Με αφορμή το ποστ του @CaveMan για την βιντεάρα που ανέβασε ο Μike Panionios στην καναλαρα του στο Youtube ανοιγω αυτο το τοπικ για ο,τι βρίσκουμε απο εδω και απο εκεί ή σε περίπτωση που έχει κάποιος κάτι στο αρχείο του (βιντεοκάσετα, DVD κλπ) και θέλει να το ανεβάσει κάπου να υπάρχει υπάρχει και το κανάλι του φόρουμ που έχουμε ανοίξει για τετοιες φάσεις.
Δεν ξέρω αν κολλάει εδώ αυτο (αν δεν, πες μου @pauligle που να το μεταφέρω), αλλά ανέβηκε αυτό το νοσταλγικό/cult βίντεο στο youtube από τον χρήστη Mike Panionios, του αγώνα με την Νορτζερλαντ το 2003-2004 στη Νέα Σμύρνη…
30 πόντοι η #$%^&@ του Παρόντι! Όμορφες εποχές!!!
![]()
ευχαριστώ για τα καλά λόγια παιδιά. έχω μαζέψει ένα αρκετά καλό αρχείο, μεγάλο μέρος είναι ήδη στο κανάλι μου αλλά έγω ακόμη αδημοσίευτο υλικό που σιγά σιγά φτιάχνω στιγμιότυπα και ανεβάζω. αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο ευχαρίστως ρωτήστε με.
κι εγώ ενδιαφέρομαι πολύ και ψάχνω για παλιό υλικό, θα μπορούσα να φτιάξω και μια λίστα με ματς από ποδόσφαιρο / μπάσκετ τα οποία είναι χαμένα
καλωσήρθες @Mike_Panionios καναλάρα έχεις φτιαξει!!
Τεράστιος. Μπράβο για όλη τη δουλειά.
Ρε αλάνι @Mike_Panionios έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Κι επειδή σε έχω τσεκάρει και στα σχόλια πώς τους απαντάς κάτω από τα βιντεάκια σου εκεί στο YouTube, έχω καταλάβει ότι είσαι ατόφιος Πανιώνιος κουλ τυπάκι, δεν είσαι κανας μπαγλαμάς ψεύτικος…
Λοιπόν εδώ και πολλά χρόνια ψάχνω το ματς πρωταθλήματος Πανιώνιος - Ιωνικός τη σεζόν 1997-98. Είναι τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου με διαιτητή τον “πεζοναύτη” Παπαχίντζιο, ο οποίος μας είχε περάσει πριονοκορδέλα κανονικά σε όλο το ματς, μιας και ήταν ο διαιτητής του περίφημου Ιωνικός - Ολυμπιακός που είχε πέσει το ξύλο κανα μήνα πριν και είχε μπει στο τερέν της Νεάπολης ο Κανελλάκης με το Δημητρακόπουλο και τον κυνηγούσαν. Σκορ 2-2 είχε έρθει, τα γκολ μας Θεόφιλος Καρασαββίδης και Σαπουντζής, το ένα από τα 2 γκολ του Ιωνικού σίγουρα ο Αφάς, 5 μέτρα οφσάιντ. Υπό βροχή και με λασπωμένο τερέν, προηγηθήκαμε 1-0, μας ισοφάρισαν και ξαναπροηγηθήκαμε 2-1 με απίστευτο μυθικό απευθείας φάουλ του Σαπουντζή πολύ μακρινό, λίγο μπροστά από τη σέντρα και πλάγια. Έσκασε η μπάλα κάτω στη λάσπη και το ρούφηξε ο τερματοφύλακας του Ιωνικού (ίσως Μπεκιάι αλλά δεν είμαι σίγουρος). Αυτό το γκολ δεν υπάρχει πουθενά, το βλέπω μόνο στα όνειρά μου από τότε και το ψάχνω πολλά χρόνια.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, ειλικρινά με κολακεύεις.
Κοίταξα και δυστυχώς δεν έχω κάτι από το συγκεκριμένο ματς, το βάζω στη λίστα μου όμως και θα προσπαθήσω να το βρω, θα ρωτήσω και κάποιους άλλους με συλλογές. Για τα παιχνίδια μετά το 1986 είμαι σε γενικές γραμμές αισιόδοξος ότι σε βάθος χρόνου θα βρεθούν.
Θα σου πω και μερικά από τα δικά μου.
Τη μεγαλύτερη ξενέρα είναι που δεν υπάρχει τίποτα από τους αγώνες μας εναντίον του ΠΑΟΚ για το κύπελλο της χρονιάς 1986/87. Ήταν μία χρονιά που αποκλείσαμε κατά σειρά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, για να αποκλειστούμε από τον ΠΑΟ στους “8” (1 νίκη 1 ήττα). Παρόλο που δεν πήγαμε ούτε ημιτελικά είναι εύκολα η καλύτερη πορεία ομάδας εκτός των “μεγάλων” στο κύπελλο και θέλω να βρω τα ματς και να κάνω ένα αφιέρωμα.
