Βασίλης Καββαδάς

«Κάθε εμπόδιο για καλό»
Από Αντώνης Κατσίκης | Τετάρτη, 05 Σεπ 2012 17:44

Ο άνθρωπος που άθελα του έγινε το… σίριαλ του καλοκαιριού, Βασίλης Καββαδάς, μίλησε στο gazzetta.gr για όσα έγιναν το προηγούμενο δίμηνο με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αποκάλυψε όσα είχε στο μυαλό του.*
*
Ο ύψους 2.04 φόργουορντ/σέντερ του Πανιωνίου έζησε ένα… θεότρελο καλοκαίρι. Τη μία μέρα ήταν κάτοικος ΟΑΚΑ, την επόμενη πρόβαρε τα «ερυθρόλευκα» και τούμπαλιν. Το σίριαλ της μεταγραφής του από την ομάδα της Νέας Σμύρνης σε έναν από τους «αιώνιους» είχε αμέτρητα επεισόδια, πολλές ανατροπές, αγωνία, εντάσεις και ό,τι άλλο διαθέτει ένα… σίριαλ που σέβεται τον εαυτό του. Τελικά, ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ δεν δόθηκε σε κανέναν από τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος και έτσι και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στο κλειστό της οδού Αρτάκης και συνομίλησε με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ενδιαφέρον των «αιωνίων», αποκάλυψε πως βίωσε όλη αυτή τη «μάχη» για την απόκτηση του και εξήγησε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως θα βοηθήσει τον Πανιώνιο να πετύχει τους στόχους του.

«Συστήθηκες» κάπως απότομα στο κοινό φέτος και μέσα σε λίγους μήνες έγινες πρωτοσέλιδο. Θες να μας πεις αρχικά πως έφτασες ως εδώ;

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν οκτώ χρονών. Άρχισα να παίζω στον Ιωνικό Νικαίας. Εκεί έμεινα όλα τα χρόνια και έφτασα να παίξω ως τη Γ’ και τη Β’ Εθνική με τον Ιωνικό. Τότε ήρθε ο Πανιώνιος και με αγόρασε από εκεί».

Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης σεζόν δεν αγωνιζόσουν αρκετά. Μετά τον τραυματισμό του Στέφενσον, όμως, πήρες ακόμη περισσότερες ευκαιρίες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και μέσα σε λίγους μήνες έφτασες να αποτελείς Μήλον της Έριδος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού…

«Η αλήθεια είναι πως είχα πάρει αρκετές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος που τελείωσε και προσπαθούσα πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Όπως σωστά επισήμανες από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Άλεξ (σ.σ. Στέφενσον), πήρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μακάρι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτός ο τραυματισμός, ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε να συμβεί. Ήρθαν, όμως, έτσι τα πράγματα και πήρα ακόμη περισσότερο χρόνο, έπαιξα στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια στα play offs. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και χάρηκα ιδιαίτερα που τα καταφέραμε και τερματίσαμε τρίτοι. Ήταν ο στόχος μας από το ξεκίνημα της χρονιάς και θέλαμε πολύ να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη και να παίξουμε στο Eurocup».

Και με τη λήξη της σεζόν, όλοι έπεσαν επάνω σου. Κλήθηκες στην Εθνική ομάδα και μετά προέκυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πως βίωσες όλο αυτό που ακολούθησε;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως όλο αυτό που έγινε με γέμισε χαρά, αυτοπεποίθηση και όρεξη να δουλέψω ακόμη περισσότερο στο μέλλον για να γίνω καλύτερος. Πραγματικά όλα έγιναν αρκετά γρήγορα. Εγώ περίμενα να δω τι θα συμβεί, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».

