Οι Νέοι δείχνουν τον δρόμο.
Χτες πήραν διπλό μεσα στη Τρίπολη με 2-3
Τρία γκολ ο Ντουμιρσάι που φαίνεται να παίρνει τα ηνία απο Μπεγλεκτσή
Παράξενο είναι οτι στο 81 και 87 πήραμε 2 απ΄ευθείας κόκκινες
Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι μια ομάδα με τεράστια οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που να μη έχει μαντήλι να κλάψει, αλλά έχει τον τρόπο να βρίσκει ταλαντούχους παίκτες από μικρότερες ομάδες και να τους μοσχοπολά σε ομάδες του Κέντρου.
Μια παράδοση που ξεκινά από παλιά με Αναστόπουλο, Μαύρο, Σαραβάκο και φτάνει στις μέρες μας καθώς στον Ολυμπιακό είναι Μανιάτης, Σιόβας, είναι κλεισμένος ο Κολοβός και ενδεχομένως να αποκτηθεί από Ολυμπιακό η ΑΕΚ ο Αυλωνίτης.
Για να αντιληφθούν και οι εδώ παράγοντες στα Γιάννινα, πως λειτουργούν οι ομάδες σαν τον Πανιώνιο και βρίσκουν ταλέντα, για να γεμίσει κάποια στιγμή και το ρόστερ του ΠΑΣ με ταλέντα από την Ήπειρο, δημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών του Πανιωνίου Γιάννη Έβανς Παυλόπουλο. Είναι μια συνέντευξη διδακτική που αξίζει τον κόπο όλοι οι παράγοντες να την διαβάσουν. Είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΦΩΣ.
Είναι μια συγκλονιστική συνέντευξη στο ΦΩΣ (σαν σεμινάριο σκάουτινγκ!) από τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών του Πανιωνίου Γιάννη Έβανς Παυλόπουλο. Πρώτη φορά λέει αυτά τα πράγματα!
Χθες ο Κολοβός σας αποκάλεσε δεύτερο πατέρα του. Βαριά κουβέντα.
«Είναι σημαντικό να το ακούς από το στόμα ενός τόσο μεγάλου ταλέντου, αλλά είναι ο τρόπος που προσεγγίζω τα πράγματα 8 χρόνια στον Πανιώνιο ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών. Ο Πανιώνιος ήταν και είναι οικογένεια, δεν είναι μόνο το να βρεις ένα ταλέντο αλλά και να τον κάνεις να αισθάνεται οικεία, να του δείχνουμε αγάπη όπως η οικογένειά του».
Μου είπε ότι τον βρήκατε 15 χρονών στον Ωρωπό. Πείτε μου πώς.
«Είχα μια πληροφορία. Το σκάουτινγκ είναι δίκτυο, πληροφορία και δρόμος-ταξίδι. Ακολούθησα την πληροφορία και βρέθηκα μπροστά σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα! Δεν χρειάστηκε να δω δεύτερο ματς. Είδα μία ενέργεια και τον φαντάστηκα βασικό στην πρώτη ομάδα. Γύρισα και είπα στον τότε πρόεδρο κ. Τσακίρη «αυτός ο 15χρονος πρέπει να έρθει στον Πανιώνιο… χθες»!
Πώς δεν τον βρήκαν οι άλλοι;
«Τον προλάβαμε. Οι άλλοι θα ήθελαν να τον δουν σε 2 και σε 3 ματς. Στο σκάουτινγκ πρέπει να αποφασίζεις γρήγορα. Αν δεν δράσεις γρήγορα, θα σου τον πάρουν οι άλλοι. Έτσι είχαμε πράξει και με τους άλλους παίκτες. Όχι μόνο αυτούς που έδωσε με μεταγραφή ο Πανιώνιος, αλλά και τα άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω και δεν τους ξέρει ο κόσμος. Θα δείτε τι φουρνιά έχει να βγάλει και στη συνέχεια ο Πανιώνιος! Σας μιλάω ειλικρινά, δεν με ανησυχεί όσοι κι αν φύγουν τώρα από την πρώτη ομάδα».
Πείτε μου 3-4 ονόματα που έρχονται από πίσω και θα τους θυμηθούμε αργότερα.