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 3-0, 0-1 1986-87
Από ευρωπαϊκά με πολύ κόπο τα βρήκα όλα από 1979 και μετά. Θα ήθελα να βρεθεί το εκτός έδρας γκολ με την Ατλέτικο (2-1) γιατί έχω ακούσει πως στο αρχείο της ΕΡΤ υπάρχει.
Από πολύ πρόσφατα επίσης ψάχνω καιρό το: Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-0 το 2004 με 2 γκολ του Μπρέσκα.
Άλλα ματς που λείπουν από αγώνες με τους κατα καιρούς μεγάλους στο ποδόσφαιρο.
Πανιώνιος - ΠΑΟ 2-1 1970/71
Πανιώνιος - ΑΕΚ 3-0 1976/77
Πανιώνιος - ΠΑΟ 4-2 1978/79
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2-1 Προημιτελικός Κυπέλλου 1982
Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0 1983/84
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-2 1985/86
Γράψτε αν θέλετε και υπόλοιποι ματς που θυμάστε/ιστορικά ματς που δεν υπάρχουν στο ίντερνετ να τα μαζέψουμε να τα ψάχνουμε πιο οργανωμένα. Από μπάσκετ επίσης δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα. Ειδικά από ευρωπαϊκά μας ματς ελάχιστα υπάρχουν online
Μάικ ένα παίκτης εκείνης της ομάδας που έπαιξε με Ατλέτικο λέει ότι η ΕΡΤ έσβησε κατά λάθος το αρχείο. Δεν ξέρω αν ισχύει
Αντριολι Αντριολι, τη θελεις τη μιση ή ολη?
Αν ισχύει πολύ κρίμα.
@Mike_Panionios ομολογώ πως έβαλες thumbnail-άρα εδώ στο τελευταίο βίντεο:
Τάραχη! Στην καρδιά μου να φέρνει…
Βλάσφημο, το ξέρω…
Αγνά χρόνια με Λεπα σε σχέση με ότι έγινε ύστερα από 15 χρόνια. Ποιος να μας το έλεγε τότε ότι αυτό που ζητούσαμε, το “καλύτερο” που είναι “εχθρός του καλού”, το ζούσαμε επί τόπου στο παρόν.
Φωτό ντοκουμέντο από την προσωπική μου συλλογή. Έψαχνα για μία που έχω με Λεπα και τρεις αιθέριες υπάρξεις να κρατάνε ένα κασκόλ μας. Δεν τη βρήκα αλλά έπεσα πάνω σε αυτή. Ντούντα ταύρος σε υαλοπωλείο τις παίζει ένας εναντίον πολυάριθμων στο ΟΑΚΑ μετά το περίφημο ματς με το μανίκι του Κορομηλά. Ένας από τους δράστες που πιάστηκε, αποδείχτηκε ότι είχε διαπίστευση της ΕΡΤ. 1996.
ρε θηρίο έχεις όντως προσωπική συλλογή;;; γιατί την κρύβεις…;;;
για ξεκίνα να ανεβάζεις εδώ τίποτα: Τμήμα Ιστορίας ΠΓΣΣ (Ρετρό Αρχειακό υλικό)
όταν μας το είχε καρφώσει ο Καμίτσαρος μέσα στο Καραισκάκη!!!
Και μετά από 7-8 χρόνια εξιλεώθηκε στο ίδιο γήπεδο -φορώντας τη σωστή φανέλα αυτή τη φορά- βάζοντας 2 γκολ στην πρώην ομάδα του τον Εθνικό, που αν δεν κάνω λάθος είναι και τα μοναδικά του με τη φανέλα του Πανιωνίου. Υπάρχει πιθανότητα να έβαλε άλλο ένα στον Πύργο στις αρχές της επόμενης σεζόν αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Αυτά είναι πάντως όλα του τα γκολ με μας, άντε να είναι 3 συνολικά. Βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι στον Εθνικό έπαιζε (κρυφός) κυνηγός και έβαλε πολύ περισσότερα γκολ απ’ ότι έβαλε με τον Πανιώνιο, σε μας τραβήχτηκε πλάγια και έπαιζε δεξί εξτρέμ. Δεν βάζανε τότε πολλά γκολ τα εξτρέμ, δεν ήταν όπως είναι σήμερα.