Οι φίλοι σου τι σου έλεγαν; Δεν είναι και μικρό πράγμα ένα παιδί στην ηλικία σου για σχεδόν δύο μήνες να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα, έτσι δεν είναι;

«Oι φίλοι μου με πείραζαν, μου έκαναν πλάκα και όλο αυτό που συνέβαινε ήταν ευχάριστο. Όπου πήγαινα υπήρχαν άνθρωποι που με σταματούσαν στον δρόμο και μου μιλούσαν, μου εύχονταν καλή επιτυχία, μου ζητούσαν να πάω στην ομάδα τους, ήταν ευχάριστο και όμορφο όλο αυτό και φυσικά ήταν κάτι που βίωνα πρώτη φορά στη ζωή μου».

Τελικά, όμως, ούτε στον Ολυμπιακό πήγες, αλλά ούτε και στον Παναθηναϊκό. Που σταμάτησε το όλο θέμα και δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή σου;

«Eίμαι της άποψης πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Δεν κοιτάζω πλέον πίσω και έχω σταματήσει να το σκέφτομαι γιατί ξέρω πως μόνο κακό θα μου κάνει όλο αυτό. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε προπόνηση, προσηλωμένος και να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή μου. Το μυαλό μου είναι εδώ και δεν κοιτάζω πλέον πίσω, ούτε σκέφτομαι όσα προηγήθηκαν. Όταν μπαίνω στο παρκέ τα ξεχνάω όλα και θέλω μόνο το καλό του Πανιωνίου, η χρονιά που έρχεται άλλωστε είναι δύσκολη».

Θεωρείς πως πλέον όλοι θα έχουν το βλέμμα τους επάνω σου μετά τα όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι; Νιώθεις μια επιπλέον πίεση και ένα “πρέπει” πάνω από το κεφάλι σου;

«Αν κάθομαι και σκέφτομαι τι έγινε και ότι πρέπει να αποδείξω πράγματα, ξέρω ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου. Θέλω να δίνω το 110% των δυνάμεων μου σε κάθε παιχνίδι, όχι για να δώσω απαντήσεις ή να αποδείξω πράγματα, αλλά για να βοηθήσω τον Πανιώνιο. Όταν κοιτάς πίσω συνέχεια δεν μπορείς να προχωρήσεις και να βοηθήσεις τον εαυτό σου και φυσικά την ομάδα σου. Θέλω από όλο αυτό που έγινε να βγω πιο δυνατός και να βοηθήσω τον Πανιώνιο να πετύχει τους στόχους του, τίποτα άλλο. Δεν νιώθω πίεση, ούτε και ότι πρέπει να αποδείξω κάτι».

Από όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, τι τελικά ίσχυε. Από το ότι είχες συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό σε όλα μέχρι και ότι σου ζητήθηκε να αλλάξεις μάνατζερ ειπώθηκε. Θες να πεις τη γνώμη σου για όλα αυτά;

«Εμένα η δουλειά μου είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα από όλα αυτά. Επαναλαμβάνω, ό,τι έγινε, έγινε και πλέον κοιτάζω μόνο μπροστά».

Η μέχρι στιγμής πορεία του Πανιωνίου πως κυλάει; Ποιοι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

«Είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για στόχους. Η σεζόν είναι μεγάλη, τα παιχνίδια που έρχονται πάρα πολλά και εμείς δουλεύουμε ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι. Υπάρχει νέος προπονητής στην ομάδα και δουλεύουμε σε μια καινούργια φιλοσοφία. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στο ρόστερ και έτσι πρέπει να αποκτήσουμε χημεία. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα δίνουμε σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεων μας για το καλό του Πανιωνίου».

