Ο Ηλιάδης στη συνέντευξη του στα πανιώνια νέα Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα Πανιώνια Εκπομπή με την πρώτη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Ηλιάδη (video) - panionianea.gr | Τα πάντα για τον Πανιώνιο, πειστικά και με αστική ευπρέπεια, έδειξε το μέλλον.
Απέδειξε με τα λόγια του οτι υπάρχει ελπίδα να μην ζήσουμε άλλη παραγοντική μιζέρια.
Χάρηκα…
Ο Θεόδωρος Μικρόπουλος στη συνέντευξη του στον Βασίλη Σκουντή για την εκπομπή Pick 'n Roll:
Εξαιρετικός. Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε αυτούς τους δύο ανθρώπους στο μπάσκετ. Αν τον άφηνε να ολοκληρώσει και ο Σκουντής κάποιες φορές θα ήταν ακόμα πιο καλή η συνέντευξη.
Στο τελευταίο του πόνημα ο Ηλιάδηςμ εγραψε κατι που δεν έχω καταφέρει να αποκωδικοποιήσω
“Με 50 ανθρώπους, με 50 όπως τότε, με λιγότερους, ναι με λιγότερους…”
Καθε βοήθεια δεκτή
Νομίζω αναφέρεται στη Noche Triste που την αναγέρει στην αρχή της ανακοίνωσης του.
https://en.wikipedia.org/wiki/La_Noche_Triste
Εν συντομία, το 1520 χιλιάδες Αζτέκοι “σφάξανε” καμια 600αρια στρατιώτες του Κορτέζ σε μια νύχτα όταν πήγαν να την κάνουν νύχτα απο την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους και ενω συνέχιζαν να κλέβουν σπίτια αποχωρώντας.
Δεν ξέρω με ποιου το μέρος υπονοεί ωστοσο ο κ.Ηλιάδης οτι είμαστε ως Πανιώνιοι (ή αυτός ως διοίκηση) αλλά εγώ με τον Κορτέζ πάντως σίγουρα δεν μπορώ να είμαι σε αυτην την ιστορία (και σε καμία άλλη)…![]()
![]()
Προσπάθησα λίγο να έρθω στη θέση του Μικρόπουλου και να σκεφτώ όπως αυτός, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα πόσο βρώμικος μπορεί να είναι αυτός ο χώρος και -πάνω απ’ όλα βέβαια- ξέροντας σε ποια (και σε τι είδους) χώρα ζούμε. Τον Ηλιάδη δεν τον βάζω καν στο κάδρο, είναι οπωσδήποτε πολύ πιο “ελαφρύς” από τον άλλον. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι μαρτυρίες λένε ότι ο Μικρόπουλος είναι αμήχανος, παγωμένος, αποσβωλομένος, ψιλο στον κόσμο του.
Προφανώς και υπάρχει και μη αγωνιστικός τρόπος για να σωθεί η ομάδα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος από τους δύο τρόπους είναι φθηνότερος σε πραγματικό κόστος χρημάτων. Αλλά οι συνέπειες μετά είναι διαφορετικές. Ο αγωνιστικός τρόπος σωτηρίας είναι σίγουρα πιο δύσκολος και πιο μη εγγυημένος. Θέλω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος (με όλες τις δραματικές αστοχίες του λόγω απειρίας περισσότερο θέλω να πιστεύω και λόγω έπαρσης λιγότερο) ίσως αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα να γίνει Αλευρογιάννης δηλαδή υποχείριο για να βγάλει την κατηγορία με δακτυλοδεικτούμενο τρόπο ή να παραμείνει Μικρόπουλος αλλά στην Α2 και να υποστεί χλευασμό. Τον πιάσανε κορόιδο τόσο άσχημα που είναι πολύ δύσκολο να βγει να το παραδεχτεί. Γελάνε όλοι στην “πιάτσα” μαζί του προφανώς.
Όπως και να έχει το σίγουρο είναι πως είναι στιγματισμένος και παγιδευμένος ο Μικρόπουλος τώρα. Δεν του φταίει κανείς συμφωνώ. Αλλά μαζί του είναι στιγματισμένη και παγιδευμένη και η ομάδα δυστυχώς.