«Δεν θα το κάνω. Δεν είναι σωστό για άλλα παιδιά να ξεχωρίσω 3-4 ονόματα. Δεν θέλω κιόλας να πλακώσουν πάνω τους οι μάνατζερς»
Από όλους αυτούς που έβγαλε ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια και πήγαν στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ, τώρα στην ΑΕΚ όπως φαίνεται (σ.σ. Ανέστης), ποιος ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία των 20 χρόνων; Ο Κολοβός;
«Ναι, ο Κολοβός. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».
Είστε απλήρωτος;
«Ναι, είμαι απλήρωτος κι εγώ. Είμαι απλήρωτος καιρό, έχω ξεχάσει πόσο καιρό, αλλά αυτό είναι μέρος της γοητείας του Πανιωνίου που τον λατρεύουμε! Ο Πανιώνιος είναι πέρα από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι πολιτιστικός σύλλογος για εμάς, δεν θα σβήσει ποτέ, όπως δεν έσβησαν οι μνήμες της Μικράς Ασίας, οι μυρωδιές, η ιστορία, η παράδοση. Θέλω να δώσω μια εξήγηση γιατί οι παίκτες του Πανιωνίου πάνε στον Ολυμπιακό και παίζουν βασικοί».
Πείτε μου, έχει ενδιαφέρον.
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα, οι παίκτες όμως αυτοί πάνε στον Ολυμπιακό από μία άλλη μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Ο Πανιώνιος είναι μια ιδιότυπη περίπτωση, έχει τη φανέλα, τις δυσκολίες, την πίεση μεγάλης ομάδας, χωρίς όμως να έχει τον πολύ κόσμο της μεγάλης ομάδας και τα λεφτά της μεγάλης ομάδας. Οι παίκτες όμως εδώ ζυμώνονται και δεν είναι τυχαίο ότι βλέπεις τον Μανιάτη να είναι αρχηγός του Πανιωνίου, να πηγαίνει στον Ολυμπιακό και να γίνεται κι εκεί αρχηγός»!
Α, πολύ φανατικός Πανιώνιος είστε εσείς. Αν σας κάνει πρόταση μεγάλη ομάδα να πάτε, θα πείτε όχι;
«Μου έχουν κάνει προτάσεις οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες, αλλά μέχρι τώρα άντεξα και έχω πει όχι, με νικάει το συναίσθημα. Αυτό που κάνω στον Πανιώνιο είναι ό,τι αγαπάω περισσότερο μετά την οικογένειά μου. Για το μέλλον πάντως ποτέ δεν ξέρεις, δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ».
Πείτε μου ένα περιστατικό που να δείχνει την τρέλα σας με το σκάουτινγκ.
«Θα σας πω για παράδειγμα πώς βρήκα τον Σταυροθανασόπουλο που αποκλείστηκε από την 18άδα απέναντι στον ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή λόγω μικροτραυματισμού. Πήγα να τον δω σε ένα χωριό κοντά στο Αγρίνιο με τρομακτική βροχή και κρύο, β’ τοπικό Αγρινίου με τέτοια βροχή και τέτοιο κρύο που ήμουν μάλλον ο μοναδικός θεατής σε αυτό το ματς! Στο τέλος κόλλησε και το αμάξι μου στις λάσπες και δεν μπορούσα να φύγω! Αυτό είναι για εμένα το σκάουτινγκ. Τα ρούχα σου να είναι γεμάτα λάσπες! Με κουστούμι σκάουτινγκ δεν γίνεται. Ή μάλλον γίνεται, αλλά θα το λερώσεις» (γελάει)
Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο τον ξέρατε όταν τον πήρε 15 χρονών ο Ολυμπιακός από το Σβορώνο;
«Ναι, τον ήξερα αλλά πρόλαβε ο Ολυμπιακός κάνοντας μία γρήγορη γενναία κίνηση για τα οικονομικά δεδομένα μεταγραφής 15χρονου».
Λόγω κρίσης πουλάει φθηνά ο Πανιώνιος παίκτες που στο παρελθόν δεν θα τους πουλούσε σε τέτοιες τιμές;
«Είναι αλήθεια. Προ κρίσης, με Τσακίρη, ο Πανιώνιος θα πουλούσε σε πολύ ψηλές τιμές. Αυτός ήταν λαχείο που πέρασε από την ομάδα μας. Οι μετέπειτα πρόεδροι δυστυχώς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πουν «όχι» σε προσφορές για μεταγραφές. Κοιτάξτε. Μιλάμε για ένα σύλλογο που έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ- το έχω ψάξει- κάθε χρόνο να πουλάει παίκτη ή παίκτες. Και μιλάμε για ένα σύλλογο αυτή τη στιγμή χρεοκοπημένο. Αυτό, συγνώμη, αλλά δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι λάθος έχει γίνει. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε, θα οργανωθεί πιο καλά στα διοικητικά της η ομάδα και δεν θα σβήσει».
