Θεωρώ τον εαυτό μου χρόνια μολυσμένο με τον Πανιώνιο ιό και παρόλο που κάθε φορά λέω στον εαυτό μου και δίνω τόπο στην οργή,παρατηρώ ότι η μόλυνση μου (της Πανιωνίτιδας) ευρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.Γι αυτό θα μιλήσω κάπως ωμά και αρρωστημένα (μιας και είμαι άρρωστος άλλωστε!).Γι αυτό μην με παρεξηγήσετε,αλλά σκεφτείτε,ο καθένας σας,αυτά που γράφω!
Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες του σημερινού ματς,απλά μεταφέρω την εικόνα που μου άφησαν οι πολίστες μας.
Εγώ ήξερα μέχρι σήμερα και είχα δει ότι μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ,οι παίκτες μας μπορούν να πετάνε λευκή πετσέτα στον αντίπαλο και να χάνουν με κάτω τα χέρια,ένα ματς πριν καν αυτό αρχίσει,από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα…(Παραδείγματα αρκετά,μην κάνω αναφορές τώρα,τα έχετε δει και σεις…ιδίως με παο,οσφπ,αεκ…)
Σήμερα διαπίστωσα ότι η νοοτροπία της ‘υποτέλειας’ μπορεί να περάσει και σε άλλα αθλήματα,που τυγχάνει να πρωταγωνιστούμε…Λες και κάποιοι δεν θέλουν να μεγαλώσουμε!
Χάσαμε από ομάδα (
, ή από εμάς και μόνο;
Πολλοί θα μασήσουν την γνωστή καραμέλα και θα μας πουν…‘άσχημη εμφάνιση,κακές επιλογές,κακό κοουτσάρισμα…’
Αλλοι,έχοντας στα μάτια τους την σημερινή κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας, θα μπορούσαν δικαιολογημένα να πουν…‘έλα μωρέ,πουλημένο ματς…’
Σήμερα οι παίκτες μας αγωνίστηκαν; έδειξαν καθόλου πάθος; γιατί εμένα μου έδωσαν την εντύπωση ότι κοιμόντουσαν…
Εσύ vardos,περιάγραψες καπως το ματς…8 φορές παραπάνω παίκτη με 2 γκολ,χαμένο πέναλτυ,επιμονή στα μπλοκαρισμένα μακρινά σουτ (19)…να σημειώσω (μου έκανε εντύπωση) ότι οι βάζελοι δεν έτρεχαν (κολύμπαγαν) προς την σέντρα να διεκδικήσουν την μπάλα,στην αρχή κάθε περιόδου…
Επαναλαμβάνω την απορία μου! χάσαμε από αντίπαλη ομάδα; αγωνιστήκαμε σήμερα; ή κάναμε μόνο κακές επιλογές, συνέχεια και σε κάθε μας επίθεση; (σαν να μην θέλαμε να ισοφαρήσουμε ποτέ!)
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! και το γράφω αυτό γιατί έβλεπα στην κάρτα μου γραμμένα τα λόγια του Δημητρού Δάλλα:‘ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ!’
Το έβλεπα και σκεπτόμουν…Αλησμόνητε Δάλλα,άραγε από κει πάνω βλέπεις πως έχουν καταντήσει τον Πανιώνιο; Ομαδούλα γειτονιάς,δεμένη σε πρασινοκόκκινα άρματα και κορδέλες…