Τι Να Κάνουμε; (κουβέντα περί αθλητισμού, κοινωνίας και καθημερινότητας)

Το ότι έχει δώσει έναν αγώνα μέχρι σήμερα, δεν αναιρεί ότι αυτά που θέλει να κάνει απαιτούν πολιτική αλλαγή. Και από όσο ξέρω, πολιτική αλλαγή γίνεται μέσα από ένα μαζικό κίνημα (που το έχει) το οποίο είτε επαναστατικά είτε εκλογικά θα φέρει αυτή την αλλαγή. Εν προκειμένω, το πρώτο αποκλείεται, άρα για να αυτό πρέπει να κυβερνήσει. Το οποίο και πάλι είναι αμφίβολο αν θα το καταφέρει αφού οι δομές της κρατικής εξουσίας είναι ισχυρές και δεν αρκεί η εκλογή μιας κυβέρνησης ώστε να καμφθούν.

Για μένα, αν τα Τέμπη είναι πολιτικός αγώνας, δεν είναι για να μπουν φυλακή οι υπεύθυνοι, αλλά για να μην ξαναγίνουν Τέμπη.

2 «Μου αρέσει»

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του Γιάννη, το να κυβερνήσεις πάντως δεν είναι κάτι απλό. Θέλω να πω ότι δεν είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο σχήμα θα μπορούσε να καταθέσει - ποσω μάλλον να υλοποιήσει - ένα κυβερνητικό πρόγραμμα.

1 «Μου αρέσει»

Ενώ μπορεί ποιος ας πούμε? Ο Κουτσούμπας? Ο Φάμελλος? Ή ο Χαρίτσης? Αυτοί δεν θέλουν καν..

Οι σοβαρές κανονικές χώρες δεν “κυβερνιούνται” με την έννοια που το έχουμε εμείς εδώ στο μυαλό μας. Τσουλάνε και δουλεύουν όλα κανονικά, ρομποτικά, ανεξάρτητα του ποιος είναι στην κυβέρνηση. Η οποία κυβέρνηση κάνει απλά συντονισμό και διορθώσεις. Εδώ στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις κάνουν μόνο νταλαβέρια και νομίζει ο κόσμος ότι κυβερνάνε.

Έχει ξαναγίνει πάντως αυτό (σε χώρα της Λατινικής Αμερικής) να βγει κυβέρνηση από μη επαγγελματία πολιτικό με κύριο αίτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αν εκλεγεί στην κυβέρνηση, μόνο το άρθρο 86 να καταργήσει για τη βουλευτική ασυλία και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και αν εξυγιάνει και το δικαστικό σύστημα (αυτό είναι το δυσκολότερο απ’ όλα) ουσιαστικά θα έχει σώσει τη χώρα.

Επίσης αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σα χώρα δεν παράγει και δεν πουλάει απολύτως τίποτα για να ανησυχεί μήπως πέσουν οι πωλήσεις και η εθνική οικονομία. Άρα δεν έχει να φοβηθεί και να ρισκάρει τίποτα.

Τόσα ρίσκα έχουμε πάρει με τόσους τσαρλατάνους, ανίκανους και κλέφτες. Αξίζει σίγουρα αυτή η γυναίκα άλλο ένα.

1 «Μου αρέσει»

Μιλάω για διακυβέρνηση και όχι διοίκηση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση, δεν θα διαφωνήσω σχεδόν σε τίποτα από όσα λες. Μην πας μακριά (κι αν πας να ξαναγυρίσεις :slight_smile: ), το Βέλγιο σχεδόν τρία χρονια είχε μείνει χωρίς κυβέρνηση αλλά το κρατος δούλευε κανονικά. Αλλα εμείς φυσικά δεν είμαστε Βέλγιο. Όσον αφορά τη διακυβέρνηση όμως έχω σοβαρότατες επιφυλάξεις για το τι θα επέφερε ένα τετοιο σχήμα. Πχ τι σχέδιο εθνικής οικονομίας θα κατέθετε; Εξωτερική πολιτική; Αγροτική πολιτική; Και άλλα ων ουκ εστι αριθμός. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Αυτά που θέλει να κάνει θέλουν συνταγματική αναθεώρηση και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προταθούν από την τωρινή Βουλή, η οποία είναι αναθεωρητική. Καλές οι προθέσεις, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα, για μένα, κρύβει κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ο ακροδεξιός κύκλος συνεργατών που ανέφερα παραπάνω.

