Μιχάλης Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποκλειστικά στα panionianea.gr

Αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στα panionianea.gr.

Στα panionianea.gr μίλησε αποκλειστικά ο Μιχάλης Γρηγορίου, παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Ιστορικού.

Ο 43χρονος τεχνικός τόνισε -μεταξύ άλλων- πως δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να δώσει τα χέρια με την διοίκηση του Πανιωνίου, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ζαμάνη όσο και τον κ. Δάρα για την τιμή που του έκαναν να αναλάβει την ομάδα (όπως είπε ο ίδιος).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους για να καλυφθούν επάξια τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ των κυανέρυθρων, στις μεταγραφικές προτεραιότητες, στο θέμα Μασούντ, αλλά και στο γεγονός πως ξεκινάει νωρίς η προετοιμασία της ομάδας.

Επίσης, μίλησε για τους στόχους του Ιστορικού στη νέα σεζόν, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του συλλόγου, ενώ εξέφρασε και τις προτιμήσεις του για την κλήρωση του Europa League στις 19 Ιουνίου.

Τέλος, τόνισε πως πιστεύει στην δουλειά του, δεν έχει άγχος που θα διαδεχτεί τους πετυχημένους Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς στον πάγκο του Πανιωνίου και ζήτησε από τον κόσμο του συλλόγου να σταθεί στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στα panionianea.gr:

-Coach αρχικά πείτε μου πως προέκυψε η συμφωνία σας με τον Πανιώνιο και ποια είναι τα συναισθήματα σας;

“Καταρχήν μου τηλεφώνησε ο κ. Ζαμάνης, όταν έμαθε πως θα αποχωρούσε ο κ. Μιλόγεβιτς και μου είπε ότι θα ήθελε να κάνουμε ένα ραντεβού. Δεν χρειαστήκαμε πάνω από μισή ώρα για να συμφωνήσουμε, γιατί υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. Έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα, μία ομάδα που θα ήθελε να δουλέψει κάθε Έλληνας προπονητής. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία τρομερή προσπάθεια για την εξυγίανση του Πανιωνίου, η ομάδα είναι σε άριστο δρόμο. Αυτό μαρτυρά και η πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια”.

-Η ομάδα έχασε κάποιες βασικές της μονάδες,
“Η αλήθεια είναι ότι κάποιο μέρος του βασικού κορμού φεύγει,αυτό το ξέρουν όλοι. Κάτι που σημαίνει ότι αν μη τι άλλο, ότι όλοι μαζι προσπαθούμε να γεμίσουμε τα κενά στο ρόστερ. Κάνουμε προσεκτικές κινήσεις για να αναπληρώσουμε επάξια τα κενά. Γι αυτό κάνουμε προσεκτικές κινήσεις”.

-Προτεραιότητες στα μεταγραφικά;

“Οι προτεραιότητες είναι λίγο πολύ γνωστές. Θέλουμε να αποκτήσουμε τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, αμυντικό χαφ, εξτρεμ και επιθετικό. Στις θέσεις δηλαδή που αποχώρησαν παίκτες".
-Θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από το ρόστερ;

“Ναι. Θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Από την επόμενη εβδομάδα νομίζω θα υπάρχουν εξελίξεις και θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ονόματα”.

-Έχετε μιλήσει με τους παίκτες της ομάδας;

“Δεν πρόλαβα να δω ακόμα και να μιλήσω με τα παιδιά, γιατί όταν τελείωσαν τα παιχνίδια των play off και έλειπα εκτός Αθηνών τότε, ενώ μετά πήγα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια φέτος και χρειαζόντουσαν ξεκούραση, οπότε έπρεπε να ξεκουραστούν με το που τελείωσαν οι αγώνες, έχουν λίγο διάστημα ξεκούρασης".

-Το γεγονός πως ξεκινάει νωρίς η προετοιμασία φέτος είναι κάτι που σας αγχώνει;

“Δεν μας αγχώνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης γι’ αυτά τα παιδιά. Η Ευρώπη είναι μεγάλη πρόκληση για τα παιδιά.Θα αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες και νομίζω πως επειδή είναι πρόκληση, θα ξεχάσουν το θέμα λίγης ξεκούρασης κλπ".

-Εσείς έχετε εμπειρία από το Europa League, καθώς είχατε συμμετάσχει με τον Ατρόμητο…

“Ναι έχω μία εμπειρία, όταν είχαμε αγωνιστεί με τον Ατρόμητο στην Ευρώπη. Μάλιστα είχαμε αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες όπως η ΑΪΚ Στοκχόλμης και η ισχυρή Φενέρ. Είπα και πριν είναι μεγάλη πρόκληση τα παιχνίδια της Ευρώπης για την ομάδα και τους παίκτες".
-Στόχος δικός σας και της ομάδας ποιος είναι για τη νέα σεζόν;

“Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της εξαιρετικής προσπάθειας που έχει γίνει μέχρι τώρα και από εκεί και πέρα θέλω να βάλω και τα δικά μου πράγματα στο κομμάτι τακτικής. Να προσθέσουμε δικά μας στοιχεία. Θέλουμε να καταφέρουμε ανάλογες επιτυχίες".

-Θα διαδεχτείτε στον πάγκο τον πετυχημένο Μιλόγεβιτς και νωρίτερα τον επίσης πετυχημένο Ουζουνίδη. Έχετε κάποιος άγχος γι’ αυτό;

“Άγχος δεν έχω. Πιστεύω στην δουλειά μου, στο ρόστερ μας, στην διοίκηση και στον κόσμο. Ολοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια".

