Μιχάλης Γρηγορίου

Καλά όσα λέτε για το ότι παλεύει με ότι έχει για ρόστερ αλλά συνεχίζει να μη με πείθει. Δεν υπάρχει ούτε μια δυνατή γραμμή που να φέρει την υπογραφή του. Από οκτώβρη έχουμε να δούμε κάτι δεμένο και ανταγωνιστικό.

Και όσα λέμε για μασούντ πως χτίστηκε η ομάδα πάνω του, sorry αλλά και ο βλάνταν έχασε τον καρίμ στα μέσα της χρονιάς και ήξερε που να δώσει βάση και να καλύψει το κενό του και με το παραπάνω. Με τον μπεν που δε μας απασχολούσε μέχρι το δεκέμβρη κ απλά συμπλήρωνε 11αδα.

Προσωπικά δεν ελπίζω σε κάτι όσο είναι στον πάγκο, χωρίς να θέλω να μηδενίσω την προσφορά του ως τώρα, αλλά ούτε στο μικρό δακτυλάκι του βλάνταν, για να μην πω του μαρίνου.

Sorry αν στεναχωρώ κάποιους, γνώμες λέμε…

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και το έχουμε αναλύσει διεξοδικά άπειρες φορές. Κι αν μπορεί να τεθεί με κάποιον είναι με τον Ουζουνίδη που είχε να διαχειριστεί παρόμοια οικονομικά δεδομένα, αλλά με το μεγάλο συν του ότι κανείς δεν περίμενε τίποτα από αυτόν και ότι ερχόταν πανηγυριζόταν με τρέλα.

Καλά για ποδόσφαιρο δεν μιλάμε καν. Ούτε τότε , ούτε τώρα (από το Δεκέμβρη και μετά, πριν καλά παίζαμε).

Τώρα για πέρυσι διαφωνώ κάθετα. Πως γίνεται να συμπληρώνει απλά την ενδεκάδα ένας παίχτης που μέχρι προχθές έπαιζε europa , με συμβόλαιο πληρωμένο , όσο έχουν Κοτνικ+Μασούρας+Κόρμπος μαζί;

Το ρόστερ που είχε πέρυσι ο Πανιώνιος αν κάποια στιγμή δεν βρεθεί ένας παλαβός να ρίχνει λεφτά στο πηγάδι , δεν το ξαναβλέπουμε ποτέ. Τόσο απλά. Ο Βλανταν ήταν ένας ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ήταν ίσως ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια. ΑΛΛΑ! Για μένα , όπως το έγραφα και πολλές φορές πέρυσι , φοβόταν υπερβολικά. Αποτέλεσμα οι δε θυμάμαι καν πόσες ισοφαρίσεις από πολύ χειρότερους ποιοτικά αντιπάλους και άλλες τόσες που αποφεύχθηκαν στην τύχη (Ηρακλής , Κέρκυρα). Η περσινή ομάδα δεν πέτυχε κανένα απολύτως θαύμα με την 5η θέση. Πέτυχε το αυτονόητο για τα δεδομένα της. Και φέτος που έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα των μονάδων που την αποτελούσαν , μπορούμε να πούμε ότι ήταν για παραπάνω.

Και το πέτυχε αφού πρώτα αποκλείστηκε από κάποιον Κισσαμικό στο κύπελλο και αφού , μετά το γαμημένο γκολ του Πέλκα , τα παράτησε όλα και πήγαινε στον αυτόματο μέχρι το τέλος.

Η μόνη βασική διαφορά του Βλάνταν από τον Γρηγορίου είναι ότι ο πρώτος κοιτώντας την καριέρα του -και την ψυχική του υγεία- δεν θα δεχόταν ποτέ να κοουτσάρει ρόστερ σαν το φετινό , έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του europa και την 5αδα εκ νεου.

