Εγω απανταω κυριως για να επικροτησω τη διαθεση…! Το τελευταιο βιβλιο που διαβασα ηταν το γεννηθηκα 17 του μητςου.. Δυστυχως δεν μπορω καν να θυμηθω ποτε κ ποιο ηταν το προηγουμενο
Καταρχάς συγχαρητήρια στον δημιουργό του thread μιας και σε αθλητικά και οπαδικά φόρουμ το να μιλάνε για βιβλία μου φαίνεται λιγάκι διαστημικό!
Από την άλλη -κατά τη γνώμη μου-
θα ήταν λιγάκι πιο χρήσιμη μια μικρή περιγραφή του κάθε βιβλίου (σε μια πρόταση εννοώ όχι ολόκληρη ανάλυση)
ή έστω μια μικρή παράγραφος από το οπισθόφυλλο του ίδιου του βιβλίου
και όχι απλά να πετάμε το λινκ ή να παραθέτουμε απλά τον τίτλο του βιβλίου που μας άρεσε!
Σχολιαζοντας πριν λιγο τον Υπαρξιστη Δαρα, θυμηθηκα αυτο το θρεντ και ειπα να προτεινω κανα βιβλιο.
Οποιος εχει λιγο absurdism μεσα του, του αρεσουν οι συντομες κοφτες προτασεις, η υπαρξιστικη Γαλλικη λογοτεχνια στα μεσα του 20ου αιωνα -και για καποιο λογο, δεν το εχει διαβασει ακομα- προτεινω το παρακατω:
Albert Camus, The Stranger (L’etranger), 1942. Κατα προτιμηση το αυθεντικο, η για οσους απο εμας δεν ομιλουν τη Γαλλικη, τοτε την Αγγλικη μεταφραση απο Matthew Ward. Δεν γνωριζω να προτεινω σε Ελληνικη μεταφραση, σορι.
Bonus μουσικη προσεγγιση: https://www.youtube.com/watch?v=SdbLqOXmJ04
Τα διάβασα πριν κανά χρόνο αν και είναι αρκετά παλιά , αλλά μου άρεσαν:
Η σκιά της σκιάς-Paco Ignacio Taibo II
1922 : Μια πόλη του Μεξικού που η Επανάσταση την έχει αφήσει σημαδεμένη από έναν άνεμο τρέλας : στρατιωτικοί που θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι, απατεώνες που ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος τους έριξε στις ακτές, πιστολάδες, πόρνες, πλούσιες χήρες, βαρόνοι του πετρελαίου διατεθειμένοι να φάνε ένα κομμάτι της χώρας, Ισπανοί μαγαζάτορες, υπνωτίστριες, ποιητές που πεθαίνουν της πείνας, νεαροί πορφιρικοί που άλλαξαν πουκάμισο, αναρχικοί, γειτονιές επικίνδυνες, κινέζικες συνοικίες, καμπαρέ τρίτης κατηγορίας, καπνιστές οπίου…
1922, Πόλη του Μεξικού : Τέσσερις τυχοδιώκτες φίλοι που πήραν μέρος στα μεγάλα επαναστατικά κινήματα -ένας δημοσιογράφος που ειδικεύεται στα εγκληματολογικά, ένας δικηγόρος που η καλύτερη πελατεία του είναι οι πόρνες, ένας ποιητής δεξιοτέχνης στα διαφημιστικά σλόγκαν και σύντροφος του Πάντσο Βίγια και ένας αναρχικός συνδικαλιστής Κινέζος- συναντιούνται τα βράδια στο μπαρ του ξενοδοχείου Ματζέστικ για να παίξουν ντόμινο.