Ο Πανιώνιος είναι παγιδευμένος και όχι οι πρόεδροι. Οι πρόεδροι είναι επιχειρηματίες και σίγουρα στην ζωή τους έδωσαν αρκετές μάχες για να φτάσουν εδώ. Εδώ υπάρχει το στηρίζουμε την ομάδα και πάμε μέχρι τέλους ή την αφήνουμε;
Υπάρχει και η υστεροφημία. Αν υποβιβαστεί η ομάδα (ειδικά με αυτόν τον τρόπο) θα στιγματιστούν, ίσως και για πάντα. Αν σωθεί με βρώμικο τρόπο η ομάδα πάλι θα στιγματιστούν και χειρότερα ίσως.
Άνθρωποι που έχουν δηλώσει ότι και στην χειρότερη περίπτωση που θα πέφταμε θα έμεναν να την ξανανεβάσουν και συζητάνε με τον Δήμο για μακροχρόνια χρήση του κλειστού στην Εθνικής Στέγης δεν μπορούν για μένα να στιγματιστούν με τέτοιο τρόπο.
Φυσικά αυτά μπορούν να αλλάξουν αλλά εντύπωσή μου είναι ότι για την ώρα είναι ότι πιο καθαρό και Πανιώνιο έχουμε στα επαγγελματικά τμήματα.
Συμφωνώ 100%. Έχω αμφιβολίες αν θα μάθουν από το φετινό φιάσκο
Έχουν στιγματιστεί και στην μπασκετική πιάτσα εννοώ ως τα μεγαλύτερα κορόιδα εβερ. Ίσως τους έχουν μπλοκάρει όλες τις προσβάσεις στην “καλή” αγορά. Όλοι θα θέλουν να τους κάνουν μεροκάματο πλέον και οι σοβαροί δύσκολα θα πλησιάσουν.
Δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι έχουν κάνει λάθη φέτος , όπως και πέρσι , όπως και πρόπερσι . Ούτε επίσης ότι η εικόνα της ομάδας είναι κυρίως αποτελεσμα δικών τους ενεργειών. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε το γεγονός ότι αυτοί οι δύο κύριοι είναι Πανιώνιοι έχουν βάλει και βάζουν χρήματα στην ομάδα . Επίσης ο τρόπος λειτουργίας της ΚΑΕ είναι εφάμιλλος με την εικόνα και τα ιδανικά της ομάδας . Δεν είναι καραγκιοζάκια όπως οι πρόεδροι άλλων ΚΑΕ.
Είναι σίγουρο ότι θέλουν το καλό της ομάδας και είναι σίγουρο επίσης ότι δεν θέλουν ομάδα ανσανσερ μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
Τα σκάτωσαν φετος;
Ναι
Άρα τι κάνουμε;
Τους συγχωρουμε για τα λάθη και συστρατευομαστε όλοι μαζί μήπως και σώσουμε τη παρτίδα ή συνεχίζουμε να ασκούμε κριτική , αποδοκιμασίες, απειλές κτλ;
Το πρώτο θέλει πολλά κότσια και γερό στομάχι . Το δεύτερο είναι εύκολο ..
Προσωπικά , παρόλο που γράφω αυτό το μήνυμα η στάση μου ανήκει στη δεύτερη κατηγορία . Όμως δεσμεύομαι προσωπικά πως θα προσπαθήσω να στηρίξω αυτό το συνονθύλευμα μέχρι τέλους . Γιατί σαν Πανιωνιος έχω μάθει στη ζωή μου στα δύσκολα και να τα βάζω με γίγαντες!
Σπάνια μέχρι στιγμής έχω πολεμήσει με τις πιθανότητες υπέρ μου . Όμως μέχρι στιγμής είμαι νικητής , αλλιώς δεν θα υπήρχα !
Μέχρι πέρσι με τα κακά τους και τα καλά τους τα είχαν καταφέρει.
Φέτος δεν τα κατάφεραν καθόλου καλά.
