Μεταγραφές - Φήμες - Προετοιμασία Ποδόσφαιρο (Καλοκαίρι 2026)

Ωστόσο η ομάδα χτες προσωπικά με τρόμαξε.

Δεν ακουμπάγαμε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο πέραν απο 1-2 αντεπιθέσεις και του γκολ συμπεριλαμβανομένου.

Πίεση φουλ από τον γάβρο και προφανώς ξεφουσκώσανε πιο μετά και δεν αντέξανε.

Σκαφίδας πολύ καλός γενικά στις μεταβιβάσεις και δεν κώλωσε στην πίεση.

Μου αρέσει που ξεκίνησε 11άδα με πολλούς παίχτες που θεωρητικά δεν θα ξεκινάνε 11άδα, το οποίο όπως γράψανε κι άλλοι σημαίνει ότι τους υπολογίζει και τους βλέπει και όλους ίσα.

Χατζηστραβός έκανε τα λαθάκια του και πούλησε μπάλες στο κέντρο μέχρι να μπει το γκολ αλλά προφανώς είναι πολύ καλύτερος από ότι είχαμε πέρσυ και πρόπερσυ.

Αλλά Παυλόπουλος και Μπαϊρά ήταν μούρλια.

Προφανώς και δεν βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα από τέτοια φιλικά για εμάς τους απέξω αλλά μόνο για Φεράντο.

Άσχετο: αυτή η φανέλα κοκκινο μπλουζάκι - μπλε σορτσακι ποια θα είναι τελικά? Η εκτός?

1 «Μου αρέσει»

Είναι η φανέλα για τα φιλικά

5 «Μου αρέσει»

Πέρα από Παυλόπουλο και μπαιμαριδη, εμένα μου άρεσε πολύ και ο μπαίνοβιτς, φαινόταν παίκτης που ηρεμεί την ομάδα και βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Έχει 40αρα μπαλιά και βλέπει γήπεδο. Η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά, λογικό βέβαια για την χρονική περίοδο. Ελπιζω ότι την Τετάρτη θα δούμε τον βασικό κορμό γιατί σιγά σιγά πρέπει να έρθουν οι ισορροπίες και να βρούμε ρυθμό.

1 «Μου αρέσει»

Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, δεν ξέρω αν το θυμάσαι, η θύρα 3 δονούσε την ατμόσφαιρα με το σύνθημα ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ για κάποιους “λαϊκούς” ρουφιάνους που τότε σύχναζαν στην 4-5-6-7..

Απλά τότε τρώγανε πού και πού καμιά φάπα όλες αυτές οι δηλητηριώδεις έχιδνες και μαζευόντουσαν για κάποιον καιρό τουλάχιστον. Πλέον οι αντίστοιχες έχιδνες του σήμερα τις γλιτώνουν τις φάπες εξαιτίας της ύπαρξης του ίντερνετ.

Το ματς δεν προσφέρεται για συμπεράσματα επειδή κερδίσαμε εύκολα. Αν χάναμε ή είχαμε φέρει κανα 0-0, μια χαρά θα προσφερόταν και το ξέρεις πιστεύω.

Ο πήχυς πρέπει πάση θυσία να μπαίνει ψηλά. Όποιος δεν νιώθει ότι φέτος πρέπει να ανέβουμε επειγόντως νο μάττερ γουάτ, για μένα δεν είναι Πανιώνιος αλλά φιλοπανιώνιος. Ή έστω δεν ξέρει τι είναι ο Πανιώνιος. Ή τέλος πάντων δεν έχουμε τα ίδια βιώματα με τον Πανιώνιο και μας χωρίζει άβυσσος.

Ο σημαντικότερος λόγος που ο Πανιώνιος ιστορικά ξεχώρισε από τις υπόλοιπες εκτός ΠΟΚ αθηναϊκές ομάδες και εδραιώθηκε ως η 4η μεγάλη ομάδα του κέντρου (πράγμα που πάμε να απωλέσουμε αν δεν το έχουμε ήδη απωλέσει) ήταν οι ΤΙΤΛΟΙ, οι επιτυχίες και οι διακρίσεις. Ο Πανιώνιος είναι (ήταν??) μόνιμο, πάγιο μέλος της Α’ Εθνικής. 59 συμμετοχές, 4ος στην Ελλάδα ήταν κάποια στιγμή σε αυτό το ranking..

