Πανιώνιος - Κυπελλούχος Ελλάδας 1998

Κείμενο από τους Πάνθηρες:
Πριν από 22 χρόνια, σαν σήμερα τέτοια ώρα, είχα ξυπνήσει από τον λίγο ύπνο της προηγούμενης βραδιάς.

Πίνοντας έναν καφέ, έστριψα τσιγαράκι και βγήκα στο μπαλκόνι. Πολύ σύντομα πέρασε από κάτω το πρώτο αυτοκίνητο με το κασκολ δεμένο στον καθρέφτη.

Μετά από λίγο, ο κυρ Νίκος από το μπακάλικο της γειτονιάς περνώντας από κάτω με χαιρέτισε με την γροθιά υψωμένη. Φώναξε (με έναν πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο) “Σήμερα, σήμερα” ..

Μπήκα πάλι μέσα. Χώρος για φαγητό δεν υπάρχει. Η αγωνία ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και το στομάχι είναι δεμένο. Δεν με χωράει το σπίτι. Πάμε έξω, είπα στον εαυτό μου. Ούτως ή άλλως σε μερικές ώρες ξεκινάει η πορεία.

Κάτι καλό θα γίνει. Το καταλαβαίνεις στην ατμόσφαιρα.

Δένω παπούτσια, κοιτάζω να πάρω τα απαραίτητα. Εισιτήριο, κασκόλ, πανί. Κλείνω την πόρτα. Παίρνω μια ανάσα ..

Λες ρε μαλάκα, είπα μέσα μου, όταν γυρίσω να το έχουμε σηκώσει. Να έχουμε γράψει ιστορία; Τέλος πάντων, είναι μεγάλη η μέρα, πάμε και θα δούμε τι θα γίνει ..

Βίντεο Καραστεφανή:

Ένα ακόμα βίντεο που ανέβηκε σήμερα:

Και ένα βίντεο από τους πανηγυρισμούς:

Είχα ξαχάσει πόσο διαφορετική ήταν η διαιτησία τότε. Αν δεί κάποιος όλο τον αγώνα του Κυπέλλου του 98 θα καταλάβει ότι έπρεπε να είχαμε φάει άλλες 2 κόκκινες χαλαρά. Επίσης στο γκολ του Βόκωλου απο πάνω με τον Πάοκ είναι καραμπινάτο επιθετικό φάουλ ακόμα και για εκείνη την εποχή!

Όπως και τα σφυρίγματα υπέρ του ΠΟΚ τότε ήταν πολύ πιο προκλητικά σε σχέση με σήμερα. Όπως και να το κάνουμε, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα.

Αφήνω κι εδώ αυτό το gif να υπάρχει στο φορουμικό αρχείο.

nalitzis-1998_2

Επίσης, αν έχετε φωτογραφίες (βίντεο πολύ δύσκολο από εκείνη την εποχή) που δεν έχουν δημοσιευτεί από τον τελικό σκαλείστε όλοι ντουλάπες ή σπίτια πατρικά και μοιραστείτε τίποτα εδώ και για το Τμήμα Ιστορίας ΠΓΣΣ και τον @kostas3 .

1 «Μου αρέσει»

και μερικές φωτό που είναι γνωστές να υπάρχουν στο τοπικ:

1 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

Κανένα φάουλ.

Ρε γαμώτο σπούδαζα Αγγλία τότε και δεν ήμουν εδώ… Μετά είχα δυόμισι ώρες ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με τον αδερφό μου.

2 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»