Σχεδόν όλοι έφυγαν με πολύ καλό τρόπο. Θα ανέβουν, αν καταλαβαίνω καλά, και αρκετοί πιτσιρικάδες στην ομάδα για να δουλευτεί και το αύριο. Όπως προείπα, οι επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο σχεδιασμός δεν είναι παράλογος πάντως.
Εγω να πω οτι διαφωνω στο οτι οι επιλογες κρινονται απο το αποτελεσμα κ δεν το αποδεχομαι κ σαν απολυτη αληθεια.. αν αυριο ερθει ο τρακης πανω στη τρελα παρει τον πανιωνιο κ ζησω πρωταθλημα με εκπροθεσμα τριποντα σαν του μποντιρογκα, σορρυ αλλα αυτο το αποτελεσμα δεν θα μου λεει κ πολλα εμενα.. κ αν το πανηγυρισω θα εχω γινει κατι που απεχθανομαι… κ μια πανακριβη ομαδα να δω απο το πουθενα να φοραει την φανελα μας σε οποιο σπορ κ να τα σαρωνει ολα γαυρικα μαλλον παλι δεν ψηνομαι να την ακολουθησω.. σεβαστο οποιος γουσταρει, γουστα ειναι αυτα αλλα μη το θεωρουμε κ δεδομενο οτι εκφραζει τους παντες
Εν ολιγοις η ομαδα που σιγα σιγα αποχωρει, εχτισε εναν μικρο αλλα σεβαστο πυρηνα ατομων που αγαπησε το βολει κ θα μεινει με ή χωρίς αποτελεσματα.. αυτο ειναι η μεγαλη παρακαταθηκη τους.. ο σπορος που βαλαν… η ομαδα αυτη εγραψε μια μοναδικη ιστορια.. προσφερε κ μια βραδια απιστευτης πανιωνιας καυλας με παιχτες επιτελειο κ οπαδους να πινουν κ να τραγουδουν μαζι στο επιτοκιο.. εχω την αποψη οτι τετοιες βραδιες χτιζουν οπαδους.. ευχαριστω αυτα τα παιδια που μας μαθανε να αγαπαμε το σπορ κ επαιζαν σε βαθος χρονων στο καλυτερο τους επιπεδο με παθος σαν πανθηρες.. ωραιοι μαγκες, ωραια ομαδα, Πανιωνιος…
Πάντως sakil, αν του χρόνου παίξουμε στο μπάσκετ elite league και ανεβούμε στα καπάκια, μάλλον γαυρικα θα το έχουμε πετύχει, με μια πανάκριβη ομάδα (συγκριτικά με τους ανταγωνιστές μας). Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά δε νομίζω οτι υπάρχει χώρος στον επαγγελματικό αθλητισμό για τέτοιες προσεγγίσεις (καλώς ή κακώς). Και εγώ άσχετος είμαι από βόλλευ αλλά φαντάσου να είπε ο νέος προπονητής αυτοί δε μου κάνουν, με το μπατζετ παίρνουμε καλύτερους. Τι του απαντάς;
Τελικά -δυστυχώς- φαίνεται πως ακολουθείται μονόπαντα το μοντέλο της ομάδας γυναικών… προσπαθώ να καταλάβω τι κρατάμε σαν Πανιώνιος από την προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η οπτική των ανθρώπων που “έτρεχαν” την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν μπορείς να τον ενημερώσεις για την στρατηγική σου και να τον επιλέξεις με βάση το αν συμφωνεί και μπορεί να υποστηρίξει ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνέχεια και τις βάσεις που έχουν χτιστεί από τα προηγούμενα χρόνια;
Είδαμε οτι το μοντέλο δε δούλεψε πέρσι -με βάση τουλάχιστον τους στόχους και τις φιλοδοξίες που τέθηκαν- στις γυναίκες. Η αξιολόγηση που έγινε/θα γινει/έπρεπε να γίνει δεν ανέδειξε την ανάγκη για κάτι διαφορετικό στη φιλοσοφία;
Μια χαρά δούλεψε το μοντέλο, 136 χρόνια σύλλογος και οι κούπες μας χωράνε στο ψυγείο μου, μην τρελαθούμε. Τώρα περί συνέχειας του μοντέλου, εννοείς οι αλλαγές να είναι σταδιακές και λίγες λίγες παρά ένα ξαφνικό ξερίζωμα;
Ναι ρε φίλε δεν διαφωνώ αλλά γιατί το να θεωρείς ότι οι επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος σημαίνει ντε και καλά γουστάρεις όλα αυτά που περιγράφεις; Αν κάτι δεν πιάνω, μου λες. Επίσης γιατί το να θες να κάνεις step up και άρα να αποφασίζεις ότι καλώς ή κακώς αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με την ομάδα που έφτασες ως εδώ είναι απαράιτητα κακό; Θα δυσαρεστήσεις σίγουρα κάποιους, αλλά νομίζω ότι αν το κάνεις με τρόπο που τιμάς όλους τους εμπλεκόμενους, δεν γίνεσαι κάλπικος, κάθε άλλο.
Κοντολογίς εγώ αυτό που λέω είναι ότι αν κρίνεται από τη διοίκηση ότι το παραπάνω δεν μπορείς να το πετύχεις μόνο με όσα σε έφτασαν εδώ και υπάρχει η ευτυχής συγκυρία να πέσει και λόγο παραπάνω χρήμα (γιατί δε νομίζω ότι στο ανδρικό θα δούμε τις υπερβάσεις του γυναικείου), εγώ υποστηρίζω. Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ με το “εκ του αποτελέσματος”. Αν μετά από όλες αυτές τις κινήσεις, η ανδρική ομάδα βόλεϊ δεν πάει καλά, τότε σίγουρα εκ του αποτελέσματος θα πούμε ότι ήταν λάθος οι επιλογές. Αν, όμως, πάει καλά και ειδικά συνεχίζοντας να αποπνέει όλη αυτή την υγεία ή δεν πάει και τόσο καλά αλλά αποπνέει όλη αυτή την υγεία, ε σίγουρα θα πούμε ότι οι επιλογές δεν ήταν κακές. Εγώ πιστεύω ότι οι επιλογές γίνονται με γνώμωνα να συγκεραστεί η μαγιά που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα με την ανάγκη καθιέρωσης στην κατηγορία. Αυτός είναι ο σκοπός και για μένα είναι απόλυτα θεμιτό και στηρίζω.
Να πούμε επίσης ότι ποτέ άλλοτε στα 136 χρόνια δεν πήραμε 2 τρόπαια την ίδια χρονιά. Και δεν το λέω ως αυτοσκοπό, αλλά ως αποτέλεσμα δουλειάς και προσήλωσης σε στόχους, αλλά και ικανότητας.
Δημοσιογραφικα να προσεγγισουμε την Α1 κ την Α εθνικη θα δουμε οτι ο Πανιωνιος ειναι βασικο τους κομματι.. το οτι στα δυο αθληματα αυτα ψαχνεις ανθρωπους που θα χασουν χρηματα για να επιστρεψεις εκει ειναι οριακα υπαρξιακη αναγκη.. απο εκει κ επειτα σε αυτο το επιπεδο ειδικα στο ποδοσφαιρο που εχει εσοδα υπαρχουν μοντελα κ μοντελα.. αν πρεπει να διαλεξω ενα θα σου πω το μοντελο τσακιρη-λινεν που εφτιαξε ενα ξεχωριστο συνολο με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.. σε αυτη τη βαση θα σου πω πως αν μας επαιρνε ενας μαρινακης κ πηγαινε να φτιαξει εναν αλλο γαυρο στη θεση του γαυρου εγω θα ημουν εκτος.. ελπιζω να βγαζουν νοημα τα γραπτα μου κ να εξηγω τη σκεψη μου, δεν ειναι παβτα ευκολο..
Το βολει δεν το βαζω στην ιδια ζυγαρια με μπαλα ή μπασκετ κ λεω οτι (εγω) αν εχω να διαλεξω μια ομαδα με τα χαρακτηριστικα της φετινης (ειχε κ η φετινη κ η περσι χρηματοδοτη ετσι δεν ηταν κολεκτιβα) ή μια πανακριβη ομαδα που θα τα σαρωσει ολα εγω διαλεγω το πρωτο.. γουστα ειναι αυτα παιδια
Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να μηδενίσω τις σημαντικές επιτυχίες, που πρώτη φορά είδαμε σαν σύλλογος σε ομαδικό επίπεδο, αλλά…
Νομιζω οτι με βαση τα χρηματα που ξοδευτηκαν και τους στοχους που τεθηκαν, οι στοχοι δεν επετευχθηκαν συνολικα… στρωτό ομαδικό βόλεϊ δεν έπαιξες, παρά μονο σε μεμονωμένους αγώνες, που οφειλόταν στην ποιότητα κάποιων συγκεκριμένων παικτριών. Οι συνεχείς αλλαγες και δαπάνη επιπλεον χρημάτων δεν βοήθησαν καθόλου σε αυτό.
Στόχοι που απαιτούσαν μια μεγαλύτερη συνέπεια απο παίκτριες, προπονητικό τιμ και την ομάδα σαν σύνολο, δεν τους πλησιάσαμε. Η ίδια η διοίκηση άλλωστε ανέφερε -μέσα στην υπερβολή του συμβολισμού της δήλωσης- ότι απέτυχαν!
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ οι 2 τίτλοι, αλλά φάνηκε ότι κάτι έλειπε και κάτι περισσεύε…
Μακάρι να ισχύει @AlexK , αλλα για την ώρα δεν μπορώ να το διακρίνω στο πως κινείται το πράγμα… ισως να βιάζομαι. Πάσο… αλλα θα προτιμούσα να μην το διαπιστώσουμε τελικα στην ίδια κουβέντα ενα χρόνο από σήμερα.
Επίσης ελπίζω όλη αυτή η “ανοιχτοσιά” στο volley, να μην φέρει μετά το κλείσιμο του κύκλου δυσκολιες στον Ερασιτέχνη που θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα…
κ θα γραψω κ 2 γραμμες ακομα με ρισκο να κουρασω.. το παραπανω το εγραψα για να αναδειξω το τι ειχε στο δικο μου μυαλο η ανδρικη ομαδα τοσα χρονια.. οχι για το τι ερχεται που δεν το κριβω δεν ειναι του γουστου μου. προφανως απετυχα αλλα θα κανω μια ακομα προσπαθεια.. η ομαδα που κλεινει τον κυκλο της ειναι μια ομαδα που απο τις μικρες κατηγοριες εφτασε στην πρωτη με δικα της παιδια σε ολα τα ποστα, μια ομαδα που κινητοποιησε κοσμο να τρεχει για μικρα κ μεγαλα, απο τα εισητηρια στις πορτες μεχρι οτι πιθανο κ απιθανο.. σε μια ασημαντη ιστορια κολλητος μου ναπολιτανος κανονισε κουρσα στη νοτια ιταλια για να παραλαβει παιχτη μας μετα τα παιχνιδια με τον ΟΦΗ για να προλαβει ο πιτσιρικας παιχνιδι με την εθνικη.. 100αδες τετοια μικρα κ μεγαλα ζησαν οσοι ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ στο προτζεκτ.. δεν εχουμε μαθει να συμμετεχουμε παιδια σορρυ.. οσοι ομως το νοιωσαν ξερουν οτι αυτη η ομαδα ηταν κατι ξεχωριστο κ η πορεια της αξιζει στο δικο μου το φτωχο το μυαλο περισσοτερο απο πολλα “αποτελεσματα” ομαδων που σε καθε θεση θα αλλαζει καθε παιχτης για τον καλυτερο που κυκλοφορει..
Ξερω μειοψηφικη ειναι η αποψη αυτη αλλα δεν πειραζει… ετσι κ αλλιως αν κατι μου εμαθε η Πανιωναρα απο παιδι ειναι να μη μ απασχολουν οι πλειοψηφιες…
Κλεινω με μια βαθια ειλικρινη προταση που δεν θα διαβαστει απο τον αποδεκτη αλλα ελπιζω οτι την γνωριζει… σε ευχαριστω φιλε Νικητα για αυτη τη φοβερη ιστορια που γραφτηκε με το πεισμα σου κ την ορμη σου.. τιμη μας
![]()
Προσωπικά θα πω ότι συμφωνώ μαζί σου, σχεδό σε όλα όσα αναφέρεις, απλά λέω ότι όσα γίνονται από εδώ και πέρα στο αντρικό βόλεϊ δεν σβήνουν, δεν διαγράφουν όλα όσα έχουν γίνει στο τμήμα, αντιθέτως έρχονται να τα συμπληρώσουν και να τα επεκτείνουν. Μεγαλύτερο εχέγγυο για μένα για αυτά που αναφέρω από το ότι βασικός πυλώνας της όλης προσπάθειας παραμένει το συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρεις και το οποίο είναι πανθομολογούμενο ότι ήταν και είναι ο οραματιστής και ηγέτης όλης αυτής της προσπάθειας, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χάσει το τμήμα αυτό τη μαγιά του και τη μαγεία του, τουλάχιστον όσο είναι ο Νικήτας εκεί. Δυστυχώς, καλώς ή κακώς, σε ανταγωνιστικά πρωταθήματα, που μοιραία κάποιος βγαίνει πρώτος και κάποιος άλλος τελευταίος και υποβιβάζεται, πρέπει να προσαρμόσεις το πλάνο σου αναλόγως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνεις απαραίτητα εκπτώσεις στις αρχές σου.
όσο γι’ αυτό, νομίζω ότι όλοι οι Πανιώνιοι, τουλάχιστον της γενιάς μας και των προηγούμενων, ακριβώς επειδή είμαστε μειοψηφία ως τρόπος σκέψης γίναμε Πανιώνιοι. Αν θέλαμε να συμπλέουμε με το ρεύμα, υπάρχουν άλλες ομάδες τριγύρω μας που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε.
όλοι το ελπίζουμε αυτό φίλε, αλλά είναι ένα ρίσκο που παίρνεις, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Μένεις στα μεσαιοχαμηλά. Είναι σημαντικό, όμως, να το παίρνεις αυτό το ρίσκο λελογισμένα. Και από όσο μπορώ να καταλάβω, τουλάχιστον στο αντρικό τμήμα αυτό ακριβώς έτσι ενεργεί το σταφ.
Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο ότι τα φράγκα θα πέφτουν εσαεί, έχουμε, ωστόσο, δείγματα γραφής που δείχνουν ότι δεν είναι μια ευκαιριακή κατάσταση, αφού και οι εγκαταστάσεις φροντίζονται και οι ακαδημίες δουλεύονται και στο αντρικό και στο γυναικείο. Ξαναλέω, όλα θα κριθούν όταν κάνουμε ταμείο (δεν λέω πάλι εκ του αποτελέσματος γιατί δεν αποδίδει επακριβώς αυτό που θέλω να πω - πιο πολύ εννοώ αν εν τέλει το συνολικό ισοζύγιο είναι θετικό ή αρνητικό @sakil
)
Φίλε sakil,
Κατανοώ αυτά που περιγράφεις. Είναι ίσως διαφορετικά τα συναισθήματα που έχεις απο τους περισσότερους από εμάς για αυτήν την προσπάθεια γιατί ήσουν και εσύ μέρος αυτής και την έζησες όλα αυτά τα χρόνια.
Να ξέρεις μέσα σου ότι την αποστολή σου την πέτυχες. Και με το παραπάνω . Ήσουν μέρος μιας ομάδας που όχι μόνο έσωσε ένα τμήμα αλλά έκανε πολλούς άσχετους να το βάλουν στην ζωή τους.
Αυτό που έκανες στο βόλεϊ ανδρικό σου εύχομαι να το κάνεις και σε κάποιο άλλο τμήμα. Αυτή είναι η σωστή συνέχεια. Δεν είναι σωστή συνέχεια να χαλιεσαι επειδή η ομάδα μεγαλώνει κ δεν είναι παρέα. Το παιδί σου το προσεχεις, του δίνεις τα πάντα αλλά κάποια στιγμή το αφήνεις να πάρει το δρόμο του. Δεν το κρατάς πάντα παιδί επειδή σ’ αρέσει να το προσέχεις.
Επίσης για μένα η ομάδα τίμησε τους παίχτες και τον προπονητή που την ανέβασε , κρατώντας τους όλους περισυ στην πρώτη κατηγορία. Δεν έχω δει άλλη ομάδα να το κάνει αυτό.
Είναι σίγουρο ότι καθαρά αγωνιστικά αρκετοί από τους παίχτες δεν ήταν για Α1. Εδώ ο ίδιος προπονητής που τους είχε όλα αυτά τα χρόνια δεν τους έβαζε και βγάλαμε όλη την χρονιά με 7 παίχτες.
Η διοίκηση το ήξερε αυτό αλλά πήρε το ρίσκο και καλά έκανε.
Και εγώ θα ήθελα να ανέβουμε Α με τον Μπρεγκου, τον Γεμιστό και τον Ιγνατιδη. Αλλά τι να κάνουμε; Να τους έχουμε στο πάγκο 5 χρόνια μπας κ ανέβουμε;
Ο Πανιώνιος σε οποιοδήποτε άθλημα πρέπει να έχει να αυτοσκοπο να δημιουργεί υπεραξίες. Έτσι επιβιώνει διαχρονικά . Όπως εκανε το μπασκετικό Περιστέρι φέτος . Όταν αγοράζουμε υπεραξίες δημιουργούμε δράματα μακροχρόνια (μπασκετικός Πανιώνιος). Η ομάδα του Νικήτα δημιούργησε αυτήν τη υπεραξία. Αν έκλεισε ο κύκλος της και πρέπει να πάμε με νεότερους και ταλέντα δεν ξέρω
Με ερμηνεύεις ξανά φίλε Τέρνερ κ πάλι με λαθος τρόπο.. Δεν είμαι ενάντια στον επαγγελματικό αθλητισμό ούτε στο να έρχονται άνθρωποι να τοποθετούν, να επενδύουν ή να καίνε χρήματα στο πόλο ή το βόλει ή όπου άλλου… αυτή τη στιγμή έχουμε 4 τέτοια σχήματα κ δεν φαντάζεσαι ποσο χαίρομαι που δεν τρεχουν απο το σύλλογο αυτά τα τμήματα αλλά τραβάνε την πορεία τους.. και δικαιωμα τους (σε πλαισια) να τραβηξουν οτι πορεια θελουν
σαν οπαδός που είναι η βασική μου ιδιότητα όμως μπορώ να προτιμώ ένα μοντέλο έναντι ενό αλλου… οπως ο καθενας
Δε “χαλιέμαι” που αλλάζει χαρακτήρα η ομάδα του βόλει, αλλα δεν μπορω κ να ταυτιστω με την αισθητικη της.. εγω ετσι, εσυ καντο!! ούτε κ στήριξα εγω ιδιαιτερα την πορεία της τα προηγουμενα χρονια, ελάχιστα το έκανα για να μη δημιουργω εντυπωσεις..
αν χαλιεμαι με κάτι προσωπικά ειναι η διαπίστωση ότι ο κόσμος μας που ψάχνει “Βαρίκες” να φτιαξουν κάτι μοναδικό, ή που ψαχνει να γινει κομματι μιας προσπαθειας ειναι λιγοτερος απ οτι ηλπιζα.. αλλα κ σε αυτο δεν θα πεσουνε απ τα συννεφα
Ολα γκουντ, σορρυ αν τα γραπτα μου ειχαν περισσοτερη αρνητικη ενεργεια απο τη θετικη.. ας κλεισω σχηματικα να το ελαφρυνω, αν παμε μερικοι απο εδω μεσα να παμε να βαρεσουμε τατουαζ ενα παιχτη, καποιοι θα διαλεξουν τον ρεκομπα.. καποιοι τον καμιτση να πεταει τη φανελα. εε μπορεις να φανταστεις που βρισκεται ο καθενας μας κ τι ψαχνει ![]()
Ο καθένας έχει την προσέγγιση που του ταιριάζει. Η αλήθεια είναι πως το τμήμα κάνει ένα βήμα τη φορά και τώρα ήρθε η ώρα να γινει πιο επαγγελματικό. Η περσινή ομάδα ήταν η πιο ρηχή της κατηγορίας, με μόλις 8 παίκτες να έχουν χρόνο συμμετοχής και από αυτούς μόνο 3.5 ήταν υψηλού επιπέδου. Ο σχεδιασμός οφείλει να λύσει αυτό το πρόβλημα ώστε να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες. Με τις κινήσεις που γίνονται δεν νομίζω ότι θα χτυπήσουμε πρωτάθλημα, αλλά θα έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ενδεχομένως και εντός τετράδας αν όλα πάνε καλά. Αν κάτι με ξενίζει είναι οι πολλοί παίκτες μεγάλης ηλικίας, αλλά το βόλλευ δεν είναι ποδόσφαιρο και ο 35αρης έχει αρκετό χρόνο μπροστά του.