Από την περσινή ομάδα που δεν ήταν και σούπερ , η Διοίκηση Κιντή δεν άφησε σχεδόν τίποτα και ότι άφησε το άφησε σχεδόν ισοπεδωμένο. Μην ξεχνάτε ότι λίγο πριν τον αγιασμό είχαν ενημερωθεί Μπάλαμπαν και Ριέρα να βρουν ομάδα γιατί τα συμβόλαιά τους ήταν μεγάλα και γινόταν προσπάθεια να πουληθεί ο Κουμουρτζί . Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο Όμο που αγωνίζεται σχετικά καλά τον τελευταίο καιρό ήταν και αυτός βάσει Κιντή - Μπάγκσμπο στα αζήτητα .
Με τον Γουνδουλάκη λοιπόν αντί του Τζαβέλα στα στημένα και με ανύπαρκτη την γραμμή του κέντρου , είναι θαύμα που είμαστε εκεί που είμαστε και θα μπορούσαμε να είμαστε και παραπάνω . Την κατηγορία δεν μπορεί να την σώσει όμως ούτε το πέναλτι που μας σφυρίχτηκε και δεν υπήρχε με Πανσεραϊκό και Παο , ούτε η ατυχία να χάνεις στο 90΄ 2 βαθμούς από Καβάλα , πρέπει να πάρουμε και βαθμούς και πρέπει να ελπίζουμε και στα ανέλπιστα .
Δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο , από το να πιστεύουμε , να στηρίζουμε , να είμαστε κοντά και να μην τα βάζουμε και με την τωρινή Διοίκηση και προπονητή . Αν μπορούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο θα είχαμε . Σε αυτό τον Σύλλογο έχουμε κάψει τα πάντα και πυρπολούμε εύκολα και ότι προσπαθεί να κινηθεί . Χρήματα δεν υπάρχουν , όπως επίσης δεν υπάρχουν και σωτήρες . Στα δύσκολα να το ξέρετε κάποιοι την κάνουν πρώτοι , ενώ στις φωνές και την γκρίνια είναι επίσης πρώτοι .
Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδάκι πολλούς παράγοντες του Συλλόγου να λένε αναλαμβάνω αυτό , εκείνο και το άλλο , όσα περισσότερα άκουγα , τόσα λιγότερα έμαθα με τον καιρό να μην πιστεύω , ειδικά αυτούς που έλεγαν ότι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη . Αυτή η τσέπη με εξαίρεση του Τσακίρη ( μυθικά ποσά ) και του Βεντούρη ( μια καλή περιουσία ) ήταν συνήθως τρύπια .
Η εμφάνιση με τον Εργοτέλη ήταν χάλια , όμως ήταν καλή η εμφάνιση με Άρη και Παναθηναϊκό που θυμίζαμε να έχουμε κάπως γραμμές και ομάδα . Όποιος καταφέρει να σώσει την ομάδα με αυτή την αναγκαστική σύνθεση που έχει κάθε βδομάδα , με ανύπαρκτες αλλαγές , εξουθενωμένους παίκτες και μόνο μια στην ουσία μεταγραφή τον Δεκέμβρη θα είναι ΘΕΟΣ . Αυτοί που πήραν την ευθύνη στο πρόσωπο του Λεμονή και του Βεντούρη , ήταν οι μόνοι που παρουσιάστηκαν και δεν εξαφανίστηκαν , αμέσως μετά την πρόσκληση Τσακίρη να πάρει κάποιος την ΠΑΕ , πολύ πριν την παραδώσει στον ερασιτέχνη .
Κοντά στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και ναι πιστεύουμε σε αυτά που είναι αδύνατα να γίνουν , αλλά εμείς πολλές φορές τα κάνουμε δυνατά .
Και συμπηρωνω σε αυτα που λεει ο φιλος ο Δημητρης.
Ειμαστε Πανιωνιοι οχι για τα ευκολα. Αλλα για τα δυσκολα.
