Υποδομές Πανιωνίου

Ετσι ψωνίζουν οι Σκανδιναβοί
Δευτέρα 03/01/11
Συντάκτης: Γ. Νικολακάκης

Είθισται τέτοια εποχή οι ιθύνοντες των ελληνικών ομάδων να αναζητούν… πρωτοχρονιάτικα λαχεία απευθυνόμενοι στους μάνατζερ. Στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις ομάδες, είτε για να κάνουν το βήμα παραπάνω είτε για να σώσουν την παρτίδα, ψωνίζουν από το πανέρι και χωρίς προηγουμένως να έχουν (πολυ)ψάξει την ποιότητα του προϊόντος. Κι όμως, θα μπορούσαν να είχαν κόψει δρόμο ή να είχαν αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας τους μέσω του σκάουτινγκ. Ακολουθώντας, δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν (και) οι σκανδιναβικές ομάδες. Τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για να συλλέξουν πληροφορίες για παίκτες τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη αγορά.

Η «Εξέδρα» απευθύνθηκε στον Σπύρο Τουλίκα, ο οποίος έχει θητεύσει σε σουηδικές ομάδες τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, έχοντας εξοικειωθεί με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Ο ομογενής (με καταγωγή από τον Τύρναβο) κόουτς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν είχε αναλάβει άτυπα ρόλο σκάουτ της Λάρισας στη Σκανδιναβία, αλλά με εξαίρεση μία-δύο κλήσεις στο κινητό του από ανθρώπους της ΑΕΛ, ουσιαστικά ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε.

Στην αρχή της συζήτησης ο Τουλίκας επιχείρησε να μας βάλει στο κλίμα για το τι εστί «σκάουτινγκ» στη σκανδιναβική αγορά, φέρνοντας τα παραδείγματα αγγλικών ομάδων που έχουν στραμμένα τα μάτια τους στη συγκεκριμένη δεξαμενή. «Θα αναφέρω το παράδειγμα της Τότεναμ. Μόνο για τη Σουηδία έχει έναν επικεφαλής σκάουτ, ο οποίος διαθέτει 10-12 υφισταμένους. Στέλνει, λοιπόν, τους σκάουτ σε αγώνες του σουηδικού πρωταθλήματος, είτε πρόκειται για ματς της Α’ κατηγορίας είτε για αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος.

Με απώτερο στόχο, αφενός να στελεχωθεί η Τότεναμ με κάποιον έτοιμο ποδοσφαιριστή και αφετέρου να τροφοδοτηθούν οι ακαδημίες της. Κατόπιν, ύστερα από τριετή φοίτηση, ουσιαστικά μόλις ο ένας στους 100 προωθείται στην πρώτη ομάδα. Οι υπόλοιποι 99 είναι διαθέσιμοι και διοχετεύονται στην πλειονότητά τους στις αγγλικές ομάδες της Τσάμπιονσιπ είτε σε μικρότερες κατηγορίες. Μιλάμε για παιδιά 18-19 ετών με τακτική παιδεία, που κάνουν στους Αγγλους. Πώς μπορεί να μην κάνουν στις ελληνικές ομάδες;».

«Βραζιλιάνοι από Φορταλέζα»

Στη συνέχεια, ο 40χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις αγορές από τις οποίες ψωνίζουν, μέσω σκάουτινγκ, οι Σκανδιναβοί: «Τα τελευταία 10 χρόνια που λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα, η Νο 1 επιλογή είναι οι Βραζιλιάνοι. Υπάρχουν εκεί Σουηδοί σκάουτ, οι οποίοι, σε συνεργασία με ντόπιες εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα ποδοσφαιριστών, επεξεργάζονται έναν θησαυρό ‘ακατέργαστων διαμαντιών’. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι προέρχονται από την περιοχή της Φορταλέζα, καθώς έχει αποδειχτεί κατόπιν ερευνών ότι προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα στον σκανδιναβικό τρόπο ζωής. Δευτερεύουσα δεξαμενή παικτών αποτελεί η Αφρική, αλλά συγκεκριμένες χώρες (Κονγκό, Σενεγάλη, Νιγηρία) και εσχάτως η Αργεντινή. Ειδικά οι Αφρικανοί ουσιαστικά προορίζονται για μεγάλες πόλεις, όπου ζουν και εργάζονται και άλλοι συμπατριώτες τους. Διότι αν πας και πάρεις Αφρικανό σε μια μικρή πόλη, όπως το Κάλμαρ, το πιθανότερο είναι τον πρώτο μήνα να έχει φύγει. Δίνεται, λοιπόν, σημασία στη λεπτομέρεια για να μειωθεί το ρίσκο της όποιας επένδυσης».

