Φιλικό με τους γενοκτόνους; ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ/PETITION ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΕ

Και ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες απόψεις για το τι έγινε τα τελευταία 70 χρόνια. Επιτρέπεται νομίζω ακόμα.

Θα άξιζε να κάνουμε ξεχωριστά σοσιαλ σε φβ και ινστα ώστε να διαδοθεί περισσότερο;

Μπορώ να το αναλάβω αν συμφωνείτε.

1 «Μου αρέσει»

Μόλις έστησα επίσημο petition στο change.org:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ (αν θέλετε…).

3 «Μου αρέσει»

επ’ αυτού θα έλεγα ότι όσοι τουλάχιστον δεν έχουμε αμφιβολίες για το τι συμβαίνει τα τελευταία 70 χρόνια, πρέπει να δούμε το κείμενο υπογραφών (και όποιες άλλες αντιδράσεις προκύψουν) και σαν ευκαιρία να δείξουμε σε όσους από τη διοίκηση της ΠΑΕ ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνονται ακόμα, τι είναι και τι εκπροσωπεί ο Πανιώνιος

3 «Μου αρέσει»

Αν και δεν συμφωνουμε, μιλησες τη γλωσσα της αληθειας.
Η οποια γλωσσα ειναι καποιες φορες πικρη και φαινομενικα δυσνοητη στην πρωτη αναγνωση.

1 «Μου αρέσει»

Πανιώνιος έχει τις ρίζες του στη προσφυγιά και δεν μπορεί να μοιράζεται το ίδιο γήπεδο με ομάδα από το κράτος που διεξάγει συστηματική γενοκτονία στον λαό της Παλαιστίνης εδώ και πάνω από 70 χρόνια, όπως έχει επίσημα καταδικαστεί από τον ΟΗΕ και την Διεθνή Αμνηστία.” Εγώ συμφωνώ να στείλουμε επιστολή για ακύρωση του φιλικού αλλά καλό θα ήταν να μην βγάζουμε πράγματα απο το κεφάλι μας. Δεν νομιζω ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία να έχει γράψει κάπου οτι το Ισραήλ κάνει 70 χρόνια γενοκτονία στην Γάζα. Το σίγουρο ειναι οτι κάνει γενοκτονία απο το 24 και μετά. Επίσης σίγουρο είναι οτι ξεκίνησε (το ήξερε δεν το ήξερε το Ισραήλ) απο τους τρομοκράτες της Χαμάς όπου έσφαξαν 1.200 αθώους ανθρώπους , απήγαγαν, βίασαν κτλ.

1 «Μου αρέσει»

Προβλεπω το παρον νημα να γινεται μαδομουνι με μαθηματικη ακριβεια.

Ας παραμεινουμε ολοι στο θεμα του που ειναι η υπογραφη ή οχι της επιστολης.
Και ας αφησουμε το δικαστηριο για τους δικαστες.

Εξαλλου πρεπει να εχουμε πιστη στη δικαιοσυνχαχαχαχαχαχαχχ

5 «Μου αρέσει»

σωστό και διορθώθηκε το κείμενο και στο petition:

Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι του φορουμ η επιστολή, αλλά καθαρά προσωπική για τον καθένα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

(unpopular opinion: για να γινόμαστε μαδομούνι το έχουμε το φορουμ και όχι για να μάθουμε αν υπέγραψε ο Κολοβέρος :joy: )

1 «Μου αρέσει»

νομίζω αν φύγουν οι λέξεις “εδώ και πάνω από 70 χρόνια” και μείνει το “συστηματική γενοκτονία“, καλύπτεται αυτό. Για το τι ξεκίνησε τη γενοκτονία έχω πολλές ενστάσεις μετά από 70 χρόνια συστηματικού εκτοπισμού, δολοφονιών, διακρίσεων και τρομοκρατίας, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα θέμα για να λυθεί στο φόρουμ.

2 «Μου αρέσει»

https://www.palestineremembered.com/ μπορεις να βρεις περισσοτερες πληροφοριες εδω.

θα μπορουσες να αφιερωσεις και λιγο χρονο και στο βιβλιο αυτο: Politeia

Κανένα μαδομούνι δεν χρειάζεται να γίνει. Δεν πρέπει να παίρνουμε θέση ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Η γενοκτονία που γίνεται στην Γάζα είναι θέμα ανθρώπινο και ο Πανιώνιος δεν γίνεται να διαλέγει να γίνει φιλικό με ομάδα κράτους που διαπράττει τέτοια εγκλήματα. Αλλά αφού υπογράφουμε μια επιστολή καλό θα ήταν να ειναι ακριβής. Συμφωνώ με proistorikos για το λεκτικό.

