Μάκης (Κοσμάς) Γκέζος

Ο κάπτεν της πλατείας

Βρήκα ένα αφιέρωμα και μια συνέντευξη για ένα παίκτη μας , συγκεκριμένα τον αρχηγό της ομάδας Νέων μας στην Σούπερ Λίγκα , που είναι 2η στην βαθμολογία και την βάζω εδώ .

Ο Μάκης Γκέζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Ρόδο σε ηλικία 6 ετών , με την φανέλα του Διαγόρα . Στα 14 του επέστρεψε στην πρωτεύουσα , αγωνιζόμενος στον Εθνικό Αστέρα και αφού οι άνθρωποι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ σημείωσαν στα μπλοκάκια τους ουκ ολίγες φορές το όνομά του στα παιχνίδια που τον παρακολούθησαν , δεν άργησαν αν τον εντάξουν στις Ακαδημίες τους. Σήμερα διανύει την 4η χρονιά του στην πλατεία και είναι ο αρχηγός της ομάδας Νέων των Νεοσμυρνιωτών . Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο Μίκαελ Στόρε τον πήρε μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας και αν οι αγωνηστικές συγκιρίες ήταν διαφορετικές στον Σύλλογο , θα είχε ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ποιοι σε παρότρυναν να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο ;

Μου άρεσε από μικρό παιδί και με την παρότρυνση του πατέρα μου , που έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο , αποφάσισα να ασχοληθώ. Στην ομάδα Κ 17 του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ παίζει και ο αδερφός μου ο Πολύδωρος , ενώ έχω έναν ακόμα μικρότερο , που είναι 5 ετών και ετοιμάζεται να ακολουθήσει.

Ποια είναι η θέση στην οποία σου αρέσει να αγωνίζεσαι ;

Ξεκίνησα στον Διαγόρα σαν 10άρι , αλλά στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ έχω καθιερωθεί σαν αμυντικό χαφ . Στα τελευταία παιχνίδια όμως ο προπονητής μου με βάζει και παίζω αναγκαστικά σαν στόπερ , επειδή ένας συμπαίκτης μου τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού ( ρήξη χιαστών ) . Έχω σημειώσει και ένα γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη .

Πως κρίνεις το επίπεδο του Πρωταθλήματος Νέων της Σούπερ Λίγκας ;

Υπάρχουν μερικές ομάδες που είναι πάρα πολύ καλές όπως είναι ο Άρης και ο Παοκ , που προπορεύονται στην βαθμολογία και άλλες πάλι που μπορεί να μην είναι τόσο δυνατές , αλλά παλεύουν όλα τα παιχνίδια . Υπάρχουν φυσικά και άλλες που δεν βλέπονται.

Πόσο κοντά ή πόσο μακριά πιστεύεις ότι είναι για σένα ένα επαγγελματικό συμβόλαιο ;
Θα μπορούσα να είχα υπογράψει ήδη αν ήταν όλα σταθερά στην ομάδα . Ο νέος προπονητής Τάκης Λεμονής δεν δίνει τόσο βάση στις Ακαδημίες , αφού παλεύει να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία και είναι φυσιολογικό να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί. Γενικότερα πάντως υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιήσουν τα παιδιά των ακαδημιών , στις οποίες παίζουν ορισμένοι πολύ καλοί παίκτες.

Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις στην θέση σου στο Ελληνικό και το διεθνές ποδόσφαιρο ;
Από την Ελλάδα πάντα μου άρεσε ο Κώστας Κατσουράνης , αλλά και ο Γρηγόρης Μάκος , που ήμασταν μαζί και στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ . Τώρα μάλιστα έχω συμπαίκτη τον αδερφό του τον Αλέξανδρο . Από το εξωτερικό υπάρχει μόνο ένας ο Τσάβι της Μπαρτσελώνα . ¨ότι και να πούμε από εκεί και πέρα είναι περιττό.

