Σε σχέση με το εξώδικο που έφτασε από πρώην εργαζόμενους της Π.Α.Ε.: https://monobala.gr/exodiko-ston-panionio-logo-ofeilon/
Η απάντηση της Π.Α.Ε. με επιστροφή εξωδίκου: https://footballleaguenews.gr/paraskinia/item/112344-εξώδικο-πανιωνίου-στους-«15».htmlhttps://footballleaguenews.gr/paraskinia/item/112344-εξώδικο-πανιωνίου-στους-«15».html?fbclid=IwY2xjawGB7xRleHRuA2FlbQIxMQABHWGsm8dUbapdbhC2-RdN4nYuiZKBSLh0f0hR9m2h5_XoL9wi6IhctZzfyA_aem_nXSM9gutquhaWrkhuDLq6w
Και ο λόγος που η Π.Α.Ε. λέει ότι δεν της αναλογούν τα χρέη: https://publicity.businessportal.gr/company/178104201000
Εγώ πάντως δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι αλλάξαμε όνομα σε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ίσως ήμουν στα βάθη των καλοκαιρινών μου διακοπών…
Πολύπλοκο θέμα. Βλέπω μέσα ανθρώπους που αγαπάνε πολύ τον Πανιώνιο. Δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερο νόημα να κυνηγήσουν αυτούς που ήταν υπεύθυνη της παλιότερης ΠΑΕ. Αλλά πραγματικά είναι δύσκολη η όλη κατάσταση. Πχ η ΟΥΕΦΑ κανονικά απαιτεί τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ από την νέα. Παρόλο που έχει άλλο ΑΦΜ και άλλη ονομασία. Από την άλλη στην Ελλάδα σου λέει ο νόμος ότι είναι άλλη εταιρεία. Ομως πρακτικά όλοι ξέρουμε ότι μιλάμε για τον Πανιώνιο. Οποίο και να είναι το εταιρικό καθεστώς.
Για μένα είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα πληρωθούν αυτά από τη νέα ΠΑΕ. Το γνωρίζουν άλλωστε νομίζω. Όλο το θέμα με τα εξώδικα είναι απλά για καθυστέρηση και ίσως για αποθάρρυνση προς τους υπόλοιπους που χρωστάει η παλιά ΠΑΕ.
Τελοσπάντων , το ηθικό και σωστό είναι να πληρωθούν όλα κι αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν από δαρζαμ θα τα πληρώσει η τωρινή παε , αφήνοντας και ένα μάθημα σε όλους εμάς, γιατί ως γνωστόν οι εκάστοτε ιδιοκτήτες παε-καε είναι περαστικοί , να μην αφήσουμε ξανά κάποιο τμήμα να πέσει στα νύχια τεράτων.
Ο Παναγόπουλος που είναι δικηγόρος των 15 είναι μια γελοία περίπτωση πάντως . Αυτά που είναι να πληρώσει ο πανιωνιος θα τα πληρώσει . Όνομα άλλαξε γιατί έτσι ορίζει ο νόμος όταν μια πάει είναι σε εκκαθάριση . Επίσης υπάρχει διάκριση μεταξύ αθλητικών και αστικών υποθέσεων
Ολοι οι δικηγόροι φέρουν το γελοίο στην υπάρξη τους.
Με λίγα λόγια οταν μια αθλητική εταιρεία πέφτει βαθμολογικά ή οικιοθελώς σε ερασιτεχνική κατηγορία, μπαίνει σε λειτουργία εκκαθάρισης.
Οταν το μητρικό σωματείο επανασυστήσει αθλητική εταιρεία αυτή πρέπει να πάρει όνομα, που δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί παλιότερα.
Ετσι και οι δύο μας εταιρικές οντότητες έχουν απο περυσι στο μπασκετ ΚΑΕ ΠΓΣΣ 1890 και απο το καλοκαιρι στο ποδόσφαιρο ΠΙΓΣΣ ΠΑΕ.
Και οι 2 νεες αθλητικές εταιρείες μας είναι υπόχρεες παλιότερων χρεων των άλλων ΚΑΕ και ΠΑΕ
Εχουν δικαίωμα στο να μαχηθούν για την ορθότητα των χρεων, να διακανονίσουν κλπ, αλλα πρέπει να πληρώσουν αν τους γίνει γνωστό σα χρέος.
