Πρωτάθλημα Α2 2023-2024

:angry: :confused: :angry: :confused: :angry: :confused: :stuck_out_tongue: :angry: :confused:

Χάσμα λοιπόν απο την Ελευθερούπολη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Στα φιλικά είχαμε απαράδεκτη άμυνα. Χθες νομίζω ότι περισσότερο χάσαμε λόγω της επίθεσης μας. Ανορθολογικός τρόπος παιχνιδιού συνέχεια θα πω κάποιων πραγμάτων που είχαμε δει στα φιλικά.
Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι απουσίες που είχαμε. Ιδιαίτερα του Μιλεντιγεβιτς. Είναι μια δικαιολογία αλλά όχι η εξήγηση. Ξέραμε απο την αρχή ότι θα έχουμε περιορισμένες επιλογές για αυτό το παιχνίδι. Έπρεπε να γίνει μια καλη διαχείρηση. Να μοιραστεί ο χρόνος για να έχει ανάσες η ομάδα για καλη άμυνα και καλη απόδοση στην επίθεση. Ε αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση. Πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του ο προπονητής μας ιδιαίτερα για αυτό το ματς. Βγαίνει στο σύγχρονο μπάσκετ παιχνίδι με 6,5 παίκτες; Αν δεν πιστεύει σε κάποιον παίκτη γιατί είπε ναι στο να έρθει;
Πρέπει να γίνει μια συζήτηση γιατί δεν θέλει και πολύ αν χάσουμε και το πιο δύσκολο ματς στο Ψυχικό η ομάδα να έχει τόση πίεση μετά που να μην μπόρεσει να ανταπεξέλθει.
Επίσης πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης. Ο Γκικας δεν ήταν ποτέ σκόρερ ολκής. Αλλά είναι υπέροχος σε άλλα πράγματα. Ας πάρουμε αυτά που μπορεί να δώσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί και στα φιλικά αλλά και χθες σε κρίσιμες επιθέσεις η ομάδα επέλεξε να είναι αυτός ο παίκτης που θα πάρει το σουτ.
Κάπου έχει χαθεί η μπάλα στον προσανατολισμό της ομάδας και καλό είναι να το καταλάβουμε και να κάνουμε αυτά που πρέπει

Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και μακάρι να είναι θέμα δεσίματος της ομάδας. Ο Γκίκας αν δεν βρει ακριβώς το ρόλο του δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο Κακλαμανάκης μου φαίνεται χειρότερος του Σαχπατζίδη ή τουλάχιστον ισάξιος μόνο που ο Σαχπα είχε καλύτερη χημεία με τους άλλους.

Ο αμερικάνος έτσι κι έτσι , ο Βεργίνης έξω απ τα νερά του , μπερδεμένος. Θέλει δουλειά η ομάδα.

Όντως θέλει δουλειά η ομάδα. Νομίζω υπήρχε η εντύπωση ότι με αυτές τις μεταγραφές θα ήταν περίπατος η κατηγορία και άντε να έρθει το καλοκαίρι η φάση…
προφανώς και δεν είναι. Δε νομίζω ότι βοηθάει και η έδρα αυτή, αλλά θέλει ψυχραιμία, δουλειά και συσπείρωση.

εμένα ο Κακλαμανάκης μου άρεσε. Δεν ξέρω αν μου άρεσε πιο πολύ από τον Σάχπα, αλλά μου άρεσε. Ο αμερικάνος έκανε κάτι σουτ που πήγαν δοκάρι, αλλά τουλάχιστον έπαιζε άμυνα σκληρή.

Για να δούμε τί θα δούμε

Είναι μια πολύ μακριά σεζόν. Η κανονική περίοδος σχεδόν δεν εχει νόημα, αρκεί να βρεθούμε στο σωστό μισό του πίνακα.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα αλλά ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Έχει χαθεί το πηδάλιο από τα χέρια του Ταυρόπουλου και είναι ολοφάνερο αυτό. Πρέπει να αποχωρήσει δυστυχώς ή ευτυχώς.

