Διάβασε τον ορισμό.
Κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ
Περίμενες χριστοπαναγίες και μανούλες αλλά σε διαψευσαμε διάολε…![]()
Θα γράψω κι εγώ το κατιτίς μου. Για αυτό είμαστε εδώ.
Το οπαδικό κίνημα αποτελεί ξεχωριστό φαινόμενο με δικούς του κανόνες και ισορροπίες που έχει αναλυθεί από πολλούς, παγκοσμίως. Είναι κομμάτι της κοινωνίας όμως.
Ωστόσο, το αν θα βγει μια σημαία Παλαιστίνης ή οτιδήποτε άλλο στην 3 ή αλλού, είναι αποτέλεσμα πολλών συνθηκών και πολλών διεργασιών, όχι μόνο μέσα στους Πάνθηρες αλλά και μέσα στην ίδια την κοινωνία και την ομάδα.
Δεν είναι ότι ξύπνησαν κάποιοι μια μέρα και είπαν ας έχουμε αυτή την πολιτική άποψη συλλογικά, αλλά είναι πολλοί παράγοντες και συνθήκες που οδηγούν κάπου.
Τώρα αν κάποιος ενοχλείται από αυτό ή δεν θέλει να πηγαίνει γήπεδο για να μην το βλέπει, επίσης είναι πρόβλημα του.
Αν μας ενοχλει το πιο υγιές κομμάτι των Πανιώνιων που αντικειμενικά είναι οι Πάνθηρες, τότε μάλλον αλλού είναι η “αρρώστια”.
Αυτό ακριβώς.
Ακόμα και το παραμύθι της Ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής αγκαλίτσας να είχες πιστέψει πιο παλιά, τα γεγονότα τις τελευταίες δεκαετίες σίγουρα θα πρέπει να σε κάνουν να το ξεχάσεις…
Εννοείται πως δεν έχουμε σχέση με καμία από τις ομάδες που αναφέρεις και πως θα γινόταν εξάλλου αφού μιλάμε για άλλες συνθήκες.
Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ από κανέναν Πανιώνιο (οργανωμένο ή μη) που να μην είναι στο πλευρό της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (οκ, εξαιρώ κατι φασιστοπανώ της δεκαετίας ‘90).
Για να είσαι υπερ της ειρήνης και της αξιοπρέπειας όμως θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρη θέση και όχι να το ευαγγελίζεσαι αορίστως και γενικά.
Για να έχεις καθαρή στάση και ματιά πρέπει να πάρεις θέση. Αλλιώς πάντα θα λές γενικά και αόριστα πράγματα.
Για μένα το διαφορετικό του Πανιώνιου είναι να είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας.
Και νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας επί του προκειμένου είναι να είσαι με τα 21.283 παιδιά που έχει σκοτώσει το Ισραήλ στην Γάζα τα τελευταια 2 χρόνια:
Θα συμφωνήσω μόνο στα συνθήματα περι μανάδων, γιων, ναρκωτικών κλπ
Ναι, εκεί μιμούμαστε δυστυχώς.
Αλλά ελάχιστες ομάδες και οργανωμένοι έχουν την ίδια καθαρή φωνή με τους Πάνθηρες στην Ελλάδα (όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα αλλά σε πολλά). Αλλο αν δεν αρέσει σε κάποιους βέβαια.
Το “no politica” είναι αρχή φασισμού όπως και οι επιφανειακές γενικεύσεις. Ειδικά σε ομάδα αμιγώς προσφυγική και όχι προσφυγογενή. Η ιστορία βέβαια έχει πολλές ερμηνείες.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Εδω ειναι ο επισημος ορισμος της γενοκτονιας κατα ΟΗΕ, απο το Δεκεμβρη του 46.
Παρακαλω - οσοι επικαλειστε το συγκεκριμενο εγγραφο - μπειτε στον κοπο να το διαβασετε.
Ειναι θεμιτο να διίστανται οι αποψεις.
Τουλαχιστον ας φιλτραρουμε ολοι τις “πηγες” μας και ας αποφυγουμε επιχειρηματα που κανανε τον Piers Morgan να γελοιοποιηθει ανεπανορθωτα και εσαει.
Τζιζ ρε, πιπερι.
Μην τα λες αυτα ετσι απροκαλυπτα, κατσε πρωτα να παρουμε φορ στη μπαλα και καλο 5αρι στο μπασκετ.
No politica και καλη επιτυχια και στις ελληνικες ομαδες στην ευρωπη.