Πιστευω τελος οτι η νιρβανα που βρεθηκαμε στην εποχη Τσακιρη λογω οικονομικης ανεσης εφυγε ανεπιστρεπτι και ειναι καλο σαν Πανιωνιοι να καταλαβουμε το χρεος μας που δεν ειναι αλλος απο το να σωσουμε την ομαδα και να κοιταξουμε να βρουμε λυσεις μακροπροθεσμες.
Και αυτο οπως ειναι τα πραγματα δεν ειναι αλλη λυση απο το να γινουν δυνατες ακαδημιες ποδοσφαιρου και να βγαλουμε ξανα ταλεντα σαν Πανιωνιος.
Μονο ετσι η ομαδα θα σηκωσει κεφαλι.
Με μεταγραφες για μεταγραφη δεν ειναι λυση.
Ειδικα σε μια περιοδο που το ποδοσφαιρο με μαθηματικη ακριβεια γυριζει πισω σε εποχης μη επαγγελματικου ποδοσφαιρου.
Κατ’ αρχάς ζητώ συγγνώμη που θα σας κάνω τον “συμβουλάτορα” και μάλιστα από τόσο μακρυά, για το τι πρέπει να γίνει. Αλλά θα πώ την άποψή μου και ότι βγει:
1ον) Ψήφισα ΟΧΙ. Δεν αισιοδοξώ και ρεαλιστικά σκεφτόμενος, θεωρώ ότι -δυστυχώς- δεν θα σωθούμε. Μακάρι να βγώ λάθος όμως, θα κάνω μια θεαματική κωλοτούμπα και δικαίως όλοι σας τότε να με κράζετε. Θα το απολαύσω…
2ον) Ναι φωνή από την εξέδρα, αλλά και επιτόπου εμφάνιση στις προπονήσεις και αν είναι δυνατόν συζήτηση με τους παίκτες ώστε να καταλάβουν ότι ο κόσμος είναι δίπλα τους και περιμένει να παίξουν στο +100% ώστε να σώσουν την ομάδα. Μόνη της η εξέδρα δεν σώνει την ομάδα, χρειάζεται να παίξουν και οι παίκτες για την φανέλα όπως π.χ. σε κάθε ματς ο Κοντοές.
3ον) Προτείνω να (ξανα)δούμε όλοι το έργο “Το Ξύλο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο”. Δεν λέω περισσότερα, καταλαβαίνετε. Αν όμως στο τέλος, συμβεί το μοιραίο, όσοι δεν δούν με το ζόρι αυτό το φιλμ, δεν θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα που “ορισμένοι” έκαναν φέτος πάνω στον Ιστορικό Πανιώνιό μας. Μάλιστα αν η “προβολή” του έργου γίνει κατά Ιούνιο μεριά μπορεί να προλάβω να είμαι και εγώ στην παρέα σας.
Ρε σεις υπαρχει ελπιδα ακομη και 5αδα να βγουμε.
Οταν ελεγα οτι το ματς με Καβαλα ηταν κομβος αυτο εννοουσα.
Και μην νομιζεται οτι θα χασουμε απο αεκ η ακομη και απογαυρο,ειδικα αν ο γαυρος εχει ξεφυγει με 13 βαθμους απο παο.
Για τυπους οπως εγω, που εβλεπα τρομερα δυσκολα τα πραγματα, η ελπιδα σημερα ξαναγεννηθηκε. Στα επομενα δυο ματς λογικα (οσο μπορει να υπαρξει κατι τετοιο στον Πανιωνιο) δεν περιμενουμε κατι, αρα η προσοχη στρεφεται στους αντιπαλους. Η ΑΕΛ εχει παιχνιδια που μπορει να μαζεψει βαθμους (Μπεο και Αρη μεσα, Ξανθη εξω), ο Αστερας εχει πιο ευκολο προγραμμα (Ηρακλη και Σερρες εξω, Κερκυρα μεσα), η Ξανθη εχει δυο εντος με Ατρομητο, ΑΕΛ και Ηρακλη εκτος, ενω η Κερκυρα εχει εντος τις Σερρες και το Βολο και εκτος τον Αστερα. Επισης, αν ο Ατρομητος και ο Ηρακλης δεν κανουν νικες τις επομενες αγωνιστικες, θα μπλεξουν ασχημα, αφου εχουν εξαιρετικα δυσκολο προγραμμα μετα. Αν μετα το ματς με τον Ατρομητο ειμαστε πανω απο τη ζωνη (και με καλη διαφορα απο την ΑΕΛ αν γινεται), τοτε θα μπορουμε να πουμε οτι εχουμε πραγματικα καλες πιθανοτητες.