Εγώ φίλε έγινα Πανιώνιος επειδή πάντα τα έβαζε με τα θηρία και τους έκανε ζημιές. Δεν έγινα για τη μυρωδιά του ψημένου λαδιού στα ταψιά του τυροπιτάδικου ούτε για τις βουκαμβίλιες της οδού Βρυούλων. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να γίνομαι συχνά γραφικός αλλά κάπου ώπα.

Ο μεγάλος στόχος πρέπει να είναι οι 3500 αθλητές να γίνουν πέντε χιλιάδες, δέκα, είκοσι. Οπότε ο Πανιώνιος πρέπει να φτιάξει ένα τέτοιο προφίλ ούτως ώστε να μπορέσει να βγει επιθετικά, ιμπεριαλιστικά, με τον δικό του θετικό τρόπο και να ζητήσει οικόπεδα, επιπλέον γη, ζωτικό χώρο. Και όχι να ταμπουρωθεί εντός των τειχών του υπάρχοντος ετοιμόρροπου γηπέδου και να μένει ικανοποιημένος με πασαλείμματα και τσαντιράκια στυλ Βαλεσάκι κλπ.

Πρέπει με κάποιον τρόπο να πάψουμε (και σαν Πανιώνιοι αλλά και σαν Έλληνες υπήκοοι) να είμαστε περίπου ευγνώμονες με το μίνιμουμ. Όποιος δεν εφαρμόσει κάπως “think big” στρατηγική τα επόμενα -πολύ ρευστά- χρόνια είτε θα μείνει στάσιμος με πτωτική τάση είτε θα αφανιστεί. Μας δίνουν ένα μικρό καφαο του ΟΤΕ για ένα μικροσκοπικό γκράφιτι του Φάνη με τον Μπόμπαν και αντί να τους το πετάξουμε πίσω στα μούτρα και να απαιτήσουμε 70μετρο (για να πάρουμε τελικά 20-30μετρο, έτσι γίνονται αυτά) εμείς πάμε σα μαλάκες και το τραβάμε και φωτογραφία λες και είναι κάτι σπουδαίο. Λες και δεν είναι κραυγαλέα μικρότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα. Πρέπει να σταματήσουμε να δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το μίνιμουμ..

Το μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ ότι πάνε να ξοδευτούν 45 εκατομμύρια ευρώ για ένα κλειστό που πιθανότατα δεν θα λύσει το πρόβλημα, το κάνουν μεγάλο αβαβά κάποιοι κατά τ’ άλλα σούπερ ούλτρα κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι..

Το να μη θέλει κάποιος να έρθει ο παιχταράς της Λάρισας απλά και μόνο επειδή είναι Ισραηλινός, είναι καθαρά ατόφια χιτλερική λογική. Το αστείο είναι ότι πλασάρεται ως ακριβώς το αντίστροφο. Το σοβαρό είναι το αν αυτός που το κάνει και το λέει είναι απλά ηλίθιος ή υπάρχει και “ουρά” από πίσω…

9 «Μου αρέσει»

συμφωνησα, χαρηκα, συγκινηθηκα, ανατριχιασα με οσα διαβασα, εκτος των τελευταιων 4ων γραμμων.

2 «Μου αρέσει»

Για τους λάτρεις της στατιστικής και των συμπτώσεων, τη σεζόν 23-24 -χρόνια ανόδου από τη Γ, πάλι είχαμε παίξει τέτοιες μέρες φιλικό με τον γαύρο β, στο Ρέντη τότε. Τότε είχαμε νικήσει βάζοντας 3 γκολ πάλι.

7 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ στα περισσοτερα που γραφεις.. για να μη κουρασω με σεντονια την εδω παρέα απλα θα πω οτι ειναι ολοσωστο να κοιτας μακρια κ να βαζεις μεγαλους στοχους.. ημουν ειμαι κ θα ειμαι της λογικης οτι τα πολλα μικρα σωστα βηματα κανουν ενα μεγαλο.. τα βηματα σε λαθος κατευθυνση απο την αλλη θελουν αλλα τοσα μονο για να διορθωθουν.. ο αργος δρομος συνηθως ειναι ο πιο συντομος. αυτο μονο καταθετω

πρεπει να ανεβει η ομαδα φετος κ επρεπε να εχει ανεβει ηδη απο περσι. Αλλα να σου πω κατι, νομιζω οτι με καποιον απο τους διαφορους που εμφανιζονταν πριν τον Ρουπτσο η ομαδα ισως να ειχε ηδη ανεβει.. για μενα θετικη αυτη η καθυστερηση. Τα υπολοιπα με καμια παγωμενη στο γηπεδο, στην ιδια πλευρα, οχι την ΑΠΕΝΑΝΤΙ :wink:

6 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό και ο βασικός λόγος που είναι ο μονόδρομος αυτή η λογική στην περίπτωση ενός συλλόγου όπως ο Πανιώνιος, είναι το γεγονός ότι για να γίνουν τα μεγάλα και γρήγορα τσαφ πρέπει να σκάσουν ένα σωρό λεφτά στο ξαφνικό (όπως επί Τσακίρη).

