💥 Δράσεις του Φόρουμ - Ιδέες, Προτάσεις

Ένας από τους λόγους που αναστήσαμε και προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το φορουμάκι εδώ, είναι και οι δράσεις που μπορούν τα μέλη να αναλάβουν είτε ατομικά, είτε (κυρίως) συλλογικά μέσω της επικοινωνίας και οργάνωσης μας εδώ.

Το φόρουμ Panionios.net είχε αναλάβει μερικές δράσεις και ενέργειες και στα 2000s (μερική χρηματοδότηση 5χ5 γηπέδου, αγώνες μπασκετ με γυναικεία ομάδα, βραβεύσεις παιχτών ομάδας μετά απο ψηφοφορίες κλπ) και πιστεύω έχουμε μία καλή ευκαιρία εδώ πλέον να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον, οπότε ανοίγω εδώ το τοπικ να μείνει ενεργό για πάντα.

Μετά και το στήσιμο εδώ της νέας πλατφόρμας (και με αφορμή και το post του @uTOpIa_1890 ) πιστεύω είναι ευκαιρία να οργανωνόμαστε και σε αυτό το επίπεδο σιγά σιγά, τουλάχιστον σε θέμα brainstorming και ιδεών για αρχή, με βάση τους παρακάτω πυλώνες:

1. Δράσεις που ενισχύουν άμεσα την παρουσία και λειτουργία του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ (crowdfunding προτζεκτάκια από τα μέλη του φόρουμ για τις ανάγκες του συλλόγου, εγγραφές νέων μελών στον Ερασιτέχνη, άλλες εθελοντικές ενέργειες κοντά και σε άμεση συνεργασία/συνεννόηση με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη) πχ το Τμήμα Ιστορίας ΠΓΣΣ που έχει στήσει/τρέχει ο @kostas3

2. Δράσεις εξωστρέφειας που αναδεικνύουν τις ιδέες, τις αξίες και τον ίδιο τον συλλόγο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο (πχ από ένα event που θα γίνει μέχρι ένα βίντεο που θα φτιαχτεί, ένα πανώ, ένα αυτοκόλλητο, ένα γκράφιτι μέχρι ένα κείμενο σε social media, στην γειτονιά, στη δουλειά, στο σχολείο ή όπου αλλού). Πχ μου ήρθε στο μυαλό η απίστευτη ιδέα του Κώστα για το γκράφιτι του Μπόμπαν σε εμφανές σημείο στην πόλη (σε περίπτωση που δεν το έχετε δει):

3. Δράσεις που θα “φτιάξουν” νέους Πανιώνιους για τα επόμενα 135 χρόνια , θα φέρουν νέα παιδιά στο γήπεδο, θα κάνουν τα καινούργια “αρρωστάκια” και θα μεγαλώσουν την Πανιώνια ιδέα και τον σύλλογο (συνεργασίες με σχολεία, φροντιστήρια, ενίσχυση των παιδικών τμημάτων του Ερασιτέχνη κλπ)

4. Δράσεις Συνεργασίας με όποιον θέλει να συμμετάσχει (ή να κάνουμε εμείς join) σε διάφορα εγχειρήματα (είτε αυτό λέγεται Πάνθηρες, είτε ΚΑΕ, είτε ΠΑΕ, είτε αυτό λέγεται Crystal Palace, είτε αυτό λέγεται Δήμος Ν.Σμύρνης, μία χψ επιχείρηση, μία άλλη ομάδα/σύλλογος μικρός ή μεγάλος με τον ίδιο σκοπό και κοινό όραμα) - πχ Ετήσια Αιμοδοσία Πανθήρων

5. Δράσεις για το ίδιο το φόρουμ - ναι, για να έχουν κάποια επιτυχία οι παραπάνω δράσεις χρειαζόμαστε να γίνουμε μπόλικοι εδώ (για την ώρα έχουμε γυρω στα 800 μέλη αλλά μόνο 120 ενεργά καθημερινά, ενώ υπάρχουν πανιώνια groups στο Facebook με 4-5Κ κόσμο…) και πχ μπορούμε να φτιάξουμε τίποτα Panionios.net merch με εύκολη πρόσβαση για κόσμο του εξωτερικού μέσω Redbubble (τα οικονομικά διαχείρισης του φόρουμ είναι άλλη υπόθεση και θα αναφερθώ στο μέλλον σε αυτά) και προφανώς από στόμα σε στόμα διάδωση του “φορουμακίου”…

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο για την ώρα, αλλά προφανώς το αφήνω εδώ ανοιχτό το τοπικ για κατάθεση ιδεών και περαιτέρω οργάνωσης με όλους όσους έχουν όρεξη να συνεισφέρουν στην συζήτηση και να δούμε κατά πόσο είναι εφικτά να γίνουν μερικά βήματα προς αυτη την κατεύθυνση που θα δημιουργήσουν και ένα καλό προηγούμενο για το μέλλον.