Πάντως, η Λατινική Αμερική έχει περισσότερα και πιο λάμπρα παραδείγματα αριστερής διακυβέρνησης, από τα οποία μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα.

2 «Μου αρέσει»

Καλά ας μη ζητάμε πράγματα ανεδαφικά. Ούτε Βέλγιο θα γίνουμε, ούτε σοσιαλιστικός παράδεισος. Ας γίνουμε πρώτα ψιλοκανονική χώρα και βλέπουμε μετά.

@AlexK κι όμως τα πράγματα πολλές φορές είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε ή απ’ όσο μας θέλουν να νομίζουμε αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Δηλαδή από τα υπάρχοντα κόμματα βλέπεις κάποιο να έχει πρόγραμμα εθνικής οικονομίας ή αγροτικής πολιτικής και να το υλοποιεί?? Είναι τραγικό ενώ η κοινοβουλευτική δικτατορία αλωνίζει και αποθρασσύνεται όλο και περισσότερο και γίνονται πράγματα πρωτοφανή ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, εμείς να εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητα στην Καρυστιανού και να της ζητάμε να μας πει την άποψή της για την κλιματική αλλαγή, την εξέγερση στο Ιράν και για την ΑΟΖ. Μην μπαίνεις σε αυτό το τριπάκι. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Μη βιάζεσαι.

Και @Γιαννης-3 σόρι αν στο χαλάω, αλλά αυτή τη στιγμή και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας στην ουσία είναι φασιστικά μορφώματα (ή υποπόδια φασιστικών μορφωμάτων στην καλύτερη). Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας μη γινόμαστε “ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι”.

Το ότι αν γίνει πρωθυπουργός η Καρυστιανού είναι πολύ πιθανό πχ να συμβεί στημένο επεισόδιο ή σύρραξη με την Τουρκία και να χάσουμε εδάφη είναι στάνταρ εννοείται. Ή να πάρει κανα πέναλτι ο Ολυμπιακός 27 μέτρα έξω από την περιοχή ξέρω γω και μετά να κράζουν όλα τα χάπατα ότι με Αυγενάκη, Βρούτση δεν γινόντουσαν τέτοια αίσχη, είναι επίσης αρκετά πιθανό.

Πάντως με φοβίες, βόλεμα, ματαίωση, καμαρίλα, ιδρυματοποίηση, και παλαιοκομματική μούχλα και μούργα 50 ετών, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα αλλά όλο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

Και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο : Πιστεύετε ότι με πρωθυπουργό Καρυστιανού τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, χειρότερα ή τα ίδια σε σύγκριση με την πρωθυπουργία Μητσοτάκη??

Κι εδώ λάθος κάνεις. Μπορεί να τα κάνει και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή με διάταγμα. Τόσες και τόσες φορές έχει γίνει πατσαβούρα το Σύνταγμα, ας γίνει ακόμη μία τελευταία φορά δεν πειράζει. Θα είναι για καλό σκοπό και προς όφελος του λαού η εκτροπή αυτή τη φορά τουλάχιστον. Το αφήγημα των νυν κοινοβουλευτικών που την τρέμουν είναι αυτό που λες φίλε. Γι’ αυτό και εκβιάζουν το λαό στην ουσία. Γιατί έχουν πολλά να χάσουν προφανώς. Αλλά ο ελληνικός λαουτζίκος χαμπάρι δεν παίρνει για μία ακόμη φορά. Ακόμη και πολλοί από αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι σαν υπνωτισμένοι, πλήρως χειραγωγήσιμοι…