Τα οποία δεν πρόκειται κανένας άλλος τρελλός να τα σκάσει πλέον.

Είχα γράψει και αλλού πιο παλιά ότι μοναδική επενδυτική λογική στην Ελλάδα έχει το ΠΟΚ και οι δυο της Θες/νικης. Απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα και μην κοροϊδευόμαστε.

Οπότε η λογική “ένα καλό βήμα” τη φορά, με συσπείρωση και αλληλεγγύη είναι μονόδρομος.

Αποδεδειγμένα σε βάθος χρόνου δίνει καλύτερα αποτελέσματα κι είναι πιο sustainable που λένε και στο χωριό…

5 «Μου αρέσει»

Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να πάμε κόντρα σε αυτό, κόντρα στην ελληνική πεπατημένη. Και να αναζητήσουμε τρόπους έξτρα χρηματοδότησης και όχι απλά να περιμένουμε λεφτά από το Δημόσιο.

6 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραία κουβέντα ρε παιδιά. Εγώ θα συνταχθώ όμως με την λογική utopia.

Ο διαχωρισμός μικρά και μεγάλα βήματα που προϋποθέτουν πολλά λεφτά δεν ξέρω αν έχει να κάνει με αυτό που λέει ο utopia.

Το θέμα είναι καταρχήν ποιο είναι το όραμα. Έχουμε όραμα να μεγαλώσουμε; Έχουμε όνειρο να βγούμε από το καβούκι μας; Το θέμα λοιπόν είναι να έχουμε ένα τέτοιο πλάνο. Μετά θα δούμε πως θα το καταφέρουμε. Με μικρά ή μεγάλα βήματα.

Πχ θέλουμε γηπεδαρα για το ποδόσφαιρο, θέλουμε στίβο, θέλουμε γήπεδο χάντμπολ, γήπεδο μπάσκετ, χώρους για ακαδημίες κτλ και για να χωρέσουν όλα αυτά θέλουμε διπλάσιες εγκαταστάσεις; Πάμε να δούμε πως θα τα καταφέρουμε. Όχι να λέμε ε αυτά χωράνε αυτά θα έχουμε.

3 «Μου αρέσει»

Καλα δεν λεμε αυτα χωρανε αυτα εχουμε, σορρυ.. να γραφουμε την οπτικη μας αλλα να εχει κ μια βαση η κουβεντα.. το χαντμπολ ειχαν γινει πρωτες συζητησεις που δεν προχωρησαν κ εχει εξασφαλισμενο προπονητηριο.. εχουν δημιουργηθει 3 νεα τμηματα.

το φιναλε ενος 5ετη+ κυκλου θα μας βρει ελπιζω με ολα μας τα τμηματα στις πρωτες κατηγοριες κ απο εκει κ περα με δυο νεα γυμναστηρια, το Βαρικας ανακαινισμενο κ σημαντικα ανακαινισμενη την ενοργανη, με εργα στις πισινες κ στον κλειστο στιβο.. την ιδια ωρα εχουμε επεκταθει σε καθε πιθανο κ απιθανο γηπεδο της περιοχης κ εχουμε τον πρωτο λογο στο Αρτακης..

Επισης να πω κατι, πολυ σωστο ειναι να κατεβαζουμε συνεχεια προτασεις σε δημο περιφερειες κ φορεις.. κ να διεκδικουμε συνεχεια χρηματα για προτζεκτ για τις εγκαταστασεις.. δεν υπαρχει αλλος δρομος. πολυ κακως περασαν δεκαετιες στον αυτοματο.. αν συνεχισουμε στο ιδιο τεμπο θα φανει κ πιο συνολικα η διαφορα που ηδη ειναι τεραστια.. τα γραφω για οσους εχουν τη διαθεση να παρουν τη σκυταλη σε τετοια θεματα καθως πλησιαζει το κλεισιμο του κυκλου ορισμενων απο εμας.