Και προσοχή , μιλάω για το ρόστερ του καλοκαιριού. Το υπάρχον δεν θα δεχόταν να το προπονήσει κανείς πραγματικά καλός ή ανερχόμενος προπονητής.

Μιας και αναφέρεις τον μπεν, δεκτό το θέμα συμβολαίου αλλά μην ξεχνάμε πως πριν έρθει σε εμάς, στον κομπότη έπαιξε χωρίς να δείξει κ κάτι ιδιαίτερο. Με τον αρη στη β’ κονταροχτυπιομασταν για το δανεισμό του.

Περισσότερο μου φαίνεται πως ο βλάνταν μπορούσε να πείσει ποδοσφαιριστές τύπου μπεν πως μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους ή ακόμα κ τον σαββίδη πως μπορεί να αντικαταστήσει τον μασούντ (ή κ σιώπη με ζελα ν.σμυρνη) χωρίς να μας λείψει. Και τα παραδείγματα δεν τελειώνου εδώ.

Πιο πολύ αυτό βλέπω κ δεν πείθομαι, το κομμάτι της έμπνευσης προς τους παίκτες.
Ο μεν βλάνταν ήταν φοβιτσιάρης αλλά ήξερε πως να πάρει αυτό που θέλει από τον καθένα, στο δε γρηγορίου βλέπω άγνοια κινδύνου κ καμία σταθερότητα παικτών σε απόδοση.

Όσο για το ποιος θα δεχόταν να κοουτσάρει τη φετινή ομάδα, όπως αυτή ξεκίνησε, μπορεί και να υπήρχαν σοβαροί υποψήφιοι. Για τώρα, ούτε λόγος.

Άσχετο με τα παραπάνω, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και τον μίλινκο στον πάγκο μας.

Ακόμα εδώ είναι αυτός …

Συμφωνω με τους 2 απο πανω

Προφανώς και για την κακή εικόνα που δείχνουμε μέσα στο 18 έχει ευθύνη ο Γρηγορίου.
Είμαι όμως πάρα πολύ περίεργος να δω ποιος προπονητής με τους περσινούς μας (λίγους για τον πάγκο μας όπως τους λέγαμε) αναπληρωματικούς να είναι φέτος βασικοί κ αναντικατάστατοι θα έκανε κάτι καλύτερο.
Γιατί με τον Κόρμπο να παίζει 2 χρόνια ασταμάτητα, τον Παπαγεωργίου εξτρέμ, τον Μασούρα φορ, τον Γκιοατά βασικό και τον Σαββίδη δεκάρι δεν ξέρω αν ο Γκουαρδίολα που ονειρεύονται οι θαμώνες του μέμπερς και του καφέ μπινέ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα..
Προσωπικά δεν θα του χρεώσω τα πάντα , όπως δεν θα του πίστωνα και όλα τα καλά (αν αυτά έρχονταν)
Ίσως μάλιστα να έκλεινα προς την παραμονή του την νέα σεζόν

Αν τη νέα σαιζον δεν ξεκαθαρίσει η διοίκηση με τι ροστερ, τι μπατζετ και τι προσδοκιες πάμε τότε ο οποιοσδήποτε προπονητής πάει σαν πρόβατο σε σφαγή.

Αν συνεχιστεί η φετινή γελοιότητα να απαιτούμε 5αδες κλπ με ρόστερ ουσιαστικά 15 παιχτών που παίρνουν , όταν και αν τα παίρνουν, 40-50 χιλιάρικα, θα πέσει κλάμα.

Έτσι ακριβώς συμφωνώ και γω.
Εμένα μου δείχνει ότι το παλεύει και κάνει ότι μπορεί ο κοουτς με τόσα προβλήματα που υπάρχουν.

Οι συγκρίσεις με Βλανταν και Μαρινιο ειναι ουτοπικές και δεν έχουν σχέση. Άλλες ομάδες εντελώς και άλλα ρόστερ.
Η μόνη σύγκριση που μπορούσε να γίνει με βάση τις ομάδες και το ρόστερ είναι του Μαρίνιου και του Βλάνταν.
Ο Μιχάλης παίζει μόνος του μπάλα εντελώς.

