Ανοίγω θέμα με αφορμή τον τελικό με την Πάλας χτες για την εξαιρετική περίπτωση αυτής της ομάδας να την συζητάμε εδώ:
Ανοίγω θέμα με αφορμή τον τελικό με την Πάλας χτες για την εξαιρετική περίπτωση αυτής της ομάδας να την συζητάμε εδώ:
Και αυτό που έβαλε στο τσατ ο @KolobarZov
Καταρχας, ευχαριστω για τη δημιουργια του νηματος. Ειναι αρκετα καλο να εχουμε συγκεντρωμενα τα “εν οικω” της πιο ιδιαιτερης ομαδας στην ιβηρικη.
Ειναι εντυπωσιακο το γεγονος οτι εκπροσωπει μια γειτονια σε μια μεγαλουπολη και οχι την ιδια τη μεγαλουπολη.
Ακομα πιο εντυπωσιακο ειναι η κοινωνικη συνεισφορα της ιδιας της ομαδας στις ευπαθεις κοινωνικες ομαδες, οπως και το ιδιοκτησιακο της καθεστως με μελη.
Θετω καποια ερωτηματα-τροφη για σκεψη:
H αποψη μου ειναι οτι η Ραγιο ειναι μια νεα ποδοσφαιρικη ταση που κερδιζει καθημερινα νεους φιλους - δυνητικα θα μπορουσε να ειναι η νεα Ζανκτ Παουλι που αναποφευκτα θα γινει το νεο λιμανι για ολους τους εναλλακτικουληδες που εξιταρονται απο την ταμπελα της “αριστερης ομαδας”.
Βεβαια, ελαχιστοι απο αυτους θα καταλαβουν τι σημαινει ο εθελοντισμος, να βοηθας τον γειτονα σου που απειλειται με εξωση, να στεκεσαι διπλα στον ηλικιωμενο ή στον ανεργο που εχασε την δουλεια του, να εχεις μπροστα το “εμεις” και οχι το “εγω”. Και πανω απο ολα, να αγαπας τοσο ανιδιοτελως την ομαδα της γειτονιας σου (για ολους εσας που μιλατε για “ομαδουλες γειτονιας” στα πανια σας) που να μην γινεται βραχνας και αυτοσκοπος η νικη.
Να μην γνωριζεις μεγαλύτερη νίκη από το να είσαι δίπλα της στις ηττες, τα πακετα, τους υποβιβασμους @GEOPANTH
Και τοτε η ομαδα θα μπολιαστει με τις ιδιες “παραλογες” αρχες με σενα.
Τοτε οι παικτες σου θα πονανε πιο πολυ απο σενα στις ηττες και θα στεκουν με το κεφαλι σκυμμενο μπροστα απο τους οπαδους.
Τοτε οι παικτες σου θα αρνουνται να συνεχιστει ο αγωνας πριν βεβαιωθουν ότι ενας οπαδος που δεν αισθανεται καλα στην εξεδρα, θα λάμβανε βοήθεια.
Ποσο ουτοπικο ειναι αυτο…Ποσο ωραιο…Ποσο μακρια απο μας αυτη τη στιγμη…
Δεν ημουν Ραγιο απο μικρος (ε? Ντεμη?), αλλα τεινω να γινω Ραγιο για θανατο.
Και ενα ενδιαφερον αρθρο:
Κρατησα το υπεροχο: the last team from another time, special for what they fight for and what they fight against
Αν σκεφτείς τι πολιτική τροπή παίρνουν τα πράγματα στις εργατικές συνοικίες της ευρώπης, είναι απίθανο να βρεθούν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, για να μην πω πως είναι πιο εύκολο να δούμε και άλλες Μίλγουωλ ή Λάτσιο.
Κι ας τραγουδάμε εμείς οι sky blues: we live and die in these towns… ακόμα και η αγαπημένη μου Coventry δεν είναι πια μια ομάδα εργατούπολης. By the way : WE ARE BACK ρεεεε
Πικρη αληθεια δυστυχως
Δεν νομίζω ωστοσο να ειναι fans-owned.
Από ό,τι έχω διαβάσει ο αλλοπρόσαλλος εδώ ειναι ο ιδιοκτήτης:
Ο οποίος έχει και τρελλή κόντρα με τους οπαδούς από ό,τι διαβάζω…
Απ’οτι φαινεται, τους εχει στην…..Presa