Διοίκηση ΠΑΕ (2024 και μετά)

https://www.panionianea.gr/2025/10/blog-post.html

Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μαρκό, ο Κώστας Ρούπτσος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Πανιωνίου:

«Έχει γίνει ξεκάθαρο από το καλοκαίρι ότι το αρχικό πλάνο τριετίας της νέας διοίκησης έχει γίνει διετία και σε αυτή τη βάση πορευόμαστε.

Στο διαχειριστικό σκέλος μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εξοφληθεί όλες οι προσφυγές που κληρονομήσαμε και στο αγωνιστικό έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο σε προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές έτσι ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία όπως απαίτησε ο κόσμος του Πανιωνίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει όλοι να πιεστούν και να συνταχθούν στη λογική ότι η ομάδα θα πρέπει κάθε Κυριακή να μπαίνει στο γήπεδο ως πρωταγωνιστής και να δείχνει με την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα και την επιθετικότητα της ότι είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και διεκδικεί μόνο τη νίκη και τους 3 βαθμούς από κάθε αγώνα»

Μάλλον κάπως λειτούργησε κι αυτή η δήλωση, τελικά…

1 «Μου αρέσει»

Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως και προφανώς αυτά είναι πιο εύκολα όταν είναι όλα μέλι-γάλα με νίκες και πάει τρένο η ομάδα, αλλά πολύ θα γούσταρα κάποια στιγμή και οι άνθρωποι του μπάσκετ να κάνανε κάτι αντίστοιχο. Ίσως όταν ηρεμήσει το πράγμα να τους γίνει πιο εύκολο.

1 «Μου αρέσει»

Αυτό έγινε;;

Έτος «ορόσημο» το 2025 για την InDigital

Με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης ολοκληρώνει το 2025 η InDigital, η εταιρεία τεχνολογίας του επιχειρηματία Κώστας Ρούπτσος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, το συνολικό οικονομικό αντικείμενο των ενεργών συμβάσεων της εταιρείας για το 2025 υπερβαίνει τα 47 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, επίδοση που αποτυπώνει αισθητή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από συμβάσεις υψηλού προϋπολογισμού στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και των πληροφοριακών συστημάτων. Ενδεικτικά, έργα για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπερβαίνουν συνολικά τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η σύμβαση ύψους σχεδόν 13 εκατ. ευρώ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Ψηφιακής Τράπεζας Γης. Στο συνολικό άθροισμα περιλαμβάνονται ακόμη συμβάσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ για έργα ψηφιοποίησης και ανάπτυξης ψηφιακών πλατφορμών σε φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς και δεκάδες μικρότερες συμβάσεις που αφορούν υπηρεσίες συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης και φιλοξενίας πληροφοριακών συστημάτων σε υπουργεία, πανεπιστήμια, δήμους, νοσοκομεία και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η ανοδική πορεία των συμβάσεων έρχεται να προστεθεί στις ισχυρές επιδόσεις της προηγούμενης χρήσης. Το 2024 ο κύκλος εργασιών της InDigital ανήλθε σε 37,68 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική αύξηση έναντι των 23,47 εκατ. ευρώ του 2023, ενώ το μικτό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 12,23 εκατ. ευρώ από 7,11 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων έφθασαν τα 8,59 εκατ. ευρώ έναντι 5,17 εκατ. ευρώ το 2023, επιβεβαιώνοντας τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Μετά την αφαίρεση φόρων ύψους 1,84 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,33 εκατ. ευρώ, αυξημένα αισθητά σε σύγκριση με τα 3,89 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Σε επίπεδο ισολογισμού, το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε το 2024 σε 27,69 εκατ. ευρώ από 24,42 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ η καθαρή θέση ενισχύθηκε σημαντικά και διαμορφώθηκε σε 8,48 εκατ. ευρώ έναντι 5,66 εκατ. ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έφθασαν τα 1,41 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις να διαμορφώνονται σε 19,18 εκατ. ευρώ. Με βάση την εξέλιξη των ενεργών συμβάσεων, το 2025 τα περισσότερα από τα παραπάνω μεγέθη αναμένεται να εμφανίσουν περαιτέρω βελτίωση.

