Καθημερινά Νέα Μπάσκετ (2024-2025)

Για άλλη μια φορά ο Ννοκο σε επίκαιρη θέση να πάρει το ριμπάουντ και δεν το παίρνει. Εντάξει είναι μια πικρή ήττα αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ.

Η ομάδα έπαιζε εναντίον ενός πολύ ανώτερου αντιπάλου και έκανε ότι μπορούσε. Πρέπει αυτή η εμφάνιση να είναι οδηγός για άλλα ματς για να κάνουμε τις νίκες που θα μας βοηθήσουν να βρεθούμε ψηλά.

Πρέπει επιτέλους να παίξουμε καλά και εκτός έδρας και να κάνουμε νίκες ακόμα και με αντιπάλους που είναι περίπου στο δικό μας επίπεδο.

Με δυο παιχνίδια να υπολείπονται για τον α γύρο με γαύρο εντός και προμηθέα εκτός και την 7η θέση που βρισκόμαστε, μοιάζει πολύ δύσκολο να μπούμε στο final 8 του κυπέλλου…

Με νίκη στην Πάτρα είμαστε στο Φ8.
Η λογική λέει οτι κάνουμε 2 ήττες, πάμε για την 8η θέση σε ισοβαθμία με περιστέρι και Λαύριο που κι αυτοί δεν φαίνεται να αποφύγουν το 0-2
Οποτε παλι εκτός της επταδας της Α1
Αρης, Παοκ, Αεκ έχουν μια νίκη σίγουρη, οποτε μας προσπερνανε

Από το αστυνομικό ρεπορτάζ:
“Ο γαμπρός είναι Ελληνοκολομβιανός με αμερικάνικη υπηκοότητα και είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας με θητεία στον Πανιώνιο και στην Barcelona.”

Ποιος μπορεί να είναι? Εμπλέκεται στην δολοφονία του πεθερού του στην Εύβοια.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος . Μάλλον μαλακίες δημοσιογραφικές

Σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν βρίσκω κάτι τέτοιο. Κάτι δεν γράφουν σωστά.

Update για όποιον τον νοιάζει: Μίλησα με την κυρία Γιακουμάκη στην ΚΑΕ η οποία μου είπε ότι με ταυτότητα και ΑΜΚΑ πηγαίνεις στο γκισέ έξωθεν γηπέδου, περνάνε τα στοιχεία σου και στέλνουν το εισιτήριο επιτόπου στο μέιλ που τους δίνεις.

Εδώ και το βιβλίο του Devin Cannady

amazon.com/Aliya-Can-Devin-Cannady/dp/B0CQ9XP4D3

Η ομάδα είναι φουλ προβλέψιμη από την αρχή της χρονιάς. Ήμασταν άτυχοι (ή ανίκανοι) να πάρουμε κάποια παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού, ήμασταν τυχεροί να βρούμε 2-3 αντιπάλους σακατεμένους με απουσίες και να πάρουμε καλές νίκες.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ανεξαρτητως πορείας η διοίκηση έχει αποφασισει ο λυκος να ολοκληρώσει το έργο του φέτος και να πάει στο καλό. Δε βλέπω αλλαγή προπονητή.

Στην πραγματικοτητα, ακομα κι ετσι, ουσιαστικα ειμαστε μια θεση πισω απο το προγραμματισμο μας: εκπληξεις οι ηττες σε Λαυριο και Ροδο, οπως και η νικη στη Πατρα. Στη ζυγαρια δεν ειναι τοσο ασχημα. Αλλα προφανως αυτη η μια νικη/ηττα μας στοιχισε το κυπελλο και στη συνεχεια μπορει να μας στοιχισει ακομα και δυο θεσεις στη καταταξη.

Ρε παιδί μου, το έγραψε και κάποιος στο τσατ, αυτά τα γ@μημένα τα τάιμ άουτ τί τα παίρνει ο Λύκος για να οργανώσει την τελευταία επίθεση; ΚΑΝΕΝΑ δεν του έκατσε και από όσα έγραφε ο ίδιος φίλος, οι παίκτες έκαναν άλλα από αυτά που τους έλεγε! Αντιθέτως, οι περιστεριώτες πολύ έξυπνα κρατάγανε τα τάιμ άουτ περισσότερη ώρα με την ανοχή διαιτητών-γραμματείας και μας κόβανε τον όποιο ρυθμό. Που στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχε πέσει κατακόρυφα.

Τεσπά, το πρωτάθλημα βαθμολογικά είναι ροντέο. Θα είμαι ικανοποιημένος με μερικές νίκες εντός έναντι των φαινομενικά πιο αδύναμων αντιπάλων ώστε να διασφαλίσουμε τη σωτηρία και μετά ότι κάτσει. Να τελειώσει η χρονιά να σηκωθεί να φύγει αυτός!

Καπως ετσι. Κι ενα γενικοτερο σχολιο για το πρωταθλημα: με ΠΑΟ & ΟΣΦΠ να μην επιτρεπεται να χανουν και τους υπολοιπους να κατεβαζουν ατοφιες 5αδες μη Ελληνων, ξαφνικα εχουμε προσγειωθει μετα απο χρονια σε ενα πρωταθλημα με το οποιο ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ταυτιστεις ως φιλαθλος.