Ο ορισμός είναι που στοιχειοθετεί πως και οι δύο πλευρές είναι ένοχες (ασχέτως αριθμών και επιτυχίας). Στην καθομιλουμένη έχουμε συνδέσει τη γενοκτονια με πχ το ολοκαύτωμα ή την αρμενική, ωστόσο, ο ορισμός είναι νομικα συγκεκριμένος και απόλυτα σαφής. Τόσο οι επιθέσεις της 7/10, όσο και η μετέπειτα πολιτική Νετανιάχου εμπίπτουν στον όρο.
H και όχι, και όπως είχε πει και ο Νικόλας “κάθε δέσμευση είναι ολιγωρία, αμα θέλετε δεσμά φάτε ιδεολογία”.
Όλα είναι πολιτική ακόμα και η ανάσα που αναπνέουμε . Ο δογματισμός και ο κομματισμός δεσμεύει.
«ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»
Δυστυχώς αυτή η θεώρηση του Θουκυδίκη ίσχυε,ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχουν άνθρωποι και πολιτικές πάσης φύσης…
Στην περίπτωση του μεσανατολικού ζητήματος διαχρονικά οι Παλαιστίνιοι μοιάζουν οι αδύναμοι και το εβραϊκό στοιχείο ο ισχυρός…
Η πρόοδος που έχει υπάρξει τα τελευταία 200 χρόνια και η ανάδειξη του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων έχει κάνει άλματα αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει εκριζώσει τα άγρια ένστικτα του παρελθόντος.
Η ειρήνη συχνά λειτουργεί μόνο ως μια παύση για την ανασύνταξη των δυνάμεων και συνέχιση του πολέμου με όποια μέσα διαθέτει ο καθένας για να επιβληθεί στον άλλον, αυτή είναι η ‘’γαμημενη ‘’ ανθρώπινη φύση,αυτή η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να αγνοηθεί,αυτή που όταν αγριεύουν τα πράγματα βγάζει την χειρότερη εκδοχή του ανθρώπινου είδους.
Μπορεί να ακούγονται κυνικά ή και μοιρολατρικά όλα αυτά αλλά θεωρώ πάνω κάτω πως ισχύουν.
Τα συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη ή για θάνατο στην γάζα είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.
Εβραίοι και παλαιστίνιοι βρίσκονται σε έναν αέναο πόλεμο ο οποίος δεν θα σταματήσει ποτέ αν δεν υπάρξει ισορροπία δυνάμεων.
Στα δικα μας το no politica μοιάζει και είναι απεχθές γιατί είναι έκφανση του γαυρισμου και ενός κριμένου σκοπίμως εθνικισμού, από την άλλη όμως και τα αντίθετα συνθήματα δεν εξυπηρετούν σε κάτι τον σύλλογο και μοιάζουν δογματικά όταν ανά τον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες ζητήματα για τα οποία κανείς μπορεί να φωνάξει ‘’Λευτεριά ‘’.
Εγώ ή μόνη λευτεριά που θα φωνάξω είναι αυτή του μυαλού και την βούλησης.
Να τονίσω εδώ πως σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις και δεν είμαι φαν του ‘’μαδομουνίου’’![]()
Sorry για το σεντόνι
Δεν ξέρω καμία ιδεολογία που να μην λειτουργεί δογματικά στη πράξη. Στη συντριπτική πλειοψηφία ανάλογα με το τι πιστεύει κάποιος, πλέον μπορείς να προβλέψεις στο 90% τις θέσεις του σε όλα τα γεωπολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Το να μην ανήκεις σε καμία ιδεολογία, είναι η πραγματική ελευθερία για εμένα.
Δεν μου φαίνεται περίεργο να έχουν 80% ίδιες απόψεις. Αν έχει κάποιος για ηθική πυξίδα την ισότητα, την ελευθερία και την δικαιοσύνη, είναι λογικό να το στηρίζει όσο μπορεί, άρα να υπάρχουν παρεμφερείς θέσεις για τα περισσότερα θέματα. Μέσα σε αυτόν τον μεγάλο όγκο που θεωρεί ότι έχει την ίδια ηθική στάση, υπάρχουν διαβαθμίσεις, τυφλά σημεία και ασυνέπειες σαν αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί.
Η ελευθερία στην άποψη δεν θεωρώ ότι μετριέται από το πόσο ανορθόδοξη είναι, και στο πόσο διαφέρει από την πλειοψηφική.
