την επόμενη χρονιά από εμάς ο Χάτσον βρέθηκε σε αυτό το Παγκράτι (ομαδάρα με τεράστιο Τζαλαλή στο 5αρι)
και Πητ Μπάλλις βλέπω.
επίσης και ο άλλος αμερικάνος ήταν εξαιρετικός. δε θυμάμαι το όνομά του.
Παγκραταρα, ωραιες εποχες.
Μπακαυτιας ρουκι, Μπαλης, Γουορνερ και ο οδοστρωτηρας Χατσον.
Ο Σακαρος χασλαρει ακομα στο γηπεδακι στο Χαιδαρι. Χερι ακομα ζεστο σαν ΑΚ, δε ξεχνιεται η τεχνη.
Τι αδιανοητα πιστολια παιζανε τοτε ΓΤΠΜ
Καθε ομαδα ειχε και (τουλαχιστον) εναν ηγετη.
Υγ: Τιμη και δοξα στο Θοδωρα το Χατζησμαλη. Οι παλιοι θα καταλαβουν…
Και Ευθύμης Μπακατσιάς ![]()
Πραγματικά εκείνα τα πιστόλια, εκείνα τα μυδράλια που έβαζαν 30άρες για πλάκα, εκείνες οι παιχτάρες της Α2 της εποχής αξίζουν να μνημονευθούν.
Σπύρος Βερτζάγιας (Ηλυσιακός), Νίκος Στασινός (Πρωτέας), Κώστας Σδράκας (ΚΑΟΔ), Λευτέρης Σιδόπουλος (Νέστορας), Βασίλης Μπανακάκης (Έσπερος), Βαγγέλης Πουλιανίτης (Φίλιππος Θεσ/νίκης), Κώστας Γκαγκαουδάκης (Πειραϊκός - πέρασε κι από κει ένα φεγγάρι ο Χάντσον μας), Τζίμης Βακιρτζής (του τεράστιου ΓΑΣ Κομοτηνή - η πιο κλασσική και σταθερή ομάδα της Α2 τότε με κόουτς Αλέκο Καρυπίδη και κόουτς Κούλη Ταξιλδάρη να εναλλάσσονται συνεχώς στον πάγκο). Και βέβαια Θόδωρος Χατζησμάλης, αν κι εμένα τότε το πουλέν μου από Ιωνικό Νικαίας ήταν ο Μπράιαν Πλακουράκης (νομίζω ήταν στα ανταλλάγματα που είχε δώσει ο Παναθηναικός για τον Οικονόμου).
Το καλύτερο παράδειγμα που καταδεικνύει την τρομακτικά πολύ υψηλότερη παιχτική ποιότητα και παραγωγή που υπήρχε τότε ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος. Αν έπαιζε σήμερα θα ήταν, με πολλά έτη φωτός διαφορά, ο καλύτερος Έλληνας σκόρερ με ασύλληπτο ρεπερτόριο ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. Τότε όμως, με τόσα “ιερά τέρατα” περιφερειακούς μπροστά του, με το ζόρι μπήκε στην αποστολή της Εθνικής για λίγα χρόνια..
Και παραφραζοντας γνωστο μακαριτη φαφουτη:
«Ανοιγω τωρα την εφημεριδα και διαβαζω 12/19 τριποντα ο Ρογκαβοπουλος με πανιωνιο, 40 ποντους, εσπασε τα κοντερ. Κανεις μια ΕΤΣΙ και τελειωνεις. Ξανακανας μια ΕΤΣΙ και ξανατελειωνεις»
Υγ: σορρυ που αργησα να απαντησω, ημουν στην τουαλετα και τον επαιζα με το καλαθι του Τζανη που περασε την μπαλα κουλουρα απο την μεση.
12/19 ο Ρογκαβόπουλος ![]()
To ποδοσφαιρικό ισοδύναμο αυτής της φάσης είναι το κόρνερ με το άγγιγμα του τακουνιού των ουρουγουανών μας που δεν το πήρε καν πρέφα ο διαιτητής και ζήτησε επανάληψη.
Δεν νομίζω ότι ζήτησε επανάληψη. Σίγουρα έβγαλε κίτρινη κάρτα το θυμάμαι και αν δεν κάνω λάθος μας πήρε και την μπάλα..
Οχι όχι επανάληψη ζήτησε. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά.
Εγω την καρτα θυμαμαι μαλλον για διαμαρτυρια. Σκουπίδια…
μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι πρωί πρωί!
Ηρεμα Εξαρχειε, δειξε λιγο συμπονια στο Γιωργο Καραγκουνη που τολμησε και συνεχισε τη μπαλα υστερα απο την ποδια του Λολο.