Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρώπη 2023-24

Η ομάδα έχει δυναμώσει επικίνδυνα φέτος!!

Θα έχουμε ρόστερ με παίκτες πρώτης γραμμής όπως:
Γούνας, Γκιουβέτσης, Μοσκόβ, Μουρίκης, Ουκρόπινα, Γραμματικός και φυσικά όσοι άλλοι μείνουν από πέρυσι!

Η ομάδα διψά για ένα τίτλο μακάρι φέτος να πάνε όλα κατ΄ ευχήν!!

:sunglasses: :sunglasses:

Ομαδάρα όντως αλλά έχω ένα αστερίσκο γιατί την έχουμε πατήσει και παλιότερα: ελπίζω να μην ξεφύγει το πράγμα οικονομικά και έχουμε πάλι χρέη και δράματα.

Νομίζω πλέον υπάρχουν συμφωνητικά και εγγυήσεις ότι δεν θα γίνει αυτό

Μαθαίνω ότι πλησιάζει και η κλήρωση των ευρωπαϊκών ομίλων.

Tις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στην 1η φάση του Len Euro Cup έμαθε ο Πανιώνιος στην κλήρωση που έγινε στη Νετάνια του Ισραήλ.
Ο Ιστορικός θα βρίσκεται στον 5ο όμιλο και μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι αγώνες του συγκεκριμένου ομίλου θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Ο Πανιώνιος, λοιπόν, θα υποδεχτεί του τις ουγγρικές Όρβοσι, Χόνβεντ, την ισπανική Ετσέιντε και τους Λευκούς Καρχαρίες του Ανόβερου.
Στην κλήρωση μετείχαν 36 ομάδες, που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και σε τέσσερις ομίλους των πέντε ομάδων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 21 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου και οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, σύνολο 16, θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Να μαντέψω…εμείς με τους Ορβοσιανούς

ή εμείς με τους Χονβεντιανούς…

Κινδυνεύουμε να μείνουμε έξω, λοιπόν. Καλά, όμιλος με δυο ούγγρικες από τώρα; Πολύ δύσκολος μου ακούστηκε από την αρχή…

Μοσκοφ εγκληματίας, αποβλήθηκε χθες σε ματς της πλάκας και δεν έπαιξε σήμερα που τον χρειαζόμασταν

Ευτυχώς σήμερα έπαιξε απίθανα και αποκλείσαμε τους Ορβοσιανούς. Ματσάρα.
Νέος όμιλος τώρα με 4 ομάδες, μέσα έξω πρωταθληματάκι, χωρίς ισοπαλίες (πέναλτι). Οι δύο πρώτοι από τους 4 ομίλους περνάνε και μαζί με άλλους 8 που θα αποκλειστούν από τσουλού μπαίνουμε στους 16. Πολύ πιο δύσκολο από το περυσινό το eurocup και το τσάλεντζερ καπ που κέρδισαν οι Απολλωνιστές πέρυσι άλλαξε και παίζουν μόνο ομάδες από μέτριες πολιστικά χώρες τύπου Τουρκία Πορτογαλία Σλοβενία. Θα δούμε ματσάρες στον όμιλο, για να δούμε με ποιους θα κληρωθούμε…

Διεξήχθη στη Βαρκελώνη η κλήρωση του Len Euro Cup στο πόλο ανδρών.

Ο Πανιώνιος κληρώθηκε στον Δ’ όμιλο και θα παίξει με Τριέστε, Πρίμορατς Κότορ και Ορτίτζια. Ένας ιδιαίτερα δυνατός όμιλος, όμως ο Ιστορικός μπορεί να πάρει την πρόκριση, τερματίζοντας είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη θέση.

Θα διεξαχθούν έξι αγώνες (μέσα, έξω) και οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στην οκτάδα.

Μόνο εμένα μου φαίνεται πιο βατός σε σχέση με τους άλλους 3 ομίλους…??
Κανένας ειδικός να μας πει!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές ή οχι στους ομιλους.
Πάντως ενδιαφέρθηκα να δώ για αυτή την ορτίγια, ομολογώ οτι δεν θυμόμουν να την έχω ακούσει συχνά
https://www.canottieriortigia.it/ ομάδα απο τις Συρακούσες αμιγώε ιταλική με ένα κροάτη κι ένα σέρβο σαν εξαιρέσεις.
Ειναι σύλλογος ναυταθλητικός με ίδρυση το 1928, ενώ απο τα μέσα των 70ς παίζουν και πόλο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσία και στα ευρωπαικά, οχι όμως κάτι έντονο.

