Πρωτάθλημα GBL 2024-2025

Πρεμιέρα
Μ. Λιούγκας (κ.θ.) 18.00 Πανιώνιος-Κολοσσός Ρ. Τσαρούχα-Αγραφιώτης-Μαγκλογιάννης (Κουλούρης-Διμπινούδης)

Καινούριο πρωτάθλημα, χρόνια λείπαμε, έχουμε και συμπρόεδρο που μιλάει με το σεις και με το σας, κι άλλοι ανταποδίδουν μέσα στην ευγένεια και την άμιλλα τη σωστή. Μόνο σε μας ορίστηκαν 2 κομισάριοι, σε ματς χωρίς φιλάθλους.
Απέναντι η ομάδα του κουγιου, φιλαράκι του Λιόλιου, και βάζει Τσαρούχα (για όλες τις δουλειές ) και τον μικρό τον Αγραφιώτη που τον έκανε διεθνή πριν 2 εβδομάδες, πολύ πριν την ώρα του, αλλά μην φαινόμαστε και ξυπόλητοι στην Ευρώπη.

Αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ
https://www.esake.gr/el/9EDE64C0

Πολύ σημαντική νίκη! Συνεχίζουμε ελπίζοντας να μας βγει ο τρόπος παιχνιδιού που έχει επιλέξει ο κόουτς. Πάντως το υλικό υπάρχει…

Παιδιά πολύ άγχος, πάρα πολύ μαγκωμένοι κυρίως στο πρώτο μέρος.
Όταν αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ έστω και 5 λεπτά το ματς γύρισε.

Έχει πολύ ποιότητα η ομάδα και ας είχαμε τον Κάναντι εκτός τόπου εντελώς.
Πολλές βοήθειες ο Σμιθ ειδικα στο 3ο δεκάλεπτο και μετά με τρομερή αυτοπεποίθηση και είχε πολλές πρωτοβουλίες.

Εξαιρετικός Ντέιβις και δυστυχώς τραυματίστηκε και σφάδαζε στους πόνους. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, για μεγάλο δάχτυλο άκουσα πάντως.

Φυσικά MVP με διαφορά ο Ννοκο που κάνει τα πάντα όλα. Τρομερός σε άμυνα και σε επίθεση, βάζει βολές, δίνει ασιστ και είναι ένας γίγαντας κάτω από το καλάθι.

Δεν θα αναφερθώ σε άλλους παίκτες γτ είναι πρώτο ματς και όταν χρειάστηκαν όσοι έπαιξαν έδειξαν κάτι από την αξία τους.
Όπως Τσαλμπούρης, Σαλούστρος, Γουιλριτζ και μερικοί άλλοι.

Μπράβο πάντως έφυγε το άγχος για τη πρώτη νίκη εντός έδρας και μάλιστα σε ένα άδειο και παγωμένο γήπεδο.
Με κόσμο εκεί μέσα θα ήταν τελείως διαφορετική η έκβαση του αγώνα είμαι σίγουρος…

Μαγκωμένη η ομάδα. Λογικό άλλωστε.

Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η ελάχιστη συμμετοχή του Ιάκωβου.

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τους παραπάνω φίλους. Αγχωμένη η ομάδα αλλά με ποιοτικούς παίκτες και γι αυτό το γυρίσαν το παιχνίδι. Προσωπικά μου άρεσε και ο Μπράουν.

Τώρα το ειδα όλο το παιχνίδι. Μου άρεσε η αμυντική λειτουργία , μου άρεσε πίεση , η αθλητικότητα , οι περιστροφές.

Τους τσάκισε το αγχος και η κρυαδα του κλειστου στην αρχή , μεγάλο πράγμα ότι κερδήθηκε αυτο το παιχνίδι.

Αν μπουν τα σουτ κερδιζουμε οποιον να ναι μεσα εξω εκτος των 2.

Το φθηνότερο διάρκειας στο μπάσκετ είναι 120 ευρώ?

Στη μπάλα πήρα πάλι για μένα και για τον μικρό κι ας μην είμαστε εκεί. Στο μπάσκετ δεν το βλέπω με το φθηνότερο 120!

