Κομπιουτεράκια (ή...πώς μπορεί να σωθεί η χρονιά στο μπάσκετ)

ρε παιδια, δεν μπορω να το καταλαβω. Μεχρι την διακοπή, με την άφιξη Μάρκοβιτς και 1-2 παιχτών (κυρίως του Τειλορ) δείχναμε να έχουμε γίνει κάπως σοβαρή ομάδα. Περιμέναμε λοιπόν οτι μετά τη διακοπή θα βγαίναμε και θα παίρναμε τα παιχνίδια κλειδιά για να μείνουμε κατηγορία. Να μην πω οτι κάποιοι απο εμάς μιλούσαν ακόμα και για πλει οφ!!! Τελειώνει η διακοπη και η ομάδα γυριζει αγνώριστη…Τι στο καλό εγινε στη διακοπή λοιπόν?

6 «Μου αρέσει»

Ξεχνάς ότι μετά την διακοπή έπαιξες κατά σειρά με :

• ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Εκτος ( Αυτο που σου ειχε ριξει 30 στην έδρα σου και κερδισε προχτες την ΑΕΚ εκτός )
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μέχει το 3.36 πριν το τέλος ησουν 1 πόντο μπροστα- Αξιοπρεπής εμφανιση
  • ΠΑΟ - μέτρια εμφανιση
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ - Το μονο που μπορούσες πραγματικα να πάρεις και δεν έβαλες τα Σουτ που οι αλλοι εβαλαν στην εδρα τους στα κρισιμα( μεταξύ άλλων ).
    Στην πραγματικότητα, δεν άλλαξαν πολλά , αλλά δεν εχεις το μομέντουμ που αποκτας μετα απο μια σειρα νικών που ομως ερχονται σε βατα παιχνιδια. Και με την Καρδιτσα ηταν βατό αλλά και αυτοι έπαιζαν για τη ζωη τους. Ισως πιο πολύ απο εμάς. Αν κερδισουμε 2 στην εδρα μας σωνόμαστε σιγουρα. Αυτο σημαινει 6 νικες στον Β γυρο , αφότου ανέλαβε ο Μάρκοβιτς, έναντι 1 νίκης στον Α γύρο. Αν αυτο συμβεί τελικά, δηλαδη 6 νικες στον Β Γύρο και να σωθείς δεν το λές και άσχημα. Μάλλον θαύμα. Σωστά ? Για να βγεις Playoffs χρειάζεσαι μαλλον 9 νικες. Δηλαδη η ομαδα θα έκανε 8 νικες στα 12 παιχνίδια του Β” ? Μάλλον δύσκολο. Νομιζω πρέπει να έχουμε λογικές προσδοκίες. Ο στόχος είναι ΕΝΑΣ !!! Να σωθούμε !!!

Κι εγώ δεν το καταλαβαίνω ακόμα. Προφανώς έχει υπάρξει εφησυχασμός ‘εκ των έσω’, λογικά με σενάρια περί wild card. Κάπου εκεί το κλείσαμε το μαγαζί για φέτος. Συγγνώμη που ακούγομαι κακός, αλλά προτιμώ να πέσουμε μετά από όλα αυτα.

3 «Μου αρέσει»

Ούτε κατά διάνοια Γιάννη να πέσει η ομάδα!!

Εχουν γινει ΤΑ λάθη ας ελπίσουμε να τελειώνει το μαρτύριο της φετινής χρονιάς και να πάρει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογεί στο τμήμα.

Φιλε μου δεν διαφωνω με αυτα που γράφεις αλλά μια ερωτηση θα ήθελα να κάνω.
Η συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα δεν ήταν ο στόχος μας και σε διοικητικο αλλά και σε οπαδικό επίπεδο;
Δε νομίζω να άλλαξε πολύ το συγκεκριμενο πρωτάθλημα απο τότε που είμασταν Β Εθνική και Α2 σε σχέση με τώρα …
Υποβάλω το ερώτημα γιατι τα ίδια ενδεχομένως να γράφουμε και στο ποδόσφαιρο σε 2 χρόνια που θα παίζουμε Α Εθνική ,το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η απαίτηση μας. Σε βόθρο θα πάμε και εκεί …
Μπορει οι κανόνες να διαφέρουν λίγο αλλα ο βοθρος ομως παραμενει βοθρος …

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Και θα στηρίξω και θα φωνάξω και θα τραγουδήσω και θα “αρρωστήσω” όταν σηκώσουμε κανένα κύπελλο ή κάποιον τίτλο.

