Προλαβαίνουμε να κάνουμε την έκπληξη και να “κλέψουμε” τον Κωστάκη! ![]()
Μακάρι… τσάμπα φοράμε τα ρούχα τους;
Τον Τολιόπουλο θα το βλέπαμε άραγε για του χρόνου;;;
400χιλ παίρνει ο Τολιόπουλος, δεν ξέρω αν αξίζει και για τόσα. Ακουγεται για γαύρο πάντως.
400K του δινει ο αρης???
200+ τον χρόνο περίπου παίρνει. Ο Άρης δεν ξέρω αν θα μπορεί να δώσει πάλι τόσα λεφτά.
Μου φαίνεται πολύ καλός για το επίπεδο 3ης θέσης και κάτω αλλά λίγος για επίπεδο Ευρωλίγκας. Βάσει αυτού δύσκολο να τον θέλουν στον γαύρο ή τον βαζελο. Θα είναι επίσης πολύ κρίμα να πάει σε έναν από αυτούς και να μην παίζει καθόλου .
200+ τον χρόνο περίπου παίρνει. Ο Άρης δεν ξέρω αν θα μπορεί να δώσει πάλι τόσα λεφτά.
Μου φαίνεται πολύ καλός για το επίπεδο 3ης θέσης και κάτω αλλά λίγος για επίπεδο Ευρωλίγκας. Βάσει αυτού δύσκολο να τον θέλουν στον γαύρο ή τον βαζελο. Θα είναι επίσης πολύ κρίμα να πάει σε έναν από αυτούς και να μην παίζει καθόλου .
Σωστά τα 400 ήταν για 2 χρόνια.
Πανιώνιος - Προμηθέας 93-101 στην παράταση.
Η ομάδα το πάλεψε σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα φάνηκε καλύτερη, με πολύ καλή κυκλοφορία, καλούς Έλληνες παίκτες και μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο. Παρόλα αυτά το ματς θα μπορούαμε να το είχαμε γυρίσει και να τελείωνε από την κανονική διάρκεια. Έπαιξε ρόλο και η διαιτησία, αλλά στο τέλος με 4 χαμένα λει απ από εμάς και 3 τρίποντα από αυτούς δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Εμείς πληρώνουμε το περίεργο ρόστερ μας με πολλούς περιφερειακούς και εμμονή στο τρίποντο και μέτριους ψηλούς με εξαίρεση τον κορυφαίο παίκτης μας στο πρωτάθλημα Νόκο. Μας στοίχησε ο τραυματισμός του Κάναντι, αλλά και το ντεφορμάρισμα τον τελευταίο καιρό του Γκίκα.
Συμπερασματικά η ομάδα στη χρονιά έπαιξε 4 αγώνες στην παράταση και κέρδισε τον 1, ενώ και με Παο χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Αρα άνετα θα μπορούσαμε να έχουμε 2 ακόμη νίκες. Στις λεπτομέρειες χάθηκε η 4αδα και μάλλον βγαίνουμε στην κανονική διάρκεια 7οι. Εάν αναλογιστούμε ότι χάνουμε 5 σερί ματς στο τέλος του πρωταθλήματος και στην έδρα μας από Αεκ, Προμηθέα δεν αξίζουμε για 4αδα. Επίσης καλές ομάδες όπως Αρης, Περιστέρι είχαν την ταλαιπωρία της Ευρώπης που εμείς δεν είχαμε.
Πρώτη χρονιά στην Α1, σε άγνωστο γήπεδο, αντικειμενικά εάν καταλήξουμε 7οι είναι καλή θέση. Δεν μου αρέσει ούτε εμένα ο Λυκογιάννης, αλλά ούτε τραγικά λάθη έχει κάνει, ούτε υπάρχουν και σπουδαίοι προπονητές, οπότε δεν έχει νόημα να τα βάζουμε μόνιμα μαζί του, γιατί αδικούμε τους προέδρους που μας έχουν ανεβάσει επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και στον επαγγελματισμό της ομάδας.
