Την διακοπή του πρωταθλήματος εκμεταλλεύονται Πανιώνιος και Ολυμπιακός που θα δώσουν αύριο (10/12) το πρωί φιλική αναμέτρηση στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με την Ριέκα για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Πανιώνιος το νοκ άουτ παιχνίδι με τη Σαβόνα για το Γιούρο Καπ, οπότε οι δύο ελληνικές ομάδες προγραμμάτισαν μεταξύ τους φιλικό. Και αυτό γιατί το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω Εθνικής, οπότε θα πρέπει να διατηρηθούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Έτσι, αύριο στις 12 μ. θα δώσουν φιλική αναμέτρηση στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Η αντρική ομάδα συμμετέχει σε τουρνουά που γίνεται στη Βουλιαγμένη.
Σήμερα κερδίσαμε το Αργοστόλι, έφυγα στο 11-7
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Με τη διεξαγωγή των αγώνων σε δύο από τους συνολικά δέκα ομίλους κάνει πρεμιέρα το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το προσεχές τριήμερο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του ομίλου Πατρών στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και του ομίλου Β’ Αττικής στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Η Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Μαρτίου, ενώ η τελική φάση το τριήμερο 9-11 Απριλίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομίλων είναι το εξής:
Όμιλος Β’ Αττικής (κολ. Νέας Σμύρνης)
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου
20:30 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός7-5
21:30 ΓΣ Ηλιούπολης-Νηρέας Γέρακα
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου
13:30 Πανιώνιος-Νηρέας Γέρακα
14:30 ΓΣ Ηλιούπολης-Παναθηναϊκός
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου
13:30 ΓΣ Ηλιούπολης-Πανιώνιος
14:30 Παναθηναϊκός-Νηρέας Γέρακα
Από τον όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.
Ο Αυστραλός πολίστας των «πανθήρων» δυσαρεστημένος από τα χρήματα που του χρωστούν στη Νέα Σμύρνη, αναμένεται να παραμείνει στην πατρίδα του.
Παρελθόν από την ομάδα πόλο του Πανιωνίου όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αποτελέσει ο Αυστραλός πολίστας Τζον Κόττεριλ. Ο 25χρονος περιφερειακός είχε κάνει συμφωνία 25.000 ευρώ, 5.000 περισσότερα από αυτά που έπαιρνε στην Χίο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει πάρει μόνο 900 ευρώ. Έτσι, έχει αποφασίσει να μην γυρίσει στην Ελλάδα, ενώ στον Πανιώνιο αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του.
Έχει πάρει παραπάνω λεφτα και απ ότι είπε και ο προπονητης μας ο Σελετόπουλος δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος :
Χθες γράψαμε πως ο πολίστας του Πανιωνίου Τζόνο Κόττεριλ σκέφτεται να μην επιστρέψει στην Ελλάδα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Νέα Σμύρνη. Για να θυμηθείτε το χθεσινό δημοσίευμα, πατήστε: Φεύγει ο Κόττεριλ από τον Πανιώνιο.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Σελετόπουλος επιβεβαιώνει μεν το ενδεχόμενο μη επιστροφής του παίκτη, τονίζοντας ωστόσο πως οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί.
«Φυσικά και θέλω πίσω τον Κόττεριλ, ο παίκτης δεν έχει κάποιο πρόβλημα, όπως μου έχει πει, οικονομικό. Μάλιστα υπάρχει εισιτήριο για τις 21 Γενάρη, οπότε ο Κόττεριλ αναμένεται στην Ελλάδα στις 22 του μήνα», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Σελετόπουλος.
Και συνέχισε: «Ο προπονητής του στην Αυστραλία Τζον Φοξ τον απειλεί πως αν έρθει στην Ελλάδα, θα αποκλειστεί από την Εθνική. Το ίδιο πρόβλημα είχε και στο παιχνίδι με τη Σαβόνα, αλλά καταφέραμε και πήραμε παράταση για να τον έχουμε. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μπορέσει ο Τζόνο να επιστρέψει γιατί είναι σημαντική η παρουσία του στην ομάδα, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φετινούς μας παίκτες».