Στη συνέχεια έχουν κάθε δικαίωμα να στραφούν δικαστικά στους ανθρώπους που γέννησαν το χρέος και να αποζημιωθούν
Τι bias και στερεότυπο είναι αυτό βρε Κώστα; ![]()
Ε όχι και όλοι… Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Και μιλάω σοβαρά.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί γελοίοι και αρκετοί ακόμα χειρότεροι από γελοίοι. Συνήθως τους βλέπεις στην τηλεόραση.
Και δυστυχώς αυτοί καθορίζουν το perception γύρω από όλους μας.
Για την τελευταία πρότασή σου, είναι το λεγόμενο δικαίωμα αναγωγής. Κι αν έχουν στο μεταξύ μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία σε οικείους τους, για να μην μπορεί ο ενάγων να τους τα πάρει σε εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που θα τους δικαιώνει (είναι η λεγόμενη καταδολίευση δανειστών που απαγορεύεται από τον νόμο), μπορεί αυτός, ο ενάγων, να ασκήσει και τη λεγόμενη αγωγή διάρρηξης για να ακυρώσει τις μεταβιβάσεις. Το θέμα είναι να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και με αυτό το θέμα.
Όχι όλοι, καθ’ υπερβολή το έγραψα.
Εν τω πράγματι, ο Δάρας έχει μεταβιβάσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του στους εγγυτερους συγγενείς, αλλά έχει μετρητά στην Ελβετία χαχαχα
Αν τις μεταβιβάσεις τις έκανε μετά τη γέννηση των χρεών, δεν τον βλέπω να έχει και πολύ τύχη η κίνησή του αυτή. Για να δούμε.
Παράλληλα με την απληρωσια που είχε επιβάλει στην ΠΑΕ, έκανε και αλλαγές στα δικά του. Όποιος θέλει θα βρει την άκρη. Αλλά, τι να λέμε, οι διατάξεις που ισχύουν, για την νέα παε και την δυνατότητα να φτιάξουμε μια νέα με συγκεκριμένη ροή εξόφλησης χρεών προς δημόσιο και το μισό των χρεών σε τρίτους, μπορεί να δείχνει φιλική προς το σύλλογο, αλλά σε απόλυτες τιμές είναι διάταξη Μαρινάκη που βόλεψε το φίλο του.
Τι να γίνεται σε αυτό το θέμα??
Αραγε τα προβλήματα που είχαν βρεί το δρόμο της δημοσιοτητας, λύθηκαν??
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2432741/super-league-12-exepneyse-i-dioria-gia-tis-adeiodotiseis-ta-kritiria
Εφόσον όμως ένα club της SL2 δεν αδειοδοτηθεί και εκ νέου ξέχωρα από το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει, θα μπορεί να αποκτήσει την επόμενη σεζόν (2025/26) μόνο τρεις, ανεξαρτήτου εθνικότητας, ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών, όσους Ελληνες κάτω των 25 επιθυμεί και απεριόριστους χωρίς «αστερίσκους» κάτω των 23 χρονών. Παράλληλα θα δύναται να προχωρήσει σε όσες ανανεώσεις επιθυμεί των ποδοσφαιριστών που ανήκουν ήδη στο ρόστερ της.
Από όσο ξέρω, η ΠΑΕ έχει βάλει στόχο φέτος να πάρει άδεια για SL1
Ήμουν στη συζήτηση με τον Ρούπτσο και κρατάω τα εξής από όσα αναφέρθηκαν, πάνω κάτω:
- υπάρχουν συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές, σημαντικό κριτήριο για τη δουλειά τους (από την πλευρά τους είναι και το προπονητικό)
- για το οποίο έχει αγοραστεί μια έκταση δαπάναις του Προέδρου, αν θυμάμαι καλά περί τα 14 στρέμματα και στόχος είναι να είναι έτοιμο με την έναρξη της σεζόν 2026-2027 (οπότε μέρος της συζήτησης με υποψήφιους προπονητές είναι και αυτό ως δέλεαρ, τουλάχιστον για τη δεύτερη σεζόν)
- επίκεινται έργα για το στέγαστρο της 2 - χρειάζεται αντικατάσταση του πολυκαρμπονικού - και κάποια άλλα (αν θυμάμαι καλά τουαλέτες)
- έχουν ρυθμιστεί χρέη προς παίχτες, αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχουν πλέον κάποια τέτοια φιρμάνια από ΟΥΕΦΑ, πχ Σάμαρης δέχτηκε να κάνει γενναίο κούρεμα.