-Για το θέμα της ανανέωσης ή όχι του Μασούντ, έχετε να μας πείτε κάτι;

“Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο να σας πω. Πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα ημερών".
-Θέμα ημερών να κλείσει θετικά;

“Λογικά ναι, πιστεύουμε θετικά…”
-Κλήρωση Europa League στις 19 του μήνα, υπάρχουν προτιμήσεις για αντίπαλο;

“Υπάρχουν 5-6 ομάδες θα θέλαμε να αποφύγουμε, όπως η Ρέιντζερς, μία από την Σουηδία και κάποιες άλλες. Σίγουρα θέλουμε να μην πέσουμε με ομάδες που θα είναι πιο έτοιμες από εμάς, που θα βρίσκονται δηλαδή σε αγωνιστική δράση και θα είναι πιο έτοιμος από πλευράς αγώνων".
-Το ρόστερ της ομάδας θα είναι έτοιμο μέχρι την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων;

“Από ρόστερ πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι από πλευράς ετοιμότητας. Είναι δύσκολο με 25 μέρες προετοιμασία να είμαστε 100 % . Πρέπει όμως και θέλουμε να είμαστε όσο πιο καλά γίνεται. Είναι πρόκληση για εμάς, θα κοιτάμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και σίγουρα θέλουμε να περάσουμε την πρώτη φάση και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται".

-Τέλος, θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι;

“Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τους κ. Ζαμάνη και κ. Δάρα για την τιμή που μου κάνουν να αναλάβω την αμάδα αυτή τη χρονική στιγμή. Θα προσπαθήσω και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο και περιμένουμε από τον κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο πλευρό μας, όπως κάνει έτσι και αλλιώς και να μας στηρίξει".

Συνέντευξη - Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

http://www.panionianea.gr/2017/06/blog-post_10.html
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι γνωστό πως αποτελεί τον νέο προπονητή του Ιστορικού για τη νέα σεζόν.
Τα panionianea.gr, έμαθαν ποιο θα είναι και το τεχνικό επιτελείο του Έλληνα προπονητή στον πάγκο του Πανιωνίου.
Γυμναστής της ομάδας και άμεσος συνεργάτης του κ. Γρηγορίου θα είναι ο Γιάννης Γεωργιάδης, με τον οποίο ο 43χρονος τεχνικός δουλεύει τα τελευταία επτά χρόνια.
Αναλυτής παιχνιδιών θα είναι ο Βασίλης Καλογιάννης, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων παραμένει κανονικά ο Βαγγέλης Φιλιππής. Στο τιμ κανονικά θα βρίσκεται φυσικά και ο Νόνι Λίμα.
Αυτό θα είναι το τεχνικό επιτελείο του Ιστορικού τη νέα σεζόν, με τον Μιχάλη Γρηγορίου προπονητή των κυανέρυθρων.

Από τις πλέον «περίεργες» περιπτώσεις προπονητών είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου. Πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια ανέλαβε πρώτος τεχνικός στον Αγιο Δημήτριο και πλέον, στα 44 του μετρά 357 ματς στους πάγκους, ενώ προέρχεται από σερί «γεμάτων» σεζόν. Πνεύμα… ανήσυχο, ο νέος κόουτς του Πανιωνίου πολλές φορές βρίσκεται εκτός των συνόρων για περαιτέρω συλλογή… πληροφοριών και παρότι μικρός ηλικιακά, ο νέος κόουτς του Πανιωνίου συγκαταλέγεται στις «παλιές καραβάνες». Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και έδειξε… έτοιμος.

-Βρεθήκατε στον Πανιώνιο στην καλύτερη εποχή της σύγχρονης ιστορίας του. Υπάρχει άγχος;
Αγχος… Οχι, βέβαια. Να σου πω τι υπάρχει. Χαρά, διάθεση, εμπιστοσύνη στη δουλειά μου. Τέτοια συναισθήματα, Το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Πόσο μάλλον σε εμένα.

-Τι να περιμένουμε την επόμενη σεζόν από τον Πανιώνιο;
Αρχικά να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Βέβαια αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια, γιατί θα αλλάξει ένα μεγάλο μέρος του κορμού της ομάδας. Ομως θα προσπαθήσουμε με δικά μας προπονητικά στοιχεία που θα προσθέσουμε στα ήδη υπάρχοντα, να μπορέσουμε να κάνουμε ξανά και για ακόμη μία φορά, τον κόσμο χαρούμενο.

-Κεφάλαιο Ευρώπη.
Είναι πολύ σημαντικό για μία ελληνική ομάδα να παίζει στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον για τον Πανιώνιο που επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Αυτό αρμόζει στο πρεστίζ της συγκεκριμένης ομάδας και στην ιστορία της. Παράλληλα είναι και το επιστέγασμα των προσπαθειών που έκαναν οι άνθρωποί της.

-Ποιο θα είναι το αγωνιστικό προφίλ του Πανιωνίου με τον Γρηγορίου προπονητή;
Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Πλέον οι περισσότερες ομάδες θα μας περιμένουν στο δικό τους μισό και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε περισσότερες επιθετικές επιλογές, σε ότι αφορά την ανάπτυξή μας.

-Τι στυλ παικτών σας αρέσουν;
Είμαι προπονητής συνόλου και για αυτό εκτός από την ποιότητα κάποιου παίκτη, θέλω να έχω ποδοσφαιριστές-αθλητές. Να είναι επαγγελματίες, με σωστή εξωγηπεδική ζωή. Να τηρούν το ωράριο, να έχουν σωστή διατροφή και όλα όσα συνεπάγονται για να είναι κάποιος 100% επαγγελματίας. Παράλληλα μία σημαντική παράμετρος είναι και αυτή του χαρακτήρα. Πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτούνται όλα τα παραπάνω.

-Ο Πανιώνιος έχει παρελθόν στο να «παράγει» παίκτες και εσείς, στις περισσότερες ομάδες σας εργαστήκατε με νεαρούς.
Ισως ένας λόγος που με επέλεξε η διοίκηση να είναι και αυτός. Μου αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά που έχουν διάθεση να κάνουν πράγματα στο μέλλον. Θέλω να τα βοηθάω να βελτιώνονται και να εξελίσσονται.