Ο Τζόννο ή giannispanthiras όπως υπογράφει, έχει πέσει στη δαγκάνα του Φοξ, προπονητή του στην εθνική. Εχει πεί σε όλους οσους επέλεξε, οτι αν δεν κάνουν την προετοιμασία όπως αυτός ζητά δεν θα τους επιλέξει στην τελική ομάδα για την Ολυμπιάδα. Ο Κοτεριλ θέλει πολύ να πάει και το ξέρουν όλοι στην ομάδα μας.Στο ματς με τη σαβόνα ήταν με βάση τις απειλές εξ αυστραλίας, έτοιμος να μην κατέβει. Με πάρα πολλά τηλέφωνα και επειδή αντίστοιχα θέματα δημιουργήθηκαν και στις περιπτώσεις άλλων αυστραλών που έπαιζαν εκείνες τις ημέρες στα ματς των ευρωπαικών κυπέλλων, πήρε μια παράταση 2 ημερών. Αποτέλεσμα, να παίξει αλλά να φύγει πριν απο την ομάδα με άλλη πτήσηγια να προλάβει στο παρα πέντε να φτάσει στο σύδνευ. Παράλληλα με το αγχος του και την ταλαιπωρία του, στοίχισε και στο σύλλογο περίπου ένα χιλιαρικάκι η αλλαγή υπο την πίεση των εισητηρίων…
Τώρα ο Φοξ ξαναχτυπάει με τα διλλήματα. Η το συμβόλαιο ή την εθνική.
Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει πάντως.
ΥΓ όσο για τα δημοσιεύματα και το περιεχόμενό τους, κοντά είμαστε να μάθουμε το τι και το πως. Ανάλογα θα πέσουν και οι βροντές, γιατί μπορεί να είμαστε καλά παιδιά αλλά υπάρχουν και όρια. Το νού σας, είμαστε παντού…
Αρκετα εχει παει λοιπόν με αυτη την ιστορια οπου ο καθε δημοσιογραφισκος γραφει οτι του κατεβει και βγαινει και μια εικονα που δεν μας τιμα καθόλου…για να πεσει καμια μηνυσουλα γιατι καποιοι το παραξυλωσαν
Σας δημοσιεύουμε την επιστολή του Johnno Cotteril, ο οποίος τοποθετείτε για τα όσα ακούγονται γύρω από την υπόθεση του!
Panthers,
I still hope to return to Greece to play the next games with Panionios. The situation is complicated and confusing especially with the national team and the coach but still I wait for answers from people in the club. I have said that I will be on a flight as soon as they organise it. I want to return to play with the team.
From my heart I say that I want to play again in Panionios with all the fans supporting us. I have never felt such a “family” in my life and I truly hope this is not the end for everything. I am a Panther and I will always be following the club from Australia, Spain or wherever I am playing, but I hope to return soon to cheer for my team.
Ο Αυστραλός του Πανιωνίου θα παραμείνει τελικά στην πατρίδα μου, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να ψάχνει για τον αντικαταστάτη του, ωστόσο δήλωσε πως οι «πάνθηρες» θα είναι πάντα στην καρδιά του.
«Αν και το ήθελα πολύ τελικά δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Τα οικονομικά προβλήματα με τον Πανιώνιο είναι υπαρκτά ωστόσο ο λόγος που θα παραμείνω στην Αυστραλία και δεν μπορώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, αφορά στις δεσμεύσεις που έχω με την Εθνική της χώρας μου», δήλωσε στο Onsports ο πολίστας του Πανιωνίου Τζόνο Κόττεριλ.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Αυστραλός δήλωσε:
«Έχω ξεκαθαρίσει στον Πανιώνιο πως θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορώ. Ναι μεν, υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κάτι που έχω υπόψη μου, όπως επίσης υπάρχουν δεσμεύσεις με την Εθνική, αλλά ακόμα κι έτσι ήθελα να επιστρέψω.
Με απογοητεύει λίγο αυτή η κατάσταση από τη στιγμή που είχαμε τόσο πετυχημένη χρονιά αλλά είμαι πολύ υπερήφανος που δείξαμε στην Ελλάδα πως μία νεανική ομάδα με όρεξη και φιλοδοξία, μπορεί να ανταγωνιστεί τους πάντες. Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι μέλος αυτής της κατάστασης.