Απο το gazzetta.gr
Ο Βασίλης Καββαδάς έχει όλα τα προσόντα να γίνει σπουδαίος σέντερ, όμως δεν γίνεται με τίποτα στην Ελλάδα του 2012 να φτάνει το κόστος της αγοράς του τα 450.000 ευρώ.
Ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτη υπέρβαση για να τον πάρει και μάλλον πρέπει να ευχαριστεί τον Πανιώνιο που αρνήθηκε την πρόταση… Είναι πέρα από κάθε νόμο της αγοράς η κίνηση του Ολυμπιακού. Δείχνει πόσο θέλει και πόσο εκτιμά τον νεαρό σέντερ, αλλά αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν πλέον πουθενά. Σε μια εποχή που οι όποιες κινήσεις αφορούν ελεύθερους παίκτες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν γίνεται να ξεφεύγει τόσο πολύ η κατάσταση.
Ο Καββαδάς είναι μόλις 21 ετών, έχει προοπτική, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξή του. Αν δεν υπήρχε στη μέση το 30% του Ιωνικού, ο Πανιώνιος θα έπρεπε να ήταν ικανοποιημένος ακόμα κι αν έπαιρνε 200.000 για τον Καββαδά… Αντε λόγω του ποσοστού που έχανε, το όριο της μεταγραφής να έφτανε στα 300.000 ευρώ, ώστε να ήταν όλοι ικανοποιημένοι. Να έπαιρνε 210.000 ο Πανιώνιος και άλλα 90.000 ο Ιωνικός.
Ομως 450.000 ευρώ για τον Καββαδά; Πρόκειται για απίστευτο ποσό, που μάλλον… αποδεικνύει μια αλήθεια που πολλοί πίστευαν από την αρχή. Οτι ο Πανιώνιος δεν θέλει να δώσει τον παίκτη στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται ο Λιανός να αρνείται να βάλει στα ταμείο του 300.000 ευρώ ζεστά, σε μια εποχή που η αγοροπωλησίες έχουν σχεδόν καταργηθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ούτε να αναγκάζει τον Ιωνικό να χάσει 150.000 ευρώ.
Ενδεχομένως οι ερυθρόλευκοι να… ξέφυγαν για να δείξουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Πως ό,τι και να έκαναν, τον Καββαδά δεν μπορούσαν να τον πάρουν από τον Πανιώνιο. Ομως κι αυτοί ας πρόσεχαν. Πριν από δύο χρόνια θα είχαν δώσει το 1/10 στον Ιωνικό και θα τον είχαν πάρει. Δεν το έκαναν και τώρα αναγκάζονται να τρέχουν πίσω από τον Λιανό. Αν είναι, πάντως, να βγουν στην αγορά με 450.000 ευρώ, ας αγοράσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις μικρές ηλικίες. Ας πάρουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.
Περισσότερο κερδισμένοι θα βγουν. Γιατί δεν είναι χαμένοι από την αρνητική απάντηση του Πανιωνίου σε τούτη τη μυθική πρόταση. Αν κάποιος χάνει, είναι ο Λιανός που δύσκολα θα βρει τόσο μεγάλη προσφορά το επόμενο καλοκαίρι. Και να αν συνεχίσει να ζητά τόσο πολλά, το 2014 θα τον χάσει τσάμπα. Εκτός, βέβαια κι αν συμβαίνει κάτι άλλο.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Αυτό το κείμενο είναι του Καβαλιεράτου, υποτίθεται δημοσιογράφου.
Εγώ το αντιμετωπίζω σαν εμετικό. Είναι στρατευμένη δημοσιογραφία με εντεταλμένη υπηρεσία να στοχοποιηθεί μια ομάδα. Σίγουρα θα έχει και ουρά ή πολλές ουρές. Βάζω στοίχημα οτι όταν (αν) πουληθεί ο καββαδάς το άρθρο αυτό θα ανασυρθεί. Βέβαια στο μυαλό του καβαλιεράτου είναι δεδομένο οτι ο Λιανός θέλει να τον σπρώξει στο Βάζελο, αλλά δεν θέλει και να εκτεθεί γράφοντάς το σήμερα. Αυτό όμως που μένει και που θα παίξει σε άρρωστα μυαλά θα είναι η στοχοποίηση του Λιανού και του Πανιωνίου, οτι είναι κόντρα στο γαύρο.

