Τα νέα των αντιπάλων μας (basket)

οι γριες μιλάνε για Λούντζη…

2 «Μου αρέσει»

Μακαρι να παει και να ειναι ακομα καλυτερος.
Ειναι αρκετα συμπαθης φυσιογνωμια ο Λουτζης και ταλαντουχος σα παικτης.

Ο τραυματισμος του ειναι διαχειρισιμος και μακαρι να επανελθει πιο δυνατος.
Δυστυχως, οι συγκυριες δεν ηταν οι ιδανικες ουτε για εμας ουτε για αυτον.

2 «Μου αρέσει»

Διαβαζω σημερα για την αποκτηση του Μπαζινα απο τον παοκ. Διαβαζω με προσοχη και επεξεργαζομαι μια κουβεντα περι υπεραξιας και κατα ποσο αξιζε το 1,5 μυριο που δοθηκε σαν επενδυση (ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 650.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τον Προμηθέα, ενώ ο ίδιος ο παίκτης θα έχει να λάβει 850.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας).

Προσωπικα, θεωρω ολοσωστη την κινηση απο τον παοκ και εναρμονισμενη με το πλανο που εχει στηθει. Ο Μπαζινας ειναι ο κορυφαιος γκαρντ της γενιας του. Δεν ειναι ταλεντο, δεν κρινεται ως τετοιο. Λογιζεται ως ετοιμος γκαρντ που θα διεκδικησει σοβαρο χρονο στον 1ο απο τον βασικο αμερικανο.

Οι αμφιβολιες για τις “μετριες” τελευταιες χρονιες με τον Προμηθεα δεν αποτελουν επιχειρημα για να μην δικαιολογηθεί μια τετοια επενδυση. Το ελληνικο διαβατηριο αναποφευκτα θα το πληρωσεις. Ποσω δε μαλλον οταν δε μιλαμε για ενα απλο ρολλιστα.

Παρακολουθω τον Μπαζινα απο την αρχη, θαυμαζω τον τροπο που αντιλαμβανεται το παιχνιδι και την “Διαμαντιδια” ηρεμια που διαχειριζεται τις ειδικες καταστασεις. Ειναι οργανωτης πρωτιστως, με καλη πασα και αντιληψη.
Ειναι ταχύς επισης με συμπαθητική σωματοδομη. Μην ξαναλεμε τα ιδια, δεν υπαρχει ασσος κατω απο 1.88 εκτος και εισαι ο Μαικ Τζειμς. Το συγχρονο μπασκετ επιτασσει υψος και δυναμη.
Η χτυπητη του αδυναμια ειναι στο σουτ, αλλα ειναι κατι που δουλευεται.
Αμυντικα επισης θελει δουλεια, αλλα επισης ειναι κατι που δουλευεται.

Θεωρω οτι ο Τρινκιερι εχει συγκεκριμενο πλανο και θα του δωσει χρονο. Ειναι μια πολυ πιο εξελιγμενη βερσιον του Κονιαρη, γιαυτο και ειχαν ζητησει καπαρο οι λιμανισιοι.

Μου κανει εντυπωση που ο Λιολιος τον εδωσε στον Μυστα. Εικαζω οτι πρωτα διαβεβαιωσε οτι δεν υπαρχει θεση στο ροστερ του λιμανιου. Οπως και να εχει, ειναι μια κινηση ουσιας που θα αποδωσει μακροπροθεσμα.

Στην ερωτηση αν βλεπω ενα νεο Διαμαντιδη στο προσωπο του, στο θεμα της αλλαγης ισορροπιων, η απαντηση ειναι σαφως ΟΧΙ. Αλλα βλεπω ενα πολυ δυνατο χαρτι στο ροστερ μιας πολλα υποσχομενης ομαδας. Μακαρι να πιασει, εχει αναγκη το μονοπατο ελληνικο μπασκετ απο τον παοκ και τον αρη. Και κυριως? Εχει αναγκη η ελληνικη εθνικη ομαδα απο ενα μελλοντικο ασσο.

Ενα γενικοτερο σχολιο περι των νεων σχηματιζομενων δυναμικων:
Τοσο ο Μακης στην κουλα, οσο ο μπροστινος κινεζος στου Αρη θα αναγκαστουν να μπουν με αλλα πορτοφολια πλεον.
Αυτο εν γενει ειναι καλο και ας ανοιξει η ψαλιδα περισσοτερο. Ξαφνικα, επανερχομαστε στις αρχες του 90.
Οι δυναμικες παλι ειναι αντιστοιχες. Δυο πολοι στη συμπρωτεύουσα, δυο στη χαμουτζια με 1-2 μπαλαντερ. Δυστυχως, δεν υπαρχει πολος Πανιωνιου, οπως τοτε. Και ουτε προβλεπεται να υπαρξει με αυτες τις συνθηκες.