Πώς γίνεται όμως να είστε απλήρωτοι με τόσες πωλήσεις παικτών;
«Δεν γίνεται να σβήσει ένας σύλλογος που έχει δώσει τόσους παίκτες και τώρα με τον ΠΑΟΚ που τον νικήσαμε είχαμε στην 11άδα που τελείωσε το ματς, 7 παίκτες που έχουν βγει από το σκάουτινγκ και τις Ακαδημίες μας! Κι έχουμε στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας την καλύτερη Κ-20 ομάδα νέων που είχε ποτέ ο Πανιώνιος! Ένας τέτοιος σύλλογος που παράγει, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Μόνο να οργανωθεί πιο καλά στα διοικητικά».
Αλήθειες λέτε.
«Είμαι απλήρωτος αλλά δεν πειράζει, γεννήθηκα Πανιώνιος και θα πεθάνω Πανιώνιος! Θέλω να πω όμως κάτι που πρέπει να ειπωθεί επιτέλους: Από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες μόνο ο Ολυμπιακός έχει σταθεί απέναντί μας με σεβασμό. Αυτό εγώ ως Πανιώνιος το εκτιμάω. Εν αντιθέσει με άλλες μεγάλες ομάδες οι οποίες πάντα περίμεναν και περιμένουν ως κι αυτές τις μέρες τον Πανιώνιο στη γωνία για να του κλέψουν παίκτες! Χωρίς να καρπωθεί τίποτα ο Πανιώνιος να του πάρουν τους παίκτες. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν και γίνεται και τώρα που μιλάμε, μόνο ο Ολυμπιακός δεν το έχει κάνει. Γι’ αυτό έχει το σεβασμό μου».
Τον Ανέστη πώς τον βρήκατε;
«Πήγα στη Θήβα και τον είδα σε ένα ματς, πάλι είχα ακολουθήσει την πληροφορία. Μίλησα με τους δικούς του και τον έφερα στον Πανιώνιο. 17 χρονών ήταν».
Τι είδατε;
«Τα σωματικά προσόντα του πρώτα που είναι πολύ σημαντικά για έναν τερματοφύλακα. Και μια παράξενη ηρεμία που είχε στο παιχνίδι του, με εντυπωσίασε διότι είναι απόλυτα ήρεμος την ώρα που γύρω του μπορεί να καίγεται ο κόσμος. Όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ διότι αν αληθεύουν αυτά που γράφονται, είναι σοκ».
Στον Αυλωνίτη τι είδατε;
«Βελτιώθηκε στην πορεία. Είναι ένα παιδί που το ακολούθησα από το Αιγάλεω και στις μικρές εθνικές ομάδες- διότι βλέπω όλες τις μικρές εθνικές- τον ήξερα από μικρό, έχει σωματικά προσόντα για τη θέση του εξαιρετικά, είναι έξυπνος, είναι απόλυτα προσηλωμένος στην τακτική, είναι πολύ δύσκολο να τον περάσεις, αυτά τα θεωρώ απαραίτητα για τη θέση που παίζει. Έχω εμπιστοσύνη στον Τάσο ότι θα τα καταφέρει».
Ποια ηλικία είναι αυτή που μπορείς να κάνεις σκάουτινγκ σε ένα παιδί χωρίς να σε ρίξει σε μεγάλη γκέλα;
«Ένα παιδί από 15 χρονών μπορεί να σου δείξει τι θα κάνει ως παίκτης αργότερα. Το ταλέντο, Θέμη μου, φωνάζει»!
Τι προσέχετε περισσότερο σε έναν 15χρονο; Πού εστιάζετε;
«Ωραία ερώτηση. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο διεθνώς. Το πρώτο που προσέχω και εκτιμώ είναι η τεχνική πλέον. Τώρα το ποδόσφαιρο είναι κυρίως τεχνική διότι αυτή σου εξασφαλίζει κατοχή μπάλας, σου εξασφαλίζει δηλαδή λιγότερο τρέξιμο, λιγότερη κούραση, περισσότερες επιθέσεις, άρα και μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις ένα ματς».
