Κομπιουτεράκια (ή...πώς μπορεί να σωθεί η χρονιά στο μπάσκετ)

Το ξαναανεβαζω εδώ γιατί με την μεταφορά του φορουμ καπου το χάσαμε…

Προφανώς ο μοναδικός πλέον στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην Α1.

Κοιτάζοντας τις προηγούμενες χρονιές αλλά χωρίς αυτό να είναι δεδομένο, θεωρητικά με 7 νίκες την σώζεις την κατηγορία.

Πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει αντίδραση η ομάδα.

Να δούμε μήπως γίνει τίποτα σήμερα.

δυστυχως αυτή η “ομάδα” αδυνατώ να σκεφτώ πως μπορεί να κάνει περισσότερες απο 3-4 νικες… το μόνο που μπορεί να ελπίζουμε είναι ότι “ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είσαι”!!!

Ούτε καν.

Η ομάδα παίζει να τελειώσει την χρονιά με ρεκόρ ηττών, πάνω από 35 σε όλες τις διοργανώσεις.

Θα’χει ενδιαφέρον να δουμε μηπως γινει και αρνητικό ευρωπαικό ρεκορ.

Ας το πάρουμε απόφαση οτι θα πέσουμε φετος γιατί δεν γυρναει με τίποτα και ας γινει ο προγραμματισμος της επόμενης χρονιας να τελειώνουμε.

Με διαφορά ο πιο χαζός και αδικαιολόγητος υποβιβασμος ομάδας σε οποιοδήποτε άθλημα.

Να πεσεις για χρέη, να πέσεις επειδή εχεις κωκοδιοικησεις να το καταλαβω… αλλά αυτο δεν θα έχει προηγούμενο.

Θέλω να σταματήσω να ελπίζω γιατί σήμερα ούρλιαζα από τα νεύρα μου.

Ας αρχίσει ένας σχεδιασμός για Α2 αλλά μην μείνουμε και στα βιβλία της ιστορίας ως η ομάδα με 0 νίκες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι η διοίκηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και να δεσμευτεί ότι θα ξαναφέρει τον Πανιώνιο στο ίδιο και σε καλύτερο σημείο από αυτό που κατάφερε μέχρι σήμερα;

1 «Μου αρέσει»

Δυστυχώς η διοίκηση παρά τις καλές διαθέσεις αποδείχτηκε πως δεν γνωρίζει το άθλημα. Και είναι κρίμα να αμαυρώνεται και το όνομα του Φάνη με το να συνδέεται με αυτή τη χρονιά - αλλά ίσως ήταν πάρα πολλά χρόνια εκτός μπάσκετ. Βασικά δεν υπήρξε κανείς να ηχήσει το καμπανάκι με τα πράγματα που υποθέτω δεν γινόντουσαν στην προετοιμασία. Ίσως θα αναβάθμιζα τον ρόλο του Χουγκάζ σε ρόλο “τεχνοκράτη” που ξέρει και τον σύλλογο και ο Φάνης σε ρόλο πιο high level διοικητικό. Ελπίζω να έχουν την όρεξη να χτίσουν ομάδα επιστροφής στην Α1. Και ελπίζω να πήραμε το μάθημα της σημασίας της ομοιογένειας σε μία ομάδα.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό είναι δεδομένο. Το μπάσκετ που ξέρει ο Φάνης είναι 30 χρόνια πίσω. Δεν τον φέρνεις να σου φτιάξει την ομάδα, τον φέρνεις για το PR.

Γενικά η ομάδα θέλει νέο αίμα για το αγωνιστικό. Ούτε τον Φάνη ούτε τον Ζούρο που ήταν επίκαιρος αρχές 2000.

2 «Μου αρέσει»

Σήμερα επίσης φάνηκε ότι κάποιο μεγάλο πρόβλημα έχει ο Χαντζ. Στο Λονδίνο έπαιξε ελάχιστα και σήμερα εκτός 12αδας.

2 «Μου αρέσει»

Κέρδισε και ο Ηρακλής σήμερα και το πραγμα αρχίζει και γίνεται ακόμα πιο ζόρικο γιατί φτάσανε τις 2 νίκες (όπως και το Μαρούσι δλδ).

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει 17/11:

Πανιώνιος: Του λείπει ένας σύγχρονος μπασκετάνθρωπος!

Ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης έφτασε τις 13 σερί ήττες μετά την νικηφόρα πρεμιέρα στο Eurocup με την Κέμνιτζ, με την ευρωπαϊκή συμμετοχή πλέον να αποτελεί αναγκαίο κακό! Στην συγκεκριμένη στήλη έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές ότι το εφετινό ρόστερ χτίστηκε από ανθρώπους είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνώριζαν ποιες είναι οι ανάγκες μίας ομάδας που αγωνίζεται σε δύο πολύ απαιτητικές διοργανώσεις.