και έρχεται λοιπόν τώρα ο κακός άνθρωπος Ηλίας Λιανός ετοιμάζει και παίρνει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τον Καββαδά που λήγει το 2016. χτυπάει στα ίσα παο-ολυμπιακό , σηκώνει ένα-δυο κυπελλάκια βγαίνει και κάνει καλές πορείες ευρωπαϊκές και τσεπώνει η ομάδα και χρήμα από χορηγούς, διαφημίσεις κλπ.
άρα βγήκε χαμένος ο Λιανός κύριε εξυπνόπουλε;
και τώρα που ήρθε σε κόντρα με το αφεντικό σου τι θα κάνεις εσύ; από πού θα φας;
ρε δεν πάτε στο διάολο ένας ένας

Εμένα πάντως μου έκανε τρελλή εντύπωση η (μάλλον εύκολη) αποχώρηση του Παναθηναϊκού απο την διεκδίκηση.
Και ήταν βεβαια φανερό πως ο Ολυμπιακός πήγαινε να παίξει το παιγνίδι μονος του και να καθορίσει και τους όρους.
Τωρα, τον “αντικειμενικό” δημοσιογράφο, τον έπιασε ο πόνος και για τον Ιωνικό που εχασε το ποσοστό!

Ρε αμέτε %$%#@& !!! Ξεσκισμένες “πέννες”.

http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/324351-anebasmenos-o-kabbadas

«Aνεβασμένος» ο Καββαδάς!
Τρίτη, 11 Σεπ 2012 11:35

Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε για τον «θόρυβο» που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του το καλοκαίρι και τόνισε ότι το ενδιαφέρον των «αιωνίων» τον ανέβασε.

Ο Καββαδάς μίλησε στο «Αll Star Basket» για το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και τόνισε ότι αν δεν είχε συμβόλαιο θα είχε υπογράψει σε κάποιον από τους δύο «αιωνίους», χωρίς να αποκαλύπτει σε ποιον!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Καββαδά:

Πόσες φορές πιστεύεις ότι έχει γραφτεί το όνομα Βασίλης Καββαδάς το τελευταίο δίμηνο σε εφημερίδες, σάιτ κλπ. Για να σε βοηθήσω μέχρι πρότινος να σε έψαχναν στο Google έβγαιναν 72.100 αναφορές…

«Θα σου πω τι νιώθω με όλο αυτό τον ντόρο…. Νιώθω ωραία! Είναι καλό να ασχολούνται μαζί σου για καλό σκοπό. Σε ανεβάζει… Ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία».

**Ο Καββαδάς που θα ήθελε ή θέλει να πάει;

«Εκεί που θα είναι καλύτερα για μένα αλλά και εκεί που θα κερδίσει περισσότερα ο Πανιώνιος. οφείλω πολλά στους ανθρώπους του Πανιωνίου γιατί με έχουν βοηθήσεις σε όλους τους τομείς».**

Στο δίλημμα Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός υπήρχε μέσα σου κάποια προτίμηση έστω και 51-49;

«Είμαι επαγγελματίας και δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω φιλίες με κανέναν. Απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου».

Αν δεν ανήκες στον Πανιώνιο πόσο θα σου έπαιρνε για να αποφασίσεις;

«Θα είχα υπογράψει ήδη…»

Θες να μας πεις που;

«Όχι…».

Αληθεύει ότι ο πατέρας σου ήθελε να πας στον Ολυμπιακό;

«Είμαστε οικογένεια και αποφασίζουμε μαζί, με το κριτήριο που σου είπα πριν. Όταν μπαίνω για προπόνηση όλα τα άλλα σβήνουν».

Μετά από όλον αυτό τον ντόρο, θα είναι ξενέρωμα να μείνεις στον Πανιώνιο;
«Ο Πανιώνιος έχει μία νεανική ομάδα, που πέρυσι βγήκαμε τρίτοι και το χαρήκαμε όλα τα παιδιά. Δεν θεωρώ ξενέρωμα να μείνω στον Πανιώνιο και όταν μπαίνω στο γήπεδο ξεχνάω τι συμβαίνει ή τι θα μπορούσε να συμβεί… Γυρίζοντας σπίτι μπορεί να κάνω κάποιες σκέψεις, αλλά όσο είμαι στο παρκέ όλα τα άλλα σβήνουν».

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να αλλάξεις μάνατζερ για να προχωρήσει στην απόκτησή σου…

«Κοίτα, το έχω πει αλλά θα το ξαναπώ. Με τον Νίκο Λώτσο έχω εξαιρετική σχέση με έχει βοηθήσει. Το τι κάνει μαζί του ο Παναθηναϊκός ή εκείνος με τον Παναθηναϊκό είναι δική τους υπόθεση».

Θα έμπαινες στη διαδικασία να πιέσεις για να φύγεις;

«Ό,τι είναι να έρθει θα έρθει… Δεν χρειάζεται πίεση…».

Το «Έλληνας Ντόρσεϊ» σε φτιάχνει, σε χαλάει, σε αφήνει αδιάφορο;

«Εγώ ξέρω πως είμαι ο… Έλληνας Καββαδάς».

Λένε ότι ο Κορυδαλλός είναι «κόκκινος»… Όταν ήσουν μικρός ήσουν Ολυμπιακός;

«(Γέλια)… Ήμουν Ιωνικός που ήταν και η ομάδα μου!».

Ιωνικός… Η ομάδα του Γιαννάκη… Πρότυπο ο «Δράκος»;

«Όχι για μένα… Πρότυπο ο Μάικ Μπατίστ!».

Αν είχε μείνει ο Μάικ στον Παναθηναϊκό θα ήταν ένας λόγος για να πας στο «τριφύλλι»;

«Όπου και να ήταν ο Μπατίστ θα ήταν λόγος για να πάω, για να με διδάξει με την εμπειρία του».

Μπράβο στο Βασίλαρο. Ρε μαλάκα δημοσιοκάφρε γραφιά κοντυλοφόρε γιατί με το στανιό να είναι ξενέρωμα να παραμείνει στον Πανιώνιο; Σας τσούζει μάλλον. Άντε ξυδάκι τώρα και τράβα να πάρεις το χαρτζιλίκι σου.

Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 16:26 | Αλέξανδρος Τρίγκας

Λακωνικός, αλλά ορεξάτος για μία γεμάτη σεζόν με τον Πανιώνιο παρουσιάστηκε ο Βασίλης Καββαδάς στη media day των “κυανέρυθρων”. Ο 21χρονος σέντερ τόνισε πως είχε κέρδος, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, από τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και αφορούσαν το μέλλον του, ενώ ξεκαθάρισε πως όλη αυτή η φασαρία που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του δεν τον αγχώνει σε καμία περίπτωση.

“Είχα κέρδος. Αυτό πιο πολύ σε ανεβάζει ψυχολογικά. Αυτό, όμως, έχει τελειώσει. Πλέον κοιτάω μόνο τον Πανιώνιο και το τι θα καταφέρω τη νέα χρονιά με την ομάδα”, δήλωσε, αρχικά, ο Καββαδάς για το τι αποκόμισε από την συνεχή αναφορά στο όνομά του το φετινό καλοκαίρι, αλλά τόνισε πως όλο αυτό δεν τον αγχώνει καθόλου: “Δεν έχω καθόλου άγχος. Θα μπω να κάνω αυτό που ξέρω δουλεύοντας σκληρά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο”.

Τέλος, ο νεαρός σέντερ αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του με τον Γιώργο Μπόγρη, αλλά και τους στόχους που θέτει για τη νέα σεζόν: "Είμαστε φίλοι με τον Γιώργο. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου.