-Η συνεργασία σας με την διοίκηση;
Μπορώ να την χαρακτηρίσω ως άψογη. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και το ότι χρειαστήκαμε περίπου 30 λεπτά να συμφωνήσουμε, τα… λέει όλα. Και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί πριν από τρία χρόνια πήραν ένα τεράστιο ρίσκο ώστε να προσπαθήσουν να εξυγιάνουν την ομάδα, χωρίς να την αφήσουν να πέσει στην Γ’ Εθνική. Στις εποχές που ζούμε ελάχιστοι άνθρωποι θα έπαιρναν αυτό το ρίσκο.

-Το «μήνυμά» σας στον κόσμο του Πανιωνίου ποιο είναι;
Εχω βρεθεί πολλές φορές στη Νέα Σμύρνη σαν αντίπαλος προπονητής ή παίκτης και ξέρω πολύ καλά το πόσο αγαπάει την ομάδα. Παράλληλα για χρόνια έμενα στην ευρύτερη περιοχή και έχω παρακολουθήσει παιχνίδια του ως απλός θεατής. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας και να περιμένει πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των φιλάθλων του. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για αυτό.

-Είχατε επικοινωνία με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς;
Φυσικά. Συναντηθήκαμε με τον Βλάνταν και ζήτησα τη γνώμη του για το ήδη υπάρχον ρόστερ. Είχαμε μία πολύ εγκάρδια συζήτηση. Συνέβη κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ανακοινώθηκε μία συμφωνία προπονητή, ενώ το πρωτάθλημα δεν είχε ολοκληρωθεί. Επ’ ευκαιρία θέλω να του δώσω δημόσια συγχαρητήρια για ότι πέτυχε πέρσι η ομάδα, τόσο σε εκείνον όσο και στους συνεργάτες του. Εννοείται και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

-Η κρίση πόσο επηρεάζει το ποδόσφαιρο;
Προσωπικά θα έλεγα πώς υπάρχουν δύο πλευρές της κρίσης. Η μία είναι πως δεν μπορείς να φέρεις καλούς και ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές, γιατί τα οικονομικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν. Επίσης στο αρνητικό κομμάτι της κρίσης είναι ότι πολλές ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα, όταν παίκτες και εργαζόμενοί τους είναι απλήρωτοι . Υπάρχουν όμως και τα θετικά. Οπως το ότι έχει γίνει μία στροφή τους νεαρούς παίκτες και θα έλεγα, ακόμη και στους Ελληνες προπονητές.. Οι οποίοι προ κρίσης δεν έπαιρναν όσες ευκαιρίες δικαιούνταν. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα.

-Ξεκινήσατε την προπονητική σας καριέρα πολύ μικρός. Πώς το αποφασίσατε;
Από 20 χρονών, ενώ θα έπρεπε να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής , εγώ σκεφτόμουν πώς θα εξελιχθώ προπονητικά. Ηταν κάτι το ανεξήγητο… (σ.σ. γέλια). Μου αρέσει η επικοινωνία, οι ευθύνες στον πάγκο, να ‘διοικώ’ ένα σύνολο… Ολα όσα ακολουθούν αυτή τη θέση , ενώ εν κατακλείδι ο βασικός ίσως λόγος είναι γιατί αγαπάω πάρα πολύ το ποδόσφαιρο.

-Επίθεση ή άμυνα;
Επίθεση…. Η ζυγαριά γέρνει προς την επίθεση. Η σκέψη μου πάντα είναι επιθετική, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

-Εχουμε δει τις ομάδες σας να παίζουν πολλά συστήματα. Υπάρχει κάποιο… αγαπημένο;
Ολα…. Πραγματικά όλα. Η βάση είναι το 4-2-3-1 και το 4-3-3, αλλά χρησιμοποιώ και το 3-5-2 και το 4-4-2 σε ρόμβο. Αυτή είναι η προπονητική μου επιδίωξη. Να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, πάντα μέσω της σκληρής δουλειάς.

-Υπάρχει «μυστικό» στην επιτυχία;
Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να διαθέτεις χρόνο και να ενημερώνεσαι για όλα. Αλλά το κυρίαρχο είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, γιατί όσο συμβαίνει αυτό δεν κουράζεσαι ποτέ να μαθαίνεις και να γίνεσαι δέκτης νέων πληροφοριών. Στην προκειμένη περίπτωση είναι σαν να ‘διοικείς’ ένα σύνολο, με ευθύνες. Οπως π.χ. συμβαίνει και στον ποδοσφαιριστή που είναι αρχηγός . Είναι έμφυτο, να το… έχεις.

-Ο… κρυπτονίτης σας… ;
Ετσι όπως μου το λες, αυτό που… φοβάμαι, τρόπος του λέγειν, είναι πως ‘δένομαι’ πολύ με ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Πιστεύω ότι σε κάθε ομάδα θα πρέπει να υπάρχει αυτό το συναισθηματικό ‘δέσιμο’ αλλά στην πορεία, ορισμένες φορές δεν αποδείχθηκε σωστό. Πάντως με την στενή έννοια του όρου όχι, δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει.