Προσωπική άποψη είναι πετυχημένος ήδη και δεν έχει τελειώσει ακόμα το πρωτάθλημα.

Τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα.

Όλοι λέγαμε το καλοκαίρι ότι λόγω της έναρξης της προετοιμασίας τόσο νωρίς και της έλλειψης διακοπών ότι η ομάδα θα έσκαγε στο δεύτερο γύρο λόγω κούρασης και μυϊκών τραυματισμών. Το ότι δεν κατάφερε ο Γρηγορίου να το αποτρέψει δεν είναι παράξενο, το αντίθετο θα ήταν - πόσο μάλλον όταν είχε τόσο ρηχό ρόστερ χωρίς δυνατότητα ροτέισιον, όταν έφτασε ημιτελικό κυπέλλου και δεύτερο γύρο UEFA που σημαίνει επιβάρυνση με 10 επιπλέον παιχνίδια και 5 ταξίδια περισσότερα από πέρυσι, και όταν τον Ιανουάριο λόγω οικονομικής πολιτικής, η ομάδα αποδυναμώθηκε.

Για όλα τα παραπάνω, περιορίζω την κριτική μου στον πρώτο γύρο, όπου παίξαμε αρκετά καλά ματς, πιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο από πέρυσι, και είμαστε ακόμα 5οι εξαιτίας αυτής της πορείας. Από εδώ και πέρα δεν έχω άλλη απαίτηση από τον Γρηγορίου και την ομάδα - ό,τι σώσουν θα μετρηθεί στα υπέρ τους. Νομίζω δικαιούται να ξεκινήσει και την επόμενη χρονιά.

Αντιτουριστικος αλλα σιγουρα πετυχημενος ο Γρηγοριου κατα τη γνωμη μου κοιτωντας απλα που βρισκομαστε τωρα και με τι ροστερ, αλλα και με τη συντομη εικονα στον πρωτο γυρο οταν ειχαμε σχεδον κανονικο ροστερ.
Με απογοητευει που η ομαδα δεν δειχνει καποια σημαδια ανακαμψης εστω σε καποιους τομεις αλλα δεδομενων των συνθηκων το προσημο θετικο για εμενα και μακαρι να μεινει και του χρονου.

Συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης

αν και περίμενα και μια στατιστική πινελιά, συμφωνώ και χαίρομαι για την ψύχραιμη και λιτή ανάλυση

ναι ρε παιδιά αλλά πότε θα κάνουμε την υπέρβαση;

Αυτό δεν είναι τίποτα.Έχω διαβάσει και χειρότερα φέτος,ειδικά μετά τον προχθεσινό αγώνα.

εδώ ρε παιδιά υπήρχαν σχόλια στο φβ ενάντια στους πάνθηρες ότι κακώς έμεινε η 3 μετά το ματς και χειροκρότησε την ομάδα…
ότι το στήσαμε, ότι ότι …
τι ψάχνουμε να βρούμε..

εγώ θα το ξαναγράψω.. είναι μάλλον επιπόλαιο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μετά απο τόσο ειδική, περίεργη -πες το όπως θες- χρονιά.
και ας αναρωτηθούμε.. Εκτός απο Κότνικ, Βλάχο, Κόρμπο, Μασούρα, εγώ βάζω και Ντούρμι, λίγο απο Σπύρο και Μπανανά , δηλαδή με τα χίλια ζόρια 7-8 παίκτες απο σύνολο 22-23, ποιούς άλλους θα κρατάγατε, ποιούς θα θέλατε να ξαναδείτε του χρόνου?