Είναι από τις σπάνιες φορές που θα γράψω σε αυτό το topic . Νομίζω παραβλέπετε μια λεπτομέρεια…. Δεν είναι θέμα πολιτικών κομμάτων αυτά που γίνονται στην Ελλάδα αλλά των εκπροσώπων που ο ίδιος ο λαός ψηφίζει για να τον εκπροσωπήσουν. Οι οποίοι φυσικά είναι εν μέρει και βιτρίνα του … Αν για παράδειγμα ανάμεσα από εκαντονταδες υποψήφιους ενός κόμματος εσύ αποφασίζεις να σε εκπροσωπήσει ο Ανατολάκης , ο Ζαγοράκης ,ο Μπεος , celebrities του ίντερνετ , της τηλεόρασης κόκ τότε απλά είσαι άξιος της μοίρας σου …
Μιλάμε για παράδειγμα για την ανικανότητα της Ευρώπης όταν εμείς ως λαός στέλνουμε να μας εκπροσωπήσουν άτομα που ούτε για 5μελες σε τάξη του δημοτικού δεν κάνουν . Όσο ικανός και αν είναι κάποιος αρχηγός κόμματος από τη στιγμή που τον στελεχώνεις με ανίκανους, τότε δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα . Πόσο μάλλον αν είναι ανίκανος ….
Συνοψίζοντας , είναι θέμα λαού και όχι κομμάτων αλλά ούτε και πολικού συστήματος. Δηλ κρίνοντας από το μο του επιπέδου αυτού του λαού , πιστεύετε ότι αν είχαμε άλλο πολιτικό σύστημα τα πράγματα θα λειτουργούσαν καλύτερα;
Τα ίδια σκατα θα ήταν !
Και αν το αμφισβητείτε , πηγαίνετε μια βόλτα στο Καραϊσκάκη , στο κοτέτσι της Φιλαδέλφειας όπως και αλλού και θα καταλάβετε…

5 «Μου αρέσει»

οκ φαίνεσαι αγνός. Πολύ σωστά τα λες, αν και νομίζω ότι γινόμαστε υπέρ το δέον προσεκτικοί, είναι πολύ πιο βρώμικα και χειρότερα τα πράγματα.

Λοιπόν ας μιλήσουμε ανοιχτά. Επειδή πίσω από θεωρίες και υποθέσεις, μπορούν να κρυφτούν πολλές αλήθειες. Ας κάνουμε λίγο μια πρόχειρη ανθρωπογεωγραφία και χαρτογράφηση του εκλογικού σώματος και συστήματος, για να καταλάβουν και αυτοί που πιθανόν όντως να μην ξέρουν και να μην καταλαβαίνουν, πόσα κεφάλια έχει η μέδουσα…

Μόνο οι μετακλητοί της κεντρικής διοίκησης σε υπουργεία, υφυπουργεία, γραμματείες, γραφεία, Προεδρία κλπ υπολογίζονται από 2000 έως 6000!!! Ή απόκλιση είναι μεγάλη επειδή επίσημα στοιχεία φυσικά δεν υπάρχουν (μαντέψτε γιατί). Αν σε αυτούς προσθέσουμε και Τοπική Αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία, διοικήσεις δημοσίων φορέων, οργανισμών, δημοτικών επιχειρήσεων, αν βάλεις όλους μαζί τους κομματικά διορισμένους, τους μετακλητούς στην κεντρική διοίκηση αλλά και στους πάνω από 500 φορείς του Δημοσίου, τους διορισμένους άνευ ΑΣΕΠ σε πλήρη θητεία, όλοι αυτοί με ολόκληρες οικογένειες πίσω τους και συμφέροντα, πάμε σε γερό τετραψήφιο αριθμό. Και ξεχνάω σίγουρα πολλούς ων ουκ έστιν αριθμός. Α γιατί ξέχασα να σας πω αδέρφια, ντωμεταξύ δεν ξέρω αν το μάθατε καταργήθηκε και ο ΑΣΕΠ για τέτοιες θέσεις και δεν υπάρχει (φυσικά!!!) δημοσιευμένος αριθμός όλου αυτού του προσωπικού - κανονικότητα κι αυτό. Αν προσθέσουμε και συγγενείς, φίλους, αυλικούς, σιτιζόμενους και λοιπούς παρατρεχάμενους όλων αυτών, οοοοόλοι αυτοί μαζί πάνε προφανώς σε εξαψήφιο νούμερο στα κουκιά. Βάλε και τα πρόθυμα χάπατα (αφελείς, ανεγκέφαλοι, απαίδευτοι, άβουλοι αλλά πάντως αγνοί και μη πονηροί μα εξαρτώμενοι). Μιλάμε για στρατό κανονικό. Και φυσικά δεν είναι όλοι αυτοί Νεοδημοκράτες. Είναι επίσης (ή δηλώνουν) και ΠΑΣΟΚοι, ΚΚΕδες, ΣΥΡΙΖΑΙοι, δεξιοί, αναρχικοί, ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης πάρα πολλοί στο Δημόσιο… έχει απ’ όλα τα λουλούδια αυτός ο μπαξές - λαχανόκηπος και διαπερνά καθέτως και οριζωντίως όλες τις τάξεις και τις παρατάξεις αυτός ο ιδιότυπος ελληνικός πατριωτισμός και άκρατος συντηρητισμός οικονομικής υφής…. Δεν βάζω καν μέσα πχ διάφορες συμβουλευτικές εταιρείες που κάνουν δουλειές δις με το κράτος όπου εμπλέκονται μέχρι και ακροαριστεροί ακαδημαϊκοί, καθηγητές, πρυτάνεις, πολιτικοί μηχανικοί που είναι κι αυτοί εννοείται στη φασολάδα με τα κουκιά μέσα για μέσα. Δεν βάζω καν μέσα λοιπές απευθείας αναθέσεις, δικαστικούς, στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας, άλλες εταιρείες που κερδίζουν δουλειές απ’ το δημόσιο κλπ. Πάνε για εφταψήφιο…