Το ρόστερ γέμισε από ξένους παίκτες που έπρεπε να τακτοποιηθούν κάπου και όχι από μπασκετμπολίστες με αθλητικότητα, αμυντικά χαρακτηριστικά και μέγεθος (παγκόσμια πρωτοτυπία η έλλειψη τριαριού), ώστε η ομάδα να έχει τα εφόδια να ανταποκριθεί στις υψηλότερες εφετινές προσδοκίες της διοίκησης και κατ’ επέκταση του κόσμου της.

Μοιραία, ο Πανιώνιος έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και πλέον το ζητούμενο δεν είναι μόνο μία νικηφόρα αντίδραση στο επερχόμενο κρίσιμο ματς με την Καρδίτσα. Αυτό που χρειάζεται πλέον ο οργανισμός είναι μία μπασκετική προσωπικότητα με απόλυτη γνώση της σύγχρονης πραγματικότητας και της αγοράς στο άθλημα, η οποία με την στήριξη της διοίκησης, θα αναλάβει να «γυρίσει» την δύσκολη κατάσταση.

Με άλλα λόγια, χρειάζονται πλέον σκληρές αποφάσεις, συγκεκριμένο πλάνο και εν αρχή δύο παίκτες που θα μπορούν να κάνουν άμεσα την διαφορά και εν συνεχεία 2-3 διορθωτικές κινήσεις.

Έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή το ρόστερ, οι «κυανέρυθροι» χρειάζονται ένα θαύμα για να σωθούν. Ίσως η παραπάνω πρόταση να εξηγεί την κατά πολλούς λανθασμένη δήλωση του Ηλία Ζούρου περί παικτών που «δεν θέλουν να παίξουν μπάσκετ» και η οποία, δεν αποκλείεται να στόχευε στην τόνωση του εγωισμού τους.

1 «Μου αρέσει»

Κοτζιάς πάλι αναφέρει εδώ για Πανιώνιο (χωρίς να πει κάτι καινούργιο…) στο 1:08:46 του βίντεο…

μεια χαρρα θα σοθη ι χρωνεια… 12 νεικαις θα καννουμαι

2 «Μου αρέσει»

Χρειάζεται ένας άνθρωπος εκτός Πανιωνίου ο οποίος να μπορεί να στήσει ομάδα . Υπάρχουν ονόματα και παραδείγματα όπως το περιστέρι τα προηγούμενα χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός θα δίνει ρεπορτ σε μια Πανιώνια επιτροπη χωρίς να του δίνεις τα κλειδιά πχ Ο Τσαλδάρης το πρώτο πράγμα που ζήτησε αρχικά ήταν να αποκλειστεί ο χουγκαζ σαν τεχνικός σύμβουλος.

Όσον αφορά αυτή την χρονιά . Αν κερδίσεις την Καρδίτσα θα την σώσεις την κατηγορία αν χάσεις πέφτεις

4 «Μου αρέσει»

Εγώ απλά θα σημειώσω εδώ ότι το πήραμε το πρώτο παιχνίδι που έβαλα με πράσινο στον πίνακα εδώ:

6 είναι τα εντός που υπάρχει κάποια πιθανότητα να κερδίσουμε..πρέπει να τα πάρουμε όλα ή κάποιο εκτός!

2 «Μου αρέσει»

Κοιτώντας τη βαθμολογία, ο βασικός στόχος (και ίσως ρεαλιστικός αν στρώσει η ομάδα) είναι να πιάσεις τον κολοσσό που βρίσκεται στο 2-7 (μια νίκη πάνω από σένα) . Είναι και στα ματς που έχεις βάλει με πράσινο @pauligle και η διαφορά που έχασες (-2) δεν είναι απαγορευτική .

Παραθέτω και το πρόγραμμα του κολοσσού για το σου-σου.

1 «Μου αρέσει»

3 «Μου αρέσει»

Σωζόμαστε αλλά θέλει πολύ κόπο, ενότητα και συγκέντρωση. Δε γίνεται μες το ίδιο παιχνίδι, μια να βρίζουμε, μια να αποθεώνουμε. Κουράσαμα κι εμείς οι ίδιοι κι ας έχουμε όλες τις δικαιολογίες του κόσμου.

Σημαδεύεις για διπλό Ιβανώφειο και Μαρούσι και κάνεις κάστρο τη Γλυφάδα. Γνωστός ο δρόμος και ο τρόπος για τη σωτηρία. Αλλά καθόλου εύκολος.

Με Ζούρο δεν είμαι αισιόδοξος. Αυτή τη στιγμή και με την προυπόθεση ότι παραμένει αυτός, δε μας δίνω πάνω από 15% πιθανότητες παραμονής.

3 «Μου αρέσει»

Φεύγει ο Λιμνιατης απο Προμηθέα.

1 «Μου αρέσει»

Δεν νομίζω ότι θα έχει νόημα μια νέα αλλαγή προπονητή πια. Ειδικά από τη στιγμή που ο τωρινός θα δουλέψει, κατά τα φαινόμενα, με την ομάδα κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Συμφωνώ για τα δύο διπλά που είναι πιο εφικτά και για γλυφάδα καστρο. Ιδωμεν.

1 «Μου αρέσει»

Αφήνω αυτό εδώ. :joy:

1 «Μου αρέσει»