Ρε Μπρεσκα,τι αυτια ειναι αυτα αγορι μου;σου εχουν πεσει στο πατωμα’‘‘Ρε νεο παιδι εισαι ,δεν εχεις επανω σου ψυχη;Δυο παιχνιδια που δεν εγιναν[με αεκ και γαυρο]και τα ξεγραψες;ειναι δυνατον;Σαν ατομο δεν εχεις καμια αισιοδοξια;ουτε στα ονειρα σου;Αγορι μου ,εγω ενα η δυο παιχνιδια περιμενω ολο το χρονο να νικησω,[τους δυο αιωνιους παο και γαυρο]και συ μου λες οτι τα εχασα χωρις να τα παιξω;Αν δεν ηταν ο κακος[κακο χρονο ναχει]ο ενας ειχε σβησει φετος’’‘‘Ο αλλος ,ερχεται’’‘‘μη μου το χαλας’’‘μη μου το χαλας σου λεω.Εγω το πιστευω,καθε χρονο μαλιστα΄,με οτι ομαδα εχω…ο διαλος εχει πολλα ποδαρια’‘‘και γαμει οταν εισαι σιγουρος’’‘‘παιζεις στοιχημα;αν οχι ,εχει καλως.Αν ναι
δεν τα βλεπεις;Εισαι κονομημενος ποτε;Αποκλειεται’’‘’‘ε τωρα ειναι η σειρα του γαυρου…Καλα που νικησε σημερα’''πολλα ενοω..Φιλικωτατα θειο
Μην εισαι απολυτος Μπρεσκα. Θειο σου ειχα στειλει ενα μηνυμα ελπιζω να το διαβασες.
Φετος το πρωταθλημα ειναι πιο καραμπινατα στημενα απο ποτε.
Εχει παιξει μεγαλη σημασια η εισοδος Μαρινακη και η υπαρξη δικτυου Πατερα.
Οσο περιεργο και να σου φανει μην παραξενευτεις αν κερδισουμε αεκ και ολυμπιακο και χασουμε απο ομαδες που δεν το περιμενεις.
παραδειγμα Λαρισα στην Νεα Σμυρνη η ακομη και Σερρες.
Ειναι πολλα τα λεφτα …παρα πολλα τα λεφτα στο στοιχημα.
Και μην παραξενευτεις αν σωθουμε και εμεις και η Λαρισα κανοντας την μεγαλη ανατροπη.
Παντως η Λαρσα δεν ειναι 5αδα οπως μας ελεγες στο παλιο φορουμ.Για αυτο δεν γινεται ουτε μαθηματικα και σιγουρα δεν θα ειναι απο πανω μας.
μπρέσκα σπανίως διαφωνώ μαζί σου στις απόψεις σου , αλλά πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί μέσα στον Φλεβάρη και τα δύο ματς που έρχονται τα βλέπω με θετικό απολογισμό . Ο Ολυμπιακός 7 , 10 , 13 ή 23 βαθμούς να έχει από τον Παναθηναϊκό θα έρθει εδώ μέσα για να κερδίσει και μπορεί διαιτητής να είναι πάλι και ο Κάκος ή κάποιος αντίστοιχος Κάκος . Εμείς πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια και να κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή .
Πάντως στις 3 τελευταίες αγωνηστικές έχουν κριθεί τα πράγματα , ξερείς ότι όλοι όσοι έχουν το χούι έχουν κάνει το κουμάντο τους .