Αυτό το έφεραν οι Ισπανοί;
«Ναι, οι Ισπανοί που τα τελευταία χρόνια διέλυσαν τους πάντες και τα πάντα, όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χωρίς να είναι οι σούπερ αθλητές».
~ Ποιες θέσεις μπορούν να ξεγελάσουν λιγότερο έναν σκάουτερ ως προς την εξέλιξη ενός παίκτη;
«Δύσκολη ερώτηση. Θα σου πω κάτι άλλο. Οι θέσεις στις οποίες δεν υπάρχουν σήμερα πολλές επιλογές είναι οι πλάγιοι μπακ! Δεν ξέρω γιατί. Γι’ αυτό βλέπεις παίκτες παγκοσμίως να παίρνουν υπέρογκα ποσά σε αυτές τις θέσεις, ενώ δεν έχουν μεγάλη ποιότητα».
Αυτό είναι μια καλή συμβουλή προς… μπαμπάδες, να στρέψουν τα παιδιά τους προς τις θέσεις των ακραίων μπακ!
(γελάει). «Είναι αλήθεια. Εμένα πάντως με γοητεύει να κοιτάω παίκτες μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς».
Γιατί;
«Διότι αυτοί θα βάλουν το γκολ και αυτοί θα σε στείλουν ως ομάδα στο ταμείο. Το γκολ κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα και αυτό είναι το δύσκολο, αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό με συνεπαίρνει».
Όταν ο Πανιώνιος έβγαζε τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς, τον Μαύρο, τον Αναστόπουλο και τον Σαραβάκο, ήταν τυχαία διαδικασία τότε; Μιλάμε για πριν 30 χρόνια. Ή υπήρχε από τότε ικανότητα στο σκάουτινγκ;
«Ήταν τυχαία διαδικασία εκείνη την εποχή. Έτυχε να υπάρχουν αυτά τα πολύ μεγάλα ταλέντα στις γειτονιές κοντά στον Πανιώνιο, ο Πανιώνιος ήταν η μεγάλη ομάδα της περιοχής και έτσι στράφηκαν προς τον Πανιώνιο. Αυτό όμως δημιούργησε μια κουλτούρα στους επόμενους να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα την παράδοση που έκτισε ο σύλλογος».
σωστός ο εβανς
δε νομίζω να λέει βλακείες και ψέματα. τι θα κερδίσει άλλωστε ;
οπότε ρε γαμώτο ας δείξουμε λίγο υπομονή όλοι και να βοηθήσουμε αυτούς τους έρμους που εδώ και δυο χρόνια τρέχουν σαν το κεντέρη
Πάντως αυτοί οι έρμοι τον είχαν διώξει τον Έβανς και ο Τσακίρης είχε καταγγείλει τότε ότι το κάνανε για να εκδικηθούν τον Τσακίρη επειδή ήταν φίλους του.
Ο Γ. Παυλόπουλος είναι πάντα παρών ως επικεφαλής scouter, χωρίς διακοπή. Μάλλον κάτι άλλο έχεις μπερδέψει
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Prwtathlhma-Newn-Akadhmies/item/238905-Panionios-Lysi-synergasias-me-Paylopoylo?click=home-breakingnews
3-8-2012
Παρελθόν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών της ΠΑΕ Πανιώνιος αποτελεί από την Παρασκευή (3/8) ο Γιάννης Παυλόπουλος.
Όπως ανακοίνωσαν οι «κυανέρυθροι» οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή ακαδημιών, Γιάννη Παυλόπουλο».
Καταπληκτική συνέντευξη.
Οι μικροί είναι πια σταθερά στην τετράδα των Κ-20, παρεμπιπτόντως.
Θα συμφωνήσω ότι δεν φοβάμαι για το μέλλον, όσους παίχτες κι αν δώσουμε. Μόνο και μόνο οι εμπειρίες φίλων που θυμάμαι ως παιδί που προσπάθησαν να παίξουν στον Πανιώνιο και πόσο δύσκολο ήταν - και μιλάμε για μεγάλα ταλέντα - με καθυσηχάζουν για το επίπεδο των ακαδημιών μας. Έχει εγκαθιδρυθεί για τα καλά στη συνείδησή των Αθηναίων γονιών ότι οι ακαδημίες του Πανιωνίου είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για το μέλλον των παιδιών τους.