Αυτό δεν μου αφαιρεί όμως το δικαίωμα να κράζω τον βόθρο, να τον κατακρίνω και να ξενερώνω όταν ειδικά φτάνει στο απροχώρητο η σαπίλα (εχει φτάσει εδώ και χρόνια οχι τώρα μονο…)

Δεν έχω αυταπάτες για τον επαγγελματικό αθλητισμό και προφανώς πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του.

1 «Μου αρέσει»

Και προφανώς να προσθέσουμε ότι ο βόθρος δεν είναι ελληνικός μόνο αλλά παγκόσμιος:

2 «Μου αρέσει»

Δεν ξερω τι θα με “χαλαγε” περισσοτερο παντως… ο Πανιωνιος Α2 ή το ελληνικο πρωτάθλημα κλειστή λίγκα… λεγαμε οτι το μοντελο Euroleague “σκοτώνει” τα εθνικά πρωτάθληματα και διαλύει το άθλημα, όπως το ξεραμε, και τελικα καταφέρνει αυτό το μοντέλο να επικρατήσει εγχώρια… against modern football/basketball “my ass”!
Δεν πρέπει να είμαστε οπισθοδρομικοί και να μη διατηρούμε ευελιξία στα μυαλά μας, αλλα αυτο θα ειναι πλεον ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο άθλημα… :frowning:

2 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια ειναι ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που γενικά δεν είχα το καθαρό μυαλό από χτες να τη δω. Όντως η συγκομιδή του δεύτερου γύρου είναι αρκετά καλή. Και υπό άλλες συνθήκες το να χάναμε ένα εκτός στο Περιστέρι και ένα στην Καρδίτσα δε θα σήκωνε τόσες αντιδράσεις. Και πέρσυ χάσαμε αυτα τα δύο ματσ και μάλιστα σχετικά εύκολα αλλα δεν έγινε κάτι. Το θέμα είναι ότι φέτος μείναμε πολύ πίσω στην αρχή και τώρα αναζητάμε υπέρβαση στον δεύτερο γύρω και παραπάνω νίκες από όσες λογικά μπορείσ να κάνεις. Το θέμα ειναι ότι πρέπει να μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια για να κάνεις την υπέρβαση και αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε χτες. Αυτό ειναι το πιο εξοργιστικό.

νομιζω δεν ειναι τοσο τα αποτελεσματα, αλλα…

α) κυριως οι εμφανίσεις της ομάδας, που αν εξαιρέσεις το ματς με τον γαύρο, δε βλεπόταν και θυμισε εποχή προ Νέναντ και των πρώτων αλλαγων που έγιναν

β) και επίσης ότι ενώ οι ανάγκες της ομάδας κάνουν μπαμ, όσοι τρέχουν την ομάδα δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις και να αναστρέψουν τα λάθη που έγιναν στην αρχή της χρονιας (υπόσχονταν πως θα κάνουν ό,τι χρειαστεί). Δεν είπαμε να σκορπάνε χρήματα χωρίς λόγο, αλλά είναι διοικητική απότυχία να μην μπορούν πχ να βρουν όλη τη χρόνια ενα κανονικό 3αρι για να καλυφθεί αξιοπρεπώς η θέση.

