Διοίκηση ΠΑΕ (2024 και μετά)

Ενθαρρυντικό το ότι πουλάει ακόμα το brand

1 «Μου αρέσει»

Μια διευκρίνιση θα ήθελα να προσθέσω
Στα χρόνια που είμαστε μακρυά από την Α Εθνική , δεν παίζαμε στη Β αλλά στη Γ !! Στη Β Εθνική είμαστε 2 χρόνια και κατά 99,9% θα κάτσουμε τουλάχιστον και τρίτο χρόνο .
Εμείς ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι απαιτώντας την άνοδο βασικά από τον πρώτο χρόνο στη Β , κάτι που δεν το έχει καταφέρει νομίζω καμία ομάδα που ακολούθησε αυτό το μονοπάτι πλην της αεκ και αυτό έγινε για ευνόητους λόγους που δε χρειάζεται να αναφέρω …. Δικαίως είχαμε αυτή την απαίτηση αλλά για μένα δεν ήρθε και κάποια καταστροφη που δεν ανεβήκαμε .
Καταστροφή ήταν η Γ Εθνική!
Και κάτι τελευταίο
Διαφωνώ με αυτούς που λένε οτι συρρικνώνεται η οπαδική βάση λόγω Β Εθνικής . Δηλαδή αν ανέβουμε στην Α και τρώμε 3αρες ή 4αρες από ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπατζετ από εμάς , δεχόμαστε προσφυγές από απλήρωτους παίκτες , μας κάνουν κατασχέσεις λόγω χρεών κτλ θα αυξηθεί η οπαδική μας βάση ;
Η οπαδική βάση για μένα μειώθηκε λόγω κακών διοικήσεων, έλλειψης υψηλών στόχων και λόγω Γ Εθνικής …. Όχι λόγω Β . Εχοντας ζησει 136 χρόνια ας ειμαστε λιγο προσεκτικοί στο τι ζητάμε … Γιατί άκουσα και κάτι «διαμαντακια» στην εκπομπή προχθές …. Στα χρόνια μας οφείλουμε να δείξουμε ωριμότητα κα όχι απειρία…

7 «Μου αρέσει»

Επειδή πολλά διαβάζω το τελευταίο διάστημα για παλιούς προέδρους κτλ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποιες σκέψεις που αφορούν εμένα .
Δεν είμαι συγκεκριμένα ενάντια στον Μπέο. Άλλωστε δεν παύει να είναι ένας Πανιώνιος .Ειμαι ομως ενάντια σε αυτό που πρεσβεύει αυτός και όλοι οι ομοϊδεάτες του .
Νοσταλγοί παρομοίων διοικήσεων ας ξεκαθαρίσουν αρχικά στον εαυτό τους τι είναι για αυτούς ο Πανιώνιος …
Διότι αν τον θεωρούν μεγάλη ομάδα, τέτοιου είδους παράγοντες δεν απευθύνονται σε αυτή τη κατηγορία . Αν πχ είμασταν Λεβαδειακός ,Βόλος , Κηφισιά κτλ αυτοί οι παράγοντες θα ήταν μια χαρά .
Αν τώρα θεωρούν τον Πανιώνιο ιδέα , τότε τι δουλειά έχουν τα ιδανικά και οι αρχές του Συλλόγου με αυτή την κατηγορία παραγόντων;
Για αυτό και όλοι αυτοί βρίσκουν στέγη σε ομαδούλες της γειτονιάς ενώ ποτέ δεν πρόκειται να στεριώσουν ή να τους αφήςουν να εμπλακούν σε ομάδα που είναι μεγάλη !
Και κάτι τελευταίο.
Αν ζητάτε από τον εκάστοτε πρόεδρο της ομάδας να δραστηριοποιηθεί εξωαγωνιστικά, τότε τι τις θέλετε τις μεταγραφές; Τι νόημα έχει να έχω ικανό πχ Σέντερ φορ σε παιχνίδια που είναι γερμένα υπέρ μου από πριν ;
Στα παπαρια μου αν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία είναι στημμενη έτσι … Στη τελική, ανάμεσα σε ένα παράγοντα τύπου Μπέου, Κουγια κτλ και σε έναν παράγοντα Ιησού Χριστό υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια …. Δεν είναι ανάγκη να παίξω με τα άκρα …

9 «Μου αρέσει»

