Υπέρβαση θα πρέπει να κάνει ο Πανιώνιος για να αναδειχθεί νικητής στην προημιτελική σειρά με τον ΑΓΟΡ, σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.
Οι Κρητικοί ηττήθηκαν μόλις τρεις φορές στην έδρα τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, από τους «αιώνιους» και την Καβάλα. Με το δεδομένο πως οι Νεοσμυρνιώτες έχουν μειονέκτημα έδρας θα πρέπει να κερδίσουν στο «Μελίνα Μερκούρη» εφόσον θέλουν να προκριθούν στα ημιτελικά. «Η διαδρομή του Ρεθύμνου στην κανονική περίοδο απέδειξε την ποιότητά του και κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Όπως είναι γνωστό, δεν έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και πρέπει να κάνουμε μια μικρή υπέρβαση, κερδίζοντας εκεί που ελάχιστοι τα κατάφεραν», παραδέχθηκε ο προπονητής του Πανιωνίου.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην έλλειψη άγχους του αντιπάλου, αλλά και στη δική τους κατάσταση: «Το Ρέθυμνο δεν θα έχει πίεση, έχοντας κάνει ήδη πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι όλοι υπολόγιζαν κι αυτό που μετράει είναι πώς θα διαχειριστούμε εμείς τη δική μας αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση».
Αρκεί παίκτες και προπονητής να θυμηθούν ποια ομάδα υπηρετούν…
Προσωπικά είμαι πολύ απαισιόδοξος ακομα και απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει άλλη χωρίς τον ραιτ
Για να γυρίσουν τούμπα τα συναισθήματα μου προς το καλύτερο και να πάψω να θεωρώ και εγώ την χρονιά σαν μια απο τις πλέον αποτυχημένες στην ιστορία μας δεν μου αρκεί να περάσω το Ρέθυμνο, δεν τρέφω αυταπάτες για προκρίσεις στα τελικά, αλλά θελω και νίκη στα ημιτελικά
Αντε να δούμε
Ευτυχώς η απαισιοδοξία μου δεν βγηκε αληθινή αν και με αυτά τα νεκρά διαστήματα πήγε να μας βγει η ψυχή
Τρομερός ο Ξανθόπουλος με 10 ασσίστ, Μπάρλος, Καββαδάς και Στίβενσον έκαναν παρτάκι, γελάσαμε και με το Παραγυιο, όλα καλά…
Πάντως, όποτε κερδίζουμε το πετυχαίνουν οι παίκτες και όποτε χάνουμε φταίει ο Μπαρτζώκας (και ο Κιζ)…
Με -2 βασικούς παίκτες πετύχαμε σπουδαία νίκη. Επίσης αν είχαμε τον Μπάρλο στην κανονική διάρκεια (πρακτικά δεν έπαιξε τη μισή χρονιά) πιστεύω θα είχαμε τερματίσει τρίτοι.
Όσο καλά και έξυπνα μας έπαιξαν στη Νέα Σμύρνη, τόσο ηλίθια μας έπαιξαν σήμερα. Επιχείρησαν 29 τρίποντα, τα περισσότερα από τα 8+ μέτρα και υπό πίεση (άμυνας και όχι χρόνου). Είναι όντως άλλη ομάδα χωρίς τον Ραϊτ. Από την άλλη εμείς παίξαμε καλό σχετικά μπάσκετ, ειδικά από το 25’ και μετά. Μου άρεσε πολύ ο Αθανασούλας σε επίθεση και άμυνα που πρέπει να κλέψει κι άλλο χρόνο από τον άστοχο βετεράνο (τουλάχιστον έβαλε τις βολές γιατί από μπάσκετ πάλι σκατά). Για να λέμε και τα καλά, είδα πρώτη φορά τον Μπαρτζώκα να παίρνει σωστό τάιμ άουτ στο 23’ και δεν περίμενε ως συνήθως να πάμε στο -10 για να αντιδράσει. Πολύ καλό παιχνίδι από Ξανθόπουλο. Μόνη παραφωνία ο Νατζφέι με γρήγορα και χαζά φάουλ. Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Καββαδάς έπαιξε μόνο 7,5 λεπτά - ήταν τόσο πλήρες το παιχνίδι του που φάνηκαν σαν 20.
