Άλλαξε ώρα το Πανιώνιος-ΑΓΟΡ
13/11/2012, 02:27 | Αποστολή
Άλλαξε ώρα, αλλά όχι και μέρα η αναμέτρηση Πανιώνιος-ΑΓΟΡ για την έκτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ τη Δευτέρα, το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 16:00 της ερχόμενης Κυριακής, αντί για τις 16:30, που είχε οριστεί αρχικά, ώστε να μεταδοθεί τηλεοπτικά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ, ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 18-11-2012 και ώρα 16:00 (αντί 16:30) στο ίδιο γήπεδο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1».
Να συνεχίσει ο Πανιώνιος το απόλυτο των νικών που έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι και στο Ρέθυμνο, θέλει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.
Ο κόουτς των «κυανέρυθρων» τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, κάτι που έχει επιτευχθεί με τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά πρέπει να συνεχιστεί με νίκη και καλή εμφάνιση και κόντρα στους Κρητικούς (18/11, 16:00).
«Οι πέντε νίκες μας στο πρωτάθλημα έως τώρα μας έχουν γεμίσει αυτοπεποίθηση αλλά έχουν αυξήσει τις υποχρεώσεις μας αλλά έχουν μεγαλώσει και τις απαιτήσεις του κόσμου. Στόχος μας από την αρχή της σεζόν είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του Πανιώνιου που έως τώρα έχουν σταθεί και με το παραπάνω στο πλευρό μας. Το ίδιο είμαι σίγουρος θα γίνει και στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Μία αναμέτρηση που κρύβει παγίδες αφού το Ρέθυμνο διαθέτει ένα πλήρες και γεμάτο ρόστερ με πολλές επιλογές στο σκοράρισμα» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ και στον έλεγχο του ρυθμού τον οποίο πρέπει να επιβάλουμε. Έχουμε μπροστά μας μία ακόμη πρόκληση και πιστεύω ότι θα φέρουμε εις πέρας και αυτή την αποστολή».
Από την πλευρά του ο Μαρκ Πέιν επεσήμανε:
«Το Ρέθυμνο είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει σε γρήγορο τέμπο. Να ανεβάζει τον αριθμό των επιθέσεων και να παρασύρει στον ρυθμό της τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι αν εμείς από την πλευράς μας προσέξουμε δύο στοιχεία του παιχνιδιού θα κερδίσουμε. Το πρώτο είναι οι γρήγορες επιστροφές στην άμυνα ώστε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας παιχνίδι στο τρανζίσιον και το δεύτερο είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ. Παίζουμε στην έδρα μας, έχοντας στο πλευρό μας τον υπέροχο κόσμο της ομάδας και πιστεύω ότι με τη βοήθειά του θα πετύχουμε την έκτη συνεχόμενη νίκη μας».
Τραγικη εμφανιση και φυσιολογικοτατη ηττα απο εναν αντιπαλο που ειχε και σχεδιο και παικτες για να το υλοποιησει.Απο την αλλη εμεις παιζουμε εδω και αρκετους αγωνες κατι σαν μπασκετ ,με κατι σαν διαχειρηση ,κατι σαν αμυνα και φυσικα με φυσεκλικια και κολοκοτρωναιικα στην επιθεση.Ειναι αυτο που καποιος ευστοχα ειχε παρατηρησει οταν ακομη κερδιζαμε,τι θα γινει δηλαδη οταν ο Παππας σκασει και δεν βαζει 30 ποντους το ματς,ε την Τεταρτη και σημερα ειδαμε τι θα γινει.Δεν μπορειτε κυριε Σκουρτοπουλε να παιζεται ζωνη και μονο ζωνη οταν ο αντιπαλος εχει εξωφρενικα καλο ποσοστο στα τριποντα και απο την αλλη να αρκειστε στις Χριστοπαναγιες και μονο σε αυτες ενω οι περισσοτεροι παικτες μας ειναι πελαγομενοι.Δεν μπορει να σας κανει γιογιο ο Τσοχλας(με στυλ Βελουχιωτη!!!) και ο Αγγελοπουλος και να μην μπορειτε να τους αντιμετοπισετε.Πολυ κακη ηττα αυτη για τους στοχους μας στην λιγκα αλλα ακομα χειροτερη η εμφανιση που κυριολεκτικα κλονησε σημερα την εμπιστοσυνη και του πλεον αισιοδοξου φιλαθλου μας.Επισης να σημειωσω και την ακομα μια τραγικη εμφανιση των ανεκδοτων που εχουμε για Αμερικανους…Ειδικα αυτος ο Γκιμπς πρεπει να ειναι χειροτερος και απο τον Σουμπαρα…Ανασυνταξη δουλεια και αν μπορουμε να αλλαξουμε τους δυο απο τους τρεις Αμερικανους μας μπας και δουμε μια ασπρη μερα…
Ποιος έβγαλε λεφτά από τον Λιανο μπορούμε να μάθουμε ?
