τελικά το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απλή λογική..! 60 εκ ευρώ δάνειο ήταν πιο ευκολο να βρεθεί απ ότι να τουμπεκιαστει η τοπική κοινωνια που αντιδρούσε.. οι μαγαζατορες της πλατεία.. η αλήθεια δε κανει θόρυβο που λενε κ οι γουαιτ στραιπς οπότε ο καθένας ας διαλέξει ότι ιστορία του κάθεται.. εγώ αρνούμαι να πιστέψω πως για τα χρέη τις ομάδας, για τον καβαλάρη που έφυγε για το γήπεδο που δεν έγινε φταινε οι γνωστοι αγνωστοι που μας κρατανε πανιωνακι.. κ φυσικά κ ο κοσμος που δεν έκανε τιποτα για ολα αυτα, λες κ πουθενα αλλού στο κόσμο κανουν κατι αλλο οι μεσοι φιλαθλοι μιας ομάδας.. τεσπα
για την ιστορία επειδη το θεμα του αθλητικού κεντρου το παρακολουθούσα παρα πολύ, οτι αναρτηση υπήρχε την ειχα διαβαση ότι αρθρο γραφτηκε πηγα πηρα την εφημεριδα κτλ εγω θυμάμαι τον καβαλάρη να μιλάει για αυτό που λέει ο γκρισινο, τη δυσκολία στην ελλάδα της κρίσης να βρεθεί το δάνειο.. κ σας ρωτώ έστω οτι το βρίσκαμε το δάνειο.. τώρα?? που θα ταν τώρα ο σύλλογος? θα χε γιγαντωθεί όπως λέτε πολλοί ή θα ψαχνε για αλκαζάρ..
το νεο αθλητικό κέντρο μακάρι να γινόταν αλλά για να γίνει θα πρεπει ο σύλλογος να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ.. τωρα αν περιμένουμε το μουνόπανο το σγουρό τα “κοινοφελή” ιδρύματα ή τους παπάδες καληνύχτα μας..
Ναι, ρε γαμώτο, κρίμα που δεν έφτιαξε το γήπεδο ο κληρονόμος. Σκέψου πόσες τρύπες του θα καλύπταμε αν το πούλαγε πακέτο με το Κορωπί
στο βαζέλα ή ακόμα καλύτερα στον Μελισσανίδη. Θα είχατε και τζάμπα μουσείο της προσφυγιάς στη Νέα Σμύρνη, πραγματικά πολύ κρίμα.
Ασε που όταν θυμάμαι τις εξαγγελίες του κολλητού του Μάκαρου, το τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό είναι το i think i smell a rat των
white stripes (για πάρτη σου, σακίλ!).
τα πουλάκια μιλούσαν για την πολεοδομία και τα αγκαθάκι της πολεοδομίας.
επίσης ότι κύριοι ορίστε σηκώστε το πάρτε άδεια αλλά δεν μπορείτε να το κατεδαφίσετε δεν μπορούμε να σας δώσουμε άδεια…(ρέματα,νερά, υδροφοροι ορίζοντες, οικολογικές μλκιες κτλ)
αυτά ξέρω γω σαν αγκάθια πέρα από τα λεφτά που δεν υπήρχαν …
Τα νερά υπήρχαν (και υπάρχουν) και είχαν αντιμετωπιστεί με ένα μόνο υπόγειο αντί για παραπάνω (κάτι που θα απαιτούσε στεγανολεκανες και άρα μεγαλύτερο κόστος). Οικολογικές ενστάσεις δεν είχαν διατυπωθεί. Αυτό που υπήρχε ήταν το ζήτημα του μεγέθους των εμπορικών χρήσεων, το οποίο ήταν μαχητό και θα έφτανε σε ένα επαρκές επίπεδο. Αυτό που έκανε το έργο δυσμολο δεν ήταν το τυπικό (άδειες, εμπορική χρήση), αλλά το ουσιαστικό: χρηματοδότηση. Από το 2010 και μετά ήταν πολύ ακριβο το κόστος χρήματος (δάνειο). Τοσο ακριβο που το έργο γινόταν αποστολή αυτοκτονίας για όσους εμπλέκονταν.