ΥΓ Ο Παραγυιός απλά έπαιξε 8 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα παραπάνω από όσο έπρεπε.
Μεγαλη νικη!!
Η νικη αυτη δειχνει ποσο μεγαλης μαλακια ηταν οι φασαριες που εγιναν στο ματς με τον βαζελο διοτι και εξαιτιας αυτων των φασαριων χασαμε το ματς με τον βαζελο, αλλα κυριως, τωρα που η ομαδα χρειαζετε την συμπαρασταση των οπαδων της στον επαναληπτικο με το ΑΓΟΡ, δεν θα την εχει λογω δικαιολογημενης τιμωριας!
Κριμα…
Σε αυτό το σχόλιο του Zoro θα σταθώ . Αν δούμε ώριμα και ψύχραιμα την σεζόν που τελειώνει , θα διαπιστώσουμε ότι ο Μπαρζώκας έπρεπε να διαχειριστεί μία ομάδα , που ο δεύτερος ψηλός ξένος που φέρνει έχει τραυματισμό στον τραυματισμό και δείχνει τώρα να βρίσκει τα πατήματά του , ο Μπάρλος επίσης ένα σοβαρότατο τραυματισμό ( και ένα αντικαταστάτη φτηνό και σχεδόν ανύπαρκτο ) τον τραυματισμό του Ξανθόπουλου , που αντικειμενικά κάνει την ωριμότερη του χρονιά στην Α1 από τότε που τον θυμάμαι στα γήπεδα , τις ιδιομορφίες του τραυματισμού του Γιάνκοβιτς και του χαρακτήρα του και φυσικά και του Μπατή . Αυτά σε συνδυασμό με τις αντοχές που μπορεί να έχει ένας παίκτης σαν τον Κις και το υπόλοιπο ρόστερ που διαθέτεις ( εξαιρουμένων των Ντίμπλερ , Νάτφει ) δεν θα μπορούσε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα . Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι τελειώνοντας την χρονιά έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο επί τέλους να δούμε ένα Ελληνόπουλο να παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και να περιμένουμε πολλά περισσότερα από αυτόν ( Καβαδάς ) , ένα δεύτερο ψηλό να δείχνει ότι είναι έτοιμος να δώσει λύσεις ( Σαρικόπουλος ) και ένα Αθανασούλα να μπορεί πια να υπολογίζεται σε σημαντικότερους και ανακουφιστικότερους ρόλους στην ομάδα .
Αυτά για να είμαστε δίκαιοι έχουν όνομα και επίθετο και όχι ένα ταιμ άουτ που δεν πάρθηκε στα 5 δευτερόλεπτα και χάσαμε ένα παιχνίδι . Εγώ φέτος είδα μετά από πολλά χρόνια μια ομάδα με προσωπικότητα να μπορεί να περνάει άνετα από Θεσσαλονίκη και να κοντράρει υπέρτερα από τον εαυτό της μεγέθη , όπως του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού . Αλλά και μετά τον Μπαρζώκα τι ρε παιδιά ;;;;; τι υπάρχει στην Ελλάδα .
Όσο για τα κολλήματα σε παίκτες , ας μου πει κάποιος ποιος προπονητής δεν έχει ;;;;
Για χθες το μόνο που έχω να πω είναι ότι δείξαμε ομάδα με ωριμότητα , που όταν μια φορά απειληθήκαμε , φροντίσαμε και καθαρίσαμε εύκολα
Το θέμα είναι ότι ο Πανιώνιος είχε το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας του. Προσοχή, όχι το καλύτερο - το πιο πλήρες. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να γίνεται ουσιαστικά μάχη για τη 12η θέση στον πάγκο, οπότε οι τραυματισμοί που δεν ξεπέρασαν τους 2 ταυτόχρονους δεν αποτελεί δικαιολογία πόσω μάλλον όταν οι αντίπαλοί σου είχαν το πιο φτωχό ίσως ρόστερ της ιστορίας τους. Εδώ ακόμα και 3μηνη μεταγραφή έκανε ο Λιανός για να μη μείνει η ομάδα με λιγότερους από 13 παίκτες.