3 «Μου αρέσει»

Νομίζω αυτό το post έχει όλες τις δυνατότητες να πραγματοποιηθεί κάτι πολύ δυνατό στο μέλλον.

Θα προσπαθήσω και εγώ να σκεφτώ ιδέες, αλλά κάτι που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε και μια εσωτερική δικτύωση (όσοι θέλουμε) σχετικά με υπηρεσίες και επαγγέλματα που προσφέρουμε στην προσωπική/επαγγελματική ζωή, σαν μια πιο αλληλέγγυα φάση. Να γίνει δηλαδή μια εσωτερική λίστα με τα ονόματά μας, το επάγγελμά μας και τα στοιχεία μας ούτως ώστε αν κάποιος χρειάζεται μια συγκεκριμένη υπηρεσία να μπορεί να ανατρέχει σε αυτή και να επικοινωνεί με το αντίστοιχο μέλος του φόρουμ.

Δεν ξέρω πώς ακούγεται. Θα επανέλθω και με άλλες σκέψεις/ιδέες.

Καλή μας αρχή!

3 «Μου αρέσει»

πολύ καλή ιδέα και αυτή εννοείται…

Δεν ξέρω για εσάς αλλά ούτως ή άλλως όπου βρούμε Πανιώνιο στην ζωή μας τον “συμπαθούμε” αυτόματα!:joy:

Μιας και υπάρχει και η συνεργασία του Ερασιτέχνη και την Διοτίμα έγραψα κι εδώ ότι ίσως μία δωρεά από τα μέλη του φόρουμ κάποια στιγμή στην Διοτίμα ως φόρουμ να είναι ένα εξαιρετικά εύκολο και άμεσο προτζεκτάκι που άμεσα βοηθάει και τη δουλειά του Ερασιτέχνη σε αυτό το κομμάτι.

1 «Μου αρέσει»

Ρε σείς να προτείνω κάτι; Όλα αυτά που σωστά αναφέρετε όλοι και συμφωνώ απολύτως και τα έχω αναφέρει κι εγώ σε άλλες περιπτώσεις, μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε και να κάνουμε μια συνάντηση ως φόρουμ με πάνθηρες και να χαράξουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο υποστήριξης των ομάδων μας με όσο το δυνατό λιγότερη - ιδανικά και καθόλου - καθυβριση των αντιπάλων, ειδικά εκείνων που δεν μας έχουν κάνει και τίποτα σπουδαίο εδώ που τα λέμε, ή εκείνων που αν ασχολούμαστε μαζί τους φαινόμαστε κομπλεξικοί. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε, από όλες τις απόψεις. Αποκατάσταση σχέσεων, σεβασμός, σωστή οπαδική κουλτούρα, αποφυγή προστίμων και τιμωριών έδρας, φανταστική ατμόσφαιρα, επάνοδος κόσμου με παιδιά στα γήπεδα. Τι λέτε; Φτιάχνουμε μια σχετική ατζέντα και να κάνουμε μια τέτοια συνάντηση; Εγώ δηλώνω εθελοντής.

5 «Μου αρέσει»

Εγώ συμφωνώ απολύτα μαζί σου. Να δείχνουμε σεβασμό σε αυτούς που μας σέβονται και να φτιάξουμε νέους πανιωνιους μέσα από την διαφορετικότητα μας. Ας βάλουμε κάτι θετικό σε αυτό το τεράστιο σύλλογο.

3 «Μου αρέσει»

Κι εγώ μέσα Άλεξ. Κάπου πρέπει να το βρούμε και να “συναντηθούμε” πρακτικά και πνευματικά για το καλό όλων μας. anyone else? τώρα που είναι κρίσιμες οι στιγμές.

1 «Μου αρέσει»

Ωραίο ακούγεται ρε συ Άλεξ, αλλά από που ξεκινάς και που θες να φτάσεις;

Είμαστε σίγουροι ότι οπαδικά έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για οποιαδήποτε κίνηση με οπαδούς άλλων ομάδων;

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό.

Προσωπικά σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω εξ αποστάσεως είμαι μέσα, ειδικά άμα γίνει πιο συγκεκριμένο και με συγκεκριμένες στοχευμένες ενέργειες.

Με περισσότερες καλές σχέσεις οπαδικά μόνο να κερδίσουμε θα έχουμε long term πιστεύω, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δυστυχώς δεν ζούμε σε αγγελικά πλασμένο κόσμο ούτε να μας πιάνουν μλκς.

Πιστεύω μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να γίνει βήμα βήμα και θέλει χρόνο.

