Super League 2 U17 : Μόνος στην κορυφή ο Πανιώνιος

Πάνε σφαίρα οι πιτσιρικάδες μας!!

Μακάρι να δούμε κάποιο από αυτά τα παιδιά και στην αντρική ομάδα πολύ σύντομα!

3 «Μου αρέσει»

Σάββατο 9/5/2026 στην Καρδίτσα.

3 «Μου αρέσει»

Και καπως ετσι ο μονος τίτλος φετος στα “λαοφιλη” αθληματα, ερχεται παλι απο την Κ17. Αθορυβα, χωρις τυμπανοκρουσιες, χωρις λεζαντα, μακρια τα φωτα της δημοσιοτητας. Μακρια απο τις απανταχου εκρηξεις αγαπης και μισους, στις οποιες αρεσκεται ο μεσος πανιωνιος φιλαθλος.

Και ενω θα περιμενε κανεις να μπει με κεφαλαια αυτο το επιτευγμα σε μια καθολα αποτυχημενη χρονια στο ποδοσφαιρο, αντ’αυτου βλεπω - με μεγαλη μου εκπληξη - οτι περναει στο αβαβα. Περισσοτερη σημασια εχει αν εκλασε ο Βοσνιαδης και αν η αντιντας θα μας ντυνει του χρονου.

Μπραβο στους μικρους μαγκες, τα πιτσιρικακια μας εχουν πιο πολλα αρχιδια απο ολο το τμημα ποδοσφαιρου (για να μην μιλησω για την πλειοψηφια των καναπεδακηδων και γινω κακος).

Το μελλον δεν ειναι εδω. Το μελλον ειναι χθες.
Και συνεχιζουμε προκλητικα να το αγνοουμε.
Γι’αυτο μας αξιζει η ανυποληψια, η χλεβη και η καραμουζα.
Γι’αυτο μας αξιζει να δουμε ΠΑΛΙ το νεο Αναστο, το νεο Μαυρο να γινεται σημαια σε αλλο μετεριζι.

Το γελιο τους, η καβλα τους, η ανιδιοτέλεια τους θα γινει ο εφιαλτης μας.
Οσο αυτοι οι τσακαλοι θα “μεγαλωνουν”, εμεις ειμαστε καταδικασμενοι να “μικραινουμε”.

5 «Μου αρέσει»

Οκ και εγώ το είχα εγνοια κ παρακολουθούσα το σκορ και χάρηκα. Αλλά ως εκεί.

Όπως κ ο περισσότερος κόσμος όσο παίζουμε Β Εθνική , και το παγκόσμιο under να πάρουμε δεν ….

Αν ήμασταν εκεί που έπρεπε, θα το πανυγηριζαμε επί 5 αλλά τώρα δεν έχεις καν ελπίδα σαν φιλαθλος.

20 κ σημερα

1 «Μου αρέσει»

Αυτό.

Βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι, ο όρος “τίτλος” όταν μιλάμε για SL2 είναι λίγο περίεργος αλλα οκ, το νόημα είναι αυτό που περιγράφεις ξεκάθαρα.

Γ@μησαν οι πιτσιρικάδες και σε όποιον λέει (όχι μόνο στην μπάλα και όχι μόνο στον Πανιώνιο αλλά γενικά…) ότι οι νέες γενιές είναι γτπ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παλιά ήταν όλα καλά (σποιλερ: ΔΕΝ ήταν), έχουν μαύρα μεσάνυχτα!!!

4 «Μου αρέσει»

Ανασκόπηση

Εμείς είμαστε από την 1 ώρα κ μετά

Το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου Νέων (Κ14,Κ16) στην Ελλάδα, διεξάγεται για 11η χρονιά, με τη συμμετοχή ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, αλλά και ομάδες όπως οι Ίντερ, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας δίνουν ραντεβού στην Παιανία σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά των τελευταίων ετών.

2 «Μου αρέσει»

1:53:40 για τα γκολ. Κλείσαμε κανένα ταλεντάκι από Βραζιλία;

Μακαρι αυτα τα παιδια να δουλεψουν και να προωθηθουν..

1 «Μου αρέσει»

Η σηματικότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών Σε αναπτυξιακές Ηλικίες Ποδοσφαιριστών Στις Ακαδημίες Του Πανιωνίου

Η εκμάθηση ξένης γλώσσας στις ακαδημίες ποδοσφαίρου δεν είναι “έξτρα παροχή”· στις σύγχρονες ευρωπαϊκές δομές θεωρείται στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης ποδοσφαιριστών.

Για έναν σύλλογο όπως ο Πανιώνιος, θα μπορούσε να γίνει ακόμα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική?

1. Διότι αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες διεθνούς καριέρας, παράλληλα με την ανάπτυξη των προσωπικών του δεξιοτήτων. Π.χ. Ένας 17–20χρονος που μπορεί να μιλήσει και να κατανοήσει αγγλικά, μπορεί να επικοινωνήσει τακτικά και να καταλαβαίνει τις τεχνικές οδηγίες σε μία παρατήρηση ή σε μία ανάλυση επιμέρους συστήματος.

Αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα σε:
ξένους συλλόγους, ασκήσεις, διεθνή καμπς, σε επαφές με άτομα του αθλήματός του.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι πολλές μεταγραφές “κολλάνε” όχι στο ταλέντο αλλά στην προσαρμογή του αθλητή.