Η Σκανδιναβία πάει Ισπανία

Από τα τέλη Ιανουαρίου και στη διάρκεια του Φεβρουαρίου η πλειονότητα των σκανδιναβικών ομάδων μετακομίζει στην Ισπανία. Οχι για διακοπές, αλλά για να κάνει εκεί την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων τον Απρίλιο. Σε αυτό το διάστημα διεξάγονται στην Ιβηρική Χερσόνησο διάφορα τουρνουά, όπως το Copa del Sol, όπου ουσιαστικά μπορεί κάποιος μέσα σε σύντομο διάστημα να παρακολουθήσει μέχρι και 45 παιχνίδια!

Οπως λέει ο Τουλίκας, «πέρυσι είχα ζητήσει από τη Λάρισα να διαθέσει ένα πολύ μικρό ποσό ώστε να πάω για περίπου δέκα μέρες και να δημιουργήσουμε μια πρώτη βάση δεδομένων με τα χαρακτηριστικά παικτών που έψαχνε. Δεν πήρα ποτέ απάντηση. Ουσιαστικά μέσα στον Φεβρουάριο μπορεί να κάνεις την προεργασία, να τεστάρεις τους παίκτες στο πρωτάθλημα τον Απρίλιο και τον Μάιο, σε ένα δείγμα 10 αγωνιστικών, και να τους αγοράσεις το καλοκαίρι ή να σημειώσεις παίκτες που μένουν ελεύθεροι τον Δεκέμβριο. Εχεις κατά νου δηλαδή ένα επαρκές δείγμα πληροφοριών και δεν αρκείσαι μόνο σε κάποια DVD».

Το πρότυπο της Κάλμαρ

Το 2008, η Κάλμαρ έκανε το μπαμ, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα στη Σουηδία. Μια ομάδα που εδρεύει σε πόλη 40.000 κατοίκων, αλλά που εξαργύρωσε το σκάουτινγκ τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός. Μαζεύοντας τα αδέλφια Ελμ και τους Βραζιλιάνους επιθετικούς Σέζαρ Σαντίν και Σίλβα Φερέιρα, από τους οποίους κατόπιν έβαλε στο ταμείο της περί τα 10 εκατ. ευρώ, έχοντας δώσει ψίχουλα για την απόκτησή τους. Πλέον η Κάλμαρ αποτελεί πρότυπο οργάνωσης, διαθέτοντας 7 ακαδημίες σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Για το κλείσιμο της κουβέντας ρωτήσαμε τον Τουλίκα γιατί οι ελληνικές ομάδες θα έπρεπε να στραφούν σε Σκανδιναβούς, πέρα από το ότι αποτελούν φθηνή λύση: «Εχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ομαδικότητας και διαθέτουν τακτική παιδεία. Στις περισσότερες ομάδες στη Σουηδία οι οκτώ παίκτες της ενδεκάδας αποτελούν τα ‘εργαλεία’ και οι υπόλοιποι τρεις είναι αυτοί που έχουν μάθει να κάνουν το κάτι extra, το απρόβλεπτο στο παιχνίδι.