-Ξεκινήσατε την προπονητική πριν από πολλά χρόνια. Τι θα αλλάζατε;
Κάθε μέρα που περνά αλλάζεις. Από τα 20 μου σκεφτόμουν πως θα γίνω προπονητής και καθημερινά στη ζωή προσθέτεις στοιχεία. Κάτι που είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτάς. Γνωρίζεις καινούργια πράγματα. Αλλα στο σύνολο, η βάση μου ως προπονητής δεν έχει αλλάξει.

http://www.gazzetta.gr/football/article/1094406/grigorioy-antaxioi-ton-prosdokion

Ωραία συνέντευξη του κόουτς. Γενικά μου φαίνεται σοβαρός και μου αρέσει που μιλάει για επίθεση αλλά ελπίζω με μέτρο γιατί αν κάναμε κάτι καλά τα 2 τελευταία χρόνια ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Για το γούρι κιόλας…

καμιά σχέση ο αποκλεισμός.. Απλά όταν μια ομάδα μπαίνει στο γήπεδο της με την ψυχολογία και την νοοτροπία που μπήκαμε εμείς σήμερα, φταίει καθαρά ο προπονητής..
Σαφώς δεν έχεις παίκτες ούτε για 11άδα, αλλά φαντάζομαι οτι δεν είναι στα προαπαιτούμενα του μνημονίου να μην αλλάζεις τακτική, να μην κάνεις κάποια εσωτερική αλλαγή πχ να βάλεις τον Χατζητέτοιον που σήμερα ήταν καλός εξτρεμ… Κατι…

Πρώτο σοβαρό δείγμα αρνητικό μίστερ

Εδώ είμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες (ελπίζω) κωλοτούμπες..

Λάθος η δήλωση του Γρηγορίου για τύχη της Μακάμπι. Ήταν πιο ομάδα και ένα κλικ παραπάνω σε όλους τους τομείς και πέρασε.
Δώσε το καλό παράδειγμα και μάθε τους παίκτες σου να μην ψάχνουν για δικαιολογίες - δε χρειάζεται άλλωστε - κανείς δεν θα σου πει τίποτα που δεν απέκλεισες τη Μακάμπι. Ομάδα πιο έμπειρη και πλήρης και την κοίταξες στα μάτια.
Κατά τα άλλα με μη συμπληρωμένο ρόστερ δείξαμε πως η ομάδα είναι σκληροτράχηλη - μένει να δούμε αν θα έχει και αντοχές.

Μακάρι να βγω λάθος αλλα ο τόνος της φωνής του - έτυχε και τον άκουσα χτες πρώτη φορά, χωρις να φαίνεται το πρόσωπό του, στις δηλώσεις ακριβώς μετα το τέλος του αγώνα - μου έδωσε την εντύπωση “ύπνου”. Ελπίζω να μην ειναι έτσι και προπονητικά. Κι όπως είπε κι ο Χρήστος, μακάρι να κανω κωλοτουμπα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μεγάλο κεφαλαίο για την πορεία του κάθε προπονητή, καθηγητή, δάσκαλου, παιδαγωγού κτλ…

Δυό λόγια για τον προπονητή, αφου είμαι βέβαιος οτι στη δεύτερη στραβή θα πέσουμε όλοι να τον φάμε. Η διοίκηση και αυτοί οι λίγοι καλοί παίκτες που έχουν απομείνει εχουν δυο χρόνια επιτυχίες στις πλάτες τους, οπότε, καλέ μου Γρηγορίου, μάντεψε ποιος.

Πιστεύω πως στα τέσσερα ευρωπαικά ματς έκανε ο,τι καλύτερο μπορούσε. Δοκίμασε τρία διαφορετικα συστήματα: το κλασικό περσινό 4-2-3-1 με τον Μασούντ πίσω απο το Γεσίλ, 4-3-3 με τρεις κεντρικούς χαφ περίπου στην ίδια ευθεία ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργει η απουσια των τρεξιμάτων του Σιώπη, 4-4-2 εστω και για λιγο στα δύο ματς με τη Μακάμπι, οταν έβαλε καποιον Ντουρμισαι μαζί με τον Γεσίλ. Δοκίμασε βασικό τον Ταπόκο, μιας και η διοίκηση του ανανέωσε το συμβόλαιο για τρία χρονια (ως επιβράβευση επειδη ειναι φτηνός μαλλον), αρα έπρεπε να τον δει και ο προπονητής. Δοκίμασε πέντε διαφορετικούς στόπερ (μεχρι και τον Κόρμπο για δέκα λεπτά), προφανώς αναγκαστικά λόγω της ανετοιμότητας του Μπανανα στη Σλοβενία και του τραυματισμού του Οικονόμου. Εβαλε 20 λεπτά αμυντικο χαφ στο ισραήλ κάποιον Παπαγεωργίου, δηλαδη εναν 30χρονο με εικοσι συμμετοχες στην Α’ Εθνικη ολες σαν δεξι μπακ, ακριβώς επειδή δεν έχει παίκτες. Εβαλε σε δύο ματς αλλαγη κάποιο παιδακι που υπεγραψε το πρώτο του συμβόλαιο πριν πέντε μέρες. Η διοίκηση πούλησε τον Τασουλή τέσσερις μέρες πριν το πρωτο ματς της χρονιας, αναγκάζοντας τον προπονητή να χρησιμοποιήσει εκει τον Χατζισαφι. Ο ιδιος ο προπονητης δήλωσε στη συνεντευξη τύπου πριν το ματς οτι υπολογιζε τον Ιρανο για χαφ, αλλα αναγκαζεται να τον βάλει πίσω, πράγμα που τον προβληματίζει. Σε ολα τα ματς χρησιμοποίησε διαφορετικές τριάδες αλλαγων για να δει μήοως μπορέσει να πάρει κάτι απο τους ερασιτέχνες και τις μετριότητες που εχουμε στον πάγκο.

