Όντως. “Δεν φεύγει” ήθελα να γράψω…![]()
Το πρόσφατο παρελθόν μας και όταν λέω πρόσφατο εννοώ την μετά Τσακιρη εποχή , έχει δείξει ουρές από υποψηφίους επενδυτές που θέλουν να ασχοληθούν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον Πανιώνιο…. Τόσους πολλούς που μείναμε 4 χρόνια στη Γ Εθνική γιατί δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε…
Και αν δεν επιλέγαμε τον τωρινό πρόεδρο, πιθανολογώ πως τώρα θα αναλύαμε πως χάσαμε από τη Διασταύρωση Ραφήνας ….
Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή για μένα είναι σε καλύτερη μοίρα από την ανυπαρξία της Γ Εθνικής όπως και από τα τελευταία χρόνια της προεδρίας Δαρρα / Ζαμανη στην Α Εθνική . Με όλα τα προβλήματα, λάθη που σωστά αναφέρετε Προτιμώ να συζητάω για το πόσο μαλακες είμαστε που αυτοκτονήσαμε φέτος και αν έχουμε ή όχι ικανό ρόστερ για άνοδο , παρά για τη ρετσινιά του «στημένου» που μου άφησε ο Μπέου , τη ρετσινια του «παραρτήματος» που μου άφησε ο Δάρρας, τις κατασχέσεις από Εφορία , τις προσφυγές παικτών, τους πανηγυρισμούς για την πώληση του μοναδικού προπονητικού κοκ
Ας έχουμε στα υπόψιν ότι πλέον οι πρίγκηπες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα για να ασχοληθούν…
Προσωπικά συντάσσομαι με Ρουπτσο αυτή τη στιγμή και όπου βγει .
Δεν θα το καταλάβω παντως αυτό που βλεπω κυριως στα social media, αλλά και εδω μέσα, ότι “…μας κάνει χάρη που εχει παρει την ομαδα… αυτά μπορει, αυτα κάνει… ξεχρεωνει την ομαδα, τι άλλο θελετε πια βρε πλεονέκτες!”
Ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ είναι… κρίνεται από τους φιλαθλους της ομάδας για το αν τη διοικεί σωστά και αποτελεσματικα! Αυτη ειναι η ιδιαιτεροτητα μιας ποδοσφαιρικης ΑΕ.
Σε άλλες ανώνυμες εταιρίες, η Διοίκηση κρίνεται από τους μετόχους.
Επειδη η ομαδα είχε χρέη και δεν ενδιαφέρονταν άλλοι, θα πρέπει να ευγνωμονούμε τον κο Ρούπτσο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος; Νομίζω ούτε καν ο κος Ρούπτσος δεν ζητάει κατι τέτοιο…. μακριά από εμενα οι όποιοι αφορισμοί και η ισοπέδωση, αλλα μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός, το αποτέλεσμα και η διαχείριση απέχουν αρκετά από την επιτυχία. Και αυτό πρέπει -και καταλαβαίνω ότι το θελει κι όλας- να το ακούσει ο κος Ρούπτσος.
Ο μοναδικός τομέας, στον οποίο η επιτυχία του ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ειναι αυτός της διαχείρισης των χρεών και η τρέχουσα οικονομική διαχείριση.
Να ρωτήσω κάτι ως ασχετος;
Οι ΠΑΕ εχουν υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμού. Έχει δει κανεις την πιο πρόσφατη δικια μας καπου δημοσιευμενη;
Στο site δεν βρήκα κατι…
Δεν μπορείτε να μας προσβάλετε έτσι κύριε pauligle
3fb80520-f5ac-4711-bc72-caaf64fa0269.pdf (393,7 KB)
2026-01-15 ΑΠ 3972430 ΠΙΣΤΟΠ ΑΜΚ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ INDIGITAL.pdf (246,0 KB)
αυτά βρήκα μέχρι στιγμής, Οικονομικές καταστάσεις δεν έχω βρει ακόμα.
