1998: Ο Πανιώνιος κατακτά για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος.
Στην 56η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1997-98 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (18 Α’ εθνικής, 18 Β’ εθνικής και 30 Γ’ εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Oι ομάδες της Α’ εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ’ γύρο (φάση των 32).
Η ομάδα του Πανιωνίου έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας της (μετά από εκείνο του 1979) νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό και μάλιστα έχοντας μόλις επιστρέψει μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Β’ εθνική. Στους ημιτελικούς απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ενώ ο αντίπαλός του Παναθηναϊκός στον Δ’ γύρο απέκλεισε τον Πανσερραϊκό, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη στη ρεβάνς με το ασυνήθιστο σκορ 4-6 κι ενώ στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 3-1.
Ο Κεντ Μπέργκεσεν στο panionios.gr
Στην Ελλάδα για διακοπές βρέθηκε ο Κεντ Μπέργκεσεν, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το στάδιο της Νέας Σμύρνης και να συναντηθεί με τον Χρήστο Εμβολιάδη. Ο Νορβηγός, προπονητής πλέον στην Αάλεσουντ της πατρίδας του, είχε την ευκαιρία να θυμηθεί διάφορες στιγμές από την καριέρα του στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1996 έως το 1999. Ο Μπέργκεσεν, συναντήθηκε με τον προπονητή της “χρυσής ομάδας” του 1998, Χρήστο Εμβολιάδη και θυμήθηκαν την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και διάφορες άλλες στιγμές από την κοινή τους θητεία.
Ο Κεντ Μπέργκεσεν εργάζεται πλέον ως προπονητής, κατέχει το δίπλωμα UEFA Pro και αυτή την περίοδο απολαμβάνει τις διακοπές, καθώς το πρωτάθλημα στην χώρα του έχει σταματήσει λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στη Νέα Σμύρνη. Ηθελα να ξαναέρθω στο γήπεδο που έζησα κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και που φυσικά κατέκτησα και το κύπελλο Ελλάδας με τον Πανιώνιο. Πάντα ενδιαφέρομαι και πάντα προσπαθώ και μαθαίνω τα νέα της ομάδας και χαίρομαι με τις επιτυχίες της”, είπε στο panionios.gr ο Νορβηγός προπονητής.
Ο Κεντ Μπέργκεσεν συναντήθηκε και με φίλους του Πανιωνίου στα γραφεία της Λέσχης και είχε συζήτηση μαζί τους, ενώ ευχήθηκε να μπορέσει να έχει την ευκαιρία και στο μέλλον να επιστρέψει στην Νέα Σμύρνη.
http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19332&catid=5
πότε περάσαν 18 χρόνια ρε μαλάκες;
Ο μιλόγεβιτς ήταν στο ρόστερ του βάζελου τότε.Ο ορισμός του “μασάω σίδερα”, Ρεκόρ για τα περισσότερα tackling,3-6-1 στήσιμο.
Βλέπεις πόσο έχει “φλωρέψει” το ποδόσφαιρο από τότε.
Κάθε παίχτης δικαιούταν ενα δολοφονικό τάκλιν ή μια χριστοπαναγία σε κάθε απόφαση του διαιτητή.
Το ξαναείδα μόλις… Έχω 17 πίεση , γαμώ την τρέλα μου.
Πω ρε φιλε τι μας εκανες τωρα…ημουν μεσα και στο γκολ απο τερμα πανω βρεθηκα στα καγκελα…
Κ νομιζα οτι ημουν ο μονος
πανιωναρα κ τα μυαλλα αναποδα!! Καμιτσης οσα αρχιδια δεν εχουν 2 ενδεκαδες μας σημερα, σαπουτζης τυφλα να χει ο μπατιστουτα κ μπουγας αν το το τακλιν δεν ειναι στην καρωτιδα δεν εχει νοημα… εχω σε αφισα τον τακη τον φυσσα κ ειναι πολλα τα 18 χρονια ρε γαμωτο…
Ανατρίχιασα…
Δεν υπαρχουν ρε γαμωτο τρεις πρωην ποδοσφαιριστες μας που εκαναν μια καλη καριερα να βγουν και να πουν θελουμε εμεις να παρουμε τον Πανιωνιο??? θα ειχαν πολυ μεγαλη υποστηριξη αν εκαναν κατι τετοιο.
Οταν τους πουλας τόσο μικρούς σε άλλες ελληνικές ομάδες, δυατυχως δεν προλαβαίνουν να δεθουν με την ομάδα. Άσε που ειναι λιγοι αυτοι που εκαναν πολλα λεφτα. Μόνο ο Σαμαρης, για παράδειγμα, πρέπει να νιώθει περισσότερο πρώην του Πανιωνίου παρα του γαυρου
μανιατης, φανουρης, σπυροπουλος. μιλησα
Το σκεφτόμουν τις προάλλες , κάτι αντίστοιχο ειπώθηκε από το σίχαμα τον Κούγια για την αελ. Είναι μια από τις ελάχιστες ελπίδες να βρει οικονομική σταθερότητα η ομάδα κάποια στιγμή. Δύο-τρεις παλαίμαχοι με μια μικρή έστω οικονομική επιφάνεια , αλλά κυρίως με το σεβασμό που μπορούν να εμπνεύσουν ώστε να παρακινηθεί ο κόσμος να στηρίξει , να ασχοληθεί.
Μια πλατφόρμα τύπου 1101 που θα εξασφαλίζει μια οικονομική ανεξαρτησία.
Μακάρι να συμβεί.
και Τζαβελλας?
εν τω μεταξυ δε νομιζω οτι κανεις θελει να πεταει τα χρηματα του. Οποτε δεν ζητω δυο “φτιαγμενους” πρωην ποδοσφαιριστες που θα ερθουν να χρεωκοπησουν με την ενασχοληση τους με την ΠΑΕ.
Το ωραιο θα ηταν αντι να διαχειριζονται αυτοι την ΠΑΕ, με ενα πλανο δεκαετιας, βασιζμενο σε μοντελο που μπορει να εχουν δει στο εξωτερικο και φυσικα στην εκμεταλλευση κι αναπτυξη των ακαδημιων.
Υ.Γ. τελευταια ακουω πολλα ασχημα λογια και για τις ακαδημιες απο διαφορες πηγες (κυριως γονεις) που λενε οτι αν δεν εχεις “μανατζερ απο 12-14 χρονων προκοπη δεν βλεπεις στον Πανιωνιο. Δεν ξερω αν ειναι αληθεια ή οχι αν και δεν μου ακουγεται τοσο 'ξενο” με ολα αυτα που παιζονται γενικοτερα.
επειδή είμαι λίγο άσχετος…τι είναι αυτό που αναφέρεις?
https://www.thepressproject.gr/article/83758/Ti-einai-oi-1101
Σε έναν υγιή ( ψιλοουτοπικό για το 2019) Πανιώνιο βέβαια δεν θα ήταν 1101 , αλλά πχ 10531.
10000 Χ 10 , 500 Χ 100 , 30 Χ 10000 , 1 Χ 100000.
Οκ εκτός τόπου και χρόνου αυτή τη στιγμή που μιλάμε αλλά με ανεξαρτησία , υγεία και έμπνευση όλα γίνονται. Στους δαρζαμ και τα 100-150 που δίνεις για το διαρκείας πολλά τους είναι.