Τον έχει δει κανείς να αγωνίζεται ;

Με τον Μακο ιδαλμα που πας ρε πατριωτηηηηηηηηηηηηηηηη

Δουλεια του Λεμονη ειναι να δωσει βαση στις ακαδημιες ?
Απ οτι μαθαινω υπαρχουν καποιοι παικτες στην ομαδα νεων οι οποιοι ισως να αξιζαν περαιτερω προσοχης , αλλα οπως λελει ο συγκεκριμμενος παικτης , οπως και ολοι απο την ομαδα, αυτη την στιγμη ασχολουμαστε μονο με την σωτηρια μας…
Ετσι κι αλλιως , δε νομιζω να υπαρχει αρμοδιο ατομο για να μεσολαβησει ωστε να παει ενας παικτης απο την ομαδα νεων , στην ομαδα των ανδρων.
Υπαρχουν βεβαια αλλες ομαδες που ασχολουντε πιο ζεστα με τετοια θεματα και μπορουν να δωσουν τη δυνατοτοητα για να υπογραψει καποιος νεος συμβολαιο επαγγελματικο…

Κατά βάση και του Λεμονή δουλειά είναι οι Ακαδημίες. Ο προπονητής είναι αυτός που θα εισηγηθεί την μεταπήδηση ενός ποδοσφαιριστή από τις μικρές ομάδες στην μεγάλη.

Επίσης θέλω να πω ότι η εικόνα οργανωτικής παρακμής που παρουσιάζουμε είναι αποτέλεσμα κυρίως των επιλογών της διοίκησης Κιντή ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αποφασίσει τη διάλυση ενός μεγάλου μέρους της περσινής επιτυχημένης (πρωταθλήτριας) ομάδας των μικρών, με αποτέλεσμα παιδιά που γνωρίζω ότι όχι μόνο είναι εξαιρετικά ταλαντούχα αλλά και πανιώνιοι κόκαλο (έρχονται κάθε κυριακή και παρακολουθούν με τους γονείς τους αγώνες από τη Θ2) να έχουν πλέον ποδοσφαιρική στέγη τις ακαδημίες του Ατρομήτου…

Παρόλαυτά έχουμε ακόμα πολύ καλό υλικό στις μικρές μας ομάδες, σίγουρα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, και από του χρόνου και παραχρόνου να είστε σίγουροι ότι σε αυτούς θα στηριζόμαστε κατά 70% πλέον…

Παρεπιπτώντος, είχα ξαναγράψει, αυτή η ομάδα είναι που κέρδισε το ζέλα, έριξε 4 στα κοτόπουλα κλπ?
Δεν αξίζει να ανοίξει ένα ειδικό topic και όποιος γνωρίζει να μας ενημερώνει?
Ελπίζω η διοικητική ανυπαρξία να μην οδηγήσει αυτά τα παικτάκια απευθείας στην αγκαλιά του ποκ…

Εχει γινει τετοιο πραγμα???
΅Μπορουμε να μαθουμε λεπτομερειες?

Σαφώς και έχει γίνει από το καλοκαίρι το συζητάω (είχε γραφτεί και στο παλιό φόρουμ) οι άνθρωποι έρχονται από την άλλη άκρη της Αθήνας εδώ και πολλά χρόνια που τους θυμάμαι και το συζητάμε από το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Τί λεπτομέρειες να σας πω? Ότι χάρη στο πρόγραμμα σταθερότητας της τρόϊκας του Κιντή η πολυκατοικία με τα διαμερίσματα που επιδοτούσε το ενοίκιο ο Πανιώνιος για να φιλοξενεί ταλαντούχα παιδιά από την επαρχία για τις ακαδημίες καταργήθηκε? Ότι σε 4 από την ομάδα των εφήβων που πήρε το πρωτάθλημα τους είπαν ότι από φέτος πρέπει να πληρώνουν για να μείνουν στην ομάδα γιατί δεν τους υπολογίζουν και καλύτερα να βρούνε αλλού ακαδημία..?

Και ονόματα και διευθύνσεις… αλλά ο μισθός μισθός στον κύριο αναμορφωτή των διοικητικών του Πανιωνίου που έλεγε ότι δεν θα έβαζε χέρι σε πράγματα που αφορούν τα καθαρά ποδοσφαιρικά…
Περισσότερες πληροφορίες στη Θ2 ακριβώς πάνω στη γραμμή της σέντρας δεξιά από το καγκελάκι πάνω από το γυμναστήριο και 1 θεσή δίπλα στον Τακάκη..! :wink:
(Παραδίπλα κάθεται και ο Κρέμας που την πληθωρική του παρουσία είναι δύσκολο να αγνοήσεις..!).

well said!

Μία μικρή διόρθωση: ο ένας από αυτούς τους πιτσιρικάδες πλέον ξαναγύρισε στον Πανιώνιο καθώς ο πατέρας του ζήτησε από τον Σπανό να του δώσει το δελτίο. Φέτος δεν μπορεί να παίξει γιατί ήδη έχει παίξει με τον Ατρόμητο αλλά από του χρόνου θα είναι οκ. Επίσης για την πολυκατοικία να πω ότι σε κάποιους είπαν ότι μπορούν να μείνουν αλλά με την προϋπόθεση να πληρώνουν 350 € το μήνα… αποτέλεσμα είναι μόνο 2 οικογένειες να δεχτούν να πληρώσουν τα χρήματα… απώλεια άλλοι 6 πιτσιρικάδες.