Ο μακροβιότερος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ο Τζόμο Σόνο, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της νοτιοαφρικανικής ομάδας Τζόμο Κόσμος εδώ και… πάνω από τρεις δεκαετίες.
Συγκεκριμένα, ο 70χρονος Σόνο καθοδηγεί την ομάδα από το 1994, δηλαδή για περίπου 32 χρόνια (!), κάτι που αποτελεί σχεδόν μοναδικό φαινόμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και το πιο εντυπωσιακό; Δύσκολα θα απολυθεί ποτέ. Ο λόγος είναι απλός: είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης, πρόεδρος και προπονητής της ομάδας!
(…)

Στο μυαλο μου εκανα εικονα ρούπτσο κιμ γιονγκ ουν τριαντα χρονια στον Πανιωνιο και καθε δυο να λεει “οποιος μπορει καλυτερα να ερθει”

9 «Μου αρέσει»

Δύο ιστορίες από τα παλιά πέρα για πέρα αληθινές με έχουν κάνει να μην ασχολούμαι με τις φήμες μέχρι να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή στα διοικητικά.

Η μία είναι η γνωστή ιστορία με τον Αλέξανδρο Ωναση που πέθανε στο αεροπορικό δυστύχημα πίσω από το οποίο ήταν η CIA.

Το άλλο ήταν ένα αστειάκι που είχε ξεκινήσει από μια παρέα που έλεγε ότι κάποιος πλούσιος με κοτόπουλα θέλει να πάρει τον Πανιώνιο κτλ. Λέγε λέγε άρχισε να υπάρχει μια ισχυρότατη φήμη ότι σύντομα θα αλλάξει χέρια η διοίκηση. Έφτασε κάποια στιγμή δημοσιογράφος να ρωτάει μέλος της παρέας να του πει ποιος είναι αυτός που θέλει των Πανιώνιο. Ηταν όλο από την αρχή ένα ψέμα.

Κρατάω μικρό καλάθι προσωπικά για κάτι πολύ καλό και δυνατό. Μακάρι αφού στην Ελλάδα δεν βλέπω να πιάνει κάποια άλλη προσέγγιση. Από Μπεους σε Εφοπλιστές και τούμπαλιν είμαστε.

1 «Μου αρέσει»

<disclaimer για χιουμοριστικό ποστ>

έτοιμο το draft template παιδιά

ας συμφωνήσουμε στο ποσό του κεφαλαίου και το στέλνω.

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για επένδυση και ανάληψη ΠΑΕ Πανιώνιος

Αξιότιμε κύριε Ρούπτσο,
Αξιότιμε κύριε Ψύχα,

Ονομάζομαι [ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ] και σας γράφω σε συνέχεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου και της ανοικτής πρόσκλησης που απευθύνατε προς σοβαρούς ενδιαφερόμενους για συμμετοχή ή ανάληψη της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Κατανοώ πλήρως ότι:

• ο στόχος της ανόδου δεν επετεύχθη,

• η διοίκηση έχει αναλάβει την ευθύνη στο αγωνιστικό κομμάτι,

• η ΠΑΕ βρίσκεται πλέον σε σαφώς καλύτερη οικονομική κατάσταση, με τα αγωνιστικά χρέη ουσιαστικά αποπληρωμένα και τις εκκρεμότητες προς το Δημόσιο σε διαδικασία εκκαθάρισης.
    Θεωρώ ότι η παρούσα συγκυρία, με μια ΠΑΕ «με το κλειδί στο χέρι» όπως πολύ σωστά αναφέρατε, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ένα νέο, ξεκάθαρο επενδυτικό και αναπτυξιακό πλάνο.

Μέσω του panionios.net, το οποίο εκπροσωπώ, επιθυμώ να εκδηλώσω επίσημα ενδιαφέρον για την ανάληψη της ΠΑΕ, με πρόταση απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου 51%. Η βασική δομή της πρότασής μου έχει ως εξής:

• Εισφορά κεφαλαίου ύψους Χ€ από το panionios.net, ως αρχικό «seed» κεφάλαιο για την επόμενη ημέρα.

• Παραχώρηση και διάθεση της υφιστάμενης τεχνικής υποδομής του panionios.net (servers, πλατφόρμες, τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο της τεχνολογίας) στην υπηρεσία της ΠΑΕ, με στόχο:

• την ψηφιακή αναβάθμιση του συλλόγου,

• την ουσιαστική ενίσχυση του branding και της παρουσίας του Πανιωνίου σε Ελλάδα και εξωτερικό,

• τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων (ψηφιακά εισιτήρια/διαρκείας, e-commerce, digital membership, αξιοποίηση data, κ.ά.),

• την καλύτερη αξιοποίηση της βάσης φιλάθλων, με σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και engagement.