Είπαμε, άλλες 4 νίκες θέλουν οι άντρες φέτος και του χρόνου πάλι απο την αρχή, με νέα πρόσωπα. Δεν φοβάμαι καθόλου!
http://www.panionianea.gr/2014/04/photos.html
για την Κ20
καλό θα είναι κάποιος να κρατάει χαμηλούς τόνους ή μάλλον να απαιτεί να κρατιούνται χαμηλοί οι τόνοι στις ομάδες των μικρών ηλικιών μας
ξέρω καλά τι λέω
όταν βγαίνουν με τις παρέες τους μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να λένε ό,τι θέλουν αλλά το θέμα είναι να μην εκθέτουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά την ομάδα που τους αναδεικνύει
πολλά από τα παιδιά αυτά δεν είναι πανιώνιοι
πρόβλημά τους
αλλά καλό θα είναι να μη μιλάνε δεξιά κι αριστερά για τις ομάδες της καρδιάς τους
υπάρχουν πολλά αφτιά που ακούνε
Ευτυχως δηλαδη που καποιοι παντογνωστες της Πανιωνιας Κινησης εμποδιστηκαν να διωξουν τους Βλαχο και Λαμπαδηνο απο τις Ακαδημιες μας ε Νικο? Τωρα εκ των υστερων τι λες? ![]()
Για Βλάχο και Λαμπαδηνό, πότε κι απο ποιον τέθηκε θέμα???
Μήπως καπου έχεις μπερδευτεί??
Η μπορεί κι εγώ να μην θυμάμαι η να μη γνωρίζω κάτι.
Επειδή εγώ θυμάμαι μόνο για τον Βλάχο είχε τεθεί κι αυτό με αφορμή άλλους λόγους (κυριώς το οικονομικό κι ο τρόπος που το χειριζόταν).
Για τον Λαμπαδηνό δεν είχε γίνει καν επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση. Οι προσωπικες απόψεις είναι προσωπικές.
Το ότι θα έπρεπε να αξιολογηθούν όλοι δε νομίζω να το αμφισβητεί κανένας. Ούτε νομίζω ότι θα πρέπει να παίρνουμε defacto την άποψη κάποιου αθλητή που βγήκε κι είπε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που τον βοήθησαν αυτά τα χρόνια. Για μένα εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. έχω μάθει να παίρνω το χρόνο μου να αξιολογώ τις καταστάσεις και να βλέπω αν μπορω να κάνω κάτι με καλύτερο τρόπο ή όχι.
Δυστυχώς, έχω χάσει το ενδιαφέρον μου πια και δεν θα το αναλύσω περισσότερο
![]()
Τα ίδια θυμάμαι κι εγώ.
Τεσπα, να συμπληρώσω δε και κάτι, αν κάποιος διαθέσει για τις υποδομές του ποδοσφαίρου, το χρόνο και τη φαιά ουσία που “κατέθεσες” στο κρίσιμο διάστημα, ας μας το επικοινωνήσει να τον βραβέυσουμε.
Το λέω τώρα, διότι βλέπω πολύ ενδιαφέρον απο διάφορους για την Κ 17 και Κ 20, ωσαν τη λυδία λίθο για την ανέλιξη του πανιωνίου. Ελπίζω να προσεγγιστεί το όλο θέμα με στοργή και μεράκι. Αν και επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αφού ήδη δημιουργούνται τετελεσμένα θέματα σε στυλ αυτός καλός, ο αλλος ικανός και τέτοια.
Κάποιος που να πάρει την ευθύνη και να δράσει βάσει σχεδίου δε βλέπω να εμφανίζεται.
Νίκη επί του ΠΑΟ και στο Final-4 η Κ17
Πολύ σημαντική επιτυχία για την Κ17 του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου, όπου επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 και προκρίθηκε στο Final-4 της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο.
Οι κυανέρυθροι του Δημήτρη Κουζινού είχαν πάθος και έδειξαν πως διαθέτουν το “μέταλλο” του νικητή, καθώς πήραν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο “Απήλλιον”, στον αγώνα μπαράζ, και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο Final-4.