Στήριξη 3 εκατ. ευρώ στον Πανιώνιο

Στη βάση αυτή, προ ημερών η InDigital και ο Κώστας Ρούπτσος αποφάσισαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν τον Πανιώνιο. InDigital και ΠΑΕ Πανιώνιος προχώρησαν σε συμφωνία χορηγίας και ονοματοδοσίας, με την InDigital να γίνεται βασικός χορηγός της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Πανιώνιος θα αλλάξει τον διακριτικό του τίτλο και θα αποκτήσει νέο σύνθετο λογότυπο, στο οποίο θα αποτυπώνεται και το όνομα της εταιρείας. Το ποσό της χορηγίας φτάνει το 1 εκατ. ευρώ για κάθε αγωνιστική περίοδο, ενώ η συνεργασία θα έχει διάρκεια τριών σεζόν, αρχίζοντας από την εφετινή.

3 «Μου αρέσει»

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται το τελευταίο καιρό θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω κάποιες σκέψεις μου οι οποίες ίσως ενοχλήσουν κάποιους …
Είχα ρωτήσει κάποτε «αν θεωρείτε πως είμαστε έτοιμοι ως Σύλλογος για Α Εθνική»
Η άποψη μου είναι πως δεν είμαστε ….
Για τους παίκτες νομίζω πως είναι αυτονόητο πως δεν είναι έτοιμοι…
Για τους φιλάθλους , μονο η προσέλευση τους στο γήπεδο είναι χαρακτηριστικό δείγμα ομάδας Β Εθνικής ή τελευταία της Α … Το κερασάκι στη τούρτα ήταν ότι κάναμε τη νύχτα μέρα επειδή κερδίσαμε τη Καλαμάτα εκτός έδρας ! Ακόμα και αν μας έδινε την άνοδο αυτό το αποτέλεσμα είναι δείγμα της κατάντιας μας …
Είχα πει επίσης πως “θέλω να ανέβουμε ως Πανωνιος!”
Και μόνο που κάποιοι έγιναν νοσταλγοί του Μπέου και θέλουν άνοδο με κάθε τρόπο ακόμα και να αντιγράψουμε μεθόδους και πρακτικές σιχαμένων σωματείων , δείχνει πόσο πολύ έχουμε ξεφύγει από τις αρχές μας…Διότι οι αρχές αυτού του Συλλόγου είναι που τον ξεχωρίζουν απο τους άλλους και όχι τα χρήματα που βάζουμε ή δεν βάζουμε. Αυτό αφορά και τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας που σε όλα , ακομα και στο γυναικείο βόλει, πάμε για κερδίσουμε τα παιχνίδια και όχι να τα κλέψουμε !
Ο Ρουπτσος κατα τη γνώμη μου , στέκεται πολυ σώστα μέχρι στιγμής. Πραπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα στέκεται στις δικές της δυνάμεις και όχι σε καράβια μισθοφόρων . Διότι στην Α θα παμε για να μείνουμε . Δεν είμαστε Καλαμάτα και Κηφισία που σε 2-3 χρόνια θα επιστρέψουν εκεί που πραγματικά ανήκουν ! Τα συμβόλαια που υπέγραψαν 15χρονοι είναι ενα καλό παράδειγμα , διότι αυτους τους παίκτες θα τους χάναμε τζάμπα ! Όπως έγινε με πολλούς άλλους στο παρελθόν . Έχουμε πολλους παίκτες ταλέντα, έχουν δημιουργηθεί ακαδημίες , φυτώρια για να παίζουν σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο κοκ. Θέλει χρόνο για να αποδόσουν αυτές οι κινήσεις.
Θυμίζω επίσης ότι η μεγάλη πληγή της ΠΑΕ δεν είναι η Β Εθνική αλλά τα χρεή που έχει το ΑΦΜ της το οποίο με απαίτηση των οπαδών παρέμεινε το ίδιο . Γιατι θα μπορούσαμε να συγχωνευτούμε και να είμαστε σε καλύτερη μοίρα , όπως εκάναν άλλες όμαδες που τους “ζηλεύουμε” επειδή ανέβηκαν στην Α … Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε Πανιωνιος και μπράβο μας γι αυτό!!
Προχωράμε λοιπον , όπως κανουμε 136 χρόνια τώρα . Πέφτουμε , σηκωνομάστε , ξαναπέφτουμε κοκ Οπώς είναι και η πραγματική ζωή δηλαδή , η οποία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι φτιαγμενη για κύπελλα και κατακτήσεις …
Στη τελική , “οσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις” !!!