Κατεδάφιση πάντως γινόταν any day. Γρανίτσας style
Δηλαδή τι να κάνουμε ρε Βαρουχίξ; Αυτό είναι το μέγιστο θέμα μας τώρα έτσι;
Να χτίσουμε μουσείο, να κάνουμε συναυλίες, εκδηλώσεις, να τυπώσουμε βιβλία με φωτογραφίες από τη Σμύρνη και σίγουρα έτσι θα γιγαντωθεί ο σύλλογος και θα κάνουν ουρά τα πιτσιρίκια να γεμίζουν το γήπεδο. Να βγάλουμε και εκείνα τα πανό για δραγουμάνους κλπ
Ρε μη γίνεστε Δον Κιχώτες… Όποιος πιστεύει πως το άεκ έχει 20’000 κόσμο στη Γ εθνική ενώ εμείς 1’500 στην Α επειδή το πτηνό πούλησε προσφυγιά νομίζω πως στραβά αρμενίζει.
Να βάλουμε πάλι μπρος τον Ορφέα, δε λέω όχι, αλλά μην το αναγάγετε σε πρωτεύον υπαρξιακό πρόβλημα του συλλόγου γιατί δεν είναι. Καλύτερα επικεντρωθείτε να κάνουμε τίποτα ουσιαστικό πριν από ή έστω παράλληλα με αυτό.
Και για το γήπεδο, χαίρω πολύ… εννοείται μακάρι να είχαμε νέο γήπεδο… Αλλά τι το λιβανίζουμε; Υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος να βάλει τα ζεστά του λεφτάκια να μας χτίσει γήπεδο;
Θες να δημιουργησουμε ενα ιντερνετικο παιχνιδι…
Η ιστορια του πανιωνιου…
Παω στοιχιμα το σπιτι μου (το ακριβο στο φαληρο) οτι το 50 % δεν θα δωσει πανω απο 5 στις 10 σωστες απαντησεις…
Και γιατι κανω τον δονκιχωτη. .
Γιατι σε λιγο καιρο που θα σε σφάξουν αγωνιστικα κ εξωαγωνιστικα…
Να δω ποιες ομαδες πιεσης θα εχεις για να αλαξεις τα πραγματα…
Πχ
Ομαδα
Χρημα
Γηπεδικο (κ μην αρχισετε παλι να γραφετε 5 σελισες για το γηπεδο της αεβ κ εαν ειχαμε εμεις δικο μας) για το υπαρχων κ τα χαλιΑ του μιλαω… γιατι μετα το σεισμο του Αυγούστου δεν ξερω εαν θα υπαρχει…
Αδεια
Προσφυγες
Κτλ
Σου φτανουν αυτα για αφορμη για παιδομαζομα ή να βρω κ αλλα..
Πριν ξεκινησεις για την ιστορια του Πανιωνιου, γιατι δεν ρωτας ποσοι ξερουν πως λεγετε ο σημερινος προεδρος της ομαδας ?
Ειδικα αν κανεις αυτη την ερευνα εκτος ιντερνετ , στοιχηματιζω οτι ενα ποσοστο 30-40% θα σου απαντησουν “δεν ξερω/δεν απαντω”…
Και λιγα λεω…
Κλεινοντας την ιστορια του γηπεδου, θα ηθελα απλα να πω οτι εγω καποια πραγματα τα θυμαμαι και τα εζησα διαφορετικα απο οτι τα περιγραφουν καποιοι φιλοι πιο πανω. Εννοειτε βεβαια οτι μπορει να ειμαι λαθος αλλα εχει ελαχιστη σημασια πλεον, οποτε δεν θα δοσω συνεχεια .
Οπως λεει και ο reanimator πιο πανω, δεν ειναι αυτο το μεγαλο θεμα μας .
Πλεον , για μενα δεν ειναι ουτε το οικονομικο.
Μεγιστο θεμα ειναι τα 923 εισητηρια που κοψαμε σημερα!!
Μαλιστα , σε σημαντικο ματς και με ωραιες καιρικες συνθηκες για γηπεδο…
Και απο ομαδα που εμφανιζετε να διοικητε απο οπαδους…
Ξερετε… αν δεν υπαρχουν οπαδοι δεν υπαρχει και ομαδα…
Πω πω, σοκαριστικό νούμερο. Εκεί έχουμε καταντήσει; Και μη μου πείτε για κρίση, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι καφετέριες και τα φαγάδικα των Νοτίων προαστίων την ίδια ώρα έκαναν χρυσές δουλειές…
+1000 Paul
αυτό είναι το πραγματικό υπαρξιακό πρόβλημα και δυστυχώς δεν βλέπω πως μπορούμε ρεαλιστικά να κάνουμε κάτι για αυτό - όχι δεν πιστεύω πως τα παιδάκια θα τα κάνεις Πανιώνιους επειδή είσαι πιο πρόσφυγας από το αεβ.