Ξέρεις, λοιπόν, τι μπορείς να περιμένεις και μάλιστα από ποδοσφαιριστές που προσαρμόζονται εύκολα, γνωρίζοντας τον ελληνικό τρόπο ζωής αφού η χώρα μας αποτελεί για τους Σκανδιναβούς αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω το εξής: με ένα μικρό ποσό, γύρω στα 100.000 ευρώ τον χρόνο, μια μικρομεσαία ελληνική ομάδα μπορεί να στήσει τμήμα σκάουτινγκ. Η απόσβεση δεν θα αργήσει να έρθει».

1 Like

Eιναι παρα πολυ ενδιαφερον μακαρι καποια στιγμη να δουμε κατι αναλογο στην ελλαδα γενικοτερα αλλα και στον πανιωνιο φυσικα. αλλα τετοια εποχη που τρεχουν αλλα ζητηματα μονο για επενδυσεις δεν ειμαστε. αν ειχαμε αλλον στο τιμονι θα το συζητουσαμε.

Πάντως, με τις δηλώσεις του Τουλίκα (χωρίς να ξέρω πόσο καλώς επαγγελματίας είναι) αντιλαμβάνομαι ότι τις ασθένειες της ομάδας μας τις έχουν κι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι ομάδες του “καταπληκτικού” μας πρωταθλήματος.

Η Λάρισα είχε συνεργασία μαζί του αλλά δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ!! Τότε τι συνεργασία είχε???

Είμαστε πολύ αρπακολίστες γαμώτο…

Σιγουρα ειμαστε…
Υπαρχει ομως νομιζω και αλλος ενας λογος που αποφευγουν τις σοβαρες υποδομες σχεδον ολοι στην Ελλαδα. Το να κανουν ολοι οτι θελουν χωρις να ελεγχοντε απο κανεναν και απο τιποτα χωρις καμια δεσμευση…

Με άμεσα ωφελημένους τελικά ποιούς??

Τους μεγάλους…

Που τσιμπάνε ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν και σε ότι αντίτιμο θέλουν…

Μπα, ουτε καν αυτους αν δεν εχουν σοβαρες υποδομες οι ιδιοι.

Σχετικά με τις υποδομές αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την απορία μου :

Έχουμε τα παιδικά,εφηβικά κλπ τμήματα που ανήκουν στον ερασιτέχνη, σωστά;
Απο την άλλη λέμε να προωθήσουμε στις επαγγελματικές μας ομάδες αθλητές απο τα φυτώρια. Μπορεί να μου πεί κάποιος πως στο καλό συνεργάζεται η εκάστοτε Διοικηση (ΚΑΕ,ΠΑΕ) με τους αντίστοιχους του Ερασιτέχνη για να προκύψει ένας νέος παίκτης;

Η ΠΑΕ από την περίοδο που ανέλαβε ο Τσακίρης είχε πάρει τις ομαδες Παίδων και Εφήβων στην ευθύνη της. Αντιστοίχως όταν φτιάχτηκε το ΑΠΗΛΙΟ μεταφέρθηκαν εκεί. Αρα τουλάχιστον τους έβλεπαν τους παίκτες των υποδομών, οι άνθρωποι της ΠΑΕ.

Η ΚΑΕ απ’ όσο ξέρω -και ξέρω έχοντας γιο που παίζει Εφηβικό στην, ας την πούμε, Β’ ομάδα (Ν. Σμύρνη)- δεν είχε εφαρμόσει σύστημα τέτοιο. Δεν είχε αναλάβει δηλαδή τις ομάδες Παίδων κι Εφήβων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια απόσταση από τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθωθεί άμεσα

Πάνο κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Οστόσο στην γενικότερη προσπάθεια μου να βλέπω και τα άλλα τμήματα και να μην είμαι μόνο μπαλλαδόφατσα παρατηρώ ότι λέμε για φυτώρια,scouting,επενδύσεις και δεν έχουμε φροντίσει για το αυτονόητο : Συνδεση όλης της αλυσίδας για να παραχθεί αποτέλεσμα.
Ίσως δεν έχω εικόνα της κατάστασης αλλά μου φαίνεται ελλειπές το όλο σχήμα και σχέδιο.