Δεν ειναι απαραίτητα καλό αυτο, μάλλον το αντίθετο, αλλα τις τακτικές αλλαγές που έχει (αναγκαστεί να) κάνει ο Γρηγορίου σε αυτα τα τέσσερα ματς, ο Βλάνταν και ο Μαρίνος δεν τις είχαν δοκιμάσει σε ολόκληρες τις σαιζόν τους. Δεν μου προκύπτει ούτε ότι είναι ύπνος ουτε οτι δεν δουλεύει τα ματς απο τον πάγκο. Ακομα και αυτό που λένε πολλοι σαν παράπονο, οτι δηλαδή έπρεπε να δοκιμάσει τον Χατζι σαν εξτρέμ, μάλλον λάθος είναι, αφου στο Ιραν λένε οτι η καλή του θέση είναι ως κεντρικό χαφ και μόνο εκεί. Και προφανώς ο προπονητής μπορεί να εχει δει λίγο παραπάνω τον Σαραμαντά και να μην τον εμπιστευεται (τουλάχιστον ακόμα). Πραγματικά αν πιστευει κάποιος οτι μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω με ενα ξεζουμισμένο και αποψιλωμένο ρόστερ, ας μου το πει, γιατι εγώ δεν βλέπω κάτι άλλο. Τα δοκίμασε σχεδόν όλα ο άνθρωπος.

θά προσθέσω κι εγώ λίγα λόγια στά όσα αναφέρει ο ΜΠΡΕΣΚΑς, αλλά καί μιά γκρινιάρικη υπόδειξη,για τον Γρηγορίου’‘Σωστά ειναι όλα όσα έκανε στά παιχνίδια μεχρι σήμερα [όπως τα λέει ο Μπρεσκα] Όμως ηταν και είχε αναλάβει την ομάδα πρίν από τα πλέυ-όφ και γνώριζε από κοντά όλες τις προσθήκες και αποχωρήσεις των παικτων και του ρόστερ τού Πανιωνίου’‘Καί ενώ στις συνεντεύξεις του Τονίζει ξεκάθαρα ότι η ομάς θα ενισχυθεί σημαντικά όπου πονάει [ειδικά αναφέρει εξτρεμ και σέντερ -φορ]εντούτοις ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΙΓΜΗ ΣΤΙς ΕΠΙΘΥΜΙΕς ΤΟΥ,ΑΛΛΑ έμεινε στίς επιθυμίες της διοικησης πα’ιρνοντας κι αυτός μεγάλο ρίσκο …Τωρα;;;;; τρέχουμε…Ερωτηση’‘’''Γιατί ρε πούστη μου δεν θέλαμε τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ;;;; :confused:

theio αν δεν λυθούν τα προβλήματα με τα τηλεοπτικα μην περιμένετε τίποτα από μεταγραφές. Δεν θα καταστρατφεί κανείς οικονομικά με την εφορία για να φέρει ένα φορ.

Φίλε μου ,εχεις κι εσύ το δίκιο σου,δεν ΄λέω’‘‘Όμως αν δεν μπούν τα γκόλ που πρέπει να μπούν για τη σωτηρία τής ομάδας …πάει περίπατο η τριετής εξυγιανση για μεγαλύτερα αν θέλεις σκαλοπάτια’’'Άντε να δούμε πόσα γκόλ θά βαλει φέτος ο Ντούρμι λοιπόν…Δέν θα τρέμει λίγο η καρδούλα σου;;;

Υ.Γ Δέν φωνάζω για κακό ρε παιδία…αλλά νοιωθω σάν τον γυμνό βασιλιά ,που φορούσε αόρατο δηθεν μανδύα…καί δέν τον έβλεπε κανείς’‘’'έλα πού είμαστε γυμνοί τελικά;;;; :sunglasses:

Γρηγορίου: «Πρωτοπόροι Μασούντ και Χατζισαφί, θα δικαιωθούν»
Ο Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε για την υπόθεση των δύο Ιρανών, τονίζοντας πως οι δύο ποδοσφαιριστές του πρωτοπόρησαν και θα δικαιωθούν για την επιλογή τους να αγωνιστούν με την Μακάμπι…

Γρηγορίου: «Πρωτοπόροι Μασούντ και Χατζισαφί, θα δικαιωθούν»
Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι ικανοποιημένος, αν και αυτή η εβδομάδα ήταν η μοναδική που είχαμε μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που είχαμε για να “φορτώσουμε” και να συμπληρώσουμε κομμάτια της προετοιμασίας μας και να εμφανιστούμε όσο γίνεται περισσότερο έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Έμεινε ικανοποιημένος σχεδόν από όλα. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για φιλικό παιχνίδι, τα πάντα για μας ξεκινάνε την επόμενη Κυριακή και θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι να μας ξεγελάει το αποτέλεσμα και η εικόνα».

Πόσο σημαντικό ήταν το να επιτρέψει με ένα τέτοιο αποτέλεσμα ο Πανιώνιο, μετά την ψυχρολουσία -όπως εξελίχθηκαν τα δυο παιχνίδια- του αποκλεισμού από την Μακάμπι;

«Όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, στεναχωρηθήκαμε αρκετά αλλά το είπα και στην συνέντευξη Τύπου μετά το δεύτερο παιχνίδι, ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί. Κι όταν με μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ εσύ είσαι ανταγωνιστικός και στις λεπτομέρειες κρίνεται η πρόκριση, θεωρώ ότι ήμασταν σε καλό δρόμο και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευελπιστώ ότι έτσι θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και θα πορευθούμε έτσι γιατί είναι παρά πολύ σημαντικό το να έχουμε το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα».