Από εκεί και πέρα δε μου φαίνονται αβάσιμες οι κατηγορίες κατά του Μαγγίνα , αλλά θέλει λίγο ισορροπία η κατάσταση. Ελπίζω οι χρηματοδότες πέρα από την οικονομική άνεση που έχουν επιδείξει ως τώρα , να επιδείξουν και διοικητικές ικανότητες.

Μη ζώντας στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχω ιδέα για τις όποιες κατηγορίες. Το ίντερνετ δεν με διαφωτίζει κι αυτό. Καλό θα είναι να μάθουμε τι συμβαίνει γενικά στο μπάσκετ, το μόνο που ακούω από το καλοκαίρι είναι για μια ‘παράξενη κατάσταση’, αλλά λόγω απόστασης κυριολεκτικά τίποτα πέρα από αυτό…

Απο τον μίλτο λαζαρίδη

Τα θύματα γίνανε θύτες, με δικαίωμα ρελάνς. Απαράδεκτη η ενέργεια της Τσαρούχα.
Στον αγώνα μπάσκετ της Elite League, Πανιώνιος – Μύκονος, θα περίμενε κανείς ντιρεκτίβα από την ΕΟΚ (του Λιόλιου) για ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα ΟΛΩΝ των πλευρών της σφαγής στη Μέση Ανατολή. Αντί αυτού, όταν οι φίλαθλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, κι όχι φυσικά στη Χαμάς, δέχτηκαν προειδοποίηση από τη Βάσω Τσαρούχα για να σταματήσουν.
Δεν κρατάν πιά ούτε τα προσχήματα, για να μας υπενθυμίζουν τον ολοκληρωτισμό της «αυτοκρατορίας του κακού». Δεν επιτρέπεται καμία άποψη πέραν της επίσημης, που μέσω των αργυρώνητων ΜΜΕ, προσφέρεται ως εγκεφαλικό υπόθετο, που διευκολύνει την αποδοχή του κυβερνητικού αφηγήματος των προθύμων. Έτσι δικαιολογούνται εγκλήματα πολέμου, εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες, και δικαιώνεται η επιλογή για τη… σωστή πλευρά της ιστορίας, που από ότι φαίνεται είναι στα δεξιά του φασισμού.
Υποθέτω ότι η παρατήρηση δεν ήταν πρωτοβουλία της κ. Τσαρούχα, αλλά απαράδεκτη ντιρεκτίβα της Ομοσπονδίας του Βαγγέλη Λιόλιου, που αφενός βάζει τους διαιτητές σε δύσκολη θέση, κάνοντας τους αντιπαθητικούς στους φιλάθλους, δημιουργώντας εστίες έντασης, κι αφετέρου αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και του Συντάγματος, και συγκεκριμένα το «Άρθρο 11 – Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης».
Το παράδειγμα της Σέλτικ

«Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης, ή μετάδοσης πληροφοριών, ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών κι αδιακρίτως συνόρων».
Αν ο κ. Λιόλιος δεν είναι τόσο ευαίσθητος, σε τέτοιου είδους θεμελιώδεις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και προτιμά τον ρόλο του κυβερνητικού παρακολουθήματος, και του κομματάρχη, δίνοντας αντιπαροχή την αξιοπρέπεια του, ας σκεφτεί ότι τέτοιου είδους εξαρτήσεις και κυβερνητικές παρεμβάσεις δεν είναι αποδεκτές, όχι μόνο από τις διεθνείς ομοσπονδίες, αλλά και από το σύνολο του φίλαθλου κόσμου.
Πρέπει να του γίνει συνείδηση ότι ο χώρος του αθλητισμού δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο, αλλά τους περιέχει όλους. Πρέπει να μάθει να κινείται με γνώμονα αυτή την παραδοχή. Κι αυτός, κι η Τσαρούχα, κι όποιος άλλος.
Δεν μπορούν τέτοιες ενέργειες να μένουν αναπάντητες. Είναι (και) δική μας υπόθεση να δείξουμε ότι δεν περνούν τέτοιου είδους πρακτικές. Ας μιμηθούμε το παράδειγμα των οπαδών της Σέλτικ και ας εμφανιστούμε στα γήπεδα με σημαίες της Παλαιστίνης.

Ο φασισμός δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει…

Καλύτερα να αλλάξουμε προπονητή τώρα πριν να είναι αργά. Δεν παίζουμε μπάσκετ και δεν υπάρχει καμμία συνοχή.

Κυκλοφορεί η φήμη ότι παραιτείται εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά δεν λέει να την επιβεβαιώσει…

Δεύτερο εκτός έδρας που η ομάδα μπαίνει και τρώει 25-30 πόντους στο δεκάλεπτο και διαφορά 15 πόντων από την αρχή. Συμμαζεύει λίγο τα πράγματα ως το ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα ξαναμεγαλώνει η εις βάρος μας διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο. Είναι φανερό πως η ομάδα έρχεται απροετοίμαστη. Επίσης, στα εκτός ο Κακλαμανάκης είναι κακός, παρότι είναι εξαιρετικός στα εντός. Σήμερα δεν υπήρχε ομάδα, μόνο οι ατομικές ενέργειες του Γκίκα. Είμαστε στο 4-3 νίκες-ηττες, δεν νομίζω πως με τέτοια εικόνα θα μπορέσουμε να είμαστε στην πρώτη τριάδα. Ο Ζαν Λουί έχει εξαιρετικά αθλητικά προσόντα αλλά δεν γνωρίζει τα βασικά στην ντρίπλα, οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερο ξένο. Οι πρόεδροι έχουν νοικοκυρέψει την κατάσταση, έφτιαξαν ΚΑΕ, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες σαν τον Πανιώνιο, αλλά πρέπει να έχουμε και καλή ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι υστερούμε και στα πλέι οφς με συνεχόμενους αγώνες δεν ξέρουμε πως θα είναι οι υπερήλικες Βεργίνης και Βουγιούκας. Δεν γνωρίζω εάν είναι θέμα προπονητή, παικτών ή χημείας, αλλά το υπάρχον σχήμα στα εκτός έδρας δεν τα πάει καθόλου καλά. Προσωπικά, εάν δεν ανέβουμε δεν θα με πειράξει καθώς από το σημείο που ήμασταν πριν 1,5 χρόνο έχουμε κάνει άλματα, αλλά λόγω των δυνατοτήτων της ομάδας και της ανάγκης του κόσμου να έχουμε ένα τμήμα στην πρώτη κατηγορία, αξίζει να το παλέψει το μπάσκετ περισσότερο.

Η λέξη χημεια σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχει ούτε στα εντός ούτε στα εκτός. Βασιζόμαστε σε ατομικές ενέργειες και σε όποιον ή οποίους πέσουν σε καλή μέρα. Είναι πολύ άτσαλο το μπάσκετ που παίζουμε.

Αναμενόμενα όλα όασ γίνονται. Οι ισορροπίες της ομάδας άλλαξαν ραγδαία φέτος , ο Ταυρόπουλος με το ζόρι κουμάνταρε την περσινή ομάδα , φέτος δεν είχε καμία ελπίδα.

Πάντως το πρωτάθλημα είναι σούπερ ανταγωνιστικό , θα ήταν αδύνατο να πάμε τρένο και αήττητοι ακόμα κι αν όλα δούλευαν ρολόι στην ομάδα. Με 1-2 διορθωτικές κινήσεις θεωρώ δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα για τερματισμό στις πρώτες 2 θέσεις και μετά τα πλέι οφ είναι άλλη ιστορία.

Οι υπεύθυνοι και ο προπονητής μαζί, είχαν απλετη χρηματοδότηση κι απέραντο χρόνο να στήσουν μια σωστά δομημένη κατάστασή που να ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό που έχουν πολλές φορες εκφράσει οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ. Δεν φτιαχτηκε μια καθεστωτική για τη κατηγορία ομάδα, ενω υπήρχαν οι προυποθέσεις.