Σε αντάλλαγμα για τα παραπάνω, προτείνω τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, με πλήρη σεβασμό:

• στη διοικητική και οργανωτική δομή που έχει ήδη μπει σε τάξη τα τελευταία δύο χρόνια,

• στη φιλοσοφία που έχετε περιγράψει δημόσια, σύμφωνα με την οποία ο επόμενος επενδυτής πρέπει να φέρει «μεγαλύτερο όραμα» και να συμβάλει σε ένα βιώσιμο μοντέλο που θα οδηγήσει την ομάδα σε άνοδο και σταθερή παρουσία στις μεγάλες κατηγορίες.

Αντιλαμβάνομαι ότι, όπως έχετε αναφέρει, δεν θέτετε συγκεκριμένη «κοστολόγηση» αλλά δίνετε έμφαση στην αξιολόγηση του ανθρώπου και του πλάνου που θα αναλάβει την ομάδα, και ότι δεν στοχεύετε στην ανάκτηση όσων έχετε ήδη επενδύσει. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρότασή μου δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως λειτουργική και στρατηγική, στηριζόμενη σε μακροπρόθεσμη δέσμευση, σε επαγγελματική προσέγγιση και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας ως πολλαπλασιαστή δύναμης για τον σύλλογο.

Είμαι απολύτως διαθέσιμος να παρουσιάσω αναλυτικά:

• το επιχειρηματικό και αγωνιστικό πλάνο τριετίας για την ΠΑΕ,

• το πώς η υπάρχουσα τεχνική υποδομή και ομάδα του panionios.net μπορεί να «κουμπώσει» πάνω στη δική σας μέχρι σήμερα προσπάθεια,

• συγκεκριμένα KPI’s και βήματα για την ενίσχυση των εσόδων, της εικόνας και της σχέσης με τον κόσμο, με σεβασμό πάντα στην ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του Πανιωνίου.

Με δεδομένο ότι έχετε θέσει ως χρονικό πλαίσιο το τέλος του πρωταθλήματος για την εκδήλωση σοβαρού ενδιαφέροντος, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια πρώτη συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη, στον χρόνο που σας εξυπηρετεί, ώστε να σας παρουσιάσω λεπτομερώς το πλάνο και να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και για όσα έχετε ήδη κάνει για να σταθεί ο Πανιώνιος σε μια πιο υγιή βάση. Εύχομαι η επόμενη μέρα να βρει τον σύλλογο ακόμη πιο ισχυρό και κοντά στον στόχο της ανόδου, με ένα πλάνο που θα τον δικαιώνει αγωνιστικά και οικονομικά.

Με εκτίμηση,

6 «Μου αρέσει»

Αν είναι δικό σου εγκρίνεται. Αν είναι με ΑΙ κόβεται.

4 «Μου αρέσει»

“όπως έχετε αναφέρει, δεν θέτετε συγκεκριμένη «κοστολόγηση» αλλά δίνετε έμφαση στην αξιολόγηση του ανθρώπου”

Εδώ μπορεί να γίνει επισυναψη συστατικών επιστολών, φωτό ολόσωμη και προσώπου, τίτλων σπουδών κλπ.

6 «Μου αρέσει»

Ρε θελει ΥΓ αυτο!!

“ΥΓ: Αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για την εμπλοκή της ομάδας μας στο προτζεκτ της ΠΑΕ Πανιώνιος είναι η διατήρηση στο ρόστερ του παίχτη Φελιπε Φελίσιο μέχρι να φτάσει τα 10 γκολ σύνολο με τη φανέλα της ομάδας μας.”

10 «Μου αρέσει»

σωστά - παρακάμπτω τις τεχνοφοβικές ερωτήσεις και κάνω δεύτερο iteration με το έξτρα context με λίγο ακόμα prompting.

Θέμα: Συμπληρωματικοί όροι και πλαίσιο συνεργασίας για την πρόταση επένδυσης στην ΠΑΕ Πανιώνιος

Αξιότιμε κύριε Ρούπτσο,
Αξιότιμε κύριε Ψύχα,

Σε συνέχεια του προηγούμενου email μου σχετικά με την πρόταση συμμετοχής του panionios.net στην ΠΑΕ Πανιώνιος, θα ήθελα να αποτυπώσω ορισμένες βασικές αγωνιστικές και στρατηγικές αρχές, τις οποίες θεωρούμε κρίσιμες για να εμπλακεί ουσιαστικά η ομάδα μας στο πρότζεκτ.

Πρώτον, βασική και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για εμάς είναι η παραμονή του Felipe Felicio στο ρόστερ της ομάδας, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει τα 10 συνολικά γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου σε επίσημες διοργανώσεις. Πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό asset για την ΠΑΕ, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο υπεραξίας.

Δεύτερον, θεωρούμε στρατηγική προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόστερ με περισσότερους ποδοσφαιριστές από την Ιαπωνία (και γενικότερα την ασιατική αγορά), με στοχευμένες επιλογές σε θέσεις-κλειδιά. Η εμπειρία άλλων συλλόγων έχει δείξει ότι η ιαπωνική αγορά μπορεί να προσφέρει παίκτες με υψηλή επαγγελματική νοοτροπία, καλή φυσική κατάσταση και εμπορική προοπτική στις ασιατικές αγορές, κάτι που μπορεί να ανοίξει νέα κανάλια εσόδων και συνεργασιών για τον Πανιώνιο.

Τρίτον, ως προς την αγωνιστική πολιτική στις θέσεις αιχμής, για να έχει νόημα η εμπλοκή μας, ο χρήστης «theio» του panionios.net θα πρέπει να έχει ουσιαστικό, εν λευκό και τελικό λόγο στην επιλογή τριών πρωτοκλασάτων σέντερ φορ μέσα στο συμφωνημένο πλάνο μεταγραφών. Η λογική μας εδώ δεν είναι να παρακάμψουμε το υπάρχον τεχνικό τιμ, αλλά να συνδιαμορφώσουμε, μαζί με το προπονητικό και σκάουτινγκ επιτελείο, τις συγκεκριμένες επιλογές στις πιο κρίσιμες θέσεις για το αγωνιστικό μοντέλο που οραματιζόμαστε. Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις, ζητάμε ο τελικός λόγος στην απόφαση απόκτησης να ανήκει σε εμάς.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν τον σεβασμό μας στην υφιστάμενη δομή και στη δουλειά που έχει ήδη γίνει, αλλά αποτελούν για εμάς αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να αναλάβουμε την ευθύνη και τον κίνδυνο της πρότασης για πλειοψηφικό πακέτο 51% και της επένδυσης που περιέγραψα. Εφόσον συμφωνούμε επί της αρχής σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα σε αναλυτική παρουσίαση του συνολικού αγωνιστικού και επιχειρησιακού πλάνου.

Παραμένω στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και για να κλείσουμε μια συνάντηση όπου θα χαράξουμε από κοινού τα επόμενα βήματα.

Με εκτίμηση,
[Ονοματεπώνυμο]coFounder / συνδιαχειριστής panionios.net / εντρεπρενιούρ / νοτροπια
[Τηλέφωνο]
[Email]

10 «Μου αρέσει»

Νομίζω είναι επική προσβόλα το παραπάνω, αν αναλογιστείς ότι έχει εταιρεία τεχνολογίας την In Digital !

Θα μου πεις βεβαια τι έχει κάνει σχετικά με τη ψηφιακή αναβάθμιση…αλλά όσο να είναι ακούγεται κάπως!!!

1 «Μου αρέσει»

ναι προφανώς είναι χιουμοριστικά τα παραπάνω και AI generated με ελάχιστο context.

1 «Μου αρέσει»

το ποιό;;;;:joy:

3 «Μου αρέσει»

Δεν έχω ξαναδεί εταιρεία πληροφορικής (είμαι του κλάδου) που να μην αναφέρει στο site της πελάτες που συνεργάζεται ή/και έργα της.

όλα είναι με απευθείας ανάθεση;;; Ή και εκεί δεν θέλουμε να βγαίνει τπτ προς τα έξω όπως στην ΠΑΕ;

1 «Μου αρέσει»

Οοοοοοχι δεν το πιστεύω!!!

2 «Μου αρέσει»

…“τσουτσούριασα” με το ρεπορτάζ!

3 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Η φορουμικη προταση προφανως σκονταψε στη δεσμευση για παραμονη Φελιτσιο ή για αποκλειστικη συνεργασια σε τεχνικα θεματα με τον @theio ?

4 «Μου αρέσει»

Είπαμε. Θα μας πάρει η πλουσιότερη ελληνίδα στη λίστα Forbes. Βίκυ Σάφραπου δραστηριοποιείται σε banking & finance. Έχω έρθει για διαπραγματεύσεις.

4 «Μου αρέσει»

Μη γίνουμε θυγατρική της palmeiras φοβάμαι

2 «Μου αρέσει»