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Ναι στο σκληρό μποϊκοτάζ των αντιπροσώπων του Ισραήλ που δεν έχουν ξεκάθαρα καταδικάσει την κατοχή ή τουλάχιστον την εθνοκάθαρση/γενοκτονία. Και φυσικά θα ήμουν υπέρ του μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας στην χούντα, υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα εκείνη την εποχή τα οποία βρίσκει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο (μποϊκοτάζ στον τουρισμό, στα πλοία των δολοφόνων εφοπλιστών μας που συνεχίζουν έως και σήμερα τις εγκληματικές τους πρακτικές με τα κράτη παρίες τύπου Ρωσία Ισραήλ). Απ όσο είδα και οι Ρηγάδες ζητούσαν μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας τότε.
Συμπέρασμα, υπέγραψα ομπβιουσλι.
Διαβάζοντας το φόρουμ καταλαβαίνω ότι έχουμε πολλούς καθηγητές πανεπιστημίου. Να πάρει πίσω το φιλικό και κάποιος επιτέλους να του εξηγήσει σε ποια ομάδα είναι του καραγκιόζη. Οι ισαποστάκηδες άντε στην 5 να γλείψετε τον μπέο.
Οχι μόνο κανονίστηκε φιλικό με ομάδα του Ισραήλ, αλλά και με τη Μακάμπι (και όχι τη Χάποελ). Εάν δεν το έχεις υπόψη σου οι ομάδες στο Ισραήλ έχουν έντονη πολιτική και κοινωική απόχρωση. Μακάμπι είναι οι ομάδες των μεγαλοαστών Ισραηλινών με ακραία δεξιά χαρακτηριστικά, εκφράζουν το σιωνιστικό όνειρο (εφιάλτη) του μεγάλου Ισραήλ και την παντοδυναμία που θεωρούν ότι έχουν οι ισραηλινοί έναντι των γειτονικών τους λαών. Από την άλλη μεριά οι ομάδες Χάποελ είναι ομάδες της εργατικής τάξης σχεδόν πάντα τοποθετημένες τουλάχιστον κριτικά απέναντι στους κύκλους Νετανιάχου (που είμαι σίγουρος ότι είναι φανατικός Μακάμπι). Με άλλα λόγια οι ακραίοι, φασίστες, ρατσιστές ισραηλινοί που περιγράφεις ενσαρκώνονται από τη μακάμπι που θα παίξουμε φιλικό.
Παντού έχει γραφτεί με την Χάποελ ωστόσο μέχρι τώρα.
Υπάρχει κάπου επίσημη ανακοίνωση που λέει Μακάμπι?
Είναι ακόμα χειρότερο δλδ όπως και να’χει αν είναι έτσι.
Δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω με ποια ομάδα της Χάιφα κλείσανε, αλλά ακόμα και η Μακάμπι Χάιφα είναι ομάδα με πλατιά βάση στήριξης στους Άραβες. Η Χάιφα γενικά είναι η πιο μικτη πόλη του Ισραήλ. Μην την μπερδευεις Με τη Μακάμπι Τελαβιβ. Επίσης, εδώ και χρόνια οι ομάδες έχουν ιδιώτες ιδιοκτήτες και δεν ανήκουν στους αθλητικούς συλλόγους της σιωνιστικής ιστορίας. Σταματήστε να αναμασάτε συνθήματα… δεν είναι όλα άσπρα μαύρα στη ζωή.
Επίσης μιλάμε για φιλικό προετοιμασίας σε γήπεδο κάπου στα βουνα και στα λαγκάδια.
Αν τελικα καταληξουμε καπως οτι ειναι η Χαποελ, ας ειναι καλυτερα η Χαποελ Ιερουσαλημ ωστε να κανουμε ταυτοχρονο ανοιγμα και στον κληρο και το ποιμνιο του.
Σολντ αουτ θα γινει το φιλικο.
Πουλμαν με καλοντυμενες κυριες με περιποιημενες κουπ, βαρια κολωνια και τσαντα χειρος δερματινη θα συρρεουν στο Βολο για να δουν το τιμιο ξυλο Φελισιο να παστελωνει 3 τεμαχια στους αδερφους απο τα Ιεροσολυμα.
Ψαξτε ακομα τροπους πως θα “μεγαλωσουμε” μετα εσεις λακεσμα…
Στη πτολεμαιδα νομιζω, ούτε καν στο βόλο. Λες να καταφτάσουν ορδές εμφορτων χρυσαφικά κλπ στα ηρωικα καιλαρια;