κλπ κλπ

Όλο αυτό λοιπόν το πλέγμα ατελείωτων διαπλεκόμενων συμφερόντων μικρών και μεγάλων που έχει δημιουργηθεί, αυτός ο εσμός της μεταπολίτευσης, είναι πολύ πιο βρώμικος από τον εσμό του Νικολόπουλου και της Γρατσία να είστε σίγουροι. Καιρός να τελειώνουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τΟ ψέμα, τα ταμπού (και τις υπεκφυγές εσχάτως) της μεταπολίτευσης.

Όλοι εμείς που παλεύουμε για να είμαστε έξω από αυτό, τα παιδιά που παλεύουν στο εξωτερικό για να είναι έξω από όλο αυτό, έπρεπε και πρέπει επειγόντως με ένα τρόπο να ενωθούμε και να γίνουμε κι εμείς στρατός. Ή κίνημα πες το όπως θες. Η Καρυστιανού σε αυτούς στοχεύει, αυτή είναι η κύρια δεξαμενή της, η αποχή και ο “κανένας” ως καταλληλότερος πρωθυπουργός.

ρε φίλε καλά όλα, αλλά αυτό το " Πού είναι το κακό στο να συνταχθώ με ένα κίνημα πολιτών χωρίς πολιτικό πρόσημο;" που ανέφερε η κ. Καρυστιανού, εμένα, προσωπικά, δε μου κάνει. Πολιτική χωρίς πολιτικούς δεν γίνεται. Ούτε χωρίς πολιτικό πρόσημο. Αυτό το απολιτίκ, λοιπόν, εμένα με τρομάζει, γιατί ποτέ δεν προοιωνίστηκε κάτι καλό.. Κατά τα λοιπά, ή μάλλον σε συνδυασμό με την ολική απαξίωση θεσμών, πολιτικού συστήματος κλπ. πολύ φοβάμαι ότι διολισθαίνουμε με γοργό ρυθμό προς μιας κατάσταση που θα κάνει πανεύκολη, αν όχι και επιθυμητή από μεγάλη μάζα, την εγκαθίδρυση αυταρχικού καθεστώτος τύπου Τραμπ. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει όποιος δεν έχει δει το Years and Years στο Cinobo.

2 «Μου αρέσει»

Και σημειωτέον, περίπου το 20% των ελλήνων δηλώνει σε δημοσκοπήσεις ή/και ψηφίζει σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες κόμματα - μορφώματα δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος, συνεπώς ακροδεξιά κόμματα. Κοινώς, ουαί κι αλίμονο αν εμφανιστεί κανένας χαρισματικός ακροδεξιός και μαζέψει όλο αυτό το pool σε ένα κόμμα…

Να εύχεσαι να είναι η Καρυστιανού αυτή πού θα μαζέψει όλο αυτό το pool και όχι κανας άλλος…

Ίσως να είναι ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα τότε. Εμένα μου φαίνεται αρκούντως ανήκουσα στον πολιτικό χώρο, αν μη τι άλλο, της λαϊκής δεξιάς, οπότε αν τους μαζέψει αυτή, τίποτε δεν με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε ισχυρό κόμμα, εν δυνάμει εξουσίας, που ανήκει δεξιότερα της δεξιάς φίλε.Και ξέρεις, η εξουσία, η δύναμη, ζαλίζει. Οπότε απλά εύχομαι να παραμείνουν διασπασμένοι, όπως οι ζηλωτές στο life of brian. :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

οι ακροδεξιοί πάντα ως απολιτίκ πλασάρονται πλέον πάντως…

Καλά τα λες απλώς κάνεις ένα λάθος. Τα χειρότερα που φοβάσαι δεν έρχονται. Είναι ήδη εδώ. Έχουμε ήδη χούντα. Το ότι κατεβαίνει απέναντι τους σε εκλογές - οπερέτα ο Φάμελλος, ο Κουτσούμπας και ο Ανδρουλάκης δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε χούντα. Πάνε για τρίτη τετραετία ο Άδωνις με το Βορίδη. Κι εμείς πετάμε αετό. Κι εσύ αυτό που μου λες στην ουσία είναι ότι φοβάσαι μήπως αυτό που έρχεται μετά το Μητσοτάκη θα είναι χειρότερο. Κι εγώ το φοβάμαι αυτό. Αυτό που μας χωρίζει είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι ο Φάμελλος, η Αχτσιόγλου, ο Κουτσούμπας, ο Ανδρουλάκης και ο Τζανακόπουλος είναι πολιτικοί. Εγώ όχι. Εγώ λέω ότι είναι νταλαβεριτζήδες. Και πολύ μικρού βεληνεκούς μάλιστα. Το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι νορμάλ. Και σίγουρα όχι λόγω της Καρυστιανού.

Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η Ελλάδα είναι ίσως πιο εύκολο να συνεννοηθείς με κάποιους ακροδεξιούς παρά με τους συστημικούς αυτοαποκαλούμενους “αριστερούς” . Όσο στενάχωρο κι αν σου φαίνεται είναι η πραγματικότητα δυστυχώς. Ο απλός κόσμος ψάχνει αποκούμπι. Η συστημική “αυτοαποκαλούμενη” αριστερά είναι ελιτίστικη και σνομπάρει το λαό ως αμόρφωτο και λούμπεν. Ενώ είναι και οι ίδιοι λούμπεν (πολιτικά και κοινωνικά τουλάχιστον). Έτσι λοιπόν ο απλός κόσμος τρέχει προς την ακροδεξιά. Για μένα είναι υγεία που αυτή τη στιγμή το περιβάλλον της Καρυστιανού είναι δεξιό και διαφορετικό από το δικό μου. Και θα της βγει σε καλό. Σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν λέμε? Ή το λέμε μόνο για να το λέμε και να είμαστε αρεστοί στο περιβάλλον μας φίλε @AlexK . Εκτός κι αν θεωρείς την Καρυστιανού ως το θηλυκό Τραμπ ή ως το θηλυκό Κασιδιάρη οπότε σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να σταματήσουμε την κουβέντα και να αυτοκτονήσει άμεσα ένας από τους δυο μας. Ή εγώ ή εσύ.

1 «Μου αρέσει»

ρε φίλε μήπως έτσι όμως σχετικοποιούμε την πραγματική χούντα (αυτήν του 1967) και αυτή που κινδυνεύουμε να μας έρθει; δεν συμφωνώ, δεν εχουμε χούντα, είναι σκατά τα πράγματα, αλλά ακόμα κι έτσι έχουμε ακόμα δημοκρατία και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. μπορεί να έχουμε όχι καλού τύπου δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι αυτό είναι καλύτερο από ένα πραγματικά απολυταρχικό / αυταρχικό καθεστώς.

Συμφωνώ γενικά σε αυτό που λες, γιατί εξηγεί έναν βασικό λόγο για τον οποίο διογκώνεται η ακροδεξιά παγκοσμίως.
Προσωπικά, όμως, δεν μπορώ να συνεννοηθώ με ακροδεξιους, στο επίπεδο που συζητάμε εννοώ. Δεν διανοούμαι πχ συμπαράταξη οποιουδήποτε κόμματος με κάποιο ακροδεξιό για να μοιραστούν την εξουσία. Είναι η κόκκινη γραμμή μου. Όχι ελιτίστικα, αλλά από άποψη πολιτικού πολιτισμού και τι θέλει να προωθήσει ή επιβάλει αντίστοιχα η κάθε πλευρά. Όσο για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, για μένα τουλάχιστον δεν είναι καραμέλα ούτε και αερολογία για να είμαι αρεστός, ούτε επικροτώ πολιτικούς που τον χρησιμοποιούν προσχηματικά. Αλλά για τους ακροδεξιους η διαφορετικότητα είναι σίγουρα κόκκινο πανί. Εξ ου και ένας σοβαρός λόγος που δεν μπορώ να συνταχθώ μαζί τους. Να προσπαθήσω να τους ξανακερδίσει η δημοκρατία ναι, αλλά όχι σύνταξη. No go for me, mate. :slight_smile:

Όχι διαφωνώ δεν θεωρώ ότι έχουμε δημοκρατία. Ίσως δεν σε αγγίζει εσένα στη δουλειά σου και στη ζωή σου. Όπως και τότε δεν άγγιζε κάποιους.. Πολλούς τους αγγίζει όμως. Ρώτα κάποιον που η δουλειά του δεν είναι σε γραφείο αλλά να τρέχει δεξιά και αριστερά και η δουλειά του αναγκαστικά να έχει να κάνει με το κράτος, με Δήμους, Περιφέρειες, επιτροπές, με διαγωνισμούς, τιμολόγια, αναθέσεις και να προσπαθεί να το κάνει όλο αυτό τίμια χωρίς κομματικό δόντι. Υπάρχουν και τέτοιοι. Όλο και λιγότεροι βέβαια. Για ρώτα κι αυτούς αν έχουμε χούντα.

Έχουμε ένα απόλυτα αυταρχικό καθεστώς τύπου Τσαουσέσκου αυτή τη στιγμή. Και δυστυχώς έχουμε και μια κεντροαριστερά συρρικνωμένη (πολύ πιο συρρικνωμένη απ’ ότι επί επταετίας), ελεγχόμενη και ασύλληπτα συντηρητική (πάλι καμία σχέση με την αριστερά επί επταετίας). Έχει αλλάξει εντελώς ο κόσμος παγκοσμίως και εδώ. Μην προσπαθείς να εξηγήσεις πράγματα του 2026 με όρους του 1960. Η χούντα τότε ήταν πολύ πιο απλή και ορατή.

Το έγκλημα της μεταπολίτευσης είναι ότι έγιναν κι αυτοί κάτι σα λόμπι μετά την πτώση της χούντας. Και η μεταπολίτευση ποτέ δεν το έσπασε αυτό το λόμπι. Το άφησε να εξελιχθεί και να θεριέψει. Λόμπι αποτελούμενο από ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, εισαγγελείς, πολιτικούς μηχανικούς, καλλιτέχνες, πολεοδόμους, γιατρούς, εκδότες, τελωνειακούς, εργολάβους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, βιομήχανους, εφοριακούς, αρχιτέκτονες, δικαστικούς κλπ κλπ. Αυτοί, και μετά την πτώση της χούντας, δεν σταμάτησαν ποτέ να βρίσκονται και να συνεννούνται μεταξύ τους, από ένα σημείο και μετά κυρίως για να προστατεύουν τα συγκοινωνούντα συμφέροντά τους και να κινούν κάποια νήματα. Πήραν τα ηνία του κράτους και κάπως έτσι επέβαλλαν και το άρθρο 86 περί ασυλίας του Βενιζέλου και του Παυλόπουλου και πολλά άλλα. Και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Και βέβαια πιθανότητες τύπου Καρυστιανού τις βλέπουν σαν Διάολο και σαν το Απόλυτο Κακό… μη μασάς φίλε @AlexK

Αν ρωτούσαμε πχ την Τουλουπάκη ή την Τυχεροπούλου αν αυτό που έχουμε πλησιάζει περισσότερο σε χούντα ή σε δημοκρατία τι πιστεύεις θα απαντούσαν φίλε @AlexK ?? Βλέπε ΚΝΑΤ έξω από τη Βουλή το 2011 όταν ο κόσμος ήταν έτοιμος να μπει μέσα και μετά έδινε συγχαρητήρια ο Άδωνις στην Παπαρήγα για την περιφρούρηση της Βουλής. Και έχουν γίνει κι άλλα πολλά τέτοια εξόφθαλμα. Αλλά ο ελληνάκος έχει μνήμη χρυσόψαρου ειδικά όταν χαλάει το αφήγημα που έχει μες στο κεφαλάκι του.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πάντως πως, όταν ζορίζουν τα πράγματα, οι “αριστεροί” υπεραμύνονται του καθεστώτος περισσότερο κι από τους δεξιούς… πραγματικά τρομερό….

Και στη χούντα του 1967 εξάλλου, το συστημικό τμήμα της αριστεράς τότε ήταν υπέρ της “μη ευθείας σύγκρουσης” με τη χούντα σου θυμίζω…