Θεωρώ ότι έχουν πολλά να δώσουν ακόμα στην ομάδα. Οι ίδιοι όμως πρέπει να δουν τι πήγε τόσο στραβά που γνωρίζουν και όλη την κατάσταση. Γιατί εμείς βλέπουμε το αποτέλεσμα και υποψιαζόμαστε και μαθαίνουμε διάφορα που δεν ξέρω πόσο σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Πρέπει να το παλέψουμε όσο γίνεται να μην πέσουμε γιατί κάτι τέτοιο θα μας πάει στην καλύτερη δύο χρόνια πίσω. Μια χρονιά να ανέβουμε και μια να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας.
Τα επόμενα χρόνια έχουν το κλασικό δίδυμο των γαβροβαζελων και πλέον και τους δυο της Θεσσαλονίκης με γερές οικονομικές βάσεις. Πάντα κάποιοι ακόμα θα υπάρχουν. Ανταγωνιστικό πολύ πρωτάθλημα ή πιο ανταγωνιστικό από ότι τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέρον περιβάλλον να βρίσκεσαι.
Είμαι πολυ απογοητευμένος από όσα βλέπω φέτος αλλά δεν είμαι καθόλου θυμωμένος με την διοίκηση. Θελω να τους δω να προσπαθούν πάλι να κάνουν κάτι καλό.
Εγω το μονο που θα ηθελα ειναι μια ξεκαθαρη σταση, να μην συνεχιζουν να κρύβονται. Αυτοι μας εφεραν απο Β στο Eurocup μεσα σε 3 χρονια. Δεχομαι να βγουν και να πουν ακόμα και “παιδια σορρυ δεν εχουμε αλλα λεφτα” ή “πεσαμε, θα φτιαξουμε τις βασεις για του χρονου¨.
Αλλα το “σας υποσχομαι οτι θα σωθουμε” και να μην γινεται η παραμικρή κίνηση , συγγνώμη, ειναι κοροιδια
Οπότε μιλάει αυτός ο άνθρωπος χαίρομαι που τον έχουμε στον Πανιώνιο. Δεν κρύβεται, δεν υπεκφεύγει και αναγνωρίζει τα λάθη του.
Ελπίζω να καταφέρει όσα οραματίζεται. Είναι όμως δύσκολη τα πράγματα.
Σκέφτηκα να γράψω εδώ μετά την απόκτηση από τον βαζελο του Ντειβις. Θα μου πείτε που κολλάει αυτό;
Ομάδες που έχουν προπονητές εκκατομυρίων, στελεχωμένες με προσωπικό κτλ και που παίρνουν σχεδόν όποιον παίκτη θέλουν και παρόλα αυτά δεν πάνε καλά;
Αν είχε γίνει σωστός σχεδιασμός και ο προπονητής είχε κάνει καλή δουλειά θα χρειαζόταν τόση πολύ ενίσχυση. Μετά την έναρξη της χρονιάς δεν ξέρω και εγώ πόσους παίκτες έχουν φέρει και πάλι έχουν θέμα.
Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε εμείς που δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες.
Οπως είπε και ο Μικροπουλος ο ρυθμός των αγώνων είναι τέτοιος που μπορεί να σε διαλύσει.
Ας σωθούμε καταρχήν φέτος, που θα σωθούμε, και μετά με τα μαθήματα της φετινής χρονιάς ελπίζω ότι θα στήσουμε μια ομάδα πολύ καλή.
εντωμεταξύ είναι η ιδέα μου ή είπε ότι άμα σωθούμε θα ξαναπαίξουμε Eurocup πάλι του χρόνου;
ειπε πουθενα “αμα σωθουμε“?? εγω διαβαζοντας την καταλαβα οτι δεν υπαρχει ο παραμικρος φοβος για κατι τετοιο
Εννοείται πως το είπε και έδωσε και παράδειγμα με μια άλλη ομάδα ,που μου διαφεύγει, η οποία αν και τερματίζει τρία χρόνια τώρα τελευταία στο θεσμό συμμετέχει κανονικά κάθε χρόνο.
Αμβούργο.