Τέσσερις αμερικάνοι και ένας κοσσοβαρος που δεν κάνουν ούτε για Β´ εσκανα.
Αντε να τον ξενερωσουμε και αυτόν.
Για τον προπονητη, ομολογω οτι δεν θυμαμαι τι στον κορακα παιζανε πανελληνιος αιγαλεω περιστερι, ομως το να εχει η αντιπαλη ομαδα 14 στα 24 τριποντα ειναι κουφο και ειναι κουφο γιατι δεν θυμαμαι να εκαναν τα σουτ υπο πιεση, καπου εκει στα αμυντικα ο ανθρωπος δεν τοχει, στα επιθετικα ας ασχοληθουν οι ειδικοι
Αστεία εμφάνιση, αστεία διαχείριση και πιο πολύ αστείος προπονητής!!
Γιατί δεν μπορεί 2η φορά σε 4 μέρες να χεις τα ίδια και χειρότερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο
Και οι ξένοι αστείοι μαλλον είναι αλλά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ακόμα
Να σαι καλά ρε Σκουρτόπουλε που βοηθάς να φύγεις μια ώρα αρχύτερα…Οι Αμερικανοί μας απλά δεν κάνουν πλην του Πέιν που με κανονικό προπονητή θα είναι μια χαρά..
ενας προπονητης εκτος των αλλων κρινεται για τις επιλογες του στις μεταγραφες. οταν λοιπον φερνει πεντε ξενους που ζητημα να βαζουν συνολο 10 ποντους, αυτο κατι δειχνει
ο προπονητης τι να κανει? να τους πει οτι οταν σουταρουν οι αλλοι πρεπει να μαρκαρουν και με τα χερια? ή να πει στο Πειν να μην τον περνει ο υπνος οταν κανει λει-απ?
Για μένα το θέαμα συνεχίζει να είναι λυπηρό παρά τις 5 νίκες.
Η ομάδα δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος. Βασίζεται στην ατομική καλή ημέρα. Για τους ξένους (εκτός του Σέρβου και του Γκιμπς) είμαι κι εγώ επιφυλακτικός. Δεν έχω δει να τους έχει ανατεθεί ρόλος τουλάχιστον στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Ένα σύστημα για να κάνει μια διείσδυση ο Μιλμπουρν ή ο Πειν δεν υπάρχει. Η μπάλα στη ρακέτα δε φτάνει ούτε με αίτηση.
Δεν υπαρχει συγκροτημένο σχέδιο (που να βγαίνει με τους συγκεκριμένους παίκτες) ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Σε οργανωμένη άμυνα δεν μπορούμε να επιτεθούμε παρά μόνο αν είναι σε καλή μέρα ο Παππάς.
Δεν έχω δει τα στατιστικά σήμερα αλλά το Ρέθυμνο σούταρε πάντα με καλές προϋποθέσεις!! Πάντα είχαν ελεύθερο τρίποντο. Ναι τους μπήκαν όλα ενώ σε εμάς δεν έμπαιναν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πέρναμε ριμπαούντ ούτε για πλάκα!! Ο πάγκος δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση ούτε να ηρεμήσει τους παίκτες ούτε να τους δώσει προοπτική στο παιχνίδι. Το 4ο δεκάλεπτο δεν το συζητάω καν. Ξεκινήσαμε με -23 άρα δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει το ματς.