5 «Μου αρέσει»

Το κείμενο βάζει πολλά για συζήτηση, αλλά μια παρατήρηση:
Το αφμ δεν παρέμεινε λόγω απαίτησης οπαδών αλλά λόγω νόμου που αναγνωρίζει συνέχεια στα χρέη στο νομικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως αλλαγής ή μη αφμ

5 «Μου αρέσει»

Γιατι , δεν είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση συγώνευσης με άλλη ομαδα , την οποία και θα αποροφούσαμε στη Ν. Σμύρνη; Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι ακομα και η Ρεαλ το έχει κάνει αυτό . Μπορεί να θυμάμαι και λάθος βέβαια

Αυτό ακριβώς. Επίσης τα χρέη στο δημόσιο είναι ρυθμισμένα από τον νόμο “Σκούρα” . Επίσης μεγάλο ποσοστό των χρεών σε αθλητές έχει εξοφληθεί από ένα ταμείο της ΟΥΕΦΑ

3 «Μου αρέσει»

Στα περισσότερα θα συμφωνήσω… προσπαθώ όμως ακόμα να καταλάβω πως όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με πλάνο 3ετίας (που έγινε ξαφνικά και χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις) 2ετιας…

…αλλά και για μερικά -επίσης- αδιευκρίνιστα και μπερδεμένα, που για την ώρα ίσως αξίζει να περιμένουμε να αποσαφηνιστούν μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

2 «Μου αρέσει»

Τα περισσότερα τα βρίσκω θεωρητικά. Η ουσία είναι μία: μπορεί η σημερινή διοίκηση να σηκώσει τα βάρη της ομάδας για αξιοπρεπή παρουσία στην Α; Δηλαδή σημαντικά ακριβότερο ανθρώπινο δυναμικό, αναγκαίες ανακαινίσεις στο γήπεδο (προφανώς και με κάποια ενδεχόμενη επιδότηση) κλπ; Προσωπικά έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Αν δεν μπορεί, θα πρέπει να ενισχυθεί ή αντικατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση παρουσίασε αρχικά ένα τριετές πλάνο και τότε δεν θυμάμαι να αντέδρασε κανένας. Αλλα το ερώτημα παραμένει, είμαστε έτοιμοι για πιο πάνω; Δεν ψήνομαι για μια μίζερη άνοδο και άμεσο υποβιβασμό.

3 «Μου αρέσει»

εξαιρετικά έγκυρο το site (not):

αναπαράγω για χαβαλέ…μην παρεξηγηθώ

1 «Μου αρέσει»

αυτού του τύπου τα άρθρα μου προκαλούν εμετό, όπου κι αν αναφέρονται. ΑΡΔάκια του χειρίστου είδους, ακόμα κι αν έχουν βάση οι “πληροφορίες”, είναι εμετικός ο τρόπος που μεταφέρονται

2 «Μου αρέσει»

ναι ρε μιλάμε για τραγωδία… πιο πολύ το έβαλα για τον εμετό του τι κυκλοφορεί εκεί έξω.

2 «Μου αρέσει»

Απορία πρώτη: πού υπάρχουν αυτά τα site;;; Για τον σκοπό ύπαρξης δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθούμε.

Απορία δεύτερη: πού στην ευχή τα ανακαλύπτετε ρε σεις;;; :smiley:

1 «Μου αρέσει»

Στο “πιο ιστορικής ομάδας της Αττικής” σταμάτησα να διαβάζω.

1 «Μου αρέσει»

με την μαγεία των RSS feeds φίλε @AlexK !

1 «Μου αρέσει»

Άρης Σπίνος. Εκβιαστάκος εντελώς της φακής κάποτε που πλέον όμως έχει κάνει και χεριές ψιλοκαλές στη σημερινή Ελλάδα.. Αξίζει για πλάκα να ανατρέξεις σε όλα τα άρθρα που έχει γράψει ο Σπίνος στο συγκεκριμένο σάιτ για το Ρούπτσο. Αν δεις να γράφει επαίνους σε λίγο καιρό θα σημαίνει ότι τον δάγκωσε και τον πρόεδρο.

1 «Μου αρέσει»