Πλεον, οι πλεμπαιοι, οι φτωχατζες και τα μπατιρακια ειναι αναγκασμενα να αλλαξουν ροτα αρδην.
Καντε ομαδες με στερεες βασεις, επενδυστε σε ακαδημιες και τεχνοκρατες, καντε σκαουτινγκ εκτενες ή στρωστε λοκω για γουστα.
Απλα, δωρικα, απεριττα.

υγ1: Γελαω με τα περι Τουβλιοπουλου …εεεε συγνωμη… Τολιοπουλου και το κατα ποσο αδικειται που δεν τον βλεπει καθολου ο αχταρμαν. Ρε σεις, με το λεγε-λεγε και το γλειψε-γλειψε δεν μπορεις να κανεις καριερα πουθενα, παρα μονο στην ψαροκωσταινα.
Οταν ολος ο μπασκετικος ντουνιας φωναζε περσι “μην πας, μεινε στον ρουλη”, δε το ελεγε γιατι ηταν κακοπροαιρετος. Αλλα γιατι εβλεπε το προφανες, οτι το ταβανι σου ρε Τολιο ειναι μεχρι εκει.
Αισθανομουν πολυ αβολα χθες, με το μπασκετικο μπουλινγκ που σε υπεβαλλαν τα γκαρντ της Βαλενθια. Που πας ρε Καραμητρο δλδ…
υγ2: To μελλον μπασκετικα εχει τρια κεφαλια σαν τον Κερβερο:
Σαμοντουροβ-Αβδαλας-Πουλακιδας
Μακαρι να τους δω και τους τρεις στην επομενη “Βαλενθια” της ευρωλιγκας να κατουρανε στα μουτρα εκεινους που επιμενουν σε μαθητευομενους μαγους και γελωτοποιους.
υγ3: Κρατηστε και ενα ονομα: Γιαννης Σπανος, ετων 16, ομας ΔΕΚΑ.

7 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Στο τέλος θα πούμε και ευχαριστώ στο Μαρούσι που κυνηγάει μέχρι τέλους τον Λιόλιο και τον Προμηθέα. Σύμφωνα με το e ebasket υπάρχει πιθανότητα ο Προμηθέας να πέσει κατηγορία

4 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

6 «Μου αρέσει»

Εγώ περιμένω την υπόθεση Προμηθέας

θυμιζει λιγο πρακτικες γαυρου που εξαγορασε ομαδες (βλ. ΙΕΚ ΞΥΝΗ) για να φτιαξει ολοκληρο τμημα.

Πάντως κακώς έχει περάσει η προπαγάνδα των χανουμιών ότι αυτά είναι “πρακτικές γάβρου”. Η ΑΕΚ το είχε πρωτοκάνει πολύ πιο πριν από το γάβρο, στο γυναικείο βόλεϊ (βλ. Ηλιούπολη).

2 «Μου αρέσει»

Κι αυτοί από ότι φαίνεται δεν μοιάζουν τόσο σίγουροι για τη συμμετοχή τους. Πιο πολύ μοιάζει με αυτή την ανακοίνωση να προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος και να τα ρίξουν στον δήμο σε περίπτωση που δεν μπορούν να παίξουν. Για να δούμε.

3 «Μου αρέσει»

«Τέλος» ο Ζουρνατζίδης από τους Vikos Φάλκονς
Τι αναφέρει σε μακροσκελή ανάρτησή του ο έμπειρος παράγοντας

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Πριν από λίγες ημέρες δέχθηκα την πρόταση του ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ Vikos Φalcons Ιωαννίνων, κ. Πέτρου Σεπετά, να αναλάβω τη θέση του General Manager της ομάδας.
Από την πρώτη μας συνάντηση διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με όραμα και πραγματική διάθεση να δημιουργήσει κάτι σημαντικό για την ομάδα και την πόλη των Ιωαννίνων, η οποία πανάξια εξασφάλισε την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Από την πλευρά μου, παρουσίασα το πλάνο και τη φιλοσοφία με βάση τα οποία η Vikos Φalcons θα μπορούσε να εξελιχθεί από μια ομάδα της Α2 σε έναν σύγχρονο και σοβαρά οργανωμένο οργανισμό μπάσκετ. Έτσι, οδηγηθήκαμε άμεσα σε συμφωνία συνεργασίας.
Από την πρώτη ημέρα της συμφωνίας μας έως και σήμερα εργάστηκα εντατικά για τον σχεδιασμό και τη στελέχωση της ομάδας, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία της παρουσίας της ομάδας στην GBL είναι ιδιαίτερα πιεστικά.