Η χρονιά δεν τελείωσε, ψυχραιμία και υποστήριξη χρειάζεται, θέλει προσοχή στα playoff γιατί δεν μας αξίζει πιο κάτω.
Το μπάσκετ δίνει ωραίες στιγμές και είναι η παρηγοριά μας από τη μακρόχρονη ταλαιπωρία του ποδοσφαίρου.
Θα επιθυμούσα του χρόνου να έχουμε καλύτερο ελληνικό κορμό παικτών, νέους ελπιδοφόρους παίκτες όπως είδα σε άλλες ομάδες. Είναι νομίζω φανερό πως πρέπει να αλλάξουμε προπονητή, δεν ταιριάζει με τον κόσμο. όσο για τους ξένους δεν έχει νόημα να αναφέρω ποιους θέλω αν μείνουν, αφού είναι περαστικοί όλοι από τις ομάδες.
Ωραιες παρατηρησεις. Θα τερματισουμετη κανονικη περιοδο 2 νικες λιγοτερες του αναμενομενου, οποτε προς το παρον το κρινω ως αποτυχια. Θα αλλαξω αποψη αν καταφερει να μας βαλει 4αδα μεσω πλει-οφ.
«Σίγουρα μας πονάει η ήττα, γιατί το παιχνίδι πέρασε δύο φορές απ’ τα χέρια μας κι από δικά μας λάθη κατέληξε στην πλευρά του Προμηθέα. Στην κανονική διάρκεια ήμασταν τρεις πόντους μπροστά, πανηγυρίζουμε χωρίς λόγο και ο Λούντζης βάζει τρίποντο ανενόχλητος, ενώ στην τελευταία επίθεση κάναμε λάθος. Επίσης είχαμε πολύ λάθος διαχείριση όταν ήμασταν 5 πόντους μπροστά».
Για τη συνέχεια: «Έχουμε τα ματς του play-in. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας και να κερδίσουμε και, από 'κει και πέρα, να δούμε το ιδιαίτερο τουρνουά που γίνεται στο 5-8». Είπε ο προπονητής μετά το ματς
Είναι πολλοστή φορά που φτάνουμε στη πηγή και δε πίνουμε νερό. Κι όταν επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, προφανώς και θα προσπαθήσεις περισσότερο την επόμενη, αλλά μήπως να αλλάζαμε και κατι??? Ξερω γω, ας διαβάσει λίγο ο προπονητής εγχειρίδια προπονητικής για καταστάσεις.
Και που τα περιέγραψε τόσο γλαφυρά, τι έγινε/?? Που ήταν στο ματς??? Εκεί που είναι απο το καλοκαίρι, αλλού. Σε ματς που έκαιγε, επαιξε 17 λεπτα ο νέος, που είναι μια κλάση χειρότερος απο τον Φελίσιο, αυτός που ήταν επιτακτική αναγκη να πάρουμε χαχχχααχχααχ
Μπορεί και να μην είμαστε την άλλη αγωνιστική στην 7η θέση, υπάρχουν κι άλλα σενάρια, αλλά σίγουρα παίζουμε στο μινι τουρνουά 7-10, με Αρη, περιστέρι, λαύριο
https://www.fosonline.gr/basket/ellada/article/309608/basket-league-me-play-in-kai-play-out-to-neo-systima-diexagogis
Play-in (7-10):
Σε μονές αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια, ο νικητής του 7-8 καταλαμβάνει την έβδομη θέση. Ο ηττημένος του 9-10 καταλαμβάνει τη δέκατη θέση. Ο ηττημένος του 7-8 και ο νικητής του αγώνα 9-10 θ’ αναμετρηθούν και ο νικητής θα καταλάβει την όγδοη θέση ενώ ο ηττημένος την ένατη θέση. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-8 θα συμμετάσχουν στην προημιτελική σειρά των playoffs. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-10 θα συνεχίσουν στα playouts.