3 «Μου αρέσει»

κι εγώ συμφωνώ παίδες…για αυτό το έβαλα εδώ να το συζητήσουμε.

Έβγαλα το 70 χρόνια…το διόρθωσα και στο petition και πιο πάνω.

1 «Μου αρέσει»

Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε κουβέντα για το γινεται στην Γαζα τόσα χρόνια. Υπάρχουν άπειροι αναλυτές απο όλο τον κοσμο που διαφωνούν μεταξύ τους. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τι έχει γίνει. Και στην τελική όποιος διαφωνεί ας μην υπογράψει.

4 «Μου αρέσει»

Η γενοκτονία δεν είναι άποψη

Ο βιασμός κρατουμένων δεν είναι άποψη

Το ξεκοιλιασμα βρεφών δεν είναι άποψη

Το ξερίζωμα κόσμου από τα σπίτια του δεν είναι άποψη

Οι βόμβες φωσφόρου δεν είναι άποψη

Προσωπικά δεν έχω καμία ανοχή στο καθάρματα που πραγματοποιούν την γενοκτονία, ούτε σ’ αυτούς που τους στηρίζουν ούτε σ’ αυτούς που τους ξεπλένουν.

Δεν χωράνε συζήτηση σε τέτοια θέματα. Είναι θέματα ανθρωπιάς

6 «Μου αρέσει»

Όχι φίλε δεν είναι άποψη τα ιστορικά γεγονότα.

Αυτά μπορούν να συζητηθούν μόνο στην βάση της τεκμηρίωσης

Το whataboutism γιατί αυτό ακριβώς είναι η ερμηνεία κατά το δοκούν της ιστορίας είναι καφενειακου επιπέδου και απαράδεκτο για εμένα όταν αφορά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

5 «Μου αρέσει»

μπορούμε να βλέπουμε κάπου πόσες υπογραφές μαζεύονται?

Στο τέλος της τέταρτης παραγράφου θα ήθελα να προστεθεί η αναφορά ότι η συμμετοχή των ομάδων σε διεθνείς αγώνες είναι μέσο για ξέπλυμα της εικόνας του Ισραήλ στο εξωτερικό.

1 «Μου αρέσει»

To παλαιστινιακό ζήτημα είναι ένα τεράστιο ζήτημα, για το οποίο πιστεύω, ότι για να έχει κανείς αποκρυσταλωμένη άποψη, πρέπει να έχει μελετήσει εις βάθος και πολύπλευρα τα ιστορικά γεγονότα. Κι αυτό γιατί, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν ψηφίσματα για λύση με ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, κάποια μάλιστα ιδιαίτερα επωφελή και για την Παλαιστινιακή πλευρά, τα οποία, ωστόσο, είτε απορρίπτονταν γιατί ήταν απαράδεκτα κάποια εξ αυτών, είτε επειδή κυριαρχούσε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή αντισημιτισμός στις τάξεις των Παλαιστινίων, είτε - και αυτό είναι το χειρότερο - επειδή ο υπόλοιπος αραβικός κόσμος δεν επιθυμούσε τίποτε άλλο, λες και ήταν υπαρξιακή τους ανάγκη, παρά την εξαφάνιση του Ισραήλ, πέρνοντας στον λαιμό τους τους Παλαιστίνιους, αφού εν τέλει, εργαλειοποιούσαν το παλαιστινιακό προς ίδιον όφελος.

Να τονίσω, πάντως, ότι κι εγώ έχω μελετήσει πολύ λιγότερο από όσο θα ήθελα και από όσο θεωρώ απαραίτητο, ώστε να είμαι σε θέση να συγκροτήσω αποκρυσταλωμένη άποψη επί του θέματος. Αυτό, ωστόσο, δεν με εμποδίζει να διατυπώσω κάποιες σκέψεις:

• δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι απώτερος σκοπός του καθεστώτος Νετανιάχου είναι η εξόντωση των Παλαιστινίων και όχι μόνο της Χαμάς - αυτό αποδεικνύεται, επιπροσθέτως, και από την κατάσταση στη Δυτική Όχθη. Συνεπώς, ο Νετανιάχου και οι φασίστες της κυβέρνησής του έχουν αυτοσκοπό τον αποκλεισμό της όποιας πιθανότητας για παλαιστινιακό κράτος.
  • Επίσης, διαχρονικά διάφορες κυβερνήσεις του Ισραήλ είχαν παρόμοια ή ακριβώς ίδια προσέγγιση. Ταυτόχρονα, όμως, μεγάλο κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της ειρινικής συνύπαρξης των δύο λαών.
  • Η Χαμάς είμαι μια ακραία φασιστική οργάνωση η οποία, όχι μόνο έχει ως αυτοσκοπό την εξαφάνιση του Ισραήλ (όπως και οι Ιρανοί μουλάδες και η Χεζμπολά), αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τους ίδιους τους Παλαιστινίους αμάχους ως ασπίδα, ενώ, παράλληλα, θεωρεί τη γυναίκα κάτι ως αντικείμενο (επίσης όπως και οι Ιρανοί μουλάδες και η Χεζμπολά). Θεωρώ φρικτό ότι εκτέλεσαν 1200 ανθρώπους, βιάζοντας και ακρωτηριάζοντας, πολύ περισσότερο ειδεχθές μου φαίνεται που οι άνθρωποι αυτοί χόρευαν σε ένα φεστιβάλ και σε μια περιοχή όπου δεν είχε καμία σχέση με αυτό που κατηγορούν στο πρόσωπο του Ισραήλ. Μιλάμε για κοινότητες ανθρώπων πολύ πιο ανοιχτών στην ειρήνη από όσο είναι ο μέσος υποστηριχτής του Νετανιάχου (για να το πω “κομψά”). Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο έδωσαν τρομερή πάσα στον φασίστα Νετανιάχου, ο οποίος, σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν υπόδικος, να κάνει όσα έκανε στη συνέχεια και από τη θεμιτή, ενδεχομένως, άμυνα, να περάσει σε μια άνευ προηγουμένου ασύλληπτης κλίμακας επίθεση που ξεπερνά, κατά πολύ, τα όρια της, ενδεχομένως και πάλι θεμιτής, θέλησης να πληγεί μια φασιστική οργάνωση.
  • οργανώσεις σαν τη Χαμάς και ηγέτες σαν τον Νετανιάχου ΔΕΝ μπορούν να επιλύσουν ζητήματα με διάλογο, παρά μόνο με ειδεχθείς πολέμους. Επιλέγω να μην ταυτιστώ με κανέναν, όπως δεν μπορώ να ταυτιστώ (κανείς μας, θέλω να πιστεύω) με κοσμοθεωρίες μισαλλοδοξίας προς τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους αλλόθρησκους, τους άθρησκους, τους αριστερούς, τους άραβες. Μην ξεχνάμε, ότι ο ίδιος ο Μασούντ έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για τα δικαιώματα (έστω και σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο μόνο) στο Ιράν, κάτι που ο ίδιος το πλήρωσε με τον αποκλεισμό του από την Εθνική της οποίας υπήρξε και αρχηγός, ενώ το πληρώνει και η αδερφή του. Για να μην αναφερθώ στο ότι έσπασε, ηθελημένα ή αθέλητα, λίγη σημασία έχει τελικά, το αγωνιστικό εμπάργκο κατά ισραηλινών ομάδων, ως παίχτης μας.
  • Κι επειδή μπορεί κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι ισαποστακισμός, η ξεκάθαρη άποψή μου είναι ότι υπάρχει άμεση αναγκαιότητα η φασιστική κυβέρνηση Νετανιάχου να σταματήσει άμεσα την εξόντωση των Παλαιστινίων στη Γάζα και τους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, παράλληλα, όμως, να εξουδετερωθεί η Χαμάς, η οποία, εκτός του δηλωμένου σκοπού της για εξαφάνιση άλλου λαού (κάτι που δεν μπορεί ποτέ να με βρίσκει σύμφωνο), τρομοκρατεί δεκαετίες τώρα και τον ίδιο τον λαό της, ή έστω όσους αντιτίθενται σε αυτήν, να οδηγηθούν αμφότεροι ενώπιον της δικαιοσύνης, της διεθνούς για τα εγκλήματα πολέμου και για τα εσωτερικά τους ζητήματα ενώπιον της τοπικής δικαιοσύνης, όσο αυτό είναι, βεβαίως, εφικτό και τελικά να υπάρξει επίλυση του προβλήματος με τη δημιουργία, επιτέλους, παλαιστινιακού κράτους, με ταυτόχρονες εκατέρωθεν δεσμεύσεις ως προς τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών των δύο πλευρών.

Αυτά και σόρρυ για το σεντονάκι. :slight_smile:

6 «Μου αρέσει»

φαίνεται και είναι ανοιχτό στο επίσημο λινκ :

Petition · Ακύρωση Φιλικού Αγώνα Πανιωνίου με την Χαποέλ Χάιφα στην Πτολεμαΐδα (15/07/2026) - Athens, Greece · Change.org

1 «Μου αρέσει»

Λέω να το αφήσω ως έχει από εδώ και πέρα μιας και πλέον κόσμος το έχει ήδη υπογράψει ως είναι (όχι ότι θα είχαν θέμα με την προσθήκη που προτείνεις). Νομίζω το νόημα είναι το ίδιο πλέον.