Αναρωτιέμαι τόσο βαριά επένδυση είναι 3,5 - 4 χιλιάρικά το μήνα για την προοπτική να ανεβάσεις σε 2 -3 χρόνια 2 έστω από αυτούς τους 10 στην πρώτη ομάδα? Σκεφτείτε την επιστροφή επένδυσης σε σύγκριση με το να πληρώνεις για “φτηνές” μεταγραφές των 50 - 100.000 αμφιβόλου δυναμικής παίκτες κάθε χρόνο…

Ξαναλέω ας είμαστε όλοι κοντά στις ακαδημίες μας και κοντά στον ερασιτέχνη μας ώστε να έχουμε παρουσία και θέση..

Του χρόνου αν δεν υπάρξουν θετικές διοικητικές εξελίξεις ,το ταμείο θα είναι άδειο οπότε ή θα πάμε με λύση στυλ Κιντή(Καραβιές Αφρικάνων) ή με τα δικά μας παιδιά αν όχι στην εντεκάδα τουλάχιστον σαν ρεζέρβες.
Ελπίζω στην δεύτερη λύση.Μπορεί ο Πανιώνιος να μην γίνει ποτέ Λυών,μπάρτσα ή κάτι παρόμοιο ,αλλά Ατλέτικο Μπιλμπάο μπορεί να γίνει με σωστή δουλειά και αξιοκρατία.

Ευχαριστω Πραιντ3 για την ενημερωση. Ειχα ακουσει καποια πραγματα αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι αφορουσαν την περσινη πρωταθλητρια ομαδα των υποδομων και οτι η εκταση της ζημιας ηταν τετοια!

Αν ο Κιντης δεν ηταν μανιακος με τα ταξιδια, τα μισα χρηματα του προυπολογισμου αυτου θα ειχαν εξοικονομηθει.

Αυτοί που γνωρίζουν γιατί δεν λέτε σε ποιον ανήκει η πολυκατοικία ?

1. Όλα όσα γράφετε, πρόκειται για πραγματικά εγκλήματα !!!

2. Είναι αμέτρητη τελικά η ζημιά που μας έκανε ο κιντής.

3. όταν ο Στορε έλεγε πως ήθελε να μείνει και να αναλάβει τις ακαδημίες, κάτι είχε δει και κάτι ήξερε

Πραγματικό έγκλημα, όπως το λές! Μήπως ξέρει κανείς πόσο είναι το κόστος των ακαδημιών κάθε χρόνο και πόσο ήταν το κόστος των ταξιδιών του ακατονόμαστου? Αχ ρε αλήτη, φτηνά τη γλυτωσες δυστυχως… :angry:

η επομενη ψηφοφορια πρεπει να ειναι :

ποσο γαμησι θέλει αυτος ο κιντης ;

μηπως πρεπει να τον αναλάβει ο κουμο ;
(να κάνει και κάτι χρήσιμο φέτος)

οπως κ πολλοι αλλοι πιστευω πολυ στην ιδεα ο πανιωνιος να στηριζεται στις ακαδημιες του..ειναι βεβαια κατι που απαιτει χρονο κ υπομονη απο ολους μας κ βαζω πρωτο τον εαυτο μου που κατα καιρους βιαστηκα να κρινω αρνητικα νεους ποδοσφαιριστες μας.. οσο δυσκολα και να ειναι τα οικονομικα μας το να γεμισεις τον παγκο απο τις μικρες ομαδες σιγουρα κοστιζει λιγοτερο απο οποιαδηποτε αλλη λυση..επισης το να θυσιασεις ενα δυο συμβολαια κ να ριξεις τα φραγκα στις ακαδημιες παλι μακροπροθεσμα θα ειναι προς οφελος..

εγω θελω απλα να κανω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις..τα χρονια του τσακιρη πεσαν λεφτα στις ακαδημιες υπηρχαν οι καταλληλες συνθηκες(προπονητικο) κ μαλλον απο οτι ακουγοταν υπηρχε κ ο καταλληλος ανθρωπος(μαλντερα νομιζω τον λεγαν) αυτη η κατασταση μπορει να μην κρατησε πολυ βεβαια αλλα αναρωτιεμαι ειχαμε καποιο χειροπιαστο αποτελεσμα??ο σαμαρης ο κουρντι ο ανασταστοπουλος ο κοντοχρηστος κ ο σιμωσης που εχω συγκρατησει εγω σαν ονοματα (μπορει να μου διαφευγει και καποιος αλλος) που ανεβηκαν στην πρωτη ομαδα ηταν αποτελεσμα αυτης της δουλειας??ή τα παιδια της u21 που πανε καλα φετος??