Αγώνας Περιστέρι - Πανιώνιος. Η ομάδα για ακόμα ένα αγώνα ξεκίνησε κοιμισμένη. Απαράδεκτο να αφήνουμε τον αντίπαλο να παίρνει τόσο μεγάλες διαφορές. Απλά δεν υπήρχαμε. Ξεκινάμε το δεύτερο ημίχρονο με -13 (η διαφορά κάποια στιγμή έφτασε και στο -19) και μέχρι το τέλος του τρίτου 10 λεπτού είμαστε πλέον για τα καλά μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα φτάσαμε να είμαστε μπροστά με 3-4 πόντους. Ο νικητής θα κρινόταν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί η ομάδα κοιμήθηκε και θεωρώ μεγάλο το μερίδιο ευθύνης για αυτό του Λυκογιαννη. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί για πάνω από 3 λεπτά είμασταν με μια αδύναμη πεντάδα και μας αρκούσε το γεγονός ότι απλά η διαφορά ήταν στους 1-3 πόντους. Είμασταν δλδ μέσα στο παιχνίδι. Γιατί δεν προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια διαφορά. Να συνεχίσουμε αυτό που είχαμε αρχίσει στο 3ο δεκάλεπτο. Δεν σκοράραμε με τίποτα αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να σκοράρουν οι αντίπαλοι και εκεί χάσαμε το παιχνίδι.

Συμφωνώ απόλυτα! Τεράστια αποτυχία να χάνεις με 10 ένα ματς που κερδίζεις με 3 στο β’ και με 1 πόντο μέχρι και 7’ πριν το τέλος. Τα ρίχνει στους παίχτες, αλλά εκείνοι επανήλθαν από το κακό ξεκίνημα.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το επόμενο με τον δυνατό ΠΑΟΚ - με κόσμο, ειδικά.

2- 20 τρίποντα στο πρώτο παιχνίδι
Κατάπτωση ενώ έχεις το μομεντουμ
Δείχνει έλλειψη ψυχολογίας
Τυχερός ο λύκος που δεν έχασε με Ρόδο γιατι και με ήττα από ΠΑΟΚ θα χαιρετούσε.

Σήμερα 15/12/2024 παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Οι πιθανότητες που έχουμε για νίκη είναι πολύ μικρές αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Παίζουμε στην γλυφάδα και αν δεν κάνω λάθος το γήπεδο μας χωράει περί τα 1.800 άτομα και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι πιο σημαντικό και από νίκη.

Σε μια εποχή που το μπάσκετ δεν είναι στα καλύτερα του και ακόμα περισσότερο σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο ξέρουμε από πριν ποιος θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις για εμένα αυτό είναι είδηση.

Αρκεί να σκεφτούμε πόσες ομάδες μπορούν να γεμίσουν ένα γήπεδο 1.800 θέσεων. Δεν είναι πολλές.

Είμαστε σίγουροι για το 1800;
Στην Wikipedia γράφει για χωρητικότητα 3232 φυσικά με μια επιφύλαξη για την ορθότητα της πληροφορίας πάντα.
1250 χωρίς όρθιους έπαιρνε το Αρτάκης.
Μεγάλη υπόθεση το ότι η ομάδα προσελκύει και συσπειρώνει τον κόσμο της ξανά.
Σίγουρα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος στην μεγαλη προσέλευση αλλά όπως και να χει 2000+ κόσμο δεν έχουν όλες μαζί 4-5 ομάδες της sl1.

Νομίζω το 2400 είναι πιο κοντά σε αληθινό νούμερο .
Έχει μεγαλώσει ο συλλογος. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι λιανοι ούτε Χριστοδουλόπουλοι .

ans3 • Sun Dec 15, 2024 7:54 pm
Από την τριάδα την σημερινή τα @@ υα είχε η δεσποινίς οι άλλες οι κολομπες ήταν πεζοναύτες…

Ο Καρπάνος μετά απο ματς του Ηρακλή, που υπήρξε καταγγελία απο άλλο διαιτητη οτι τα πήρε, τον έχουν εξιδικεύσει σε ενέργειες ωστε να ξεπλύνει τη ντροπή χαχαχχααχα
Ο Λόρτος, γιός ενός απο τα πλέον διαπλεκόμενα και με στραβό χέρι, καθάρματα της διατησίας, του Σάββα Λόρτου, έχει κληρονομήσει τα πάντα, κακός και διαπλεκόμενος.
Η Τσατάλη είναι καλή, την πρωωθούν, χωρίς ακόμα να την πιέζουν για πεζοναυτιές, θα έρθει η ώρα της.