μόνο μας όπλο ο Ερασιτέχνης και τα χιλιάδες παιδιά που αθλούνται εκεί και ίσως να μπολιαστούν με Πανιωνια κουλτούρα.
o πανιωνιος 2 συγκριτικα πλεονεκτηματα εχει στο να αυξησει τους φιλαθλους του.. το 1ο ειναι ο ερασιτεχνης κ το δευτερο η νεα σμυρνη. αν εχει 3000 αθλητες (αν θυμαμαι σωστα το νουμερο) κ καταφερει να φερει στο γηπεδο (γιατι οχι με δωρεαν προσκλησεις) 1 στους 3 αυτοματα εχουμε 100% αυξηση του αριθμου που εγραψε ο πολ.. έσοδα απο εισητήρια μπορεί να μην έχεις αλλα θα έχεις απο πιθανον απο χορηγους,τηλεοπτικα κτλ.. κ θα χεις κ ενα γηπεδο λιγοτερο αδειο.. αν αυτοι οι 1000 φερουν κ αλλα 500 ατομα μαζι τους πατεραδες αδερφια ξαδερφια θειους έχουμε αυξηση 150%
η νέα σμυρνη ποσα σχολεία έχει?? κ πόσο δύσκολο είναι 2-3 φορες το χρόνο ποδοσφαιριστές ή και γενικα αθλητες του συλλογου να πηγαινουν σε κάθε δημοτικό-γυμνάσιο λύκειο της νεας σμυρνης.. καθε χρονο 2-3 επισκέψεις στο κάθε σχολείο, να μιλάνε για τα τμήματα του συλλόγου κ να γράφουμε νεους αθλητές, να βλεπουν τα παιδια επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κ να φτιαχνουμε νεους οπαδούς.. πραγματικά το πιστευω οτι με μηδέν χρήματα αν γινει κατι τετοιο συντονισμένα κ δωθεί ξανα λίγη βαση στη μαθητική-αθλητική κερκίδα μπορούμε να χουμε θεαματικά αποτελέσματα
θελουμε παιδομαζωμα…
πρακτικα για τις προσκλησεις στα τμηματα να ερθουν να δουν μπαλα δεν ξερω εαν μπορει να γινει…
με την ενοια γραφειοκρατικα…
εαν κοψεις 500 εισιτιρια κ εχεις1000 προσκλησεις με εφοριες κτλ τι γινεται…
θελουμε παιδομαζωμα…
πρακτικα για τις προσκλησεις στα τμηματα να ερθουν να δουν μπαλα δεν ξερω εαν μπορει να γινει…
με την ενοια γραφειοκρατικα…
εαν κοψεις 500 εισιτιρια κ εχεις1000 προσκλησεις με εφοριες κτλ τι γινεται…
μηπως να μτφ την συζητηση στα του ερασιτεχνη γτ εναι λγ οφ τοπικ…
Κανονικά θα πρεπε κάθε παιδί-αθλητής του συλλόγου να παίρνει και ένα παιδικό διαρκείας δώρο για το ποδόσφαιρο. Ε θα τα ζάλιζε τα παπάρια του μπαμπά του και θα πηγαίνανε μαζί γήπεδο. Σίγα, το παιδικό διαρκείας 25€ δεν έχει; Δε θα χάναμε και τίποτα τρελά έσοδα. Οπαδός του πανιωνίου απο το καναπέ δε γίνεσαι, του ΠΟΚ εύκολα.
σωστά όλα αυτά αλλά παίδες έχουμε ένα βασικό πρόβλημα
μεσα από κουβέντα που είχα με τον πετρό μου είπε ότι η εξέδρα που θα φιλοξενούσε τα παιδιά για κάποιον λόγο που έχει και όνομα, ένα ηλίθιος μπατσόβλακας , είναι κλειστή
βέβαια, θα μπορούσαν τα παιδιά να έρθουν λίγο πιο δεξιά προς τη θύρα 2