Συνέντευξη Κ. Ρούπτσου 21/04/2026 - Στρατηγική και Πλάνο ΠΑΕ Πανιώνιος

Θέλω να σας κάνω ένα ερώτημα: είπε χθες ο πρόεδρος ότι θέλει να κάνει το γήπεδο έτσι όπως το παρουσίασε.Θέλει να κάταργηση τον στίβο και να διαλύσει τα γήπεδα μπάσκετ πίσω από τέρμα. Ο ερασιτέχνης είναι σύμφωνος με αυτό;

Καλωσόρισες στο φόρουμ @Alek29

Ειλικρινά εγώ δεν κατάλαβα πάντως ακριβώς το πλάνο για να πω την αλήθεια και εξηγούμαι.

• δεν ξεκαθαρίστηκε τι από όλα όσα παρουσιαστήκανε έχει συζητηθεί με Δήμο και με Ερασιτέχνη
  • επειδή μιλάμε για μία τρομερά “στριμωγμένη” περιοχή με ήδη πολλές εγκαταστάσεις, αν δεν παρουσιαστεί πλάνο και κατόψεις με ακρίβεια χιλιοστού δεν μπορεί να βγει λογικό συμπέρασμα για το πού θα πάει τί. Τίποτα από αυτά δεν παρουσιάστηκε, οπότε δεν βγαίνει συμπέρασμα κατ’εμέ.
  • έγραψα κι εδώ ότι θεωρώ εποικοδομητική την κουβέντα για τις εγκαταστάσεις και το γήπεδο γιατί απλά δεν γίνεται να έχει όραμα για το μέλλον ο σύλλογος χωρίς ανανέωση και βελτίωση των υπάρχουσων υποδομών.
  • τώρα, αν θέλει ο Ρουψ (και ο κάθε επενδυτής) να κάνει real estate στις πλάτες του Πανιωνίου διαλύοντας ότι έχει χτιστεί τόσα χρόνια ή μικραίνοντας τον Ερασιτέχνη εμείς ξέρουμε πού θα είμαστε…
2 «Μου αρέσει»

Γενικά ωραίος είναι ο χαβαλες που γίνεται στο τσατ (και δημόσια ) απλά εμένα λίγο με προβληματίζει . Είδα με μεγάλη προσοχή όλη την ενημέρωση που έκανε η ΠΑΕ και γενικά νομίζω σαν Πανιωνίοι έχουμε κοντή μνήμη και εξηγώ . Δεν ειναι πολύ μακρινά τα παραδείγματα από λαμόγια που είχαν τον σύλλογο και είχαμε ζήσει περιστατικά παράγκας παραρτήματος με διοίκησης του δαρρα και του “Πανιωνίου” Ζαμάνη . Παλιότερα του μπεου . Και πόσο μάλλον όταν μετά τον Τσακίρη ξεκίνησε η πτώση . Είδαμε τώρα ότι ήρθε ένας άνθρωπος με πλάνο έκανε την άχαρη δουλειά των χρεών έχει ένα καθαρά σύγχρονο και επαγγελματικό και με έμφαση στο ποδόσφαιρο πλάνο (ίσως λίγο φιλόδοξο αλλά αν γίνουν τα μισά από αυτά που λέει …) και εμείς κάνουμε υψηλή κριτική . Δεν είδα κανέναν να κάνει τέτοια κριτική στον Δάρρα και τον Ζαμάνη όταν μας έριξαν στην γ’ και μας πουλούσαν ταχα παραμύθι ότι υπάρχουν επενδυτές από Ρωσία και άφηναν τον κόσμο στην άγνοια και κόντεψε να διαλυθεί το τμήμα . Οπότε αυτά που γράφω είναι λίγο για να κάτσουμε να αναλογιστούμε την ιστορία να αναγνωρίσουμε την δουλειά που έχει γίνει και να βοηθήσουμε την ομάδα !!!

19 «Μου αρέσει»

+1. Μαζί σου.