Ψυχολογικό αβαντάζ παίρνει ο Πανιώνιος με αυτό το 6-2, απέναντι σε μια ομάδα με την οποία θα παλέψει για μια θέση στην πεντάδα; Δίνει έναν “αέρα” ακόμα κι αν μιλάμε για ένα φιλικό παιχνίδι;

«Δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά καμιά φορά σε αυτά τα μεγέθη τα σκορ είναι επικίνδυνα για μένα. Πολλές φορές δίνει ψυχολογικό αβαντάζ, πολλές φορές όμως νομίζεις ότι είσαι παραπάνω καλά από ότι πραγματικά είσαι και ενδεχομένως αυτό έχει δύο όψεις. Θεωρώ ότι σε μας θα προκύψει η μία όψη που θέλουμε κιόλας και για αυτό θα κοιτάξουμε όλη την εβδομάδα, ώστε να παρουσιαστούμε σοβαροί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Έχετε καταλήξει για το βασικό σχήμα:

«Και στους 11 ποτέ δεν καταλήγω, είναι γνωστό ότι την μέρα του αγώνα αποφασίζω τουλάχιστον για μία, δύο, ίσως και τρεις θέσεις. Αλλά σε ένα βασικό κορμό βέβαια έχουμε καταλήξει, αλίμονο κιόλας. αλλά με ενδιαφέρει ότι και τα υπόλοιπα παιδιά ανταγωνίζεται και θέλω να μείνουμε σε αυτό το βαθμό, να είναι ανταγωνιστικοί ώστε να υπάρχει αυτή η διεκδίκηση της μια θέσης που είναι πάντα πολύ σημαντική σε μια ομάδα».

Το σχήμα με Σαραμαντά και Χατζισαφί στην αριστερή πλευρά που δοκιμάστηκε με τον Ατρόμητο, έχει αυτή την στιγμή ένα προβάδισμα για την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Όχι. Ούτως ή άλλως ο Χατζισαφί είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει τρεις θέσεις. Η κανονική του θέση είναι αριστερό μπακ, στην Εθνική παίζει σαν αμυντικό χαφ, εμείς τον πήραμε και για περιφερειακό. Οπότε είναι ένα παιδί που μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις… κάνω τις δοκιμές μου. Και σαν αριστερός μπακ ήταν καλός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει και εμπειρία και παρόν και μέλλον, γιατί και ηλικιακά είναι ποδοσφαιριστής με μέλλον».

Πως είναι ψυχολογικά οι Μασούντ και Χατζισαφί, με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Εθνική;

«Τα παιδιά είναι καλά, έχω μιλήσει πολύ μαζί τους, είναι καλά. Έπρεπε να παίξουν και θεωρώ δεν έχει καμία σχέση η πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είμαστε μαζί τους και θα είμαστε για όσο χρειαστεί. Θεωρώ ότι όχι απλά θα ΅δικαιωθούν” μόνο, αλλά είναι και κάτι για το οποίο είναι πρωτοπόροι. Πήραν μια απόφαση που για την οικογένεια του Πανιωνίου είναι πάρα πολύ σημαντική. Αν ήταν μια φορά αγαπητοί, έγιναν πέντε, θα έλεγα».

Η πρεμιέρα είναι με την Κέρκυρα είναι ιδιαίτερη για σένα;

«Και βέβαια είναι ιδιαίτερη, στην Κέρκυρα οφείλω πολλά. Κι εκτός από αυτό, γυρίζω σε γνώριμα και αγαπημένα για μένα μέρη, είναι και πρώτη αγωνιστική κιόλας. Όλα καλά, είναι καλό που γυρνάω σύντομα να δω αγαπημένα πρόσωπα και μέρη».

Μεταγραφικά που βρίσκεται ο Πανιώνιος;

«Περιμένουμε άλλες τρεις κινήσεις. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ούτως ή άλλως οι δυο προτεραιότητες ήταν αμυντικός χαφ και περιφερειακός. Από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα κινηθούμε για έναν ακόμα σέντερ φορ».

Ο Ανσαριφάρντ είναι μια λύση, αν δεν μείνει στον Ολυμπιακό;

«Θα δούμε…».

http://www.gazzetta.gr/football/article/1123622/grigorioy-protoporoi-masoynt-kai-hatzisafi-tha-dikaiothoyn

Πάντα όταν παίρνεις ένα νέο προπονητή , γίνεται αυτόματα η σύγκριση με τον προηγούμενο. Είναι πολύ νωρίς απλά θα πω ένα συμπέρασμα που είναι νωρίς ακόμα για να στοιχειοθετηθεί , αλλά ενδείξεις υπάρχουν.

Θεωρώ τον Μιλόγεβιτς ότι ποιοτικότερο έχει περάσει από τον πάγκο μας τα τελευταία 15 χρόνια. Όμως πέρυσι πολλές φορές έγραφα ότι ίσως έχει την ευθύνη για το 1ο) να μη γυρνάμε παιχνίδι με τίποτα , 2ο) όταν προηγούμασταν με 1-0 να έχει η ομάδα από το 60’ και μετά μια νοοτροπία “άντε να περάσει η ώρα να τελειώσει να φύγουμε”. Το 1ο το αφήνω στην απ’έξω , άλλωστε γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα του 1-0 , 1-1 το να γυρίσεις ματς είναι πολύ δύσκολο εξ’ορισμού. Εκτός αν είσαι ο Κομπότης.

Το 2ο όμως κόστισε , ούτε κι εγώ ξέρω πόσες ισοφαρίσεις , πόσα παιχνίδια χαμένα μέσα από τα χέρια μας και πόσα ακόμα που δεν ήρθαν στο τσακ οι κηδείες (Κέρκυρα,Ηρακλής τα πιο χαρακτηριστικά).

Γράφω πιο πάνω ,“ίσως έχει την ευθύνη” , γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι τέτοια η νοοτροπία των παιχτών που έφερνε αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο παιχνιδιών μας.

Αν ίσχυε όμως αυτό και φέτος το ίδιο θα γινόταν. Αλλά δε γίνεται. Ίσα ίσα…Πας στη Μακάμπι και ενώ έχεις καλό θεωρητικά σκορ για τον επαναληπτικό , το τελευταίο δεκάλεπτο τους βαράς αλύπητα. Στην Κέρκυρα δεν κινδυνεύεις ιδιαίτερα, με Απόλλων κινδυνεύεις μόνο με συμβολή Μπανανά , ενώ στα Γιάννενα τους παίζεις για το 1-2 με 10 παίχτες.

Το ματς με Παναιτωλικό δεν το θεωρώ εξαίρεση παρ’ότι ισοφαριστήκαμε. Κι αυτό γιατί ήταν ειδικών καιρικών συνθηκών και πάλι έγινε προσωπικό λάθος αμυντικού.

Όλο το παραπάνω ενισχύεται από την εικόνα του Ερυθρού Αστέρα που είδα πριν λίγες μέρες στο παιχνίδι τους με τη ΜΠΑΤΕ για το Europa. Προηγήθηκαν 1-0 , ήταν ανώτεροι , σιγά σιγά γύρισαν πίσω από νωρίς , το ίδιο “άντε να περάσει η ώρα” κλίμα και 1-1 τελικό.

Θα φανεί σίγουρα καλύτερα μες τη χρονιά αν όλο το παραπάνω είναι κάτι περισσότερο από μια απλή υπόθεση. Όπως και να έχει , ειδικά αν συνυπολογίσεις τι όπλα είχε στη διάθεση του (και στον πάγκο του) ο Βλάνταν και τι ο Γκρέγκορυ , προσωπικά , για την ώρα , είμαι φουλ ικανοποιημένος από τον προπονητή μας. Μακάρι το Γενάρη να ενισχυθεί όσο πρέπει για να πάμε έτσι δυνατά μέχρι τέλους.

http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1148618/grigorioy-eimaste-megali-omada

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Πανιώνιου στη «Nova»:

Για το διάστημα της διακοπής και πως δούλεψε η ομάδα: “Θεωρώ πως τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και γι’ αυτό δώσαμε και το φιλικό με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, για να διατηρήσουμε αυτό το ρυθμό που είχαμε και πριν τη διακοπή. Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις, με Λάρισα και με Λαμία, ήταν αρκετά καλές άσχετα αν κόντρα στη Λαμία δεν συνοδεύθηκε από θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Τα παιδιά παραμένουν στην ίδια κατάσταση και πριν τη διακοπή”.

Για τον λόγο που πιστεύει πως ο Πανιώνιος δεν κέρδισε τον αγώνα στη Λαμία: “Θεωρώ πως τα παιδιά έχουν πολύ καλή ποιότητα. Δεν ήταν θέμα νευρικότητας, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχαν τέσσερα γκολ απέναντι στην Λάρισα. Σ’ ένα ματς που και πάλι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά έχουμε πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπροστά. Και αποτελεσματικούς θα έλεγα. Θεωρώ πως ήταν θέμα τύχης καθαρά το συγκεκριμένο ματς. Βέβαια, υπάρχει το νεαρό της ηλικίας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιθετική μας γραμμή απαρτίζεται από παιδιά τα οποία έχουν 21,5 περίπου μέσο όρο ηλικίας. Αποκτούν εμπειρίες και μέσω αυτών των αποτελεσμάτων”.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Σίγουρα αυτές οι μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο παιχνίδι είναι αρκετές για να ανασυνταχθεί οποιαδήποτε ομάδα. Ειδικότερα όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προέρχεται από άσχημο αποτέλεσμα εντός έδρας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Σίγουρα ο κύριος Λεμονής θα είχε τη δυνατότητα να περάσει δικά του πράγματα, να διαμορφώσει άλλη άποψη για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός να μην ξεχνάμε πως έχει το πιο παραγωγικό, το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Ελλάδα και φέτος. Είναι ο μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια, οπότε θα γίνει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον ματς. Αυτό είπα και στα παιδιά, ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο ματς. Προερχόμαστε και οι δύο ομάδες από ήττες, αλλά αυτό θα πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν και να κοιτάξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και εμείς είμαστε και θεωρούμαστε μεγάλη ομάδα και γι’ αυτό επαναλαμβάνω ένα πολύ ωραίο ματς”.

Για τις δυσκολίες ενός προπονητή να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου όταν έχει υπάρξει αλλαγή προπονητή και στη συνέχεια μεσολαβεί διάστημα διακοπής: “Ο κάθε προπονητής έχει τις δικές του τακτικές όσον αφορά στον χώρο πίεσης. Έχει τις δικές του κινήσεις από τον άξονα, από τα άκρα. Γενικά όταν αλλάζει προπονητής και γι’ αυτό είπα ότι είχε και το χρόνο ο κύριος Λεμονής για να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα και το τι θέλει από την ομάδα. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί δεν υπάρχουν και αρκετά επίσημα παιχνίδια έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητη ανάλυση και να έχουμε καλύτερη άποψη για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Μέσες άκρες όμως, επειδή ο Ολυμπιακός έχει μια γενική φιλοσοφία όσον αφορά την πίεση και το να είναι πρωταγωνιστής στον αγώνα, περιμένουμε αρκετά πράγματα από τα οποία είχε και πριν και θεωρώ πως θα δώσουμε έμφαση και θα κοιτάξουμε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να έχει προσθέσει ο κύριος Λεμονής”.

Για το αν στέκεται σε μονάδες ή προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: “Ποτέ δεν έχω σταθεί σε μονάδες.Έχω σταθεί γενικά στη φιλοσοφία μιας ομάδας και αντιμετώπιση ανασταλτικά και επιθετικά το πως μπορούμε εμείς να χτυπήσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι ή οποιαδήποτε ομάδα αν θέλετε, αλλά το κυρίαρχο είναι ότι θα πρέπει και εμείς να κάνουμε αυτά που θέλουμε και επιθετικά και ανασταλτικά για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Δεν είμαστε από τις ομάδες που από την αρχή της σεζόν κλείνουν χώρους ή περιμένουν να βγάλουν κάποια αντεπίθεση. Το χω τονίσει άλλωστε πως από το καλοκαίρι θα πρεπε ν’ αλλάξουμε φιλοσοφία φέτος. Αυτό προσπαθούμε και να ξέρετε πως αυτό είναι αρκετά δύσκολο από το κλείνοντας χώρους να προσπαθήσεις να πάρεις τα ηνία ενός παιχνιδιού και να πιέζεις ψηλά. Ξαναλέω πως και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα, ανήκουμε όλοι σε μια τεράστια ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος και θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”.

