Εμένα μου φαίνεται υπέρβαση η φετινή πορεία σε μια τόσο ανταγωνιστική Α1.
Ισχύει αλλά οι βλέψεις ειναι ακόμα ψηλότερες..
Ήδη η μεταγραφή Νανόπουλου δείχνει οτι εχουν ακομα πιο ψηλούς στόχους.
Συμφωνώ και είναι ωραίο αυτό.
2 αναρτήσεις συγχωνεύτηκαν σε ένα υπάρχον θέμα: Μεταγραφές - Φήμες (βόλεϊ Ανδρών)
Για πείτε οι γνώστες… τι περίπτωση είναι ο Μαϊστόροβιτς; Τι σημαίνει η επιλογή του; Τι διαφορετικό μπορεί να φέρει;
Καλός προπονητής έχει καλά δείγματα είναι δουλευταρας (ξεκάθαρη πρόταση ατανασιεβιτς) νέος με όρεξη ευκαιρία να προπονήσει και εκτός χώρας του . Σαν παίκτης ήταν από το πάνω ράφι με αρκετές παραστάσεις
Το προτζεκτ ανδρικο βολει δειχνει να κλεινει ενα μεγαλο κυκλο πολλων ετων κ να μπαινει σε μια νεα εποχη.. λιγοτερο ρομαντικη, σε μια εποχη που οι αγωνιστικες επιτυχιες γινονται αυτοσκοπος. Καταλαβαινω οτι η πλειοψηφια ανυπομονει για αυτη τη στροφη, προσωπικα θα διαχωρισω τη θεση μου.
καποια στιγμη θα πρεπει να γινει μια καταγραφη αυτης της πολύ ομορφης ιστοριας που στον πυρηνα της ειχε τα αδερφια Βελλη κ αγκαλιαστηκε απο πολλους ανθρωπους που στηριζαν με καθε τροπο ολα αυτα τα χρονια.. ειμαι σιγουρος οτι πολλα ατομα του φορουμ θα υπηρξαν σε καποιο γκρουπ του βολει, εδιναν χρηματα που δεν τους περισσευαν καθε μηνα κ χρονο σε εθελοντισμο απο το κοψιμο εισητηριων στις πορτες του Βαρικας μεχρι καθε πιθανη αναγκη που θα προεκυπτε..
Για μενα ειναι μια απο τις ωραιοτερες ιστοριες στο συλλογο κ θα λειψει αυτος ο χαρακτηρας της. αυτος ο χαρακτηρας ηταν κ ενας απο τους λογους που ο συλλογος στηριξε το αθλημα με επιλογες δυσκολες απο πολλες σκοπιες. Η φετινη χρονια απεδειξε οτι κ αγωνιστικα “οι παρεες” μπορουν να σταθουν στο υψηλο επιπεδο σε μια απολυτα επιτυχηνενη χρονια.. αποδειχτηκε επισης δυστυχως οτι ενας ποντος κ η απωλεια μιας προκρισης μπορει να επισκιασει μια καθολα επιτυχημενη φιλοσοφια κ να φερει δομικες αλλαγες.
Καλη επιτυχια στην νεα εποχη του τμηματος κ οσο παραμενει μεσα ο Νικητας, μπορουμε να ελπιζουμε οτι η ομαδα δεν θα χασει την ψυχη κ τον χαρακτηρα της
Φίλε sakil, το project ανδρικό βόλει (και γενικά ο ερασιτέχνης) κατάφερε κάτι μοναδικό και ανέφικτο - όχι μόνο εσωσε τον συλλογο απο την διάλυση, αλλά τον εβγαλε ξανα στον αφρο δινοντας σε όλα τα τμηματα τα καλυτερα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει.
Δυστυχώς το ανδρικο βολει μόνο με την παρειστικη, ρομαντικη ιστορια του θα ειχε πεσει κατηγορία φέτος (και ισως να μην μπορουσε να ανεβει και πέρσι). Το ιδιο ισχυει και για τα αλλα αθληματα- ο ερασιτεχνης στο ποδοσφαιρο δεν μπορουσε στην Β , στο μπασκετ ουτε στην Α2.
Ειλικρινα όλα τα παιδια του ερασιτεχνη δικαιουνται ενα αγαλμα εξω απο το γηπεδο.Αν δεν υπηρχαν αυτοι, οχι μονο δεν θα συζηταγαμε για τον Τσαλμπουρη που δεν πηδαει εφημεριδα αλλα μάλλον το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα ειχαμε τιποτα αγωνιστικο να σχολιασουμε γιατι δεν θα παιζαμε πουθενα.
Τώρα όμως που χαρη σε αυτους ήρθε η κανονικότητα πρέπει να παμε μπροστα. Και η κανονικότητα για τον Πανιωνιο, τον ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ συλλογο αυτης της χώρας δεν ειναι να αγωνιζόμαστε στις χαμηλες κατηγορίες επειδη ηρθε μια καταστροφη και επιβιώσαμε - πάντα στοχος ειναι να μεγαλωνει, να πρωταγωνιστει.