1. Βελτιώνει την ποδοσφαιρική του κατανόηση. Η σύγχρονη ποδοσφαιρική γνώση είναι κυρίως στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά: Οι αναλύσεις, οι αθλητικές επιστήμες, η τακτική ορολογία, οι προπονητικές μέθοδοι, οι αναλύσεις video, η διαδικτυακή επικοινωνία με αθλητές ξένων συλλόγων, που στόχο έχουν την ανταλλαγή πληροφοριών κ.τ.λ.

Ένας νεαρός αθλητής που γνωρίζει ξένες γλώσσες που μιλούνται ευρύτερα σε ποδοσφαιρικά κέντρα αιχμής, είναι λογικό να καταναλώνουν περισσότερο ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, να αποκτούν μια πιο ποδοσφαιρική “ευρωπαϊκή” νοοτροπία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εξέλιξή του.

1. Έτσι ένας ποδοσφαιριστής αναπτυξιακής ηλικίας θα Αυξήσει την εμπορική αξία του.

Ο λόγος είναι ότι θα είναι πιο επικοινωνιακός με το περιβάλλον του, φιλικός στα διαδικτυακά media που θα αναδείξουν την παρουσία του. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο ελκυστικός για ξένους συλλόγους, σπόνσορες, διεθνείς ακαδημίες, ορθότερες επιλογές ατζέντη.
Στην αγορά, αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία τόσο γι’αυτόν όσο και για τον σύλλογο που τον φρόντισε.

4. Προστατεύει και ψυχολογικά τα παιδιά. Πολλά νεαρά ταλέντα αποτυγχάνουν στο εξωτερικό λόγω της απομόνωσης, της δυσκολίας επικοινωνίας και του πολιτισμικού σοκ που υποβόσκει σε μικρές ηλικίες.
Η πολυγλωσσία θα του μειώνει, το άγχος, την ανασφάλεια, τη δυσκολία ένταξης.

5. Έτσι οι ακαδημίες του Πανιωνίου θα επιδείξουν επαγγελματική κουλτούρα. Οι γονείς θα μας αντιλαμβάνονται ως σοβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό, όχι απλώς ως “γήπεδο ποδοσφαίρου”.
Αυτό είναι κάτι που βοηθά πολύ στην προσέλκυση ταλέντων, ειδικά των παιδιών της επαρχίας

Οι σοβαροί Σύλλογοι ενσωματώνουν λοιπόν υποχρεωτικά τουλάχιστον αγγλικά,
επικοινωνία με τα ΜΜΕ, δεξιότητες ζωής, τους δίνουν έναν διεθνή προσανατολισμό και το πιο βασικό απ’όλα τους ωθούν στη σχολική βελτίωσή τους, ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να έχουν επαγγελματικές εναλλακτικές. Έτσι ένας σοβαρός γονέας θα εμπιστευτεί το παοιδί του σε έναν Σύλλογο. Φυσικά τελευταίο άφησα την ανάπτυξη της ευστροφίας του, μιας και το άθλημα απαιτεί αυξημένη πνευματική δραστηριότητα.

Όταν στήνεις κάτι από την αρχή, θα μποιρούσε ο σύλλογος να ξεκινήσει ρεαλιστικά, με οργάνωση μαθημάτων εκμάθησης αγγλικών με εστίαση στην ποδοσφαιρική εξειδίκευση, όχι γενικό φροντιστήριο.

Ως Παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε, λεξιλόγιο τακτικής ανάπτυξης, δομή λεκτικής συνεντεύξης, επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο, εισαγωγτή αθλητικής ορολογίας, βελτίωση διαλόγων όσο αφορά την αλληλεπίδρασή τους με προπονητές και σκάουτερς.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν με τη σύσταση ενός οργανωμένου προγράμματος με καθηγητές που θα προσαρμόσουν την ύλη τους, σε μία αίθουσα του γηπέδου ή του προπονητικού κέντρου, με χρήση ψηφιακών εργαλείων ακόμη και εξ αποστάσεως, για 2-3 φορές την εβδομάδα.
αίθουσα
Αν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θέλει να χτίσει ταυτότητα ώστε να δημιουργεί έτοιμους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιριστές τότε οι ξένες γλώσσες δεν είναι συμπλήρωμα· είναι μέρος του προϊόντος της Ακαδημίας του.

Συνεχίζεται…

2 «Μου αρέσει»

Δεν θέλω να μαθαίνουν ξένες γλώσσες για να προσαρμοστούν πιο εύκολα σε ξένη ομάδα.
Θέλω να μαθαίνουν ξένες γλώσσες για να καταλαβαίνουν τον ξενο προπονητή του Πανιωνίου
Και να μπορούν να μιλούν με τους ξένους συμπαίκτες τους (στον Πανιώνιο)

2 «Μου αρέσει»

Αυτός είναι ο ευσεβής πόθος όλων μας αφού λήξει επιτυχώς το 1ο σκάουτινγκ πλάνο. Στο 2ο αν υλοποιηθούν κάποια θέματα θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιλεκτικοί.

Επίσης θα πρέπει να προσέχουμε και το υπόλοιπο σταφ, ότι ποιοτικό σεμινάριο παίζει θα πρέπει να δίνουν παρών, έξοδα για βιβλιογραφίες κ video tutorials, ενώ η παρακολούθηση κάποιας προετοιμασίας αναπτυξιακού συλλόγου από κοντά θα ήταν πολύτιμη.

2 «Μου αρέσει»