Είμαι τρομερά απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες κι οτι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές αλλά δε βλέπω τίποτα να βγάινει στο παρκε.
Όπως είπε και κάποιος άλλος πριν, το να αλλάξεις 5 ξένους είναι μάλλον δύσκολο και κοστοβόρο. Αφήστε που λόγω οφειλών νομίζω οτι δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Το να αλλάξεις προπονητή ίσως είναι μια λύση.
Νομίζω οτι ούτε η αλλαγή μόνο του Γκιμπς (ελπίζοντας ότι θα έρθει ένας ικανός play maker) θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Μακάρι να πέφτω τόσο έξω και να έχω άδικο.
Και δεν είναι μια ήττα όπως λένε πολλοί. Είναι το ματς με τον Κολοσσό, που πάλι κυνηγούσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι όλοι παραδεχόμαστε ότι επηρρέασε κι η έδρα στο τέλος, είναι η συντριβή από την Οστάνδη, παρένθεση η νίκη στον Άρη, η συντριβή εντός απο κάποιους Πολωνούς κι η συντριβή εντός από το Ρέθυμνο. Η ομάδα δεν πείθει με το μπασκετ που παίζει…
Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Στέργιος Κουφός, τόνισε: “Ο Θεός μου έδωσε μεγάλη χαρά γιατί νικήσαμε μία ομάδα που είχε 5 νίκες σε 5 αγώνες και που έπαιζε ένα μπάσκετ το οποίο ζηλεύαμε. Η Νέα Σμύρνη έχει μπασκετικό κοινό παραδοσιακά και το χειροκρότημα των φιλάθλων του Πανιώνιου προς την ομάδα μου είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς. Όσον αφορά στον αγώνα κάναμε ότι είχαμε σχεδιάσει για 34 λεπτά. Το μυαλό έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο από την ικανότητα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου”.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: “Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο που έπαιξε πάρα πολύ καλά και άξιζε τη νίκη. Ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, λειτούργησε σωστά σαν ομάδα κάτι που δεν κάναμε εμείς. Από την πλευρά μας ούτε ξεχνάμε τι έχουμε πετύχει έως τώρα αλλά ούτε θεωρούμε ότι είμαστε ανίκητοι. Θα μιλήσουμε μεταξύ μας για να διορθώσουμε τα λάθη και πιστεύω ότι θα εμφανισθούμε βελτιωμένοι στον επόμενο αγώνα. Το Ρέθυμνο είχε πολλές διπλές και τριπλές επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ, είχε ευστοχία στα τρίποντα σε έναν τομέα όμως όπου φταίμε κι εμείς που του δώσαμε την ευκαιρία να το κάνει αφού δεν κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει και έπρεπε να κάνουμε στην άμυνα”.
Ο Μάριος Μπατής από την πλευρά του σχολίασε:
«Μετά από τέτοια ήττα δεν έχω να πω και πολλά. Χάσαμε όλες τις μονομαχίες και δώσαμε στον αντίπαλό μας αυτοπεποίθηση από την αρχή του αγώνα. Όπως εμείς νικήσαμε στον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» έτσι χάσαμε σήμερα βλέποντας την άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή η ήττα μας πόνεσε και πρέπει να μάθουμε από αυτή, να προσγειωθούμε. Τον κόσμο της ομάδας που μας αποδοκίμασε τον δικαιολογώ εν μέρει, όμως ξεχνάει γρήγορα τι είχαμε κάνει έως τώρα. Τον κόσμο μας τον θέλουμε κοντά μας στα δύσκολα. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για την καταπληκτική του εμφάνιση και νίκη».
Αφού γκρίνιαξα, κατινιάστηκα και ψυχαναλύθηκα στο προαύλιο μετά το τέλος του ματς, μένω με την τελευταία μου κουβέντα. Μέσα σε 7 μέρες παίξαμε το καλύτερο και το χειρότερο ματς της τελευταιας τετραετίας. Καλό είναι να δώσουμε χρόνο να μάθουμε ποια από τις 2 εικόνες είναι πιο αντιπροσωπευτική. Θα είμαι και την Τετάρτη στο Ελληνικό και το Σάββατο στα Ηλύσια για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα.