Subbuteo

Είδα το avatar (σωστά το λέω; ) του Jorg και μου 'ρθε μια ιδέα. Μήπως να παρακαλέσουμε την Super League τα υπόλοιπα ματς να τα παίξουμε στο subbuteo? Aν ναι, βάζω από τώρα υποψηφιότητα, ήμουν πολύ καλός στην κυκλική τρίπλα, αλλά βέβαια έχουν περάσει καμμιά 35αριά (+) χρόνια από τότε και έχω λίγο βαρύνει. Το έχω ακόμα όμως !!! :astonished:

Να ξεθαψω την astropitch δηλαδη? :smiley:

Ναι με χίλια!

Πες μου τώρα ότι την απλώνεις και πάνω σε κόντρα πλακέ (τεντωμένη τσίτα και καλά να ρολάρει η μπάλα) και έχω φύγει σφαίρα για το πατάρι στο πατρικό μου στην Νέα Σμύρνη να ξεθάψω τον Πανιώνιο με την εμφάνιση του 1970 !!!

Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι;;;; :wink:

Κοντρα πλακε οχι, σπανια και οταν οργανωνομασταν καλα. Με γυρισες δεκαπεντε χρονια πισω τουλαχιστον (ειμαι και η τελευταια γενια που ασχοληθηκε παναθεμα με) που ματωναμε τα γονατα μας τα απογευματα για ενα ματσακι. Να 'σαι καλα Δημητρη και αν με το καλο ερθεις Ελλαδα καποια στιγμη θα την βρουμε την ακρη να σου ριξω ενα ταληρακι! :wink: (οχι με τον Πανιωνιο ομως) :sunglasses:

Υ.Γ. Παρακαλουνται οι αδμινομοδερατορες να τα μεταφερουν σε καταλληλο θρεντ τα παραπανω αν το κρινουν σωστο και οσοι εχουν την παλια καψουρα με subbuteo να μας δωσουν τα φωτα τους και να μοιραστουν καμια εμπειρια τους.

Done jorg.
Ελπιζω να λαβω προσκληση για το event καθοτι βετερανος του αθληματος.

Subbuteo=αρρώστεια. Μιλάμε για πιλοτή στο Π. Φάληρο τις εποχές '86-'92 με συμμετοχή τόσων παιδιών ώστε να συμπληρώνεται μια κανονική κατηγορία. Δυο γύροι για πρωτάθλημα με πλήρεις κληρώσεις, βαθμολογίες κλπ. Παράλληλα διοργανώσεις εθνικών ομάδων σε στυλ νοκ-άουτ. Τουλάχιστον 4 τσόχες πάνω σε κόντρα πλακέ, με τα ματς (δεκάλεπτα ημίχρονα) να διεξάγονται συγχρόνως.

Θυμάμαι είχα πάρει τον πίνακα σκορ, εξέδρα αλα θύρα 1, φράχτη κλπ, αλλά η μεγάλη ατραξιόν ήταν τα βραδυνά ματς με τη χρήση ΜΟΝΟ των προβολέων. Φυσικά και είχαμε μπάλες διαφόρων διοργανώσεων, το τρόπαιο του Πρωταθλητριών και εκείνο του Μουντιαλ κλπ. Θυμάμαι ήμουν τόσο μικρός που ένα παιδί είχε αγοράσει τα δημοσιογραφικά και τις κάμερες-μινιατούρες και είχα φάει το παραμύθι ότι μπορούσες να βιντεοσκοπήσεις το παιχνίδι στην πραγματικότητα!!!

Η μεγάλη βλακεία ήταν ενώ περιδιάβαινες μεταξύ…γηπέδων, να πάταγες με το πόδι τον παίκτη άλλου παιδιού. Αυτό μπορούσε να οδηγήσει και σε σφαλιάρες…

Μπορώ να μιλάω χρόνια για το παιχνίδι που σημάδευσε την παιδική μου ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω να ακουμπήσω παίκτη ίσως και από το '93-'94…

Κοντρα πλακε και αυτοσχεδιες εξεδρες απο χαρτονι γυρω γυρω…
Τερματοφυλακες με καπελακι και πατεντα οτα εσπαγε καποιος παιχτης το κολλαγαμε με μπλανκο με αποτελεσμα να σουταρει και πιο δυνατα :stuck_out_tongue:

Σουμπουτεο εχω να πιασω κι εγω παρα πολλα χρονια..

Θεός!

Το μπλάνκο δεν το ήξερα, εμείς χρησιμοποιούσαμε τη μέθοδο του λιωμένου κεριού. Οπωσδήποτε οι σπασμένοι είχαν αβαντάζ, γιατί ως κοντύτεροι είχαν χαμηλότερο κέντρο βάρους και έτσι…δυνατότερο σουτ. Φυσικά αγνοούσα πλήρως αυτή την εξηγηση τότε, η δύναμή τους μάλλον ήταν μεταφυσική! :stuck_out_tongue:

Εν των μεταξύ θυμάμαι έναν που είχε τη Βραζιλία και έπαιζε σαν…Βραζιλία. Μιά φορά είχα χάσει 7-0 και γενικώς μου καταρράκωνε τη ψυχολογία όταν τον είχα στο πρόγραμμα πρώτη ή τελευταία αγωνιστική! :astonished:

Η αρρωστια με το Σουμπουτεο ηταν οτι, οσο περιεργο κι αν ακουγεται σε οσους δεν ειχαν κανει διατριβη στο θεμα, ηταν πανω απ’ ολα ενα παιχνιδι τακτικης. Θυμαμαι πως ειχα φαει απειρες ωρες ωστε να βρω τη παραταξη των παικτων στη σεντρα που θα μου εδινε ενα προβαδισμα, μαλιστα ειχα φτιαξει και διαφορες παραλαγες αναλογα με τον αντιπαλο και το σκορ. Το καλυτερο ηταν οτι οι πιο αδυνατοι παικτες μπορουσαν να παρουν ιδεες απο τους υπολοιπους, οποτε ελεγες οτι αυτος παιζει το συστημα του Χαρη πχ, με μια μικρη παραλλαγη (για να γλιτωσει το κραξιμο!).
ΥΓ. Δεν ντρεπεστε για τις απατεωνιες με τα μπλανκο; Εγω παντα ειχα μερικους αναπληρωτικους, ωστε αν τραυματιζοταν καποιος απο τον Πανιωνιο/Τζενοα/Καλιαρι, να μπει ο Τζουλης απο τον παγκο και να αλλαξει το παιχνιδι! Ποσο μισουσα την Αεκ/Ντορτμουντ/Βιτεσε και τον Ολυμπιακο/Ερυθρο Αστερα…

Ρε παλιοπαιδα θα κλαψω.
καλοκαιρια των 80s σε αυλες της ανω ν.σμυρνης…
αγαπημενη ομαδα εννοειται Πανιωναρα. επισης, west ham και southampton. θυμαμαι επισης σκηνικο που η γιαγια μου (καλη της ωρα εκει που ειναι…) πατησε παικτη της βραζιλιας, τον γυρισα στην ορθια θεση του και δεν ειχε σπασει!!!

γιατι τις εδωσα ολες τις ομαδες ο παπαρας?

πλεον νομιζω δεν υπαρχει τιποτα στην ελληνικη αγορα για καποιον ο οποιος θελει να ξανααγορασει συλλογη σωστα???
μονο απο κανενα ebay…

http://viewitem.eim.ebay.gr/SUBBUTEO__spettacolare_STADIO_COMPLETO_degli_anni_70/140494294947/item

για οποιον θελει να παρει μια γευση…

Τι μου θυμήσατε… :slight_smile:

Σε κάποιο μαγαζί με παιχνίδια νομίζω πως έχει πάρει το μάτι μου! …αν το θυμηθώ, θα σου πω!

Πάντως σε πρόσφατη επίσκεψη στη μπουτικ της Μπαρτσα, είχε όχι μόνο την ομάδα με τις blaugrana εμφανίσεις, αλλά και την καινούρια πράσινη!!! Έτη φωτός μπροστά!!!

Τι τέλειες μνήμες! Α ρε γαμώτο πώς περνάν τα χρόνια…

Nομίζω υπάρχει μια εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα και συνεχίζει να παράγει κάτι με το ίδιο όνομα. αλλά δεν είναι ίδιες οι φιγούρες.

Ισχύει, αν πάτε στον Γκουφη στην Ομήρου έχει. Στην αρχη εβγαζαν χαρτινους παίκτες με τη γνωστη βαση. Τωρα βγαίνουν όπως παλια!

Γκούφη θεός! Από εκεί είχα πάρει τότε το δικό μου!

Bλέπω ότι υπάρχει ρεύμα εδώ μέσα, οπότε να θυμήσω λίγο και από παλιά, καλή ορολογία:

ιστορικά τα ‘τετραγωνισμένα’ τέρματα και δίχτυα που είχαν βγει επί τη ευκαιρία του μουντιάλ στην ιταλία το '90. ξέρετε, αυτά που είχαν εξτρά πάσσαλους για πίσω. θυμάμαι μάλιστα ότι τα δίχτυα είχαν τα χρώματα της σημαίας της ιταλίας και έκαναν 200δρχ (ακριβά, αν σκεφτείτε ότι μια ομάδα εκείνη τη χρονιά δεν είχε φτάσει το 500άρικο).

μεγάλη η σημασία των ‘εξωτερικών’ παικτών. με σωστή τοποθέτηση και τακτική έφτανες κοντά στο γκολ, φέρνοντας τη μπάλα κοντά στη γωνία του ορίου του σουτ.

μη μου πείτε ότι δεν έχετε εκτελέσει πέναλτι με ‘κεφαλάκι’. αυτά δεν πιάνονταν.

επίσης θυμήθηκα ότι βάζαμε τρίτο παίχτη στο τείχος σκαρφαλωμένο πάνω στους άλλους δυο. όχι ότι έκανε μεγάλη διαφορά, αλλά έδινε μια ελπίδα…

parolo pou den eixa liwsei pote ston subbuteo exw ena filo pou einai akoma arrwstos!! exei sxedon oles tis omades tou paniwniou apo to 90 kai meta,me apisteutes leptomeries! fusika apo tote pou stamatisan na vgainoun se ellada kanei paraggelies apo enan agglo pou sxediazei oti emfanisi thes. mporw na postarw kai photos kapoia stigmi..

για ποσταρε με ομαδες του πανιωνιου να δουμε κι εμεις…