2 «Μου αρέσει»

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει να διαλύσει τον ερασιτέχνη. Θέλει να καταργήσει τον στίβο και θέλει να διαλύσει τα γήπεδα πίσω από τέρμα για να κάνει εξέδρα μαζί με σχολεία πρότυπα. Ο ερασιτέχνης ήταν σύμφωνος με αυτά; Ο Δήμος είναι σύμφωνος; Με τι παραχωρήσεις θα ξεκινήσει αυτό το έργο που θέλει να κάνει;

1 «Μου αρέσει»

Δυστυχώς έτσι είναι φίλε. Αυτοί που κατά καιρούς ασέλγησαν στον Πανιώνιο και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν έχουν λογοδοτήσει αλλα τα ακούει αυτός ο άνθρωπος επειδή δεν πήρε φόρ ή δε μας αρέσει ο προπονητής κτλ. Όπως τα άκουγε και ο Τσακίρης πριν φύγει, όπως τα ακούν και οι άλλοι οι ταλαίποροι στο μπάσκετ που με όσα λάθη κι αν έχουν κάνει η προσφορά τους μέχρι τώρα ειναι αδιαμφισβήτητη. Για εμένα προσωπικά το κύριο κομμάτι είναι το οικονομικό και το ηθικό. Εφόσον έχω μια διοίκηση που είναι συνεπής οικονομικά και ηθικά ακέραιη χωρίς να ξεφτιλίζει τον σύλλογο είτε με λογικές Μπέου είτε κάνοντας μας παραμάγαζο του καθενός, μπορώ να συγχωρήσω και να ανεχτώ την οποιαδήποτε αγωνιστική αποτυχία. Προφανώς και θέλουμε τις επιτυχίες και θα ζητάμε παραπάνω και θα κάνουμε κριτική, αλλά δε θα στοχοποιήσουμε και ανθρώπους που απλά προσπαθούν να βοηθήσουν ακόμη και αν δεν τα καταφέρνουν κάποιες φορές.

9 «Μου αρέσει»

Επίσης να προσθέσω το σημαντικότερο που δεν ειπώθηκε στην παρουσίαση χτες:

• από πού θα βρεθεί το μπαγιόκο για να γίνουν όσα οραματίζεται η ΠΑΕ για τις εγκαταστάσεις και το γήπεδο (αν θεωρήσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία με όλους);

Άμα δεν δοθεί απάντηση/πλάνο σε αυτό, τότε μιλάμε για φύκια και για μεταξωτές κορδέλες.

3 «Μου αρέσει»

Για τα φώτα και το στέγαστρο διευκρίνησε ότι ειναι κονδύλια από Δήμο και Περιφέρεια που έχουν συμφωνηθεί. Για τα υπόλοιπα προφανώς πρέπει να αναζητηθεί χρηματδότηση. Το timing είναι αρκετά καλό καθώς όλοι παίρνουν χρήματα και φτιάχνουν γήπεδα. Θα δείξει.

4 «Μου αρέσει»

Αυτό υποτίθεται πως εννοείται. Δεν μπορεί να βγει να το πει και φόρα παρτίδα. Είναι μάγκας κυβερνητικός και είναι σε θέση να τραβήξει δυνατές επιδοτήσεις. Ως τέτοιος ήρθε υποτίθεται. Αλλά φαντάζομαι πρέπει να το παίξει και λίγο “μπούλης” που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν.. Δεν είναι όλα για δημοσιοποίηση, δεν ζούμε στην Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Πνύκα :face_blowing_a_kiss:.