Σκόρερ για τον Ιστορικό αναδείχθηκε ο Ευαγγέλου στο 65ο λεπτό, όπου με όμορφη κεφαλιά έδωσε τη νίκη-πρόκριση στον Πανιώνιο!
Το Final-4 της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, στις 9-10 και 11 Μαΐου. Αντίπαλος στον ημιτελικό για τον Ιστορικό η ομάδα της Ξάνθης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αστράς, Τσουρανάκης, Σταμίρης, Ευαγγέλου, Μπρεγκάσι, Γκίνης, Τοπάλι (Αιμίλιος), Σταυρόπουλος, Βουτσελάτος (Μαρούδας), Μπόκιας (Πότσι), Ντιμάι (Παναγιωτόπουλος).
Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης
http://www.panionianea.gr/2014/04/final-4-17.html
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ!!!
Ο Δημήτρης Κοροπούλης θα είναι ο νέος προπονητής της Κ20 του Πανιωνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας.
Πιο συγκεκριμένα το “sports-academies.gr” αναφέρει πως: “Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Δημήτρη Κουζηνό να είναι το φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας Νέων του Πανιώνιου, μετά και την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα κ17 της Σούπερ Λίγκ, τελικά ο νέος τεχνικός είναι ένας άλλος, νεαρός και φιλόδοξος που μέχρι πρότινος προπονούσε το τμήμα 2000 των κυανέρυθρων!
Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοροπούλη που έχει πολύχρονη θητεία στα τμήματα υποδομής του Πανιώνιου ενώ έχει περάσει με επιτυχία και απο τις ομάδες του Αχαρναικού και του Πανελευσινιακού ως βοηθός προπονητή.
Ο νέος τεχνικός του ‘Ιστορικού’ σύμφωνα με πληροφορίες του sports-academies.gr είναι επιλογή του Γιάννη Έβανς Παυλόπουλου και πλέον απομένουν τα τυπικά για την επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών”.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πετυχημένη την προώθηση του Δημήτρη στην Κ20. Μπράβο στον Εβανς, που καταλαβαίνω οτι έχει πια ένα σημαντικό ρόλο στην ιεραρχία του προπονητικού κομματιού, που τον επέλεξε και τον πρότεινε.
Ο Δημήτρης είναι παιδί με όρεξη και πολύ καλή γνώση του ποδοσφαίρου και εκτιμώ οτι θα έχει καλή πορεία στο μέλλον, ελπίζω εντός Πανιωνίου.
Νίκο Σπαχή, έχουμε μάτι χααχαχαχαχαχχαχαχαχα
Ο νέος τεχνικός της Κ20 του Πανιωνίου, Δημήτρης Κοροπούλης, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα panionianea.gr.
Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη
Ο νεαρός προπονητής, ο οποίος φέτος κλείνει 16 χρόνια παρουσίας στις υποδομές του συλλόγου, μίλησε για την «πρόκληση» να αναλάβει την ομάδα Νέων του Ιστορικού, τόνισε πως αποτελεί τιμή του που θα βρεθεί σε αυτό το πόστο, ενώ ευχαρίστησε και τους ανθρώπους που του έδειξαν εμπιστοσύνη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην γνωριμία και την συνεργασία που έχει με τους Δήμητρη Τερεζόπουλο και Δημήτρη Κουζινό, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στην Κ20 της νέας σεζόν όσο και στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη Μισαηλίδη.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κοροπούλη στα panionianea.gr:
-Νέο κεφάλαιο στην προπονητική σου καριέρα, αναλαμβάνοντας την Κ20 του Πανιωνίου…
«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Μανίκα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και μου ανέθεσαν την βαριά ευθύνη να αναλάβω την Κ20 του Πανιωνίου. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτή την θέση και σίγουρα είναι ένα σπουδαίο βήμα για την καριέρα μου. Τα τελευταία δύο χρόνια δούλεψα σε ομάδες Γ’ Εθνικής ως βοηθός προπονητή και γυμναστής και υπεύθυνος της καθημερινής προπόνησης. Το να δουλέψω σε μία ομάδα που αποτελεί σκαλοπάτι για την Σούπερ Λιγκ και σε μία ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος σίγουρα είναι μία μεγάλη πρόκληση. Έχω παίξει τρία χρόνια στον Πανιώνιο Καλλιθέας/Ν. Σμύρνης, όπου στα τέλη της δεκαετίας του 90’, ήταν το τελευταίο στάδιο πριν ανέβουν οι παίκτες στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου. Έτσι, νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω καλά την Κ20 και τον ρόλο αυτής της ομάδας. Στόχος μου είναι να βοηθήσω ώστε να συνεχιστεί αυτή η παραγωγή ταλέντων και παιδιών που ανεβαίνουν στην ανδρική ομάδα και παράλληλα βέβαια να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, όπου όπως ξέρετε πέρυσι η ομάδα μας έκανε μία εξαιρετική πορεία και τερμάτισε στην τρίτη θέση».