Πλάκα πλάκα κι αυτό είναι ένα ματς που δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου στιγμιότυπα πουθενά. 1996-97, Β’ Εθνική, 1η αγωνιστική 2ου γύρου, Εθνικός - Πανιώνιος 1-2 (με ανατροπή από 1-0), και τα 2 γκολ ο Καμίτσης ο οποίος τα πανηγύρισε τόσο έξαλλα που οι Εθνικοί -που τον λάτρευαν- τον μίσησαν εκείνη τη μέρα. Ντέρμπι θανάτου πρωτοπόρων Β’ Εθνικής, από τα πιο κομβικά της ιστορίας μας, με πολύ κόσμο, πολύ ξύλο, ζωνιές στα κάγκελα, συλλήψεις κλπ. Γενικά τα ματς με Εθνικό εκείνη την εποχή ήταν συνήθως επεισοδιακά. Αλλά το συγκεκριμένο ματς ήταν που έδειξε ότι η άμεση επάνοδός μας στην Α’ Εθνική ήταν δεδομένη και κανείς δεν μπορούσε να τη σταματήσει.
Όπως επίσης θα ήταν φοβερό να βρεθούν τα στιγμιότυπα και του Πανιώνιος - Προοδευτική 2-1 την ίδια χρονιά (1996-97) με το αλησμόνητη ξύλο Καμίτση - Πολίτη, Ντάγκα που κλιμακώθηκε και μπήκε ο κόσμος μέσα και δερνόμασταν για πολλή ώρα. Πέραν του ξύλου και των συμπλοκών, ήταν και αυτό τρομερά κομβικό ματς για εκείνη τη χρονιά. Εκεί που πηγαίναμε τρένο, ξαφνικά κάναμε 3 σερί ήττες με 1-0 (ή 0-1) όλες. Στο Αγρίνιο, στο ουδέτερο της Πάτρας με τον Παναργειακό τιμωρημένοι και τυπικά γηπεδούχοι εμείς, και στην Ελευσίνα στο παλιό γήπεδο (με κερκίδες από τσιμεντόλιθους) του Πανελευσινιακού που έχει γκρεμιστεί τώρα και έχουν χτίσει σούπερ μάρκετ στη θέση του. Η Προοδευτική ερχόταν ορεξάτη από τρομερό ντεμαράζ που από εκεί που κινδύνευε να πέσει στη Γ’ Εθνική, ξαφνικά διεκδικούσε άνοδο στην Α’. Τους κερδίσαμε (σε ένα ακόμη πολύ επεισοδιακό ματς) στη Νέα Σμύρνη και σφραγίσαμε ουσιαστικά την άνοδο εκεί.
Τελικά εκείνη τη χρονιά προβιβάστηκαν στην Α’ Εθνική Πανιώνιος, Εθνικός, Προοδευτική και φάγανε τον Παναιτωλικό που ήρθε 4ος και είχε τότε πρόεδρο τον (φανατικό ΑΕΚτζή) Φίλιππο Σφαέλο, που αργότερα πέρασε σαν πρόεδρος και από τον Ναυπακτιακό Αστέρα για ένα φεγγάρι. Την τελευταία αγωνιστική ειδικά, στο Παναργειακός - Παναιτωλικός έγιναν αίσχη και όργια, οι μουγγοί μίλησαν κλπ. Την ίδια ώρα η Προοδευτική έπαιρνε διπλό στη Δράμα με τη Δόξα και μαζί και την άνοδο. Επίσης εκείνη τη χρονιά που ανεβήκαμε αυτές οι 3 ομάδες, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική ο Άρης.
Οπότε ανακεφαλαιώνοντας φίλε @Mike_Panionios ψάχνουμε και τα ματς της σεζόν 1996-97 (2η φορά Β’ Εθνική) :
Εθνικός - Πανιώνιος 1-2
Πανιώνιος - Προοδευτική 2-1
Πολύ ιστορικά ματς αυτά τα δύο.
Νομίζω το διπλό στον Εθνικό και στη Λάρισα εκείνη τη χρονιά ήταν τα καθοριστικοτερα, που έδειξαν πως τελικά θα ανέβουμε και άνετα. Σκεπτόμενος πάντως τα διπλά εκείνης της χρονιάς κόντρα στους ανταγωνιστές μας δε γίνεται να μην μελαγχολήσω κάνοντας την σύγκριση με την εξαετία στα χωριά. Είναι απίστευτο, αλλά νομίζω πως το μεγαλύτερο διπλό αυτής της περιόδου ήταν αυτό στην Πετρούπολη. Σε ολα τα υπόλοιπα κομβικά εκτός έδρας αποτύχαμε.
Στον Ηρόδοτο
Στον Άγιο Νικόλαο και στο Ρουφ
Στη Μύκονο στη Ρόδο και στη Μυτιλήνη
Στον Εθνικό, αν κι αυτό δεν είχε ιδιαίτερη σημασία
Στην Κηφισιά και στην Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα φέτος
Τι μας έχει συμβεί και από ομάδα ανθεκτική, με απίστευτο ένστικτο επιβίωσης γιναμε φοβικοι; Κατανοώ πως άλλο ο πρωταθλητισμός που καλουμαστε να κάνουμε έστω και κόντρα σε αστεία μεγέθη και άλλο η μάχη της παραμονής, όμως το ποσοστό επιτυχίας μας σε τέτοιου είδους ματς είναι τραγικό.