Κινηματογράφος (και DVDs)

Έπιασε πάλι ένα θέμα που το παρουσίασε με τον πιο απλό τρόπο και έφτασε στο μεδούλι

Όχι η καλύτερη του αλλά έτσι κι αλλιώς το κατω όριο του Τζιμ είμαι αρκετά ψηλά

2 «Μου αρέσει»

Πάντως πρέπει κάποια στιγμή να κάνω ένα σοβαρό προσηλυτισμό στον David Lynch εδώ μέσα. :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Αναμενω να γινει σοβαρη αναλυση..

Γιατι, να ξερεις, οτιιιι

https://youtube.com/shorts/Ha_LUZ05HWY?si=oSGaoxBUd0gvk2_3

1 «Μου αρέσει»

Είμαι ιεραπόστολος του Lynch και του έργου του. :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Ήρθα τελικά να δω Οικονομίδη

Λέω στην συντροφιτσα ότι ξέχασα τα γυαλιά αλλά δεν πειράζει είναι στα ελληνικά

Περίπου μου λέει

3 «Μου αρέσει»

Παλι καλα να λες που δεν σου είπε:

Που ειναι γυαλια μαλακα Τακη;;!!!

2 «Μου αρέσει»

Ένας χρόνος χωρίς τον Maestro. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι δεν θα ξαναδούμε κάτι νέο από εκείνον. David Lynch forever.

3 «Μου αρέσει»

Την είδα και ήρθα να συμφωνήσω απολύτως οριζοντίως και καθέτως.

Πιο εύπεπτη για το πλατύ κοινό ταινία από τις προηγούμενες, με κοντρολαρισμενο μπινελικι. Οντως καλός Βανδής. Τα άθλια τοπία Αθήνας είναι ταμάμ για ταινίες με τέτοια θέματα και ήρωες. (δεν μόχθησε καθόλου εδώ ο Οικονομίδης)

Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή κοίταξα το ρολόι που σημαίνει ότι δεν με είχε στην τσίτα η ταινία παρότι υπήρχε ένα διακυβευμα που θα έπρεπε να σε κρατάει αλερτ (το αν θα βρει ο μπαγλαμάς τα 327 χιλιάρικα και 45 σεντς)

Σε τελική ανάλυση ήταν μια ταινία που ναι μεν δεν με έκανε να κλάψω τα λεφτά και τα λεπτά μου αλλά θα την ξεχάσω σχετικά γρήγορα

Υγ. ΛΚΓΝ ΓΜΣ

2 «Μου αρέσει»

Έχει κάτι πολύ ωραίο όμως και ποιητικό, το μίγμα αρχαίας τραγωδίας με όλους αυτούς τους σάπιους χαρακτήρες να προχωράνε προς την μοίρα τους μπλεγμένο με την κλασική Οικονομιδική ματιά στο βαλκανικοελληνικό μας είναι. Αν κάτσεις να το συζητήσεις με τον Ανδρέα στον Μικρόκοσμο μετά την προβολή σου την ανεβάζει πολύ ψηλά :slight_smile:

4 «Μου αρέσει»

Να συμφωνησουμε επισης οτι:

Μαρια Ναυπλιωτου > Βικαρα Παπαδοπουλου > Κλελια Ρενεση

Και οτι:

Μουρικης > Λητσης > Σταμουλακατος > Βανδης;

3 «Μου αρέσει»

Αμε

Ίσως να έκανα μια αλλαγή μεταξύ και 2 και 3 στα αγόρια αλλά ίσως και όχι

2 «Μου αρέσει»

Πριν μερικα χρονια το kino Xenix της Ζυριχης ειχε αφιερωμα στον ελληνικο κινηματογραφο, κ στο μικρο ψαρι ειχε q&a με Μουρικη… αξιζε 2 φορες οσο η ταινια που ηταν κ αυτη ολη πανω του.. αγαπημενος οσο λιγοι

Ο Βασιλιας > Σπασμενη φλεβα

Αν κ τα 2 πετυχαινουν απολυτα να αποτυπωσουν την ελληνικη κοινωνικη πραγματικοτητα (σε επαρχια κ αστικο ιστο) των 90s-00s που σιγα σιγα δινει τη θεση της σε κατι νεο, οχι απαραιτητα καλυτερο ουτε ιδιαιτερα ελπιδοφορο

3 «Μου αρέσει»

Βασιλιας και Φλεβα δεν μπαινουν καν στην ιδια προταση. Πολλα με λιγα, που λενε. Οπως και οι Απόντες δε συγκρινονται με τπτ ‘συγχρονο’. Ταινιες-σταθμοι που αφηνουν σημαδι ανεξιτηλο. Σε βαζουν να σκεφτεις λιγο παράπανω, σου λενε πολλα χωρις να πουν λεξη.

Αξεπεραστος auteur για μενα παραμενει ο Νικολαιδης. Το τοτεμ μου.

Ισως κανουμε μια σοβαρη κουβεντα καποια στιγμη. Γιατι νομιζω το πραγμα χαλασε, και ξερεις ποτε;

Άπο τοτε που αυτος ο κρετίνος ο Περι Κομο τραγουδησε την Γκλεντορα.

υγ: αιωνια αγαπη και σεβας στο Βαγγελα Μουρικη με τις σακουλες σκλαβενιτη στα ματια

4 «Μου αρέσει»

Σήμερα θα γινόταν 80.
https://fb.watch/ELucELguoL/

2 «Μου αρέσει»

Εχει ζησει πολλες ζωες φιλε Αλεξ και σε πολλες διαφορετικες μορφες.

Ειδα ξανα προσφατα σε σινεμα το μη δημοφιλες Inland Empire.

Ο ανθρώπος εν αγνοια του (μπορει και οχι…) εκανε μια meta ταινια, καποια χρονια πριν το meta γινει πιπιλα στο στομα του καθε χίπστερα γιάπη

1 «Μου αρέσει»

Εντάξει τι να πούμε για το INLAND EMPIRE… Δεν θα είχε άλλος τα guts να κάνει μια τέτοια ταινία.

He was like the dreamer who dreams and then lives inside the dream…

1 «Μου αρέσει»

Προσφατα ειδα παλι και το The Machinist.

Στο τελος μου αφησε μια αφυσικη Λυντσεικη γευση.

Καθησα και συλλογιστηκα μετα για 6 λεπτα ποσες ταινιες εχω δει τοσα χρονια που στο τελος αναρωτιόμουν αν ειναι απο πισω ο Τρελαρχος.

Απο Leos Xarax μεχρι τον Haneke στο Cache.

Κακαλα που σερνονται σαν ερπετο και σε καλουν σε μακροβουτι στο παρανοικο του συμπαν.

Υγ: κανα Ταινιοραμα πηγαινες στην υπογα του του χοντρου;

2 «Μου αρέσει»

Πήγαινα κι εκεί και νύχτες πρεμιέρας και πανόραμα κινηματογράφου.

Ωραίες οι ταινίες που ανέφερες. Πολύ καλές.

1 «Μου αρέσει»

@KolobarZov είσαι τεράστιος! Ο βασιλιάς από τις πιο underrated ελληνικές ταινίες!!!

@AlexK να την ακούς τη μάνα σου φίλε, ξέρει αυτή και έχει χρυσή καρδιά! :grin:

1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»