Στην ΠΑΕ νομίζω ότι επιλέχθηκε -για πρώτη φορά- το αυτονόητο όπως το λες. Άμεση σύνδεση των Υποδομών (από μια ηλικία και μετά) με την Επαγγελματική ομάδα.

Για τα αποτελέσματα που δεν ήρθαν, η εξήγηση δεν είναι εύκολη. Πιθανόν ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί χρόνο και υπομονή, πιθανόν δεν επελέγησαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, πιθανόν δεν φτάνει μόνο η διάθεση, ο σχεδιασμός και η επιστημονική οργάνωση, αλλά απαιτείται και η ‘μαγιά’, ή τύχη για να βγάλεις ξανά ‘Σαραβάκους’
Νομίζω όμως ότι η κατεύθυνση ήταν σωστή.

Για την ΚΑΕ υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι για να αξιολογήσουν το ζήτημα (ακούς Κώστα; )

Το θέμα είναι για μένα να υπάρχει και κεντρική διαχείριση.

Από τη στιγμή που υπάρχει ο διαχωρισμός Ερασιτέχνης-ΠΑΕ στις υποδομές δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση.

Το κεφάλι πρέπει να είναι ένα.

Αυτό θα κάνει το μακροχρόνιο σχεδιασμό και θα συνδέσει την αλυσίδα.

Σίγουρα απαιτούνται όλα όσα είπες Πάνο αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, η υπομονή και πάνω από όλα τα χρήματα.

Η τύχη είναι θέμα χρόνου. Δηλαδή υπομονής.

Συμφωνώ με ότι λέτε περί κεντρικής διαχείρισης, σκληρής δουλειάς και χρημάτων. Τύχη ναι αλλά και όπως είχε πεί ο Έντισον “90% Hard work & 10% Luck”.
Προσωπικά είμαι υπέρ του στύλ ανάπτυξης της Μπάρτσα (δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό), έχει τάσεις γεννιτσαρισμού αλλά έχει αποτέλεσμα.
Βέβαια είναι κάτι που μπορούμε να συζητάμε μόνο σε φιλολογικό-φιλοσοφικό επίπεδο στα πλαίσια της κοινότητας αλλά ελπίζω ότι όλο και κάποιος στο προσεχές μέλλον θα δείξει ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Νομιζω οτι στο θεμα των υποδομων εχουν μπερδευτει λιγο τα πραγματα, αφου πιστεψαμε -λανθασμενα- οτι το Α και το Ω για την εξελιξη των πιτσιρικαδων ειναι οι εγκαταστασεις, τη στιγμη που ο βασικοτερος παραγοντας ειναι ανθρωπος. Ωραιο το χορταρι του Κορωπιου, αλλα υπαρχουν οι ειδικοι που θα εξηγησουν στα παιδακια τι να κανουν πανω σε αυτο; Υπαρχουν οι ανθρωποι που θα ψαχνουν για ταλεντακια 10-12 ετων σε ολη την Ελλαδα; Γιατι τον Κολοβο απο τον Ωρωπο στα 17 του, μπορω να τον εντοπισω κι εγω. Το παραδοξο ειναι πως τα τελευταια χρονια περασαν απο την ομαδα δυο ανθρωποι που εκαναν αυτη ακριβως τη δουλεια. Δυστυχως για εμας και για αυτους, ο Στορε και Φερερα αποφασισαν να κανουν τους προπονητες. Φυσικα για ολα αυτα χρειαζονται χρηματα, πολυ περισσοτερα απ’ οσα φανταζομαστε. Και στην περιπτωση των Σαραβακων, οπως πολυ σωστα επισημανε ο Πανος, χρειαζεται κυριως τυχη.

Εκείνες τις εποχές (Σαραβάκου) μιλούσε η αλάνα

Τώρα η επιστήμη έχει προσπεράσει πολύ και ο πλούσιος έχει το πάνω χέρι και στις ακαδημίες.

Αυτό που δεν έχει είναι την πολυτέλεια να δίνει ευκαιρίες (υπάρχουν βέβαια και οι δανεισμοί για αυτό…).