3 «Μου αρέσει»

Εμείς μεταξύ μας να συναντηθούμε σε πρώτη φάση. Φόρουμ - πάνθηρες. Επαφές για εξομάλυνση σχέσεων με οπαδούς άλλων ομάδων μπορεί να έρθει σε δεύτερο χρόνο, αργότερα κι αφού θα έχουμε ωριμάσει και εμείς οι ίδιοι και αυτοί. Αλλά μια αρχή μπορεί να γίνει. Πχ νομίζω ότι μια ανακοίνωση με αφορμή τη στάση της πλειοψηφίας των αρειανών χτες του στιλ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα κι ότι σε ό,τι μας αφορά το σύνθημα που δικαίως τους ερεθίζει το κόβουμε - που για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω γιατί το αναμασάμε πλέον αφού δεν ξέρω πια γιατί τραβάμε τόσο ζόρι μαζί τους, χώρια που εμείς είμαστε δυστυχώς κάτω…. - θα ήταν προς μια σωστή κατεύθυνση. Εδώ εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις μας τους οφητζήδες - δυστυχώς φυσικά με τον χαμό της Ρενάτας… Όλα γίνονται. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτα απ’ όλα μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για να μη βρίζουμε και βγάζουμε τόσο κόμπλεξ με τους αρειανούς, να μη πετάμε πούτσες σε αεκτζουδες και άλλες τέτοιες καφρίλες και να μην δώσουμε ξανά καμία σημασία και άρα αξία στον Μπαρτζώκα, που μόνο ζημιά κάνουν. Μεμονωμένοι θα υπάρχουν πάντα βέβαια, δυστυχώς και άντε να τους βρεις να τους εξηγήσεις τα αυτονόητα, αλλά κάπου πρέπει να κάνουμε μια αρχή.

1 «Μου αρέσει»

μπορεί αυτό να πάει και βήμα βήμα - δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνουμε και τίποτα αδελφοποιήσεις - για αρχή απλά να αλλάξουμε την οπαδική μας κουλτούρα στο ότι ντε και καλά πρέπει να είμαστε κακό σπυρί απέναντι σε όλους και όλα μην τυχόν και μας πούνε κότες ξέρω γω. Χωρίς μπριζομενα (Μπεσίκτας) ή σεξιστικα (ΑΕΚ) πανιά , χωρίς να ασχολούμαστε με μπαρτζωκες (δεν είναι μόνο θέμα οργανωμένων δηλαδή), πιο έξυπνη αντιμετώπιση σε διαιτητές κτλ χωρίς αυτογκόλ με τιμωρίες έδρας και πρόστιμα - γιορτή και φωνή στο γήπεδο για να φέρουμε διπλάσιο κόσμο. Σταδιακά θα αλλάξουν και αλλά αν κάνουμε το πρώτο βήμα.

2 «Μου αρέσει»

Αλεξ παράλληλα γράφαμε τα ίδια!

Καλά για το σύνθημα για τους Αρειανούς εγώ πάντα το θεωρούσα χιουμοριστικό ιδίως όταν εμείς είμαστε τόσα χρόνια εκεί που είμαστε.

1 «Μου αρέσει»

Ναι ρε φίλε! Όντως. Συμφωνώ απόλυτα και με όσα επίσης επισημαίνεις επιπλέον.

Ναι οκ για το σύνθημα, χιουμοριστικό, αλλά σίγουρα τους πειράζει, όπως θα πείραζε κι εμάς και δεν έχει και νόημα. Άσε που έχω την υποψία ότι το βγάλαμε μόνο και μόνο επειδή είχαμε κολλητηλίκια με τους παοκττσήδες. Αλλά ρε φίλε, θεωρώ ότι οι Αρειανοί χτες έδειξαν ανωτερότητα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία..

Θα γράψουμε ένα manifesto για αρχή ;

1 «Μου αρέσει»

Σίγουρα κάποιες σκέψεις επί των οποίων μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση με τους πάνθηρες μπορούμε να τις αποτυπώσουμε σε bullet points.

Φοβαμαι πως θα θυμισει Απαραδεκτους, την επισκεψη του Σπυρου Παπαδοπουλου στην καταληψη, η ολη φαση.

11 «Μου αρέσει»

καλά ναι ισχύει. θα γυρίσω σπίτι και θα με ρωτήσει η σύζυγος: Αγελαδίτσα ήταν το γιαούρτι αγάπη μου?

πφφφφφ, όλα έχουν γίνει πολύ περίπλοκα ρε γμτ. Ενώ είναι πολύ απλά τα πράγματα.

