλάρες που είναι οι πιο σπασοπου&£$ με τα it’s coming home, οπότε…

IMG_6205

4 «Μου αρέσει»

Γιατί ρε φίλε; Κι όμως, ζεις εκεί. :slight_smile: Απόλαυσέ το! :slight_smile:

για μένα, δεύτερη πατρίδα, με διαμόρφωσε.

χώρια που από πριν ζήσω στην Αγγλία λάτρευα τη μουσική της, το θέατρό της, τον κινηματογράφο της.

Και χιούμορ σαν το αγγλικό δύσκολα βρίσκεις αλλού!

2 «Μου αρέσει»

Υπάρχει κομμάτι της αγγλικής κοινωνίας που όντως συμπαθώ και νιώθω κοντά και είναι αυτό το κομμάτι που πρακτικά δημιούργησε όσα δημιούργησε σε κάθε τέχνη σε αυτή την χώρα (πως είσαι εσύ μέγας φαν του Λιντς, εγώ το έχω σε παρόμοιο βαθμό με Κεν Λοουτς για παράδειγμα…).

Κατά τα άλλα, ιστορικά, ιδεολογικά και εν τέλει στην μπάλα δεν τους γουστάρω καθόλου αν και τους συμπαθώ περισσότερο από ότι τους Γάλλους μιας και τους έχω ζήσει και αυτούς.

Εξάλλου το being british βασικά δεν είναι αυτό που έχουμε εξιδανικεύσει στο μυαλό μας από τις τέχνες, τα βιβλία και τον κινηματογράφο. Αυτό ειναι η εξαίρεση όπως πάντα.

Το being british βασικά ειναι αυτό :joy: :

6 «Μου αρέσει»

Κι εγώ μια περίεργη σχέση αγάπης - μίσους ανέπτυξα στα έτη της εκεί παραμονής μου. Στα ποδοσφαρικά πάντως παραδοσιακά ευχαριστιέμαι τη γκρίνια της αποτυχίας τους.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως οι δύο πόλεις στις οποίες έζησα στα 90s και 00s έχουν αλλάξει απίστευτα και πολύ διαφορετικά μέχρι σήμερα. Η μία (Cardiff) προς το πολύ χειρότερο, με τρομακτική εγκατάλειψη ενός πολύ όμορφου και ζωντανού κέντρου, που έχει γίνει επικίνδυνο και γεμάτο κενά μαγαζιά. Η άλλη (Coventry) έχει βελτιωθεί σημαντικά, είναι σαφώς πιο πολυπολιτισμική και ενδιαφέρουσα, παρότι ξεκίνησε από πολύ χαμηλότερα standards. Σε κάθε περίπτωση η Αγγλία που αγαπώ είναι αυτές οι μεσαίες πόλεις στα midlands ή τον βορρά, με τα πολλά προβλήματα και την πονεμένη μικροιστορία τους. Αντίθετα ο πλούσιος νότος μου προκαλεί μια σοβαρή δυσανεξία.

4 «Μου αρέσει»

Για να επανέλοθουμε στο θέμα μας όμως…

5 «Μου αρέσει»

Στη θέση του yamal μάλλον ο rodri θα έλεγα…

2 «Μου αρέσει»

Εντάξει, ξεφεύγει η κατάσταση…

Πιο ωραια θα μου καθόταν αμα βαραγανε τα μπέναλντι οπως στα 90’s στην Αμερική παρα αυτες οι μαλακίες…

1 «Μου αρέσει»

Masterclass προπονητικης το χθεσινο.
Δυο κουταλιες της σουπας στο ποσο ακοπα αποκλειστηκε το ¨φαβορι¨.
Υπνο βαθη απο τον γαλλο Νικι Παπαβασιλειου στον παγκο.

Τρομαξε το ειναι μου με τους Ισπανους χθες, δε το κρυβω.
Μεγαλες γατες, απιστευτα συμπαγης ομαδα, δυσκολοκαταβλητη.
Χωρις φιοριτουρες και πομπωδη λογια, σε υπνωτιζε ο τροπος που σου δινουν χωρο.

Αλληλοκαλυψεις θανατου, εβλεπες παντα 3 με 4 σωματα σε καθε μεσοεπιθετικο τους.
Και αυτη η πινεζα με την αφανα, θυμισε Μακελελε-Καντε σε λευκο.
Για 97 λεπτα, εβλεπες παντου ενα διαολο με αφανα να κλεβει μπαλες.
Σοκ κ Δεος.

Εκκωφαντικη φαπα και πανω απο ολα μηνυμα στους αλλους δυο για τι τους περιμενει στον τελικο.

@majorball περιμενω αναλυση στη χθεσινη ΕΠΙΚΗ ισπανικη τακτικη.

4 «Μου αρέσει»

Stoke-on-Trent και Manchester εδώ!

1997-2001.

3 «Μου αρέσει»

Γιατί ρε φίλε; Κι όμως, ζεις εκεί. :slight_smile: Απόλαυσέ το!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και πολλοί που δεν μιλούν υποτιμητικά για την Ελλάδα, γενικά πολλούς που ξέρω έχουν μια πολύ λάθος εντύπωση. Τα 2 χρόνια που έμεινα Μαντσεστερ λειτούργησαν πιο πολυ αρνητικά, ακόμα και αν παραμέριζα την πολύ κακή ιστορία που έχουμε και την κουλτούρα του αποικιοκρατη. Ελπίζω να δούμε Αργεντινή στον τελικό, αν και γενικά δεν με νοιάζει.

Ο Εμπαπέ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι κάτι σε κατάρα για όποια ομάδα τον έχει. Πολύ ανώτερη η Ισπανία, αγνώριστη εντελώς. Το πολύ σημαντικό είναι ότι έχει δεχθεί 1 γκόλ σε ολόκλήρο το μουντιάλ.

Ωστόσο πολύ καραγκιόζηδες μέσα στο γήπεδο, θυμίζουν την μπασκετική τους ομάδα στο flopping :nauseated_face:

To μόνο που με στεναχωρεί κάπως είναι ότι είναι το τελευταίο Μουντιαλ της γενιάς μου (40αριδες).

Μεσσι, Κριστιάνο, Μοντριτς, οι 3 καλύτερους παίχτες αυτής της φουρνιάς. Θα μπορούσε να ήταν και ο Νευμαρ, αν δεν ειχε κανει τοσες καταστροφικές επιλογές και σε ολους αυτους τους τραυματισμούς που είχε.

6 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Τραγικοί και λουζερς αυτοί οι Άγγλοι

3 «Μου αρέσει»