Ελπίζω ο Μικρόπουλος που ήταν και στο πάγκο, να μην απογοητεύτηκε, οχι απο το αποτέλεσμα, έχει πεί οτι τα αποδέχεται όλα, αλλά απο την υπόσχεση του Λιόλιου οτι θα παίξει καθαρά στο μέλλον, στην κατ ιδιαν συναντησή τους. Δεν θα έπρεπε να τον λάβει τόσο υπόψιν, ο Λιόλιος είναι η λέρα σε ομοίωμα ανθρώπου.
Και εδώ όπως και στη μπάλα ψιλοαναμενόμενη χρονιά. όπως λέει και ο Παναγιώτης πιο πανω, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική μας κατάταξη η αδυναμία/ατυχία να πάρουμε τα ματς που πήγαν στον πόντο.
Από εκεί και πέρα ο φετινός τρόπος παιχνιδιού και στελέχωσης του ρόστερ δεν είναι ελκυστικός. Ελπίζω να αλλάξει αυτό σύντομα.
Κόουτς λύκος απέναντι σε αυτούς που τον έβριζαν από την κερκίδα μέσα στο ματς κοιτώντας τον Φάνη και τον Μικροπουλο, " Τι θέλουν αυτοί μαλακες και βρίζουν, ο παίκτης μου ζήτησε αλλαγή, αντε με τα μουνοπανα, γαμω τα σπίτια τους “.
Ο ίδιος απέναντι στον παίκτη που διάλεξε και έφερε, " the match is aggressive and you play like a puppet " στο τελευταίο κρίσιμο time out. Στο ίδιο time out Ray, Woolridge,Noko έχουν στήσει πηγαδακι και γράφουν αυτόν που κάνει τον προπονητή στα @@ τους, σε τέτοιο σημείο που τους έβαλε τις φωνές για να τον ακούσουν και να μην λένε τα δικά τους…
Στο τέλος δε που χάθηκαν τα 3 σερί lay up ,μονολογουσε κοιτώντας την κερκίδα " και για αυτό φταίω εγώ, ε ;”.
Δυστυχώς έχει χάσει την μπάλα και μαζί με αυτόν πέταξε η ομάδα μια ολόκληρη χρονιά με εμμονές σε πράγματα και καταστάσεις που φωνάζουν καιρό τώρα πως δεν περπατάνε.
Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα η διαιτησία ήταν εμετική εχτές στον τρόπο που με αντιμετώπισε και στοχευμένη. Έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον ενοκο
Δεν θα διαφωνήσω για την διαιτησία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Χθες όμως χάσαμε από την κακή μας άμυνα ή από την ατομική ικανότητα κάποιων παικτών του προμηθέα. Διότι το παιχνίδι το πήραν στο τέλος από προσωπικά καλάθια.
Εμείς είχαμε την τύχη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε τον Μπράουν σε εξαιρετική μέρα αλλιώς νομίζω θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη απόσταση να καλύψουμε.
Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και εμείς στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας κάναμε βήματα. Χάσαμε μια επίθεση πιο πριν για να πάμε στο +4. Κάναμε φάουλ πάνω στην προσπάθεια για τρίποντο. Στην παράταση πήραμε διαφορά +5 και μετά δεν βάλαμε άλλο καλάθι. Ο Ννοκο έχασε καλάθι μόνος του, ο Ρει μπάσιμο όταν είμασταν στο -6.
Για εμένα όμως η έκτη θέση χάθηκε επειδή σε μια σειρά από αγώνας δείξαμε ανίκανοι να κερδίσουμε ματς που τα ήθελε ο αντίπαλος πολύ. Δεν κερδίσαμε εκτός έδρας Λαύριο, Κολοσσό και Μαρούσι. Δεν κερδίσαμε στην έδρα μας την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Νομίζω ότι όλα αυτά τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά για να μην πάρεις ένα έστω από αυτά όταν υποτίθεται έχεις καλή ομάδα. Και δεν έχω αναφέρει Άρη εκτός και ΑΕΚ εκτός. Πήραμε βέβαια Προμηθέα και ΠΑΟΚ αλλά τις πετάξαμε αυτές τις νίκες.