Σιγουρα ο ρολος της επιστημης εχει αυξηθει με την παροδο του χρονου. Απο τη 10ετια του 60 μεχρι σημερα ολο και πιο συστηματικα βλεπουμε εφαρμογες επιστημονικων μεθοδων σε ολο και περισσοτερους τομεις. Σιγουρο επισης ειναι οτι οποιος εχει φραγκα εχει την δυνατοτητα να επιλεγει τις καλυτερες τεχνολογιες.

Τα καλυτερα αποτελεσματα οστοσο νομιζω πως προυποθετουν ενα συνδυασμο επιστημης και “τεχνης”…Εκει οπως το βλεπω εγω εχουμε τις αναγκαιες προυποθεσεις να ειμαστε ανταγωνιστικοι στο χωρο του ελληνικου ποδοσφαιρου (ακομα και πρωτοποροι). Νομιζω επισης οτι το οικονομικο πιο πολυ δικαιολογια ειναι παρα αυτο που εμποδιζει…

Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Δεν υπάρχει σύνδεση ΚΑΕ-Υποδομής για τον απλούστατο λόγο οτι η ΚΑΕ εδώ και 15 χρόνια έχει αποσυνδεθεί και μάλιστα δεν επιθυμεί ή μάλλον δεν καταλαβαίνει το κέρδος που θα είχε εάν …
Στα πέντε τελευταία χρόνια που έχω μια πιο ενεργή σχέση (η απλή παρουσία μου στο Βαρίκας χρονολογείται απο τα μέσα του 80), έχω την εντύπωση οτι υπάρχει σχέδιο καλό, άνθρωποι παθιασμένοι με το αντικείμενο, ιδέες και τώρα τον τελευταίο χρόνο με τη σύσταση της Διοικούσας επιτροπής, υπάρχει και μια δυναμική που σε πρώτο βαθμό έφερε σαν αποτέλεσμα αλλαγή προς το καλύτερο των εγκαταστάσεων (τέντα στο ανοικτό, καινούριο γηπεδάκι στο υπόγειο).
Εαν ο Λιανός εν προκειμένω καταλάβει τι μπορεί να κάνει και να κερδίσει μέσω της σύνδεσης με την υποδομή, μπορεί να γίνει το κάτι παραπάνω.
Και εννοώ το απλό, όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στο Βαρίκας ένας πχ Κολοβός. είτε γιατί δεν βλέπει ανοιχτή την προοπτική της πρώτης ομάδας οπότε να επιζητήσει να έρθει, είτε γιατί εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα την οικονομική να εγγυηθούμε τα έξοδα μιας τέτοιας μετακίνησης.
Αν έρθει κάποιο τέτοιο ταλέντο ή κι άλλα τέτοια, αυτόματα ανεβαίνει το επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την δυνατότητα να τον κάνουμε καλό παίκτη και αθλητή. Το ένα φέρνει το άλλο. Πάντως γηπεδικά και προπονητικά πιστεύω οτι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.
Απο τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει η δυνατότητα για απορρόφηση καλών μικρών, μένουμε σε αυτό που μπορούμε να αντλήσουμε απο τη γειτονιά και σας βεβαιώ οτι είναι ένα θαύμα που οι ομάδες μας είναι σε πολύ υψηλό και διεκδικητικό επίπεδο. Μου αρέσει οτι οι ομάδες είναι παρέες και βλέπω παιδιά και εγγόνια πανιώνιων παικτών ή φιλάθλων. Αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ποιότητα και επιτυχία ομαδική αλλά και προσωπική, πόσω μάλλον που η γειτονιά μας βγάζει όλο και μαλθακότερα (καλά παιδιά) προιόντα χααχαχαχαχχ. Πάνε οι εποχές των τσογλανιών.
Συμπερασματικά, πιστεύω οτι σαν οργανισμός η υποδομή μπασκετ είναι δυνατόν να υποστηρίξει ένα οχι ακριβό σχέδιο, απο πλευράς Λιανού, απεγκλωβισμού απο μάναντζερ και άλλους μεσάζοντες και να βγάζει και κέρδος. Αναμένουμε.