-Σε ποια κομμάτια θα δώσεις αρχικά βάση;
«Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα δώσουμε βάση είναι η στελέχωση του ρόστερ. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα παιδιά που θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα και πόας θα είναι αυτά. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε σε αυτό το κομμάτι. Κινούμαστε πάντα σε σχέση και με την ομάδα των Κ17, η οποία έκανε πολύ καλή πορεία και ο κ. Κουζινός έφτασε την ομάδα στο final four. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πως ότι έχω άριστη συνεργασία τόσο με τον κ. Κουζινό όσο και με τον κ. Τερεζόπουλο και η στελέχωση του ρόστερ θα γίνει από κοινού. Γνωρίζω αρκετά παιδιά και έχω δει κάποια παιχνίδια και των δύο ομάδων. Ο κορμός της καινούργιας ομάδας θα αποτελείται από παιδία της Κ20 και της Κ17 και όσα παιδιά έρθουν στον Πανιώνιο με ελεύθερες μεταγραφές».
-Φαντάζομαι πως η γνωριμία σου με τον κ. Τερεζόπουλο θα σας βοηθήσει ώστε να έχετε μία πολύ καλή συνεργασία κατά την διάρκεια της χρονιάς..
«Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ξεκινήσαμε και οι δύο την προπονητική μας καριέρα από τον Πανιώνιο και θα πρέπει να σας πω ότι φέτος κλείνω 16 χρόνια στον σύλλογο. Ήρθα ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1998 και με τον Δημήτρη πάντα είχαμε πολύ καλή συνεργασία και πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κουζινό που επίσης γνωρίζω πολλά χρόνια στις υποδομές του Πανιωνίου και θεωρώ ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία».
-Οι εμπειρίες σου από ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Γ΄ Εθνικής, θεωρείς πως θα σε βοηθήσουν για να πετύχεις στην Κ20;
«Σίγουρα τα 16 χρόνια δουλειάς στις ακαδημίες μίας ομάδας όπως του Πανιωνίου, που ξέρουμε πολύ καλά ότι αποτελεί μία μηχανή ταλέντων όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα τεράστιο σχολείο, αλλά θα ήταν λάθος μου να μην αναφέρω την βοήθεια που έδωσε στην καριέρα μου ο Φώτης Θανέλλας. Μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε επαγγελματικό επίπεδο, σε ομάδες όπως ο Αχαρναϊκός και ο Πανελευσινιακός, σύλλογοι με ιστορία και πρωταγωνιστικούς στόχους. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες και οι παραστάσεις θα με βοηθήσουν ώστε να μεταδώσω τα παιδιά της Κ20 όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν σαν ποδοσφαιριστές».
-Κλείνοντας, θέλω να μας πεις για την συνεργασία που έχεις με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη Μισαηλίδη…
«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Άρη Μισαηλίδη. Όλα αυτά τα χρόνια είναι για μένα κάτι παραπάνω από συνεργάτης, είναι ένας άνθρωπος που με συμβουλεύει, τον ακούω και του χρωστάω πολλά μέχρι σήμερα».
Στον Πανιώνιο επέστρεψε ο Στέλιος Αποσπόρης, αρκετά χρόνια μετά την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής των «κυανέρυθρων».Οι Νεοσμυρνιώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ελπίδων ως υπεύθυνου της Ακαδημίας των «κυανέρυθρων».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της και πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, κ. Στέλιο Αποσπόρη. Ο κ. Αποσπόρης αναλαμβάνει την αποκλειστική οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ που εδρεύει στη Βάρη».
http://www.sport-fm.gr/article/epestrepse-ston-paniwnio-o-aposporis/783847