- προχωράει το θέμα της αδειοδότησης και υπάρχει αισιοδοξία
- θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ανέβει η ομάδα του χρόνου, εξ όσων κατάλαβα
- υπάρχει μεγάλη πίστη προς τον Φελίτσιο, από τον οποίο αναμένουμε να δείξει πράγματα φέτος
- θέληση διατήρησης του κορμού
αυτά εν ολίγοις.
Ευχαριστούμε Αλέξη!
Αρκετά αισιόδοξα και προσγειομένα χωρίς τυμπανοκρουσίες. To μόνο ίσως που μου φαίνεται λιγότερο ρεαλιστικό, με αυτά που έχουμε δει από τον Φελίσιο δεν φαίνεται ως κάποιος που μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο. Ο Γιακοβλεφ μου γεμίζει το μάτι περισσότερο από όλους.
Κάτι άλλο που θυμήθηκα μόλις: γίνεται μελέτη για τη στήριξη των προβολέων πίσω από τις θύρες 1 και 2. Λόγω ομβρίων υδάτων η στατικότητα είναι θέμα εκεί.
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο.
ΥΓ: Πάνω από την πλατεία Λουϊζου είναι το πατρικό μου, στην Προύσσης. Το σπίτι του, μια απίστευτα όμορφη μονοκατοικία, με υπέροχο κήπο, γωνία Ικονίου και Καλλιπόλεως, πρόκειται να κατεδαφιστεί από τον γνωστό εργολάβο που έχει γεμίσει κακόγουστες πολυκατοικίες την πόλη μας. Οξύμωρο: από τους βασικούς υπαίτιους της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της Νέας Σμύρνης και της συνεπαγόμενης αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της και των κατοίκων της (άρα και του μίγματος οπαδικών προτιμήσεων) που την ίδια στιγμή κ’ανει και χορηγία.. Δεν κρίνω, διαγιγνώσκω.
Πίστη στόν Φελίτσιο’‘’‘’‘Αυτόν τον ασταμάτητο ,αστειρευτο αγωνιστή,τόν ανυπέρβλητο ,ακαταμάχητο,ανεξάντλητο,ακαταπόνητο υπεραθλητή,τον κορυφαίο σεντερ-φορ της Πανιώνιας ομάδος μας,τόν αχτύπητο και υπέρλαμπρο αθλητή ,που μέσα σένα χρόνο παρακαλώ, κατάφερε με την σπάνια τεχνική του κατάρτηση νά πετύχει ΕΝΑ γκόλ και να προσφέρει τά μέγιστα ,ωστε η ομάδα μας …να μεινει στην κατηγορία’‘’'Από δώ και πέρα λοιπόν,αέρα για ΑΝΟΔΟ ''Χωρίς αυτόν …το χάος χαχαχαχαχ
Με έχει απασχολήσει πολύ αυτό το θέμα. Αλλά θεωρώ ότι αυτό για τον Πανιώνιο είναι μια ευκαιρία. Στον κλειστό γεωγραφικά πυρηνα μας έχουμε περισσότερο κόσμο. Πρέπει και επιβάλλεται να το εκμεταλλευτούμε. Και αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, κυρίως όμως με τις ακαδημίες μας.
Εχω μια λίγο αιρετική άποψη για το πως πρέπει να δουλεύουν οι ακαδημίες μας κυρίως έχοντας αυτό το πράγμα στο μυαλό μου. Για εμένα αξίζει να θυσιάσεις τις επιδόσεις αν είναι να κερδίσεις σε κόσμο. Στο κάτω κάτω πλέον τα παιδιά όποτε θέλουν φεύγουν. Εκτός αν αρχίσουμε να κάνουμε συμβόλαια από 15 χρόνων που δεν ξέρω αν γίνεται κιόλας και αν κάτι τέτοιο θα τους εμποδίζει να φεύγουν.