Το ζήτημα με τον Ερασιτέχνη είναι κοινό νομίζω σε όλες τις ελληνικές ομάδες, δεν αφορά μόνο εμάς.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για αυτή τη συνέντευξη. Στο σύνολο της τη θεωρώ θετική γιατί αν μην τι άλλο δείχνει ότι κάποιος ασχολείται ή αν προτιμάτε οραματίζεται πως αυτός ο Σύλλογος μπορεί να ανέβει επίπεδο.
Στο αντίστοιχο τμήμα βέβαια … Μίλησε για ομάδα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και όχι Ελληνικών …
Προτάσεις ήταν βέβαια οι οποίες , όπως ο ίδιος είπε , θα πρέπει να συζητηθούν με τον Ερασιτέχνη και την Πολιτεία. Και φυσικά αναζητούνται και χορηγοί / χρηματοδότες όπως ότι ο κόσμος θα πρέπει να γίνει πιο ενεργός και να συμμετέχει. Τώρα «όραμα» και «αυμμετοχη»,είναι λέξεις που έχουν σβηστεί από το λεξιλόγιο του Πανιωνιου εδώ και αρκετά χρόνια…
Ένα από τα πιο σημαντικά που ειπώθηκαν επισησ ήταν ότι ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το γήπεδο στη περίπτωση που ανέβουμε κατηγορία
Άρα είτε αναγκαστικά θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα βελτίωσης , πέρα από τους προβολείς , είτε θα ψάξουμε έδρα να μας φιλοξενήσει ….
Αυτό θα πρέπει να λυθεί μέχρι την επόμενη χρονιά όπου θα ανέβουμε κατηγορία ….
Το τελευταίο το συμπληρώνω εγώ ….

Απο που προκύπτει η διάλυση του ερασιτέχνη;

Πολλές φορές μέσα στην ομιλία που έκανε αναφέρθηκε για συνεργασία Ερασιτέχνη, ΠΑΕ και Δήμο.

Όσο αφορά το στίβο είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και σίγουρα οι απόψεις διαφέρουν αν θα έχουμε προπονητικού τύπου στίβο ή αγωνιστικού.
Είναι σίγουρα πολύ βασικό κομμάτι της Ιστορίας και φυσικά του καταστατικού του Συλλόγου αλλά όλα μπορούν να συζητηθούν σε μια νέα βάση αν πέσουν ΕΠΙΣΗΜΕΣ προτάσεις και όχι αερολογίες για το τι θέλουμε σαν γήπεδο..
Ας αποφασίσει στο κάτω κάτω η Γενική Συνέλευση.

Μην ισωπεδόνουμε τα πάντα δεν υπάρχει λόγος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μίλησε για συνεργασία αρκετές φορές.

Ας κρατήσουμε το πιο βασικό κομμάτι από χθες την επανεμφάνιση του Έβανς Παυλόπουλου και τα υπόλοιπα εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες μπορούν να υλοποιηθούν.
Απλά θέλει σύμπνοια από τους πάντες ώστε ότι και να γίνει να μη κολλήσει πουθενά..

Πάμε να ανέβουμε του χρόνου που είναι το πιο βασικό με ομάδα να μπορεί να μείνει κατηγορία SL1 και τα υπόλοιπα θα έρθουν στο καιρό τους.

5 «Μου αρέσει»

Η προσαρμοζόμαστε στη σύγχρονη εποχή ή απλά σβήνουμε

3 «Μου αρέσει»

Εγώ θα έλεγα να πάμε να πάρουμε την έκταση του beach βόλεϊ των ολυμπιακών αγώνων που είναι και παρατημένη. Εκεί να πάει ο στίβος και ότι άλλο βολέψει και να δημιουργήσουμε και ένα νέο τμήμα ιστιοπλοΐας. Ένα τμήμα που νοητά μέσω της θάλασσας θα μας ενώνει με την μητέρα γη της Μικράς Ασίας.