Αυτός ο τύπος έχει έναν τρόπο που στο τέλος δεν ξέρεις αν σε έχει εκνευρίσει ή τον έχεις συμπαθήσει. Από την μια πετάει ότι έζησε 2 μεγάλες στιγμές με τον Πανιώνιο και η μία ήταν λέει η νίκη μέσα στην Καλαμάτα….. το ακούς και η πίεση ανεβαίνει στα κόκκινα και μετά σου λέει ότι αυτός φταίει πρώτα που η ομάδα δεν έχει πετύχει τους στόχους και λες αποκλείεται να το είπε. Από την μια, μας λέει ότι η επιθυμία του κόσμου τον ανάγκασε να αλλάξει το πλάνο σε διετία, συγνώμη που ο Πανιώνιος είναι για superleague και από την άλλη λέει ότι οι οργανωμένοι μπορούν να λένε ότι θέλουν (τα διαρκείας δεν βγάζουν ανακοινώσεις) εναντίον του διότι είναι μόνιμα δίπλα στην ομάδα. Αυτό που πάντως εκτιμάω ακόμα σε αυτόν είναι ότι δεν είναι σε κάποιο άρμα και αυτό φαίνεται το πώς μας αντιμετωπίζουν. Απλά θα ξαναγράψω ότι πρέπει να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει μέσα στο γήπεδο του πάντες.
ίσως εδώ; (δεν ξέρω πού να κοιτάξω)
Από εκεί κατέβασα αυτά που ανέβασα πιο πάνω ![]()
δεν έχει οικονομικές καταστάσεις.
ανεβάζω την τελευταία δημοσίευση της υπό εκκαθάριση παλιάς ΠΑΕ
Πάντως στην ουσία των λεγομένων του ο Ρουψ είπε ακριβώς ότι έλεγε κι ο Κούγιας όταν πιεζόταν από το κλίμα. “Δεν πουλάω αλλά μπορεί και να πουλήσω κιόλας άμα λάχει” , “Φεύγω μένοντας” κλπ. Αλλά τουλάχιστον ο μακαρίτης ο Κούγιας έδινε και φουλ ψωμάκι και κόντεντ, τούτος εδώ είναι φάρμακο για την αϋπνία.
Γι’ αυτό την ανέβασα.
Από το λίγο που κατάλαβα τελικά, μάλλον ο πρώτος ισολογισμός είναι να βγει εντός του 2026, οπότε τον περιμένουμε…
Να δώσω δυο διαστάσεις της χθεσινής συνέντευξης που δεν συζητιούνται γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό (σόρρυ για το σεντόνι).
Η πρώτη είναι ότι η ενασχόληση Ρούπτσου (την οποία btw βλέπω θετικά στα συντριπτικά περισσότερα σημεία της) δεν ξεκίνησε όταν η ομάδα έπεσε στη Γ’. Το σημειώνω για να έχουμε στο μυαλό μας ότι ναι, σήμερα σε μια σειρά από πράγματα είναι καλύτερες οι συνθήκες σε σχέση με όταν ήρθε ο άνθρωπός, αλλά επίσης όταν ήρθε (κ δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος) οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί ήταν ήδη πολύ καλύτερες σε σχέση με όταν πέσαμε στη Γ’ γεγονός που έκανε άλλωστε το ποδόσφαιρο «ελκυστικό» σε ανθρώπους σαν αυτόν (και όχι μόνο σε άλλους που κατά καιρούς είχαν απορριφθεί). Εδώ η συνεισφορά όλων των ανθρώπων που στάθηκαν στα δύσκολα πρώτα χρόνια καλό είναι να μη ξεχαστεί γιατί ήταν υπαρξιακή ανάγκη.