Βοηθάμε ο ένας στον άλλον και εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον Πανιώνιο να πετύχει αυτό που πρέπει. Η σεζόν ξεκινά με ένα δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μία πορεία ανάλογη με την περσινή".

http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=110919:q---q&catid=23:p%20aniwnios&Itemid=229

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10491&subid=2&pubid=129321014
Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν άκρως εντυπωσιακός στον διαγωνισμό καρφωμάτων, κατέκτησε το τρόπαιο και το αφιέρωσε στη μητέρα του Δήμητρα, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι υπέστη εγκεφαλικό. Με το που αναδείχθηκε νικητής σήκωσε το χέρι κι έδειξε τη μητέρα του που βρισκόταν στις εξέδρες για να τον καμαρώσει από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της ήταν μόλις η δεύτερη φορά που βγήκε από το σπίτι.

Ο Ελληνας σέντερ μίλησε στο «Goal» για την κίνησή του και εξήγησε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τη βλέπω υγιή, είναι τεράστια χαρά για μένα και νιώθω την ανάγκη να της το αφιερώσω μετά τα όσα πέρασε και περάσαμε όλοι μας» ήταν τα λόγια του Βασίλη Καββαδά.

Για την ιστορία, ο σέντερ του Πανιώνιου συγκέντρωσε 45 βαθμούς στον τελικό του διαγωνισμού καρφωμάτων και κέρδισε τον Σταύρο Κατσαΐτη που μάζεψε 44.

Δεν ξερω τι εχει γινει στην προετοιμασια της εθνικης, αλλα μετα τη σεζον που εκανε σε καμια περιπτωση δεν περιμενα οτι θα διεκδικουσε σοβαρα θεση στη 12αδα του Ευρωμπασκετ.Αυτη τη στιγμη φανταζει πολυ πιθανον να κοπει καποιος εκ των Βουγιουκα-Μπουρουση για να χωρεσει!

Στο μεταξυ εχουν βγει και διαφορα δημοσιευματα για ενδιαφερον απο το εξωτερικο (κυριως της Ουνιξ του Τρινκιερι που ομως δεν προχωρησε).Με δεδομενο οτι ειναι ελευθερος το καλοκαιρι δε θα με χαλαγε να φυγει με ενα ικανοποιητικο ποσο και ας ειναι δυσκολη η αντικατασταση του.

Την περίπτωση του Βασίλη Καββαδά φέρεται να εξετάζουν και πάλι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, για την ενίσχυση της γραμμής των ψηλών, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τον Έλληνα σέντερ από τη θητεία του στον Πανιιώνιο και θεωρεί πως είναι σε θέση να βοηθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης από την πρώτη στιγμή.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σημαντικό ρόλο στο αν θα γίνει τελικά κίνηση για την απόκτηση του Καββαδά θα παίξει η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Σέντρικ Σίμονς από εδώ και στο εξής. Ο Αμερικανός παίκτης θα κληθεί να βοηθήσει τους «ερυθρολεύκους» μετά τον τραυματισμό του, όμως αν κριθεί ανέτοιμος, τότε θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση του Έλληνα σέντερ από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να αποκτήσει έναν Έλληνα παίκτη από άλλη ομάδα της Basket League, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός του πρωταθλήματος.

ο Πρίφτης που “καλύπτει” το δικό μας ρεπορτάζ
δείχνει σίγουρος
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=131073:2013-11-27-10-38-54&catid=227 :o lympiakos&Itemid=226

Αν και “τσούζει” που χάνουμε τον μόνο Έλληνα διεθνή μας είναι απόλυτα ορθολογική κίνηση από μεριάς Λιανού.
Φέτος πρόσφερε ελάχιστα και το καλοκαίρι θα τον χάναμε χωρίς να παίρναμε ούτε ένα ευρώ.

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρούμε έναν ψηλό που να κάνει τη διαφορά στη θέση του Μισέλ. Μέχρι τότε θα σκοράρουμε το 90% των πόντων μας από την περιφέρεια.