Για την επιθετική φιλοσοφία που υπάρχει πλέον στο παιχνίδι του Πανιωνίου: “Αυτό επιβάλλει και η φετινή σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν συγκεκριμένο το στυλ παιχνιδιού πολύ απλά γιατί ξεκινούσε από άλλη αφετηρία ο Πανιώνιος. Φέτος δεν είναι το ίδιο. Αρκετές ομάδες θα μας αντιμετωπίσουν κλείνοντας χώρους, περιμένοντας από εμάς να πάρουμε τα ηνία του παιχνιδιού, να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε κλειστές άμυνες, θα πρέπει ν’ αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Να πιέζουμε ψηλά. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θέλει χρόνο. Όταν μία ομάδα είναι δομημένη τα τελευταία τρία χρόνια σ’ ένα άλλο στυλ παιχνιδιού και φέτος θα πρέπει να προσθέσει αρκετά πράγματα, καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά και δύσκολο και ουσιαστικά θέλει και χρόνο”.

Θέλω να πιστεύω ότι θα βγούμε πιο συγκρατημένα απο αυτό που φαίνεται απο τις δηλώσεις του Coach. Προσωπικά συμφωνώ 100% ότι πρέπει να έχουμε στα περισσότερα ματς πρωτοβουλία καθώς πλέον μας σέβονται όλοι. Αλλά με το ΠΟΚ κι τον παοκ μια χαρά συνταγή μου φαίνεται το παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Μέχρι στιγμής πάντως έχει δείξει ότι ξέρει να στήνει πολύ καλά την ομάδα και να διαβάζει τον αντίπαλο. Η απουσία Σαββίδη ίσως μας κάνει καλό αφου και Σιώπης και Κόρμπος χρειάζονται πολύ για το μας με το σκατόγαυρο.

Γουστάρω που έχουμε επιτέλους έναν προπονητή ο οποιος δεν βγάζει τη μιζέρια του παμε για το καλύτερο, δεν έχουμε τίποτα να χασουμε, μεγαλη ομάδα ο γαυρος κι εμείς πανιωνακι και τα ρεστα. Απο Κυριακή πρωι θα τον γαμησουμε ετσι και χάσουμε, αλλά γουστάρω. Για μένα θα είναι λάθος η ομαδα να παίξει με αλλο τρόπο απο αυτον που μας εχει συνηθίσει. Ελπίζω να μην δούμε Καριμ βασικό στους σιχαμενους.

Πάντως θα διασυρθει ,έτσι κι αλλιώς ο γαύρος ,αυτή τη βδομάδα απο κυανέρυθρη φανέλλα [Μπαρτσα]
Εύχομαι όμως να είμαστε εμείς που θα τού πάρουμε το…Σκάλπ’‘’’

Ενω γενικά δεν τρεφω μεγαλες ελπιδες για το ματς αυριο, αυτο που μου εχει κολλησει στο μυαλο και δεν βγαινει με τιποτα ειναι οτι αν του βαλουμε πρωτοι γκολ θα νικησουμε.

Για να δουμε τι θα δουμε!

Παμε Πανιωναρα γερα!

κλαίω!!!

Παρότι ΔΕΝ ανήκω στο γκρούπ των μίζερων που δεν γουστάρουν τον Γρηγορίου και δεν χάνουν ευκαιρία να το δηλώνουν, διαφωνώ με την εκτίμηση ότι “ξέρει να διαβάζει τον αντίπαλο”.

Π.χ. στα μάτς με Παναιτωλικό, Γιάννενα (δύο) και Λαμία οι Χάβος, Πετράκης και Τεννές (ειδικά ο Τεννές) με μιά-δυό κινήσεις που έκαναν τον έστειλαν αδιάβαστο, γενονός που μας στοίχησε αρκετά. Προφανώς δεν είναι και κανένας άσχετος ή πρωτάρης όπως του καταμαρτυρούνε οι γραφικοί “ειδικοί επιστήμονες” του πληκτρολογίου αλλά μέχρι στιγμής από όσα έχω δει θεωρώ ότι αν όπως λένε οι υπεύθυνοι, όντως κινούμαστε σε τροχιά “πρωταθλητισμού”, είμαστε “μεγάλη ομάδα” και θέλουμε “να κάνουμε την υπέρβαση” (κάτι που όλοι ευχόμαστε), τότε ο κος Γρηγορίου οφείλει να ανεβάσει τουλάχιστον 1-2 κλικ την προπονητική του “τσαγανοσύνη”. Τρανό παράδειγμα η διαφορά του Α’ με το Β’ ημίχρονο στην Λαμία. Είδε ο Τεννές που χώλαινε η ομάδα έκανε αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις και ισορρόπησε το παιχνίδι. Προφανώς και η ήττα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού τύχης και ικανότητας αλλά στο συγκεκριμένο μάτς πέρα από την αδυναμία μας να τελειώσουμε τόσες τελικές και την απίστευτη τύχη στο σούτ της Λαμίας που έκρινε το ματς, το παιχνίδι χάθηκε και από την αδυναμία της ομάδας (άρα και του Γρηγορίου) να κάνει κάτι όταν στο Β’ κυρίως ημίχρονο μας είχαν πάρει το κέντρο. Τέλος πάντων ουδείς αναμάρτητος, αλλά εκεί ήθελα το τσαγανό των προαναφερθέντων προπονητών, κάτι που είχε π.χ. ο μακαρίτης ο Κυράστας στον μέγιστο βαθμό και σίγουρα έχει και ο σημερινός μας αντίπαλος, sir Takis. Θα δείξει όμως. Καλή τύχη και εύχομαι νίκη!