Sir το διαβασα το μηνημα σου ,και σ’ευχαριστω[δεν ξερω γιατι διαλεξες εμενα να γνωστοποιησεις το τι ξερεις’‘]παντως σ’ευχαριστω και παλι.Ελπιζω δε να μην σταματησουν οι ενδιαφερομενοι ,μεχρι του τελικου ευχαριστου αποτελεσματος’‘‘Θα χαρω τουναντιον να δω και αλλα τετοια ομορφα πραγματα’’'‘Φανταζεσαι λοιπον πως οι δηθεν μεγαλες ομαδες κατακτουν τα πρωταθληματα;εγω τι θελω ‘’‘μονο να σωθω?Οι αλλοι ασπανε να κουρευονται’’'ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ..ΘΕΙΟ
Πεσατε ολοι να με φατε! Δεν ειπα οτι θα χασουμε σιγουρα τα επομενα δυο ματς (ετσι κι αλλιως το προσωπικο μου ονειρο για φετος ειναι να κερδισουμε την ομαδα του Μαρινακη -ενος ανθρωπου που καταφερε να γινει πιο σιχαμενος απο τον Κοκκαλη μεσα σε εξι μηνες), αλλα οτι το πιο πιθανο ειναι να μην κερδισουμε κατι απο αυτα τα παιχνιδια. Ειτε λογω ροστερ, ειτε λογω παραδοσης, ειτε λογω διαιτησιας, σε αυτα τα ματς ειμαστε μεγαλο αουτσαιντερ. Και ετσι οπως παει το πρωταθλημα, δεν βλεπω η παραμονη να κρινετε πριν τα τελευταια δυο ματς, μακαρι να λεω μπουρδες, φυσικα. Προφανως στην προβλεψη μου για την φετινη ΑΕΛ απετυχα παταγωδως, αλλα μην το παμε σε παλιες προφητειες, γιατι θα αναρωτηθω που ειναι τα Κυπελλα, για τα οποια βλεπαμε οιωνους, και πως οι εξοδοι στην Ευρωπη μετατραπηκαν σε σωτηριες τις τελευταιες αγωνιστικες, μην μιλησω και για την ομαδα που φετος θα πεταγε, μετα απο μια νικη απεναντι σε μια μικρη ομαδα της Ουγγαριας. Εκτος αν ολα αυτα μας τα εκλεψαν τα κορακια και εγω δεν το πηρα πρεφα.
μπρέσκα, καταλάβανε όλοι πιστεύω το σκεπτικό σου. ασχετα αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν.
το λογικό είναι με τις μικρότερες ομάδες της αθήνας (γαύροι βαζέλες χανούμια) συνήθως να μην υπολογίζεις και πολλά, για τους γνωστούς λόγους. απλώς είναι η κατάσταση φέτος που δεν το βάζουμε κάτω και βαθειά μέσα μας ελπίζουμε για το καλύτερο και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
αντε να πείσεις δηλαδή τον “θειο” που δεν έχει αφήσει κοκόρι για κοκόρι στο λεκανοπέδιο …:d:d:d
μπρεσκα δεν επεσε κανεις να σε φαει.
στην ειπαμε λιγακι αλλα οχι και να σε φαμε.:d
οσο για αυτο που λες για ευρωπες και για τα κυπελλα ειναι το σκεφτικο που στην λεμε.
σαν πανιωνιοι εχουμε μαθει να κανουμε ονειρα.
οταν λεω οτι βλεπω αν βγαινουμε ουεφα νομιζεις οτι δεν ξερω οτι σε ενα πρωταθλημα δεν μπορεις να κανεις τοσες σερι νικες?
εγω ομως πιστευω οτι γινεται.
και οσο υπαρχει ελπιδα παντα ελπιζω.
οπως παρ ολο οτι ξερω οτι τα περισσοτερα ματς ειναι στημενα δεν θελω να το παραδεκτω γιατι αν το παραδεκτω θα σταματησω να βλεπω μπαλλα.