Προσωπικά, αγωνιζόμενος στην Ελλάδα ήταν πολύ πετυχημένη στιγμή της καριέρας μου και απόλαυσα τη συμμετοχή μου στο ελληνικό πρωτάθλημα με Πανιώνιο και Χίο. Στενοχωριέμαι που θα πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.
Η συμμετοχή μου στον Πανιώνιο φέτος, αποτέλεσε μεγάλη τιμή για μένα, όπως να αγωνίζομαι μπροστά στους «Panthers» ήταν φανταστικό για μένα. Η ομάδα και ο κόσμος της με αγκάλιασε με τέτοιον τρόπο που δεν θα ξεχάσω ποτέ και ελπίζω να επιστρέψω κάποια στιγμή στο σύλλογο των «πανθήρων» και να συνεχίζω να υποστηρίζω αυτή την ομάδα στην Ελλάδα. Αν όχι, θα συνεχίσω να παρακολουθώ όλες τις ομάδες του Πανιωνίου από την Αυστραλία», ήταν τα λόγια του Τζόνο Κόττεριλ, ο οποίος λόγω των υποχρεώσεων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα πόλο του Πανιωνίου για την φετινή χρονιά.
Ο Τεό Γκάλιτς είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιωνίου, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει το μεσημέρι.
Διαβάστε επίσης…
Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα ο Τεό Γκάλιτς προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στην ομάδα πόλο του Πανιωνίου. Η αποχώρηση του Τζον Κόττεριλ έβαλε στη διαδικασία τους διοικούντες τον Πανιώνιο να βρουν άμεσα αντικαταστάτη. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Κόπερ, Τεό Γκάλιτς δεν θα καλύψει το κενό του Κόττεριλ αφού αγωνίζεται ως φουνταριστός και όχι στην περιφέρεια.
Η αναγκαιότητα να αποκτηθεί φουνταριστός προέκυψε μετά τον τραυματισμό του Στέλιου Μιμίδη, ο οποίος υπέστη τενοντίτιδα στους προσαγωγούς και θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός δράσης, ενώ ο Λεοντής Κουκής δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.
Να σημειωθεί πως ο Γκάλιτς έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ.
Σιγουρα η διοικηση Βεντουρη εχει ευθυνη για την υπερδιογκωση του μπατζετ,αλλα το προβλημα φαινεται βαθυτερο.Πριν τρεις νομιζω εβδομαδες ο βοηθος προπονητη της ομαδας o Koκκινακης (στην κυανερυθρη πλατεια)μιλουσε για διοικητικη ανυπαρξία και δεν το περιοριζε μονο στο οικονομικό.
Οταν διαβασα την συνεντευξη την θεωρησα υπερβολική ,αλλα μαλλον δεν ηταν…
Οι παικτες απο την πλευρα τους λενε το εξης και δεν μπορει κανεις εκτος απο αυτους και τη διοικηση να ξερουν την αληθεια. Λενε πως ειχαν συγκεκριμενα συμβολαια, η νεα διοικηση τους εκανε μειωση, μετα τους ειπε θα παρετε τελικα 4 μισθους, τους δωσανε καταληκτικη ημερομηνια μετα απο αναβολες την 25/1 και παλι δεν πηρανε μια, γεγονος που δειχνει πως μαλλον τους δουλευουν.Παραλληλα κλεινουμε καινουργιο ξενο παικτη. Μαλιστα απ οτι λενε ο πρωην προεδρος του ερασιτεχνη ο Αποστολιδης τους μιλησε απαξιωτικα και τους απειλησε πως θα τους καταγγειλει ωστε να μην μπορουν να παιξουν στην εθνικη και να φανε 6μηνο αποκλεισμο αν κανουν αποχη. Μας ειπαν για παικτη που δεν μπορουσε να ζησει πλεον και γυρισε στο πατρικο του στο Βολο και προβληματα βιοπορισμου για τους περισσοτερους. Αυτη ειναι λιγο πολυ η εκδοχη των παικτων. Μελη της διοικησης γραφουν εδω ας μας δωσουν τη δικη τους εκδοχη για να καταλαβουμε κι εμεις τι παιζει.