Έτσι όπως παρουσιαζότανε το τελευταίο 1 και μισό χρόνο και με δεδομένο οτι εκεί θα πήγαινε τζάμπα το καλοκαίρι , με δεδομένα τα διαστρέμματα του κάθε τρείς και δύο , και το κυριότερο ότι εκεί είναι το μυαλό του τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα , να πάει στο καλό να φέρει λεφτά και πραγματικά του εύχομαι καλή σταδιοδρομία. , γιατί η αλήθεια είναι οτι το συμπάθησα το παιδί και την οικογένεια του. Απο εκεί και πέρα τρία χρόνια τώρα θα θυμάμαι το παιχνίδι με τον παοκ απέναντι στο Παπαδόπουλο και κάτι ψιλά σε πλευ όφς παιχνίδια.

Tι, θα πάρουμε και λεφτά γι’ αυτό το πράγμα; Αυτό θα είναι η πρώτη πώληση μπασκετμπολίστα που στην τέταρτη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας
έχει 2,5 πόντους μ.ο. και περισσότερα λάθη απο ριμπάουντ. Και στον πρωταθλητή Ευρώπης, αν είναι δυνατόν. Πιστευω πως η ομάδα θα ενισχυθεί με την
απουσία του, ειδικά αν ο Σφαιρό ξεπεράσει το κόλλημα με τον Λανκφορντ και του δώσει τον χρόνο που πρέπει στο 5 (εκεί που ήταν εξαιρετικός στα
προηγούμενα ματς στην Ευρώπη).
Καλό παιδί και ήρεμο φαίνεται ο Καββαδάς, ελπίζω να βελτιωθεί και να βρει σε μερικά χρόνια αρκετό χρόνο συμμετοχής σε κάποια μικρομεσαία ομάδα της Α1,
που είναι και το ταβάνι του.

Ο Καββαδάς στα Play offs της περιόδου 2011-12 ήταν πάρα πολύ καλός και έδωσε ελπίδες για σπουδαία καριέρα καθώς ήταν και μόλις 20 ετών τότε. Αλλά πέρσι ήταν σκέτη απογοήτευση. Παρόλα αυτά ο Ιταλός τον πήρε στη 12αδα της Εθνικής και τον έκανε όνομα. Φέτος έως τώρα εξακολουθεί να απογοητεύει.
Εύχομαι να αξίζει η συμφωνία και να πάρουμε ορισμένα χρήματα καθώς δεν φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα φέτος ενώ λήγει και το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και θα έφευγε χωρίς ανταλλάγματα. Μακάρι να κάνει καλή καριέρα όπου κι αν παίξει. Του εύχομαι υγεία γιατί έχει πολλούς τραυματισμούς αν και νέος.

γεια και χαρά

////////////////////////////////////////////////////

Η ανακοίνωση Ολυμπιακού αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Bασίλη Καββαδά. Ο Έλληνας σέντερ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Και εκείνη του Πανιωνίου: «Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Καββαδά και εύχεται στον αθλητή καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Και εκείνη του Πανιωνίου: «Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Καββαδά και εύχεται στον αθλητή καλή συνέχεια στην καριέρα του».

τζαμπα εφυγε?ας τον κραταγε τουλαχιστον μεχρι το τελος της περιοδου τοτε

Σιγά μην έφυγε τζάμπα!

Νομιζω ειχε κανει ενα ποστ ο πετροπουλος σε μια αναλογη περιπτωση αποδεσμευσης παικτη μας (δε θυμαμαι με τιποτα ποιον αφορουσε) οτι για οικονομικους λογους (εφορια; ) δεν παρουσιαζεται σαν πωληση, αλλα λυση κοινη συναινεσει.Ας με διορθωσει κανεις αν ισχυει κατι αλλο.

Έτσι είναι. Αναφέρεσαι στην πρόσφατη περίπτωση Αγραβάνη και υπάρχει και η μετακίνηση Κόμματου από τα Τρίκαλα στη Ρόδο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Ειχε και 30% ο Ιωνικος που μαλλον το εχασε