Τελος το οφ τοπικ κ τα λεμε ξανα μετα το ματς

6 «Μου αρέσει»

Έχουν γίνει σε 4 χρόνια όσα δεν είχαν γίνει σε 30 και επιμένεις ότι δεν υπάρχει όραμα ;

7 «Μου αρέσει»

Μην είμαστε επιλεκτικοί και κρατάμε ότι για κάποιο λόγο μας ενοχλεί ή φαίνεται ότι μας θίγει.

Το έχω πει και θα το ξαναπώ όσες φορές ακόμα θέλετε, η διοίκηση αυτή του ερασιτέχνη είναι με διαφορά η καλύτερη που εγώ έχω δει (ψάξτε για του λόγου το αληθές αφού εδώ όλα καταγράφονται). Δεν έχω ειλικρινά καμία διάθεση κριτικής απέναντι σε αυτή την διοίκηση. Σε κάποιον θυμάμαι που είχε θιχτεί είχα απαντήσει και σε προσωπικό μήνυμα.

Θα σταματήσουμε όμως εδώ; Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε και ίσως στο μέλλον να υπηρετήσουμε και άλλα πράγματα που θα μας ανεβάσουμε ακόμα πιο πολύ; Αυτό που λέω μειώνει την τωρινή διοίκηση και όσους μοχθούν και στερούνται προσωπικό χρόνο;

Το να λέω εγώ ή κάποιος άλλος μια ιδέα δεν σημαίνει κριτική σε αυτούς που είναι τώρα στα πράγματα ότι κάτι δεν κάνουν καλά.

Στην συζήτηση που γίνεται λέμε ιδέες, ονειρευόμαστε μεγαλεία για την ομάδα κτλ. Δλδ αν πω τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο είναι κριτική στην ΠΑΕ ότι δεν κάνει κάτι καλά; Δεν μπορώ να το ονειρεύομαι και να πω κάτι πάνω σε αυτό;

5 «Μου αρέσει»

Όλοι μας το θέλουμε kkar. Το πρόβλημα μας είναι σε τι βάσεις θα γίνει αυτό για να είναι βιώσιμο πολλά χρόνια . Αν θέλουμε μοντέλο Τσακίρη πρέπει ο σύλλογος να είναι έτοιμος και σε περίπτωση που βαρεθεί η τα παρατήσει ο αντίστοιχος επιχειρηματίας . Αυτό γίνεται μόνο αν ο σύλλογος προστατεύεται μαζικά από τα μέλη του και την γενική συνέλευση αυτων

5 «Μου αρέσει»

Μαζί σου σε αυτό. Δεν μίλησα ποτέ για μοντέλο Τσακιρη. Ακόμα θυμάμαι μέλος του ερασιτέχνη τότε να μου μεταφέρει συζήτηση με τον Τσακιρη όπου του έλεγε να προσέξει με τα ανοίγματα που κάνει και τουλάχιστον όταν φύγει να φροντίσει να τα καλύψει. Του το έλεγε συγκεκριμένα για το πόλο. Αν τον άκουσε ο Τσακίρης φάνηκε στην συνέχεια και το πληρώσαμε σκληρά ως σύλλογος.

Άλλωστε το μοντέλο Τσακιρη δεν είναι κάτι επιλέξιμο ή στα χέρια μας αν θες. Τύπους με λεφτά που να θέλουν να τα βάλουν στον Πανιώνιο δεν τους βρίσκεις εύκολα και τελικά αυτοί οι τύποι οπότε φεύγουν αφήνουν ένα χάος που δεν μαζεύεται εύκολα. Τώρα αν θέλει κάποιος να μας χτίσει γήπεδο και να το αφήσει στην ομάδα δεν θα έλεγα όχι :winking_face_with_tongue:.

4 «Μου αρέσει»

Άρα τα ίδια λέμε απλά χανόμαστε στη μετάφραση

2 «Μου αρέσει»

Οι τρεις τελευταίες σειρές έχουν τεράστιο νοημα

1 «Μου αρέσει»

Ρε φορ θα πάρουμε?::joy:

3 «Μου αρέσει»

Ειμαστε πλήρεις μεσσινιε. Η ομαδα χρειαζεται ακομα 2 εξτρεμ και κλεισαμε

Πανιώνιος Καλαμάτα 0-0 (5-4 πέν.)

3 «Μου αρέσει»