Μεταγραφές - Φήμες - Προετοιμασία Ποδόσφαιρο (Καλοκαίρι 2026)

Ο Φωκαμ αμα είχε κοτσιδακια θα έπαιζε στην Παρί

7 Likes

Υπάρχουν κ πιο γλαφυρές περιγραφές προετοιμασίας από αντίπαλους της κατηγορίας μας.

Ο ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ / ημερολόγιο Σαψαλώματος 25 Ιουλίου πρωί

Ξύπνησα αχάραγα. Λίγο η ζέστη, λίγο τα τζιτζίκια, μα πάνω από όλα η προσμονή να δω την προπόνηση.

Πήρα το σπαστό καφεδάκι, το σπαστό καρεκλάκι κι έκατσα με τα κυάλια σε προνομιακό σημείο. Αλφαδιά.

Η προπόνηση ξεκίνησε με τρέξιμο. Ο γυμναστής μετά από πολλούς γύρους, τους έλεγε, “αρκετά παιδιά”. Αλλά οι παίχτες δε σταματούσαν. Αυτοί οι μαραθωνοδρόμοι, αυτοί οι Γκεμπρεσελασιέδες, έχουν βαλθεί να τερματίσουν τα φετινά εργομετρικά. Αν δεν τους σταματούσε με την έβδομη σφυρίχτρα ο γυμναστής, ακόμη θα τρέχανε.

Ακολούθησαν ασκήσεις με κώνους. Τέτοιους ελιγμούς που κάναν αυτοί οι αίλουροι, δεν τους έχω δει ούτε σε αγώνα μοτοκρός. Μαεστρία.

Έπειτα, χωρίστηκαν σε άσπρους και κόκκινους. Το δίτερμα ήταν τόσο ποιοτικό που ένιωσα τύψεις που ήμουν εκεί χωρίς εισιτήριο. Τραγουδούσα “μπορώ να έχω λίγο το λογαριασμό;” αλλά δεν υπήρχε τρόπος να εκδοθεί εισιτήριο. Από τη χαρά μου, έβγαλα και δεύτερο εισιτήριο διαρκείας.

Για 40 λεπτά, το τόπι πήγαινε πάνω-κάτω με αχαλίνωτους ρυθμούς, τα τάκλιν άλλοτε δαντελένια κι άλλοτε σαν το Βίνι Τζόουνς, δύο σκασμένες μπάλες, δύο σκισμένα δίχτυα, ένας γλάρος έφαγε μια μπάλα στο δόξα πατρί (ας έμενε στη θάλασσα, τι ήθελε πάνω από τας Σέρρας;)

Μετά, εκτελέσεις φάουλ. Σε κάποια φάση πήρε τηλέφωνο ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο και ζήτησε να παρακολουθήσει την επόμενη προπόνηση, για να πάρει δίπλωμα από το σεμινάριο. Όσες αράχνες με κόπο έχτιζαν τις φωλιές τους στα “Γ” των εστιών, ατύχησαν. Έγινε ξαράχνιασμα από τις φαουλάρες.

Η ώρα πέρασε, ο ήλιος άρχισε να καίει, αλλά αυτή η λεγεώνα δεν είχε σταματημό. Αν τους το επέτρεπαν, θα έτρεχαν ως το απόγευμα. Αν τους έλεγαν τρέξτε εκτός γηπέδου, θα έφταναν τουλάχιστον στην Άμφισσα.

Σε κάποια στιγμή χαλαρώματος, οι παίχτες έπαιζαν κοροϊδο. Λυπήθηκα αυτόν που ήταν στη μέση. Προσπαθούσε να πάρει τη μπάλα από 7 αριστοτέχνες, οι οποίοι την κρατούσαν στον αέρα με αξιοθαύμαστα λακτίσματα με τους ώμους, με τα κότσια, με τα σαγόνια. Πανδαισία.

Η προπόνηση τελείωσε. Είχα πάρει άλλο ένα μάθημα υπερσύγχρονου ποδοσφαίρου. Εγώ που νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, έχοντας δει μπάλα από την Ισλανδία ως την Παταγονία, είδα και σήμερα το πρωί νέα πράγματα. Παρατήρησα εξονυχιστικά, αφουγκράστηκα εξονυχιστικά, κατέγραψα εξονυχιστικά. Και συνεχίζουμε. Μέχρι τα ποδοσφαιρικά μας όνειρα να γίνουν οι ποδοσφαιρικοί τους εφιάλτες.

11 Likes

:joy: :joy: :joy: :joy:

6 Likes

Έπος!

2 Likes

Ειμαι εδω πρωτιστως για τετοια ποστς.

Βαρα ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ στον εγκε φαλο

5 Likes

Να στείλει με IRIS το μερτικό του για αυτό που είδε!

Ας το κάνει κάποιος πιν ρε παιδιά.

1 Like

Μπορεις να το κανεις bookmarked με το κουμπακι το μπλε απο κατω απο το ποστ και να το βρισκεις παντα στα bookmarks σου!