Το δεύτερο που θέλω να κρατήσουμε ως δεδομένο από τη χθεσινή συζήτηση είναι ότι η ενασχόληση του έχει ημερομηνία λήξης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει σύντομα, και προσωπικά ελπίζω να αργήσει πολύ. Όμως κάποια στιγμή θα συμβεί. Όπως ακριβές συνέβη όλες τις προηγούμενες φορές με όλες τις αντίστοιχες διοικήσεις. Το χθεσινό κάλεσμα του είναι μια υπενθύμιση άσχετα αν αφορά το σήμερα… Όποτε κ αν συμβεί (ξανά λέω ότι ελπίζω να αργήσει) θα είναι κομβικό ο σύλλογος να είναι υγιής, ισχυρός κ σε θέση να διασφαλίσει ότι η όποια έλευση νέου ανθρώπου θα έχει τα χαρακτηριστικά της έλευσης Ρούπτσου. Θα φέρνει δηλαδή προοπτική και χαρακτηριστικά που συμβαδίζουν με την ιστορία κ το βάρος μας. Αν σε κάθε αντίστοιχη στιγμή στο παρελθόν ο σύλλογος ήταν ισχυρός κ όχι διαλυμένος μπορεί κ να είχαμε αποφύγει τις πρόσφατες συνελεύσεις της 3 κ τα τουρ στην ελληνική επαρχία…
Κ σαν επίλογο σε αυτή την κατεύθυνση, όπως όλα έχουν ημερομηνία λήξης, έτσι κ η προσωπική ενασχόληση και εμπλοκή ορισμένων από εμάς κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος της. Για όσους πιστεύουν ότι είναι σημαντικό οι διοικήσεις του συλλόγου να έχουν τα χαρακτηριστικά της σημερινής (ελπίζω να είστε αρκετοί) να πω ότι όλες οι πόρτες ήταν, είναι, και θα είναι ανοιχτές. Είναι πάντα καλή στιγμή να γνωρίσει όποιος ενδιαφέρεται την προσπάθεια από κοντά. Κ είναι πάντα ακόμα καλύτερη στιγμή να γίνει κομμάτι της… Νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που μας έμαθε πολλά κ δημιούργησε ισχυρά θεμέλια. Θα είναι πολύ ωραίο όλη η σκέψη και η ενέργεια που υπάρχει ξανά στο φόρουμ να φέρει δράσεις και νέους ανθρώπους στα κοινά του συλλόγου.. η πρόσφατη απώλεια του Κώστα μου θύμισε ότι εγώ κάπως έτσι βρέθηκα πριν πολλά χρόνια στα γραφεία του συλλόγου. Όποιος ψηθεί ενημερώνει, το καφεδάκι κ τη βόλτα τα αναλαμβάνω
για να γίνει ένας πρόχειρος λογαριασμός από τις ανακοινώσεις γεμη:
- Έχει δώσει 1,45m σε κεφάλαιο ως τώρα
- Έχει υπογράψει το 2025 3ετη ανταποδοτική χορηγία/ονοματοδοσία με την in digital 1m/έτος
Κοινώς η ενασχόληση έχει πάει σίγουρα 2,45m ως τώρα με προοπτική στην 4ετία 4,45m βάσει των παραπάνω δεδομένων. Που σίγουρα θα προκύψουν κι άλλα στην πορεία από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θεωρώ. Ακριβό το σπορ ακόμα και στη β’.
Για το ομολογιακό δεν έχω διαβάσει πουθενά.
Ξύπνησε ο βιρτσουαλ λογιστάκος μέσα μου ![]()
Δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε. Ίσα ισα. Αλλά ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει αυτό με τις δύο διαχωρισμένες ακαδημίες. Υπάρχει κ άλλου αυτό το μοντέλο; Ακαδημίες ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ ακαδημίες ΠΑΕ Ολυμπιακού;
Ακαδημίες ερασιτέχνικης Μπαρτσελόνα κ FC Μπαρτσελόνα;;
Ή είναι δικό μας μοντέλο επειδή δεν τα βρίσκουν ερασιτέχνης κ ΠΑΕ;