Ναιιιιιιιιιι… Θα ήταν μια ωραία πρωτοβουλία του φόρουμ :astonished: :astonished: :astonished: :stuck_out_tongue:

Sakil δεν μπορω να σου απαντησω για χειροπιαστο αποτελεσμα και εαν οχι για ποιους λογους γιατι δεν εχω προσωπικη αντιληψη και οτι και να εχω ακουσει δεν ειναι υλικο που μπορει να βασισει κανεις σοβαρη αποψη.

Η αξιολογηση των ακαδημιων ειναι πολυπλοκη υποθεση κυριως γιατι εχει να κανει με κυκλους δραστηριοτητας σε διαφορετικες χρονικες κλιμακες. Δεν νομιζω παντως οτι μπορει να υπαρξει σοβαρη ομαδα και οχι φουσκα χωρις καλες και πολυ καλα οργανωμενες ακαδημιες. Αυτο ηταν κατι που απασχολουσε τον Τσακιρη και σιγουρα εγιναν παρα πολλα βηματα στη σωστη κατευθυνση αλλα και αλματα οπως η κατασκευη του προπονητικου! Απο τη στιγμη που αποφασισε να απομακρυνθει, που ουσιαστικα συμπιπτει με την εγκαταλειψη της προεδριας στα χερια του Κιντη, δεν ξερω αν θα ξαναβρεθει διοικηση να ασχοληθει ουσιαστικα με τον τομεα αυτο οπου ο Πανιωνιος θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να ειναι κορυφαιος και προτυπο για τους αλλους.

Για να λες οτι εχεις καταφερει κατι με τις ακαδημιες σου θα πρεπει να περιμενεις αρκετα χρονια. Αν γινεται καλη δουλεια στο Κορωπι (και το πιο βασικο δεν ειναι οι εγκαταστασεις αλλα το ανθρωπινο δυναμικο), αυτο θα φανει μετα απο πεντε εξι χρονια, οταν δηλαδη τα παιδακια που ξεκινησαν απο 12 χρονων να προπονουνται εκει, θα εχουν φτασει σε μια ηλικια για να μπουν στην πρωτη ομαδα. Αρα κανεις απο αυτους που αναφερεις δεν μπορει να θεωρηθει προιον του Κορωπιου, αλλωστε οι περισσοτεροι ειναι μεταγραφες νομιζω.

αν ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το απήλιον θα έχει απόδοση που θα φανεί.
η σημερινή κ-20 που είναι 2η στο πρωτάθλημα είναι προιόν εισροών την τελευταία 3ετία και μιας καλής προπονητικής χρονιάς. τελεία και παύλα. δείχνει απλά την δυναμική του χώρου και τίποτε άλλο.
για να έχεις αποτέλεσμα πρέπει στις πολύ καλές εγκαταστάσεις να έχεις και πρόγραμμα. προς το παρόν έχουμε τις εγκαταστάσεις και κάποια στιγμή ένα όραμα. πάπαλα όμως.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι έχεις κατευθυντήριες γραμμές και τεχνικό διευθυντή που δείχνει τα πάντα απο 15 έως επαγγελματική ομάδα.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι τα παιδιά που προπονούνται στις ομάδες του ερασιτέχνη πανιώνιου κάποιος τα παρακολουθεί και κάποιος θα τα επιλέξει.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι κάποιος παρακολουθεί στην επαρχία στοχευμένα.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι κάποια παιδιά τα συντηρείς (διαμονή, φαγητό)
το πρόγραμμα σημαίνει ασχολείσαι με το σχολείο τους.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι έχεις σχέδιο τι θα κάνεις όταν γίνουν 18.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι σαν παε έχεις επίγνωση του ffp και των αποφάσεων της ouefa για τις υποδομές και πόσο σημαντικές είναι.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι απο τη στιγμή που χτίζεις το απήλιον μπορείς να φύγεις απο την παε αλλά δεν το παρατάς.
το πρόγραμμα σημαίνει οτι ο καθένας ιεραρχεί τα πράγματα και παίρνει τις αποφάσεις του αλλά δεν τα παρατάει όλα, παρατάει αυτά που τον χαλάνε