12 «Μου αρέσει»

Πολύ έξυπνο σαν ιδέα, τέτοιες κινήσεις είναι που μεγαλώνουν τον Σύλλογο

1 «Μου αρέσει»

Πρώτον από που κι ο που δεν μπορούμε να παίξουμε με αυτό το γήπεδο super league …

Δεύτερον κανένας δεν κατάλαβε αυτό με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου;;;

Αφού τρία χρόνια δεν μπορούσε να τις πάρει , τώρα ιδρύει καινούργιες ακαδημίες ποδοσφαίρου…

2 «Μου αρέσει»

Αθήνα, 1 Απριλίου 2021

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου τμηματικά ή εξολοκλήρου

2 «Μου αρέσει»

Οι εργασίες στο γήπεδο του Παναιτωλικού συνεχίζονται, με το πλέγμα εξωτερικά του πετάλου στην Προυσιωτίσσης να παίρνει πλέον σειρά.

Η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού έξω από την εξέδρα δίνει πλέον την δυνατότητα στα συνεργεία να προχωρήσουν στην τοποθέτηση του πλέγματος που θα ολοκληρώσει την εικόνα της εξέδρας.

Σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου οι πρώτες μεταλλικές κατασκευές ξεκίνησαν να τοποθετούνται και μέσα στις επόμενες ημέρες η εικόνα της εξέδρας θα αλλάξει ολοκληρωτικά.

Βάση των φωτορεαλιστικών απεικονίσεων το πέταλο θα γίνει έτσι:

1 «Μου αρέσει»

Δε συμφωνώ ο ρουπτσος έχει μια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια . Η ΠΑΕ πλέον λειτουργεί κανονικά σαν εταιρεία. Αν δε δείξεις σε κάποιον υποψήφιο επενδυτή ή μέτοχο κ.ο.κ ότι αυτό η εταιρεία έχει συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης έχει αυτά τα οικονομικά στοιχεία και αυτή την προοπτική με συγχωρείτε αλλά πλέον δε θα έρθει κάποιος στο ποδόσφαιρο επειδή είναι Πανιώνιος . Το καλό με το ποδόσφαιρο είναι ότι πλέον έχουν ξεφύγει τα ποσά έχει ανοίξει η αγορά και ενδιαφέρει περισσότερο επιχειρηματικά από ότι παλαιότερα . Το μοντέλο του Πανιωνίου είναι ιδανικό καθώς έχει ακαδημίες με παραδοσιακή παραγωγή παικτών και θα μπορούσες να βγάλεις πολλά χρήματα αν πουλήσεις εξωτερικό κτλ ( κάτι που πήγε να κάνει ο Τσακίρης σε δύσκολα χρόνια) αλλά όπως και κάθε επιχείρηση έτσι για να πιάσεις μεγάλα ποσά πρέπει να φτιάξεις την βιτρίνα σου δηλαδή να έχεις καλές εγκαταστάσεις (γήπεδο , προπονητικό ) να έχεις κόσμο και σημαντικό να πρωταγωνιστείς σε πρωτάθλημα και να έχεις παρουσία στην Ευρώπη .

3 «Μου αρέσει»

Τελείως μπακαλίστικα για να έχουμε μια εικόνα

Η Αθήνα: έχει λίγες σύγχρονες mid-size εγκαταστάσεις (10k–20k) και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα.

ΕΣΟΔΑ (ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ)

Ποδόσφαιρο

• 5.000 avg attendance

• 18 € εισιτήρια

• 14 αγώνες

~800.000-1+ εκατ. €

Διαρκείας

~2.000–3.000 κάρτες

~0,5 – 0,8 εκατ. €

VIP / suites

0,5 – 1 εκατ. €

F&B + merch

0,8 – 1,2 εκατ. €
Δικαιώματα Ονοματοδοσίας (Αθήνα έχει αξία)

1 – 2 εκατ. €

Events (το game changer)

Αθήνα = μεγάλη αγορά events:

• 8–15 events / χρόνο

• 100k – 300k € / event

1,5 – 4 εκατ. €

Corporate / rentals

0,5 – 1 εκατ. €

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ

Σενάριο Έσοδα

Συντηριτικά 6 – 8 εκατ. €

Ρεαλιστικά 8 – 11 εκατ. €