Προσωπικά από τους 26 ποδοσφαιριστές που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα θα έδινα στην επόμενη χρονιά την ευκαιρία σε αυτούς που ήρθαν τώρα και ας μην έχουν δείξει κάτι ακόμα,μετά από καλοκαιρινή προετοιμασία είναι σίγουρο ότι θα είναι βελτιωμένοι του χρόνου.Λάμπρου και Σιώπης φεύγουν ούτως ή άλλως.Από τους νέους,Σταυρόπουλος,Πινιώτης,πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε και να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής,ίσως και ο Οικονομίδης.Βουκελάτος και Αστράς δανεικοί,για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Από τους υπόλοιπους,ο Βλάχος μου φαίνεται όλο και πιο σίγουρο ότι κουνάει μαντήλι το καλοκαίρι.Για Κότνικ,Σπιριντόνοβιτς,Μασούρα και Ντούρμι θα έρθουν προτάσεις και εκεί είναι στο χέρι της διοίκησης να πάρει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται ή και να μην τους πουλήσει όλους,γιατί έχουν συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια.Γεσίλ,Γκιοατά,είναι καλό να πάνε κάπου αλλού,γιατί ο μεν πρώτος,λόγω τραυματισμών δεν μπορεί να παίξει πλέον και ο δε δεύτερος,τον οποίο έχουμε δει σε σχεδόν 40 παιχνίδια όσο είναι στον Πανιώνιο,τον χορτάσαμε,δεν μπορεί να δώσει άλλα,κάνει κακό και στον ίδιο και στην υγεία μας.
Τέλος,Κόρμπος(αν ανανεώσει),Σαββίδης,Σαραμαντάς,Μπαντής(αν δεν αφοσιωθεί στον αγώνα για τις Σκουριές και κόψει την μπάλα) και Παπαγεωργίου είναι καλό να μείνουν και να αποτελέσουν μέρος του κορμού της ομάδας για την νέα σεζόν.
Ο προπονητής πρέπει να μείνει,ακόμα και αν δεν είναι ο Μουρίνιο,που ακόμα και τότε κάποιοι θα γκρίνιαζαν,είναι μια χαρά για τα οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα.Συν ότι φέτος το παλεύει όσο δεν πάει για να έχει την ομάδα εντός στόχων,με περισσότερα προβλήματα από όσα είχαν οι προκάτοχοι του,δεν αναφέρομαι στις χρονιές που παλεύαμε να μείνουμε στην κατηγορία.

Λογικά θα έχουμε εντελώς άλλη ομάδα του χρόνου.
Δεν ξέρω αν θα ανανεώσει και ο Κόρμπος ακόμα που μπορεί να φύγει το καλοκαίρι.

Μακάρι να διαψευστώ αλλά με την μπαλα που παίζουμε και όπως είναι η βαθμολογία τώρα μας βλέπω στη 10η θέση στο τέλος.

Δηλαδή σε σχεδον πλήρη αντιστοίχηση με τον περσινό πας (9ος) που δεν έπαιξε μόνο τους ημιτελικούς κυπέλλου.

Η ζωή συνεχίζεται, ταμείο στο τέλος.

Fingers crossed για υπερκωλοτούμπες :slight_smile:

Εκτός των παικτών που αναφέρει ο συμπαθής φίλος Christmas3, θα ήθελα να δω και τον ίδιο στις εξεδρες καμιά φορά φέτος..