τελικα μαγκες μονο η υποδομη του προπονητικου κεντρου εμεινε και τπτ αλλο μου φαινεται.
τωρα θα το εχουμε να το λεμε καμια 10 ετια

Τα πράγματα με τις υποδομές στο ποδόσφαιρο είναι λίγο μπερδεμένα.Το ξέρετε ότι στην ουσιά έχουμε 2 ακαδημίες?Η μία είναι του ερασιτέχνη και η άλλη της ΠΑΕ στο Κορωπί.Απλά ο ερασιτέχνης έχει παιδιά μέχρι 15 χρονών.Όταν τα παιδιά γίνουν 15 χρονών θα πρέπει να σταματήσουν από τον ερασιτέχνη και αν αξίζουν και ΜΠΟΡΟΥΝ να πάνε στην ΠΑΕ.Πως θα φεύγει όμως ένα παιδί που πηγαίνει Α ή Β Λυκείου από τη Νέα Σμύρνη να πηγαίνει στο Κορωπί 4 φορές την εβδομάδα για προπόνηση συν μία το Σαββατοκύριακο για αγώνα.Η διαδρομή Νέα Σμύρνη-Κορωπί είναι 40 χιλιόμετρα μετρημένη.Άρα χρειάζεσαι τουλάχιστον μία ώρα να πας και μία ώρα να γυρίσεις.Βάλε και 2 ώρες προπόνηση και κανένα μισάωρο μέχρι να αλλάξεις,μπάνια κλπ.Πότε θα διαβάσει το παιδί?Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να υπάρχουν ξενώνες στο Κορωπί όπως έχει ο Παο στην Παιανία.Τα παιδιά να μένουν εκεί,να τρώνε εκεί,να πηγαίνουν σχολείο εκεί και να διαβάζουν εκεί.Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν

Με οσα γραφω φαινεται να εχω σε εκτιμηση το Σπανο του Ατρομητου, αν μπεις στην ιστοσελιδα της ομαδας τους, θα καταλαβεις ποσο σωστα λειτουργει στις υποδομες ο συγκεκριμενος.

Εχει μεσα στο Περιστερι προπονητικο κεντρο, και ενα επιπλεον βοηθητικο στον Ασπροπυργο. Αν μελετησεις τους πιτσιρικαδες που εχει, σχεδον ολοι ειναι απο αλλες ομαδες υποδομων, μεχρι και δικος μας υπαρχει, πολλοι ειναι απο επαρχια (νησια απο δραμα μεχρι μεσσηνια παντου!!!), αρα για την ανευρεση των παικτων απο τις γειτονιες της Αθηνας και της επικρατειας πρεπει να υπαρχει οργανωμενο τμημα.

Και μην πει κανεις οτι τα λεφτα τρεχουν απο τα μπατζακια του, γιατι δεν νομιζω, απλα ο ανθρωπος ειναι νοικοκυρης και φαινεται να ασχολειται με το αντικειμενο, οχι σαν καποιους αλλους που ή δεν ξερουν τι τους γινεται, ή στοχο εχουν το πως θα γεμισουν την τσεπη τους.

Υγ Ασχετο με το θεμα, μια απο τις χειρωτερες ιστοσελιδες ομαδων, ειναι η ιστοσελιδα του συλλογου μας, αυτο απο εποχης Μπεου.

Ξερεις αν το Κορωπι εχει αθλητικο λυκειο? Ειναι σημαντικο πλεονεκτημα να υπαρχει στην περιοχη κατι τετοιο και φανταζομαι οτι και ο δημος εκει θα εχει και δικα του κινητρα για να γινει αν δεν υπαρχει. Ξενωνες δεν ξερω αν ειναι στο σχεδιο να γινουν αλλα σιγουρα ειναι χρησιμοι σε πολλες δραστηριοτητες και μπορουν πιστευω να “αποσβεσουν” σταδιακα.