Όταν υπάρχει ένας τόσο σημαντικός στόχος, όπως η εκπροσώπηση μιας ιστορικής και σπουδαίας πόλης όπως τα Ιωάννινα στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, είναι αυτονόητο πως όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή οφείλουν να λειτουργούν με επαγγελματισμό, ενότητα, αλληλοσεβασμό και αποκλειστικό γνώμονα το κοινό καλό.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα αντιμέτωπος με συμπεριφορές από άνθρωπο της ομάδας που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τα επαγγελματικά standards που προσωπικά υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Για τον λόγο αυτό, και με απόλυτο σεβασμό τόσο απέναντι στον εαυτό μου και στη διαδρομή μου στον χώρο αλλά και στο καλό της ομαδας ,αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του General Manager της Vikos Φalcons.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σεπετά για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μου έδειξε και να ευχηθώ στην ομάδα κάθε επιτυχία στη νέα της πορεία στην GBL. Παράλληλα, εύχομαι ο φίλαθλος κόσμος των Ιωαννίνων να στηρίξει με θέρμη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να απολαύσει την παρθενική παρουσία της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αριστοτελής Ζουρνατσίδης

Ελπίζω ότι οι παίκτες που υπογράφουμε να έχουν όρο να ακυρωθεί το συμβόλαιο αν τελικά παίξουμε Α1.

2 «Μου αρέσει»

Ο χωρος του “επαγγελματικού” μπασκετ γίνεται όλο και πιο γελοίος… ίσως να ξεπερνά σε γελοιότητα (σίγουρα σε γραφικότητα!!!) και αυτόν του ποδοσφαίρου! Εκεί η λαμογιά και τα πολλά φράγκα (ίσως και η γενικότερη κατάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο), τους αναγκάζει να είναι λίγο πιο σοβαροί…

Δυστυχώς τα “έργα κι οι ημέρες” του θιάσου του καφετζή σε κολλεγιά με τους ψευτομανατζαραίους, έχουν μετατρέψει το αγαπημένο μας άθλημα σε καραγκιοζ-μπερντέ! :nauseated_face:

1 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

Έβλεπα και εγώ αυτή την είδηση για Σπανούλη και Άρη.

Θυμήθηκα ότι όταν πήγε στον Άρη ο Σιαο να σκέφτομαι ότι δεν θα του βγει σε καλό. Μου φαινόταν κλασική περίπτωση απατεώνα που θα φύγει νύχτα. Λίγο καιρό μετά ένας φίλος μου είπε ότι πριν πάει στον Άρη ο Σιαο είχε κάνει κρούση στους δικούς μας για να γίνει συμπαίκτης. Τώρα αλήθεια ή ψέματα δεν ξέρω αλλά τότε ένιωσα μεγαλύτερη σιγουριά με τους δικούς μας παρά με αυτόν.

Σήμερα που μιλάμε ο Άρης κάνει μεγάλα όνειρα και εμείς είμαστε στην Α2. Βέβαια αυτές οι ιστορίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρίνουμε.

Τέλος πάντων εμείς πλέον πρέπει να κοιτάξουμε να ανέβουμε άμεσα πλέον.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ξαφνικά στο ελληνικό μπάσκετ μπήκαν δυνατά πορτοφόλια. Το σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα μπουν χοντρά λεφτά στο πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα δεν ξέρω ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι πραγματικά θα πληρώσουν αυτά τα ανοίγματα…

Εντάξει τα μεγάλα όνειρα κι εμείς τα κάναμε πρόπερσυ αν θυμάστε…

Τζάμπα είναι τα όνειρα εξάλλου!

Για να καταλάβουμε ωστόσο:

• ο μπασκετικός Άρης έχει τουλάχιστον τον 5πλάσιο κόσμο από εμάς
  • έχει δικό του έτοιμο γήπεδο

Κακά τα ψέματα αν ημουν ο Σιάο ή ο Αντετοκούμπο δεν θα επέλεγα να ριξω λεφτά σε εμάς αν δεν ήμουν Πανιώνιος.

1 «Μου αρέσει»

Περίεργη κίνηση του Σπανούλη. Δεν νομίζω ότι θα πήγαινε με σκοπό να μην είναι στη Γιουρολίγκα. Απατεώνας πάντως δεν είναι ο Σιαο, εμένα μου κάνει εντύπωση και που ασχολείται με τον Ελληνικό αθλητισμό. Φήμες λένε ότι ήταν πρόταση του Αντετοκούμπο.

1 «Μου αρέσει»