4 «Μου αρέσει»

3 «Μου αρέσει»

Πολύ πιθανό, αλλά από την άλλη καλά τα λέμε εμείς εδώ, δεν πρέπει να τα βγάλουμε και προς τα έξω και να προσπαθήσουμε να υλοποιηθούν όσα λέμε; Είναι ένα ρίσκο που ίσως αξίζει να το πάρουμε.

Στους απαράδεκτους ο Παπαδόπουλος πήγε να μιλήσει με διδακτισμό και ως κάτοχος της μίας και μόνης αλήθειας - αυτό καυτηρίαζε η φάση κυρίως. Ε αυτό ακριβώς δεν πρέπει να κάνουμε εμείς, αν κανονίσουμε κάτι τέτοιο.

1 «Μου αρέσει»

Προσωπική η αποψη που θα πω, την κρατάτε ή την πετάτε.. ενα κλαμπ οπαδων ειναι ενα κλαμπ οπαδων… το κουμανταρουν τα ενεργα μελη του. Στο δικό μας τον συλλογο, εχει τετοια διαδρομη κ τετοιο μεγεθος αναλογικα που εχει γινει (δικαιως κατ εμε) θεσμος που ειναι συνομιλητης ολων των διοικησεων απο τις ΠΑΕ, ΚΑΕ μεχρι τον “ερασιτεχνη”. Με πολυ σεβασμο στο φορουμ δεν βλεπω καποιο κενο που θα ερθει να καλυψει ως συνομιλητης.. επισης δεν βλεπω πως καποια ατομα του φορουμ που εχουν τη διαθεση για μια τετοια προσεγγιση θα εκφρασουν το συνολο οσων γραφουμε εδω

Οσα μέλη του φορουμ (κ οχι μονο) θελουν να περασουν “απο τη θεωρια στη πραξη” την εχουν αυτη τη δυνατοτητα.. υπαρχει το σχημα κ εχει δημιουργηθει μεσα απο αντιστοιχες κ πιο δυσκολες καταστασεις σε συνελευσεις στη κερκιδα.. η σκεψη που παραγεται εδω ειναι παρα πολυ χρησιμη κ πιστευω οτι θα ειναι πολυ ομορφο να μετατραπει σε δρασεις ή σε ανθρωπους που θα αναλαβουν ρολους.. το ξαναγραφω, οποιος εχει τετοια διαθεση ας πιουμε εναν καφε να δει αν υπαρχει καποιος ρολος που του ταιριαζει..

8 «Μου αρέσει»

Κ για να φερω ενα παραδειγμα-προταση (ενδεικτικη) για το πως εννοω το παραπανω.. μπορει μια ομαδα απο εδω να αναλαβει σαν δραση να τρεχει μια σεζον το προτζεκτ αθλητικη-μαθητικη κερκιδα.. να ερθει μεσω του συλλογου σε επαφη με ολους τους εφορους ολων των αθληματων να συντονιζει τη συμμετοχη.. να ερθει σε επαφη μετα με την ΠΑΕ, ΚΑΕ, πολο, βολει, να δεσμευτει συγκεκριμενος καταλληλος χωρος.. να ερθει σε επαφη με τους πανθηρες κ να πανε τα παιδια στην κερκιδα σε ενα παιχνιδι (οπως ειχε γινει στα 40χρονια των πανθηρων).. κ στο πλαισιο ενος τετοιου προτζεκτ να επικοινωνηθει κ το μνμ.. λεω τωρα μια σκεψη

5 «Μου αρέσει»

Μετέφερα την κουβέντα εδώ που είναι πιο σωστή από ότι το θρεντ για τον Άρη.

Νομίζω αυτή είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση γιατί υπάρχουν (ευτυχώς πλέον!!!) οι δομές και τα κατάλληλα σχήματα για να γίνουν οι όποιες κινήσεις εξωστρέφειας.

Ρε σεις έχετε καταλάβει ότι μιλάμε με τους ανθρώπους που κυριολεκτικά τρέχουν τον Ερασιτέχνη μέσα εδώ?

Χαιρομαι ιδιαίτερα που μπορεί να γινεί εδώ το μπλιμπλίκι μέσο για εξωτερίκευση δράσεων και περαιτέρω οργάνωσης με ανθρώπους που ενδεχομένως θέλουν να προσφέρουν, αλλά οτιδήποτε (μπορεί να γραφτεί) και ενδεχομένως μπορεί να επικοινωνηθεί ως πρότζεκτ, ιδέα ή φιλοδοξία που έχετε ως ΔΣ εννοείται feel free να το ανεβάζετε και εδώ (πχ αυτό με την μαθητική κερκίδα που ανέφερες @sakil ) γιατί η αλήθεια είναι ότι ενδεχομένως να μην έχουμε ολόκληρη την εικόνα των αναγκών ή των δυνατοτήτων.

2 «Μου αρέσει»