Με τα έως τώρα δεδομένα (5-6η θέση) η χρονιά για την ομάδα κρίνεται μερικώς επιτυχημένη.
Τα προβλήματα στο ρόστερ τα αναφέρατε παραπάνω και τα ξέρουμε. Νομίζω πως ο Γρηγορίου είναι ένας καλός έλληνας προπονητής, σοβαρός και μετρημένος. Δεν κοιμάται στο πάγκο, δεν βάζει ανορθόδοξα σχήματα, κάνει πολλές εσωτερικές αλλαγές. Στο πρώτο 1/3 του πρωταθλήματος έπαιξε και (κανονικό) ποδόσφαιρο κατοχής και δημιουργίας. Δεν παράτησε κανένα ματς.
Προσωπικά θεωρώ τους Ουζουνίδη, Μιλόγιεβιτς καλύτερους, αλλά σε διαφορετικές συνθήκες.
Καλός ο Γρηγορίου, θέλω να μείνει. Ειδικά αν το μπάτζετ κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα (όπως φαίνεται), μάλλον θα είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να είχαμε.
Διαφορετικά πας σε περιπτώσεις ρίσκου μέσα από την ομάδα, στυλ Παναγόπουλου, Τερεζόπουλου.
Δηλαδή οι διάφοροι άγνωστοι ξένοι που δεν γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο ή οι υπόλοιποι έλληνες είναι καλύτεροι από τον Γρηγορίου? Τον έχουμε φάει τον άνθρωπο και δεν του αξίζει.

Σωστά, πρώτα πρέπει να βγει το μπάτζετ για τη νέα χρονιά , μετά ο προπονητής , μετά όλα τα άλλα.

Κι εγώ θα τον κρατούσα τον Γρηγορίου με βάση τα όσα είδα στον πρώτο γύρο και ακόμα περισσότερο αν ο στόχος τη νέα χρονιά είναι η άνετη παραμονή , κάτι που μοιάζει και το πιθανότερο.

Τώρα στην ερώτηση του Χρήστου , μπορώ να σκεφτώ καμιά δεκαριά που θα ήθελα να μείνουν , όχι παραπάνω , αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά ,κυρίως οικονομικής φύσης.

Κοτνικ θεωρώ θα πουληθεί, ελπίζω όχι στο τζάμπα. Τερματοφύλακες βρίσκεις , υπάρχουν λύσεις στα κυβικά μας , συν του ότι υπάρχει η περίπτωση Αστρά.

Κόρμπος , Βλάχος θεωρώ θα έμεναν αν τους δινόταν τουλάχιστον τα ίδια με τώρα στον 1ο και κάτι παραπάνω λόγω ηλικίας και φετινής σαιζόν στον 2ο , αλλά το βλέπω πάρα πολύ χλωμό.

Μπανανά θα ήθελα να μείνει αλλά νομίζω παίρνει επίσης αρκετά χρήματα για τις νέες συνθήκες. Γκιοατά αν βρισκόταν κάποιος να τον αγοράσει θα ήταν ευχής έργον , αλλά μάλλον θα μας αποχαιρετίσει ελεύθερος. Σωστή η ανανέωση Σταυρόπουλου, πρέπει να στηριχθεί κι ας αποτύχει. Όπως έγινε και με τον Ζερόμ δηλαδή. Μεγάλο ερωτηματικό ο Χρηστάρας , μακάρι να είναι υγιής και βασικός , μαζί με τον ατσούμπαλο Σαραμαντά κάνουν τίμιο δίδυμο.

Από εκεί και μπροστά το χάος. Πραγματικά δεν ξέρω. Πέρα από Ντούρμι και Μασούρα 100% δεν θα κρατούσα κανέναν άλλο. Ούτε τον Ουάσιγκτον , εκτός αν δείξει άλλη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία , ούτε τον Σπιριντόνοβιτς που μπορεί να ξέρει μπάλα , αλλά εκθέτει κάθε μα κάθε φορά τον μπακ της πλευράς του ενώ έχει γίνει και αρκετά περισσότερο ατομιστής απ’ότι “σηκώνει” η τεχνική του.

Φυσικά θα χωρούσε και με το παραπάνω υγιής Γεσίλ , αλλά με αυτές τις δύο λέξεις τη μία δίπλα στην άλλη γελάει το πληκτρολόγιο και όσο τρελό κι αν μου φαινόταν 1 χρόνο πριν αν με κάποιο τρόπο έμενε ο Λάμπρου θα ήταν ίσως ο καλύτερος όλων.