Από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι οι διαιτητές ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν όσο μπορούν τον γαύρο ακόμα και άκομψα. Το ότι κατάφερε η ομάδα να είναι μέσα στο παιχνίδι ήταν άθλος. Δεν ειναι οι μεμονωμένες φάσεις αλλά το 2 μέτρα και 2 σταθμά στον τρόπο που σφύριζαν. Όταν αφήνεις την πιο δυνατή ομάδα να παίζει ξύλο ε μαντέψτε ποιος θα κερδίσει.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ανάλογα παιχνίδια με ομάδες που είναι περισσότερο στα μέτρα μας. Να μείνουμε ως ομάδα σε αυτό το επίπεδο.

https://www.sport24.gr/basket/i-11i-agonistiki-tis-stoiximan-gbl-krinei-treis-theseis-gia-to-final-eight-toy-kypelloy-ta-senaria-prokrisis-gia-kathe-omada.10429567.html

Και στα 2 παιχνίδια με τους αιώνιους πίστευα ότι θα φάμε 30αρες. Με τον Παναθηναϊκό ήμασταν πιο καλοί και είχαμε μια καλή διαιτησία. Με τον Ολυμπιακό δεν ήμασταν το ίδιο καλοί αλλά και όποτε χρειάστηκε η διαιτησία δούλεψε κατά μας. Βάση εικόνας με ενόχλησε περισσότερο η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μια πρόταση για το επόμενο εντός παιχνίδι με αντίπαλο τον Μπαρτζώκα: αντί για συνθήματα όλοι να λέμε το. Πάτερ ημών και να έχουμε κορεο μια εκκλησία. Πιστεύω θα ήταν το τρολ του αιώνα

Για τα δύο παιχνίδια συμφωνώ με τις αναλύσεις των περισσότερων φίλων. Αυτό όμως που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η συμπεριφορά του Μπαρτζωκα. Ενώ τον εκτιμώ και τον συμπαθώ, νομίζω ότι ιδίως φέτος έχει γίνει εντελώς γαύρος. Με το πρώτο σφύριγμα μορφασμούς και δυσαρέσκεια.
Είδα και ένα βιντεάκι μετά τον αγώνα με κάποιους πανιώνιους… Τι να πω έφαγε και ψωμί στον Ιστορικό. Τον ξεζούμισε τον Λιανό για να πω και την κακία μου.
Τέλος πάντων η ομάδα είναι καλή, έχει δυνατότητες, να δούμε που θα φτάσει.

Ήμουν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω αυτό που γράφτηκε. Το 2024 είναι μόλις 5 χρόνια μακριά από το 2019. Βρεθήκαμε σε μια κατάσταση που η λογική λέει ότι θα μας έπαιρνε 10ετια να συνέλθουμε κ αν συνέλθουμε σε κάποιο από τα μεγάλα μας τμήματα.

Κ ζήσαμε το μπάσκετ που έμενε στη Α1 με περίεργες καραμπολες κ άφησε την Α1 στο άδειο μπεφον με τα περίεργα χαμένα καρφώματα, να επιστρέφει τιγκαροντας τη Γλυφάδα (!!!) να κοντραρει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας κ να έχει σοβαρούς ανθρώπους στο τιμόνι που δίνουν αισιοδοξία κ σιγουρια.

Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε κ όταν με το καλό κάποια στιγμή κλείσει αυτός ο κύκλος θα πρέπει να κάνουμε μια καλή καταγραφή όσων ακολούθησαν μετα τις ανοιχτές συνελεύσεις της 3 μερικά καλοκαίρια πισω.

Όλοι δίπλα στην Πανιωναρα μας με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Και να το χαιρόμαστε. Ωραία φάση έχουν κάνει στη Γλυφάδα ωραίο μπάσκετ βλέπουμε σε γενικές γραμμές. Να το χαρούμε δεν είναι δεδομένο