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί φετίχ μόνο για μας τους παλιούς, αφού ακόμα και πέρσι με πολύ χειρότερη ομάδα τους κερδίσαμε και τους 2 εκεί μέσα. Όσον αφορά τους 2 μεγάλους, δεν θυμάμαι ποτέ χρονιά να χάνουμε αμαχητί εντός.
Η κριτική στον Μπαρτζώκα γίνεται γιατί η ομάδα δεν έπαιξε σε γενικές γραμμές καλό μπάσκετ, αντάξιο των δυνατοτήτων της. Ο σχεδιασμός από την αρχή της χρονιάς ήταν αλλοπρόσαλος. Ας μην ξεχνάμε ότι Μπάρλος, Ξανθόπουλος, Νάτζφέι και Στίβενσον - και οι 4 πολύ σημαντικές μονάδες - δεν ανήκαν στον αρχικό σχεδιασμό και μπήκαν στο ρόστερ την τελευταία στιγμή από το παράθυρο για να αντικαταστήσουν κάτι Καναδοαμερικανούς τουρίστες - κι αν υπήρχαν άλλες ομάδες με οικονομική δυνατότητα θα τους είχαμε χάσει. Ο Καββαδάς στην αρχή δεν έπαιρνε καθόλου χρόνο (εκτός 12άδας συνήθως) - έπρεπε να βγάλει μάτια και να τραυματιστεί ο Στίβεσον για να αρχίσει να τον εμπιστεύεται λίγο. Τέλος του χρεώνω την επιλογή και την επιμονή στον Κιζ που έδειξε πολύ κατώτερος των προσδοκιών.
Εχω ξαναγράψει ότι στην άμυνα ο Μπαρτζώκας τα έχει ψιλοκαταφέρει - είναι ουσιαστικά το μοναδικό του συν απέναντι σε αρκετά μείον, όπως το κοουτσάρισμα, η ευλαβική επιμονή στο ροτέισον, η κατάχρηση του τριπόντου ενώ είχε τρομερή για τα δεδομένα του πρωταθλήματος φροντλάιν και άλλα τέτοια μικρότερα.
Δόξα τω θεω έχουμε δει αρκετούς προπονητές τα τελευταία 25 χρόνια στη Νέα Σμύρνη και έχουμε τη δυνατότα συγκρίσεων. Δεν είμαι προπονητοφάγος, αφού έχω κατά καιρούς υποστηρίξει προπονητές που δέχτηκαν πολύ πιο βάναυση κριτική (Παβίσεβιτς, Τριφούνοβιτς και άλλοι). Απλώς θεωρώ ότι ο συγκεκριμμένος δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερες συνθήκες να δουλέψει και αυτό που μας έδειξε είναι το λιγότερο μέτριο. Πέρσι ανέλαβε την 3η αγωνιστική και πάλι απογοήτευσε (12-14 και εκτός πλέι οφ). Δεν βρίσκω λόγο να επιμείνουμε και για 3η σεζόν.
Αν και με καλυψε απολυτα ο Parasporos να προσθεσω οτι ολοι στην ζωη αυτη κρινομαστε εκ του αποτελεσματος …
τι αναλαμβανεις δηλαδη και βασει των συνθηκων αυτων τι πετυχαινεις…
μεχρι τωρα λοιπόν (αντικειμενικα) ο Μπαρτζωκας δεν εχει δειξει τιποτα… η ομαδα πελαγωνει πολυ ευκολα και αναλωνεται σε ενα ρεσιταλ τριποντων που αν βγει βγηκε… αρκουσε λιγο ταλεντο στον αντιπαλο για να μας κερδισει (βλ Ρεθυμνο)
αν απο εδω και περα φανει κατι αλλο…(στους αγωνες με το Ρεθυμνο αλλα και στην συνεχεια) προφανως και θα αξιολογηθει αντιστοιχα…
αλλα οτι και να λεμε με αυτο το υλικο μεχρι τωρα τα επιτευγματα ηταν πενιχρα και περρισοτερο οφειλονταν στην γυμνια των αλλων παρα στην ικανοτητα την δικια μας