Ο κάπτεν της πλατείας
Βρήκα ένα αφιέρωμα και μια συνέντευξη για ένα παίκτη μας , συγκεκριμένα τον αρχηγό της ομάδας Νέων μας στην Σούπερ Λίγκα , που είναι 2η στην βαθμολογία και την βάζω εδώ .
Ο Μάκης Γκέζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Ρόδο σε ηλικία 6 ετών , με την φανέλα του Διαγόρα . Στα 14 του επέστρεψε στην πρωτεύουσα , αγωνιζόμενος στον Εθνικό Αστέρα και αφού οι άνθρωποι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ σημείωσαν στα μπλοκάκια τους ουκ ολίγες φορές το όνομά του στα παιχνίδια που τον παρακολούθησαν , δεν άργησαν αν τον εντάξουν στις Ακαδημίες τους. Σήμερα διανύει την 4η χρονιά του στην πλατεία και είναι ο αρχηγός της ομάδας Νέων των Νεοσμυρνιωτών . Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο Μίκαελ Στόρε τον πήρε μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας και αν οι αγωνηστικές συγκιρίες ήταν διαφορετικές στον Σύλλογο , θα είχε ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ποιοι σε παρότρυναν να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο ;
Μου άρεσε από μικρό παιδί και με την παρότρυνση του πατέρα μου , που έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο , αποφάσισα να ασχοληθώ. Στην ομάδα Κ 17 του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ παίζει και ο αδερφός μου ο Πολύδωρος , ενώ έχω έναν ακόμα μικρότερο , που είναι 5 ετών και ετοιμάζεται να ακολουθήσει.
Ποια είναι η θέση στην οποία σου αρέσει να αγωνίζεσαι ;
Ξεκίνησα στον Διαγόρα σαν 10άρι , αλλά στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ έχω καθιερωθεί σαν αμυντικό χαφ . Στα τελευταία παιχνίδια όμως ο προπονητής μου με βάζει και παίζω αναγκαστικά σαν στόπερ , επειδή ένας συμπαίκτης μου τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού ( ρήξη χιαστών ) . Έχω σημειώσει και ένα γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη .
Πως κρίνεις το επίπεδο του Πρωταθλήματος Νέων της Σούπερ Λίγκας ;
Υπάρχουν μερικές ομάδες που είναι πάρα πολύ καλές όπως είναι ο Άρης και ο Παοκ , που προπορεύονται στην βαθμολογία και άλλες πάλι που μπορεί να μην είναι τόσο δυνατές , αλλά παλεύουν όλα τα παιχνίδια . Υπάρχουν φυσικά και άλλες που δεν βλέπονται.
Πόσο κοντά ή πόσο μακριά πιστεύεις ότι είναι για σένα ένα επαγγελματικό συμβόλαιο ;
Θα μπορούσα να είχα υπογράψει ήδη αν ήταν όλα σταθερά στην ομάδα . Ο νέος προπονητής Τάκης Λεμονής δεν δίνει τόσο βάση στις Ακαδημίες , αφού παλεύει να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία και είναι φυσιολογικό να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί. Γενικότερα πάντως υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιήσουν τα παιδιά των ακαδημιών , στις οποίες παίζουν ορισμένοι πολύ καλοί παίκτες.
Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις στην θέση σου στο Ελληνικό και το διεθνές ποδόσφαιρο ;
Από την Ελλάδα πάντα μου άρεσε ο Κώστας Κατσουράνης , αλλά και ο Γρηγόρης Μάκος , που ήμασταν μαζί και στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ . Τώρα μάλιστα έχω συμπαίκτη τον αδερφό του τον Αλέξανδρο . Από το εξωτερικό υπάρχει μόνο ένας ο Τσάβι της Μπαρτσελώνα . ¨ότι και να πούμε από εκεί και πέρα είναι περιττό.
Τον έχει δει κανείς να αγωνίζεται ;