Καθημερινά Νέα (2025-2026)

Νομιζω η Καλαμάτα στο γήπεδο της Παραλίας.

https://www.sport-fm.gr/article/basket/apo-ton-paniwnio-sto-siatl-o-papastaurou/5056630

Ένα ακόμη Ελληνόπουλο αποχωρεί για το ΝCAA, που με βάση το NIL μπορεί πλέον να πληρώνει αθλητές για να αγωνίζονται στα κολέγια των ΗΠΑ.

Ο Στράτος Παπασταύρου, ένα από τα καλύτερα ταλέντα της χώρας, αφήνει τον Πανιώνιο και μετακομίζει στο κολέγιο του Σιάτλ.

Ο ύψους 2,01μ. φόργουορντ έχει γεννηθεί στις 15 Μαΐου του 2007, έχει αγωνιστεί και στο εφηβικό του Ολυμπιακού, αλλά και στις «μικρές» Εθνικές και φέτος έπαιξε με την ομάδα επιλέκτων στο U18 Next Gen Team της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη έχοντας κατά μέσο όρο 8,5π., 4,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 23.5’. Στην Basket League 2024-2025 συμμετείχε σε έναν αγώνα με τους «κυανέρυθρους».

Δίνουν πάρα πολλά λεφτά τα πανεπιστήμια πλέον Όλοι φεύγουν . Και ο νταψης θα φύγει . Ειναι θέμα fiba πως θα προστατεύσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ . Εμείς σε συνεργασία με την ΚΑΕ θα κάνουμε αυτό που πρέπει προσφέροντας σχολεία και διαμονή σε κάποια παιδιά όπως και συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων . Με σκοπό να παίξουν στην ανδρική

Μακάρι να πάει καλά αυτή η προσπάθεια. Πήξαμε σε κ.λοδάχτυλα και ασχήμια

Λυπάμαι που ο Καλούδης δεν χωράει στην Μπασκετική Σχολή.
Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό που λέει ο Grissino παραπάνω, ότι δεν του έκανε η πρόταση. Αν σημαίνει οικονομικό ή από άποψη ρόλου.

Αλλά εγώ τουλάχιστον όπως φαντάζομαι την πανιώνια μπασκετική σχολή, ο ίδιος ο Άρης θα έπρεπε να είχε λόγο για τη διαμόρφωσή της.
Καλοί οι άλλοι με τα ονόματα και την πιάτσα αλλά κάτι δεν μου αρέσει.
Ο Άρης είναι της γενιάς μου και θα γούσταρα πολύ να του έδειχναν περισσότερη εμπιστοσύνη.

*“Νέος τεχνικός διευθυντής στον Kρόνο ο Άρης Καλούδης”

Εγώ έχω πολύ καλή εικόνα απ’ όσες φορές βρέθηκα στον ίδιο χώρο με τον Άρη.. δεν είμαι σε θέση να κρίνω το πόσο καλός είναι στη δουλειά του, ωστόσο σε αυτό που μπορώ να κρίνω μου άρεσε που όσες φορές μίλησε έδινε μια σημασία στο παιδαγωγικό κομμάτι.

Πέρα απο τα πρόσωπα πάντως είναι ένα νέο πρότζεκτ που αξίζει να στηριχτεί. Αφενός γιατί δημιουργεί ένα νέο μοντέλο στην ισότιμη συνεργασία συλλόγου και ΚΑΕ που αν πετύχει θα γίνει οδηγός για κάθε τι αντίστοιχο. Αφετέρου γτ είναι από τις λίγες φορές που ενα “πρόβλημα” όπως η μη χρήση του Βαρικας από τις ακαδημίες μπάσκετ την επόμενη χρονιά, γίνεται καταλύτης για μια “λύση” που δίνει νέα πνοή συνολικά στο σύλλογο.. είναι σπάνιο αυτό κ μακάρι να μας γίνει συνήθεια… Αλλα πάνω από όλα γτ όσοι εμπλέκονται στο νέο εγχείρημα συμφωνούν στην θεμελιώδη παιδαγωγική αφετηρία του πού κ συμβολικά απεικονίζεται ήδη στην νέα ονομασία..

Ακόμα κ αν υπάρξουν μεμονωμένες αστοχίες (δεν πιστεύω ότι η περίπτωση του Άρη είναι τέτοια) είναι ένα πρότζεκτ πάνω από πρόσωπα που θελει θετική ενέργεια.. ο χρόνος θα δείξει φυσικά αν θα συναντήσει τις προσδοκίες. Καταλαβαίνω πάντως πως το βλέπεις Κώστα

Δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να δω ζωντανά τη πρώτη συνέντευξη του κ Ηλιάδη και να έβαζα ένα θέμα που αν δεν έχω μείνει πίσω στην ενημέρωσή μου, υπήρξε μια ομίχλη προθέσεων. Κι εξηγώ. Στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα υπάρχει ένας διχασμός εξουσίας που ακόμα μέχρι και σήμερα αποτυπώνεται στις διοργανώσεις που υφίστανται. Ισως αύριο-μεθαύριο οι αντιθέσεις αμβλυνθούν.
Σήμερα όμως το πλαίσιο δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το παρουσίασε. Δεν βάζεις υποψηφιότητα ΠΑΝΤΟΥ και κάποτε περιμένεις μια κλήση. Υποχρεούσε να δεχτείς αντίστοιχο πλαίσιο και στη συνέχεια επιβραβεύεσαι αντίστοιχα. Η ερώτησή μου θα ήταν αν έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, αν τους τέθηκαν διλήμματα κλπ κλπ Η πορευόμαστε σε μια γκρίζα ζώνη και ποιοι τους συμβουλεύουν φιλικά ή υπαλληλικά για τέτοια θέματα.

Για το θέμα των ακαδημιών δεν έχω άποψη. Οσο ήταν ο γιος μου εκεί είχα μια επαφή. Φέτος είδα απλά ένα αγώνα του εφηβικού με τον ολυμπιακό.

Θέλω να δω ποιοι προπονητές θα έρθουν , τι κατεύθυνση θα έχουν. Μακάρι ότι γίνει να είναι προς την θετική κατεύθυνση. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πλέον ότι πολύ δύσκολα μπορούμε να κρατήσουμε ένα καλό παίκτη των ακαδημιών μας.

Το έργο που θα γίνεται θα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών που θα κάνουν σε πρόσωπα καταρχήν και μετά των οδηγιών που θα δοθούν.

Σε γενικες γραμμές θα ήθελα λιγότερη τακτική και πολλά σουτ και τριπλά στις μικρές ηλικίες. Σε αυτό πάσχουμε πολύ στην Ελλάδα. Νομίζω ότι πολύ συχνά οι ακαδημίες πιο πολύ αναδεικνύουν τακτικές και προπονητές αντί για παίκτες.

Έλα στις 16 στην παρουσίαση να πάρεις μια πρωτη γεύση . Η προσπάθεια δεν γίνεται μόνο στο μπάσκετ αλλά.σε παίκτες πρότζεκτ οι οποίοι θα έχουν τύχη στην πρώτη ομάδα θα πρέπει να παρέχουμε σχολεία και κολλέγια κάτι που υπήρχε σαν σκέψη και πάμε για την υλοποίηση . Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα ξυπνήσει και θα προστατεύσει τους συλλόγους και τις ακαδημίες τους

https://www.sport24.gr/basket/basketball-champions-league-me-3-ellinikes-omades-stous-omilous-kai-mia-sta-prokrimatika-tin-sezon-2025-26/

Αυτο σημαινει ότι πάμε eurocup?

λογικα ναι, εμεις και ο αρης. το εγραψε και το γκαζετα

FIBA Europe Cup εννοούμε, υποθέτω, και όχι το Eurocup της Euroleague, σωστά;

Όχι το Fiba Europe Cup που επαιξε φετος τελικο ο Παοκ δεν μας περιλαμβανει οπως λεει το αρθρο που έβαλα πιο πανω.

Πάμε για διοργανώσεις euroleague. Έχει και άλλη μικρότερη ή μόκο eurocup??

4 ειναι, 2 της euroleague (euroleague & Eurocup) και 2 της fiba (champions league & Europe cup). εμεις παμε για Eurocup. στα πανιωνια νεα τις προαλλες ο αντιπροεδρος εδειξε προτιμηση προς αυτο

Πάντως το άρθρο αναφέρεται μόνο στο BCL, αν καταλαβαίνω καλά. Και λέει ότι αν δεν περάσει ο ΠΑΟΚ τα προκριματικά του, θα πάει στο Fiba Europe Cup. Δεν αναφέρει ποιοι θα πάνε σε αυτό εξαρχής. Τεσπα, σύντομα θα μάθουμε, υποθέτω. Δύσκολο το Eurocup… Challenging. Για να δούμε!

Στο gazzetta το αναφέρει ξεκάθαρα:

https://www.gazzetta.gr/basketball/euroleague/2452094/euroleague-bcl-eurocup-olotahos-gia-ennea-omades-stis-eyropaikes

Επίσης, από ότι φαίνεται το Eurocup αποδυναμώνεται πολύ με διαρροή ομάδων προς το τσουλού. Διάβασα ότι οι ισπανικές δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα ενώ και η Μουντουτσνοστ μάλλον δε θα παίξει.

Θα δείξει…

Thanks.
Πάντως, δεδομένου ότι βαθμολογικά δεν είχαμε δικαίωμα για BCL, λογική κίνηση το Eurocup και καλύτερα από FIBA Europe Cup, νομίζω. Χώρια που με κατάκτηση, πάμε Eurolegaue :smiley: :smiley: :smiley:

Με Θανάση και βλαντο

Όντως ή ειρωνικά το λες (δεν εννοώ προς εμένα, μην παρεξηγηθώ);

Όντως ( μια εκδοχή λόγων και κινησεων)