5 «Μου αρέσει»

Μου ´χει καρφωθει μια ιδεα απ´το πρωι…

Ειναι δυνατον να πεφτει τετοιο στησιμο με βαζελο-γριες-τσαμπικους-καναταδες(μαρουσι) και τους λοιπους περιφερειακους να σιγονταρουν;
Τετοια ξεφτιλα να γινονται και να παιζει φαση wild card;
Να το στηνουν, χωρις το διακυβευμα του υποβιβασμου, τοσο ξεδιαντροπα;
Γιατι οσες μλκ κι αν εχουμε κανει , ακομα κι ετσι, χωρις τις “ομορφιες” με τους βαζελους δεν θα επαιζε πιθανο σεναριο να πεσουμε εμεις…
Είτε η ολη φαση εγινε (και) για τον τζόγο, είτε απλα πατήσαμε τη μπανανόφλουδα της wild card, που πεταξαν στους διοικούντες ( ; )

7 «Μου αρέσει»

Την τελευταία φορά που θυμάμαι να κυκλοφορεί το ‘μην ανησυχείτε, δεν πέφτουμε είναι όλα κανονισμένα’ (Λάρισα 1992) πέσαμε και δεν το πήραμε είδηση.

Τα φίδια πρέπει να μας ζώνουν όταν ακούμε τέτοια

10 «Μου αρέσει»

Δεν πιστεύω ότι οι πρόεδροι μας,έχουν αρπάξει στην wild card. Επίσης είναι λογικό να τους έχουν κοπεί τα πόδια από την φετινή χρονιά με τις επιλογές που έγιναν και με τα χαμένα λεφτά. Θα σωθούμε τίμια και με νίκες. Και το καλοκαίρι με καθαρό μυαλό θα στηθεί μια ομάδα σωστα

@Italos03 αληθεια, πιστευεις ακόμα στο 3 στα 3; Με αυτη την εικόνα της ομάδας; Γιατι μονο αυτό το σενάριο πλεον μας σώζει σίγουρα… ακόμα κι οι 2 νίκες δεν αρκούν!

Κατα 99% οι 2 Νικες αρκουν. Ισως και η μια αν ο Κολοσσός κερδισει το Μαρούσι, κάτι που το θέλει οπωσδήποτε. Δεν νομιζω ο Λυκογιάννης να θέλει να εξασφαλίσει τη σωτηρία του στο τελευταιο παιχνιδι εντος με Καρδιτσα και ας ειναι το φαβορι. Στις ισοβαθμίες μαζι μας και με Μαρουσι πεφτει ο Κολοσσος. Αρα σιγουρα δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ κινητρο να χάσει. Οσον αφορά τη δυναμικη ο Κολοσσός ειναι σαφως καλύτερος αυτη τη στιγμή. Αρκει βέβαια πρώτα αυτο το ΣΚ ο Κολοσσός να χάσει στο Περιστέρι.

1 «Μου αρέσει»

Μακαρι, αλλα απο αυτο που βλεπουμε, η ομαδα θα δυσκολευτει να κανει εστω και αυτη τη μια νικη με το Ηρακλη… ας ελπισουμε σε μεταμορφωση!

Στο μυαλό μου έχουμε πέσει - βάσει εμφανίσεων, όχι αποτελεσμάτων - όπως πολλοί λέτε εδώ μέσα.

3 «Μου αρέσει»

O διαολος να με βγαλει ψευτη, αλλα φοβαμαι πως το Μαρουσι θα σωθει στην Πυλαια.
Και μεις θα μεινουμε με ενα μεγαλο “Γιατι“, ενω την ιδια στιγμη θα χανουμε με κατω τα χερια στο Αλεξανδρειο.

2 «Μου αρέσει»

Δεν πιστευω ότι αγωνιστικά εχει καμμια τύχη το Μαρουσι στην Πυλαία. Δεν νομιζω επίσης ότι ο ΠΑΟΚ εχει λογο να χάσει, ασε που αν εχουμε κερδισει την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ θα εχει κινητρο γιατι μάλλον θα την περάσει. Εκτος και αν η ΑΕΚ κερδισει εμας και τον ΑΡΗ εκτός. Αλλά και πάλι ,και λόγω πίεσης των φιλάθλων του, δεν νομιζω να ειναι αδιαφοροι. προχωράμε ελπιζοντας.

5 «Μου αρέσει»

Θα μας σώσει ο λκγν ρε μλκσ

8 «Μου αρέσει»