Οσον αφορα τη Τεργεστη γιορταζουν τα 20 τους χρόνια

Με μια ισοπαλία στο Κότορ έχουμε πιθανότητες να είμαστε δεύτεροι

Το βλέπω σε όλα τα σάιτ αλλά στο επίσημο σάιτ της ΛΕΝ λέει ότι οι 8 που περνάνε θα παίξουν με 8 που αποκλείονται από τσουλού. Τέλος πάντων. Επίσης λέει ότι δεν θα έχει ισοπαλίες θα έχει πέναλτι και 2-1 τους βαθμούς σε τέτοια περίπτωση όπως ήταν και σε αυτούς τους ομίλους. Ισοπαλίες ξανά μετά στους 16. Συμφωνώ για την κλήρωση έχω την ίδια εντύπωση. Βγήκε πρώτη η Κότορ σε μέτριο όμιλο εντός έδρας. Η Τεργέστη πρώτη με Τουρκουέν δεύτερη (την θυμόμαστε από πέρυσι, πολύ καλή αλλά όχι μεγαθήριο) (και τέταρτη την Εξ που πήγε ο Λοράντος ο μικρός που είχαμε πέρυσι να συνδυάσει σπουδές και πόλο). Ορτίτζια δεύτερη σε καλό όμιλο. Νομίζω θα μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς, ειδικά αν δέσει η ομάδα.

Andrea Razzi όποιος “υβρίζει” βάζοντας γκολ στο 00,001, η νένεσις τον γαμαει να χάσει το 3ο του πέναλντι.
Ηπια ένα μπουκάλι κρασί, δεν θα άντεχα μέσα στο γήπεδο. Φοβερό ματς
Μπράβο στην ομάδα

yG μπορεί το παιδί να μην είναι καλά αλλά είναι μεγάλος παίκτης και μάλλον του έχει βγει το όνομα. Στην αποβολή του τον αδικούν το Μοσκοφ. Απλά βάζει γκολάρα για το 14 όλα, κι ο Ιταλός τον κοπανάει και μετα θέατρο. Κρίμα , θα βοηθαγε προς το τέλος για καθαρή νικη

Έχει φτιάξει ομαδάρα ο κυρ Ηλίας και πάντα ελπίζουμε να μην έχει την κατάληξη που είχε ο άλλος κυρ Ηλιας του μπασκετ.

Σημαντικό πέρα από τα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τις ιστορικές εμφανίσεις στην Ευρώπη είναι ότι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος βρίσκονται στην αποστολή και παίρνουν χρόνο αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες. Γίνεται ολοκληρωμένη δουλειά.

Σημαντικότατη νίκη σήμερα και όμορφα κι ωραία. Εντος με Πρίμορατς, εκτός με την Τεργέστη. Με νίκη την άλλη Πέμπτη κλειδώνουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Σήμερα η Κότορ σε ντερμπάρα κέρδισε 12 10 μέσα στην Τεργέστη

Η ομάδα οτι και να γίνει τελευταία αγωνιστική στην Τεργέστη είναι πρώτη στον όμιλο, τεράστια επιτυχία.
Τυπικά θέλει ένα βαθμό.
Σημερα ο λιμαράκης επιβεβαίωσε οτι έχουμε 2 καταπληκτικούς τερματοφύλακες.
Αγάπησα Καπετανάκη, μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Καταπληκτική άμυνα στον φουνταριστό και γενικά η άμυνα ήταν ο βασικός λόγος και αυτής της νίκης.
Μπράβο.

Από τσάμπιονς λιγκ θα μας τύχει αν βγούμε πρώτοι μία από τις:
Στεάουα Βουκουρεστίου
Δυναμό Τιφλίδας (πλάκα θα είχε)
Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι
Βουλιαγμένη

Αν βγούμε τελικά δεύτεροι με μία από τις:
Σαμπαντέλ Βαρκελώνης
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ
Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου
Σπαντάου Βερολίνου

πηγή

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι οτι απο την εποχή την καλή του μπασκετ στα ευρωπαικά του παιχνίδια, έχψ να δω μια τέτοια ευνοική συγκυρία για ομάδα μας. Να μπορεί να κυνηγάει και να πετυχαίνει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Μπράβο για όλη τη μέχρι σήμερα πορεία.
////////////////////////////////////////////////////////

Πριν αρχίσει το ματς του Πανιωνίου με την Τριέστε, είχαν καταφθάσει τα ευχάριστα νέα από το Κότορ του Μαυροβουνίου, όπου η ιταλική Ορτίτζια επιβλήθηκε εύκολα της Πρίμορατς (18-12).
Κάλυψε την διαφορά των πέντε γκολ που είχε ηττηθεί στην έδρα της και της πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση, δίνοντας έτσι και την πρωτιά στον Πανιώνιο πριν αρχίσει καν το ματς με τους Ιταλούς.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Δήμου να δοκιμάσει πράγματα στο παιχνίδι και να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες.

Για φιλικό και τουρισμό στην Τεργέστη. Μπράβο στην ομάδα. Ευχαριστούμε την πατρίδα του Αρχιμήδη και περιμένουμε την κλήρωση την Παρασκευής για να δούμε αν θα ταξιδέψουμε Ρουμανία Γεωργία Μαυροβούνιο ή Λαιμό.