Εγω τα ματς τα βλεπω απο συνηθεια κι επειδη παρακολουθω Πανιωνιο ακομα και στο χαντμπολ (οταν υπηρχε). Αλλα πραγματικα θαυμαζω το κοσμο του Πανιωνιου που σηκωνεται να παει και να γεμισει το γηπεδο - ειδικα με αυτο το προπονητη, που ειναι το κερασακι στη τουρτα. Αν στους δικους μας 5 ξενους ανταλλαζαμε φανελες με αυτους του ΠΑΟΚ (για παραδειγμα), δεν θα ξεραμε ποιους να υποστηριξουμε. Ηταν αλλιως με 2-3 ξενους και τους υπολοιπους Ελληνες παιχτες με τους οποιους καθε παιδακι μπορουσε να ταυτιστεί και να ονειρευτει, αλλα φανταζομαι αφησα την Ελλαδα σε τελειως αλλες εποχες. Πολυ φοβαμαι οτι τωρα εχουμε τη φορα της ανοδου στην Α1, αλλα σιγα-σιγα θα αρχισουν και οι Πανιωνιοι να βαριουνται να πηγαινουν (δυστυχως, ισως κι απο του χρονου).

Νομιζω το μονο ενδιαφερον ειναι να βγουμε Ευρωπη και του χρονου να παρακολουθουμε τη σχετικη διοργανωση. Αλλιως το διασκεδαζα πιο πολυ στην Α2.

Γιάννη πολύ ωραίο το σχόλιο σου. Είναι πράγματα που και εμένα με απασχολούν. Με ξενίζει να βλέπω 5 ξένους να παίζουν στην 5αδα μας.

Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση που δυσκολεύομαι να την κάνω εδώ. Μόνο απλά όμως δεν είναι τα πράγματα. Ξέρω θα πούμε για ακαδημίες, σκαουτινγκ κτλ.

Για να μην γράφω πολλά. Έστω ότι μπορούμε να φέρουμε τους καλύτερους έλληνες παίκτες εκτός από αυτούς που παίζουν στην Ευρωλίγκα για να το κάνουμε ρεαλιστικό. Τι ομάδα θα έχουμε; Που περίπου θα τερματίσει αυτή η ομάδα και με την βοήθεια θα πω εγώ 2-3 καλών ξένων αλλά δεν θα είναι σίγουρα ούτε Ναν ούτε Βεζενκοφ.

Να βάλω εδώ και μια παράμετρο ότι αν ξεχωρίσει ένας έλληνας παίκτης αυτόματα θα τον χάνεις το επόμενο καλοκαιρι.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα να στήσεις έστω μια ομάδα που θα έχει έναν σταθερό κορμό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνταγές του παρελθόντος μπορούν να δουλέψουν αποδοτικά και τώρα. Χρειάζονται άλλες προσεγγίσεις πλέον.

Εγώ θα πω ότι μπορεί η τωρινή διοίκηση να φτιάξει έναν κορμό Ελλήνων παιχτών και να μην φοβόμαστε να φύγουν. Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να γίνουμε ξανά μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί.

Καλά τα γράφεις Γιάννη κι ας λείπεις χρόνια. Κατά τη διάρκεια της απουσίας μας από τις “μεγάλες” κατηγορίες σε μπάσκετ και μπάλα, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά (προσωπικά παρακολουθώ ΜΟΝΟ τις κατηγορίες που παίζουμε). Καλά, στη μπάλα είναι άλλος κόσμος, στο μπάσκετ τουλάχιστον είχαμε πάρει μια καλή γεύση για το “ευρωγκέτο” των βαζελόγαβρων. Συμφωνώ ότι οι ομάδες χρειάζονται προσωπικότητες, δεν ξέρω απαραίτητα αν πρέπει να είναι έλληνες αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή όσους κι αν έχουμε κοιτούν περιφερειακά το παιχνίδι. Σε αυτό φταίει και ο Λύκος βέβαια που τους λιγοστούς έλληνες που μπορούν να παίξουν - πχ το Γκίκα - τον έχει παγκέα μέχρι νεοτέρας.

Κομβικό ρόλο για την εξέλιξη του μπασκετικού Πανιωνίου σε επίπεδο διοίκησης, ομάδας και κόσμου νομίζω ότι θα παίξει το πόσο γρήγορα θα μπούμε στο κλειστό.

Ειναι αποκρουστικη η Α1 των μανατζαραιων οντως..Δεν μπορεις να δεθεις με την ομαδα ευκολα οσο καλα και να παει.

Μακαρι να αλλαξει αυτο σιγα σιγα.

Χθες μεγάλη νίκη με μαγκια και τσαμπουκα. Μπραβο σε ομαδα και κοσμο για την εμφανιση.

Δυνατή οικονομικά διοίκηση, με τεχνικό και γενικό διευθυντή, δικούς της, δεν φοβάται τα παιχνίδια των μάνατζερ. Οι προπονητές έρχονται και εφαρμόζουν πλάνο των δύο παραπάνω, δεν γίνεται να είναι μόνοι τους. Είναι και ασοβαρο και συνάμα επικίνδυνο. Πάντα κοντά και πάνω ο Φάνης.
Ελπίζω αυτή η χρονιά να τους κάνει όλους σοφοτερους

Σαπάκι δεν είναι καποιο θέμα με τραυματισμό ίσως.
πάντως αξίζει να το δούνε το θέμα με κώστα Αντετοκούνμπο.

Φευγάτος για Ισπανία ο Αντετοκούμπο Κώστα…

Πάντως ο μάνατζερ του αντεντοκουμπο είναι γεννημα θρεμα Πανιώνιος και Νεοσμυρνιώτης και τα είπαμε μια χαρά στο γήπεδο την Κυριακή. Μας έχει φέρει και καναντι