Αυτή η μικρή σύνοψη δείχνει και τις ευθύνες του προπονητή χωρίς να βάζω στην παράμετρο το θέμα συμπεριφορά που είναι και το μεγάλο πρόβλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου.
Τώρα πλέον πρέπει να κοιτάξουμε να μην μπλέξουμε με play outs γιατί με την ψυχολογία που έχει η ομάδα όλα είναι πιθανά. Μετά μπορούμε να βάλουμε ως στόχο ακόμα και την πέμπτη θέση που θα είναι μια παρηγοριά θεωρώ.
Σίγουρα όμως είναι μια χρονιά που μας έδωσα πολλά μαθήματα για να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί του χρόνου.
Η απομάκρυνση του Λυκογιάννη, στο δικό μου μυαλό, συμπίπτει οχι τυχαία με την απόφαση του Μικρόπουλου να κάτσει στον πάγκο σε θέση “εφόρου” στο ματς με τον Προμηθέα. Ακουσε, είδε, έκρινε. Υποθέτω οτι η αλλαγή στη μεχρι πρότινος άκαμπτη θέση του περί του θέματος με τον προπονητή, έχει να κάνει με αυτή την εμπειρία του.
Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, να υποθέσω οτι αυτό συμβαίνει διότι έχει και μια μέθοδο να αξιολογεί τις καταστάσεις και να αποφασίζει ανάλογα. Ομως εδώ υπάρχει μια λεπτή γραμμή ισορροπίας. Ο ταλαντούχος Μικρόπουλος παίρνει μια βιωματική απόφαση, ίσως και πιεζόμενος απο την κοινή πανιώνια γνώμη. Συγγνώμη, δεν είναι ακριβώς αυτή η δουλειά του. οπως και οι προηγούμενες του αποφάσεις, σημειώνω οτι μιλάω για αποφάσεις για το αγωνιστικό κομμάτι του μπασκετικού οργανισμού. Δεν γίνεται να στήνει μια ΚΑΕ δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο σε ένα άτομο και χωρίς την ύπαρξη κανενός σημείου ελέγχου. Αυτό δημιούργησε μια αγωνιστική φούσκα, ταυτόσημη με την προσωπικότητα του Λυκογιάννη. Ενα χάος, χωρίς διέξοδο.
Μπορώ να γράψω κατεβατά, αλλά θεωρώ οτι δεν έχει κανένα νόημα.
Νόημα έχει αν οι αποφάσεις του Μικρόπουλου, απαντήσουν στο ζητούμενο της δημιουργίας ενός πανιώνιου μπασκετικού οργανισμού. Μέχρι τώρα με τη στήριξή του στο Μαγγίνα αρχικά και στο Λυκογιάννη φέτος, δεν έχει απαντήσει στο παραπάνω ζητούμενο. Ετσι κι αλλιώς ήταν αποφάσεις χαμένες απο χέρι.
Ελπίζω στα καλύτερα, γιατί μπορούμε.
Ο μικροπουλος ήθελε να αποδείξει ότι δεν σπάει συμβόλαια και είναι σωστός σε αυτό απλά δεν ήξερε όλες τις παραμέτρους πχ ρατσιστικά σχόλια του λύκου . Το τι θα κάνει ο Πανιώνιος οργανισμός εξαρτάται από την διοίκηση του ερασιτέχνη και την διοίκηση της ΚΑΕ . Οι σχέσεις είναι καλύτερα από ποτέ και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις . Όσο φεύγουν οι τοξικοί τόσο θα μιλάμε για μπασκετ