Ο Δαλλας δεν εμεινε απλα στην ανασυσταση του Πανιωνιου. Ηθελε να τον κανει πρωτο ,αυτο αρμοζε στην Ιστορια του. Το ιδιο πρεπει να προσπαθουμε και εμεις , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Θεωρώ ότι, σε αυτό το πνεύμα, ήταν μoνόδρομος το step up, το οποίο αναγκαστικά και μοιραία θα έφερνε δύσκολες αποφάσεις για αλλαγές προσώπων. Δεν είναι ότι αυτές έγιναν επειδή κρίθηκε ότι δεν επετεύχθησαν οι στόχοι, αλλά επειδή κρίνονται αναγκαίες ώστε να υπηρετηθεί το όραμα της περαιτέρω ενδυνάμωσης του τμήματος.
Συμφωνώ μαζι σου φιλε, ξεκιναω με αυτο.! Η φετινη “υβριδικη” ομαδα όπως κ η περσινη με τις πιο μετρημενες προσδοκιες ταιριαζει πιο πολυ στα δικα μου γουστα.. αλλα αυτο ειναι προσωπικο ετσι, δεν χρειαζεται να το ασπαστει κανεις.. τη μονη διασταση που θα εβαζα ειναι πως “υβριδικες” λυσεις με ενα ποσοστο “ρομαντισμου” εξασφαλιζουν πως αν καποια στιγμη περιοριστει η χρηματοδοτηση, το τμημα δεν θα καταρευσει κ δεν θα βρεθει στις μικρες κατηγοριες.. ειναι καλη η συγκυρια για το βολει, το πολο αλλα κ για τα μεγαλα αθληματα με ανθρωπου που βαζουν χρηματα.. ας το χαρουμε (στο βαθμο που εκφραζει τον καθενα) κ ας ελπισουμε οτι οι δευτερες σκεψεις που εκφραζω θα αποδειχτουν αχρειασες κ φοβικες
…τη μονη διασταση που θα εβαζα ειναι πως “υβριδικες” λυσεις με ενα ποσοστο “ρομαντισμου” εξασφαλιζουν πως αν καποια στιγμη περιοριστει η χρηματοδοτηση, το τμημα δεν θα καταρευσει κ δεν θα βρεθει στις μικρες κατηγοριες..
Εγώ ως πιο κυνικός θα έβαζα τη διάσταση πως, εάν αλλάξει το διαχειριστικό σχήμα, να μη βρεθεί ο Σύλλογος χρεωμένος για την επόμενη 10ετία
Και εδώ πιστεύω ότι η διοίκηση του Συλλόγου έβαλε ορθά διαδικασίες ελέγχου για να μην την ξαναπατήσουμε.
Εγώ πάλι θα μιλήσω ανοικτά και δεν θα είμαι τόσο αισιόδοξος αν αλλαγή σημαίνει πλήρης υιοθέτηση του μοντέλου που ακολουθήθηκε φέτος στην ομάδα γυναικών… δεν ξέρω σε ποιο βαθμο θα αλλάξει η φιλοσοφία, αλλά αν μιλάμε για λογικές όπως στις γυναίκες, ας μου επιτραπεί να έχω τις αμφιβολίες μου.
Δεν το θεωρώ επιτυχημένο μοντέλο (τουλάχιστον όπως λειτούργησε φέτος)!
Δεν ταιριάζει, όπως το αντιλαμβάνομαι, και στο τρόπο που χτίζονται οι επιτυχημένες ομάδες που έβγαλε ο Σύλλογος διαχρονικά.
Δεν αντιλέγω πως υπήρχαν καλές προθέσεις και φιλόδοξο πλάνο, και πως ήρθαν πολύ σημαντικές επιτυχίες, που χρόνια είχε να δει ο Σύλλογος μας, αλλά πιστεύω οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε πως κάτι έλλειπε… και κάτι περίσσευε.
Δεν καταλαβαίνω γιατι η φιλοσοφία της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας των ανδρών δεν μπορεί να συνδυαστεί με το step up, την επένδυση χρημάτων και αναβάθμιση ρόστερ και στρατηγικής της ομάδας. Γιατί να μη στηριχθούμε στις στέρεες βάσεις της δουλειάς που εγινε τόσα χρόνια και να βαδίσουμε πάνω στο ίδιο μονοπάτι; Γιατί η δύναμη της παρέας δεν μπορεί να μπολιαστεί με τη μεγαλύτερη επένδυση, το upgrade και την επίτευξη φιλόδοξων στόχων;
Αν κάτι απέδειξε πιστεύω η φετινή πορεία και των 2 τμημάτων, είναι πως χρειάζονται και τα δυο…
Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό (και μένει να το δούμε) αλλάζει ο σχεδιασμός και η στρατηγική του τμήματος, αλλά θα με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο αν έβλεπα και τα δυο τμήματα να προχωράνε αξιοποιώντας τα θετικά και αξιολογώντας τα αρνητικά της εμπειρίας, του know-how, της δυναμικής και των δυο…
Συμφωνώ. Δεν εννοούσα ότι θέλω να ακολουθηθεί το μοντέλο του βόλεϊ γυναικών. Εκεί έχουμε πάει στο άλλο άκρο.
Ο Παλέντζας πέρα από παιχταράς είναι και εξαιρετικό παιδί. Έπαιξε πριν χρόνια εδώ σε εμάς στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ξεχώριζε. Χάρηκα όταν ήρθε στον Πανιώνιο. Ταιριάζε απόλυτα με την ομάδα μας και την παρέα αυτή που ανέβασε το βόλεϋ του συλλόγου. Τον ευχαριστούμε και εύχομαι να συνεχίσει έτσι όμορφα την καριέρα του και την ζωή του!