2 Likes

Με αυτά που διαβάζω, κάνει ΚΡΑ ότι χρειαζόμαστε ένα σέντερ φορ που θα κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ.

Δύο φιλικά δώσαμε με σοβαρές ομάδες, κάναμε ευκαιρίες αλλά γκολ δεν μπήκε. Και αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί τι να το κάνεις να έχεις πάνω από 50% κατοχή μπάλας, να δημιουργείς ευκαιρίες αλλά να μην μπορείς να την σπρώξεις μέσα;

Από τη στιγμή που θα έχεις υποχρεωτικά στην 11αδα έναν άπειρο ποδοσφαιριστή σε όλο το 90λεπτο, χρειάζεται να καθαρίζεις τα παιχνίδια όσο το δυνατόν πιο νωρίς γίνεται. Κι αυτό θα γίνει μόνο με επιθετικό killer.

5 Likes

Σίγουρα χρειάζεται μια εναλλακτική του Μάναλη. Ίσως ο Μουργος βελτιώσει τα πράγματα στα άκρα. Η ομάδα πιέζει και αναπτύσσεται καλά. Είχαμε χρόνια να δούμε θετικό παιχνίδι από την ομάδα μας.

6 Likes

4 Likes

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις της ομάδας στο φιλικό με το Αγρίνιο.
Πίεση,παντού,γρήγορες αλλαγές της μπάλας και δημιουργία αρκετών καλών φάσεων . Η έλλειψη γκολ ήταν εμφανής αν και εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ καθώς ήταν κάποια τελειώματα ελαφρώς τσαπατσούλικα,αυτό με την τριβή και την πιθανή προσθήκης ενός Φορ ακόμα ή έστω εξτρέμ που πατάει περιοχή,θα αλλάξει .
Ατομικά εξαιρετικός ο Ντίαζ,πολύ καλό δίδυμο με Στουπη.
Καλές κινήσεις και μοίρασμα από τον Πεττα,σαΐτα ο Φωκαμ,ο Μαναλης αρκετά συμμετοχικός τραβώντας επάνω του τα στόπερ και μοιράζοντας στα εξτρέμ και τα χαφ.Μπαινοβιτς ντελικάτος αλλά βαρύς,Χατζηστραβος ωραίο χαφακι με τριπλα και μεταβίβαση. Ο τερμας όρθιο χιλιόμετρο,έκανε κάποιες εξόδους με γροθιές αλλά στο γκολ νομίζω είχε λάθος αντίδραση να πάει με γροθιές σε ένα μιτακι εκτός περιοχής. Άτυχος στο ότι η μπάλα μετά την απόκρουση χτύπησε δοκάρι ,στην πλάτη του και μπήκε γκολ.
Αν η πίεση αποκτήσει timing και αρχίσουν τα ψύχραιμα τελειώματα θα δούμε ωραία πράγματα φέτος. Πολύ θελκτικό στο μάτι το ποδόσφαιρο του Φεραντο, φύγαμε γεμάτοι ασχέτως αποτελέσματος.
Αν η ομάδα αρχίσει και σκοράρει θα φέρει και κόσμο στο γήπεδο με την εικόνα της.

12 Likes

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι εσωτερικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι κουτοπόνηροι γρουσουζλεμέδες ψευτοπανιώνιοι που κρύβονται πίσω από διάφορες μάσκες (αριστεροσύνη του κώλου, δήθεν εργασιακή αλληλεγγύη, δήθεν θεματοφύλακες του σήματος, δήθεν ψαγμένοι, γενικά πολύ δήθεν) και ξεκάθαρα δεν θέλουν να ανέβει η ομάδα.

2 Likes

up up up

Σε ποιος αναφερεσαι πες ξεκαθαρα με ονοματα

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν Πανιώνιοι που δεν θέλουν να ανέβει η ομάδα. Βάση αυτού, κάθε φίλαθλος δικαιούται να βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία και να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική στην ομάδα. Δεν είναι κάποιος πιο Πανιώνιος από τον άλλο. Απλά πρέπει όλοι να το δούμε πιο χαλαρά ώστε να μην κράζουμε και να μην χαλιομαατε.

1 Like

Δεν είμαι τόσο χαζός, ούτε τόσο παρορμητικός. Θα έρθει η ώρα που θα ξεβρακωθούν και δημόσια. Από κοντά ό,τι θες. Με τεκμήρια πάντα. Όχι από δω όμως.

1 Like

Δεν λέω κανένα χαζό και παρορμητικό, και πιστεύω ότι κάπου θα στηρίζεται και τα λες αυτά. Απλά θέλω να μην φοβάται κάποιος να πει τη γνώμη του.

Για παράδειγμα, βλέπαμε όλοι πέρσι την ομάδα χωρις 3αρι και είχαμε τους Πανιώνιος δημοσιογράφους να επαινούν τη διοίκηση και να μην ασκούν καμία κριτική

3 Likes

Στον άλλον πήγαινε τον πονηρούλη που θέλει ονόματα, διευθύνσεις και δακτυλικά αποτυπώματα