Ποστάρουμε γενικά για μπασκετ.
οτιδήποτε στραβό, κουλό, παθιασμένο, βασιλοπουλικό, ευρωλιγκικό, κουλτουριάρικο, μασωνικό βρούμε σε σχέση με τη “σπυριάρα”.
ξεκινώ με κάτι που αντιβαίνει τους νομους της γνωστής φυσικής. κυττάξτε τι συμβαίνει με τη μπάλλα
[video=youtube;UzP3FkmxHxU]<LINK_TEXT text=“http://www.youtube.com/watch?v=UzP3Fkmx … r_embedded”>http://www.youtube.com/watch?v=UzP3FkmxHxU&feature=player_embedded</LINK_TEXT>[/video]
http://www.superbasket.gr/spy/?p=315
Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μπαίνει για καλά στην μπασκετική ζωή η Μεσογειακή Λίγκα. Πλέον την αποδέχονται όλοι, έστω κι αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μείνουν στα πατροπαράδοτα.
Μέσα στον Ιανουάριο θα μάθουμε σίγουρα περισσότερες λεπτομέρειες, αν και το σκηνικό αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, που έμαθε ο κατάσκοπος, αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει συμμετοχή 12 ομάδων στην πρώτη της σεζόν, με προοπτική στο μέλλον η λίγκα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουμε μάθει, δίχως να πρόκειται για κάτι οριστικό και αμετάκλητο, στη Μεσογειακή Λίγκα θα λάβουν τρεις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και άλλη μία), τρεις τουρκικές (Φενέρ, Εφές και άλλη μία), δύο από το Ισραήλ (Μακάμπι και άλλη μία), η Παρτιζάν, η Λουκόιλ Ακαντέμικ, μία κυπριακή ομάδα και ένας εκπρόσωπος από το Κατάρ.
Μάλιστα η ομάδα από το Κατάρ θα παίζει κανονικά στην έδρα της και μόνο όταν θα αγωνίζεται με την Μακάμπι θα έχει έδρα την Κύπρο.
Αμήν και πότε θα ξεκουμπιστούν κι από την Α1, μπας και ξαναδούμε το μπασκετάκι που αγαπήσαμε…
Δεν ξέρω αν θα αποχωρήσουν απο την Α1 όμως…
Πραγματικά σκέφτομαι ώρες ώρες πάντως αν υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς αυτούς τους 2 σιχαμένους τι ωραία που θα ήτανε…
Λοιπόν, το φετινό πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Εξαιρώ τους ‘δολοφόνους’ του αθλήματος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, κυριολεκτικά οι θέσεις 3-14 παίζονται και δύσκολα μπορείς να προβλέψεις το νικητή της κάθε αναμέτρησης. Δεν ξέρω τι σόι μπάσκετ παίζεται (έχω δει μόνο ένα δεκάλεπτο φέτος από το Άρης-Πανιώνιος), αλλά μου αρέσει πολύ να τσεκάρω τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής και να μη ξέρω τι να δω. Αν η ψαλίδα των 2 με τους άλλους 12 έκλεινε, θα μιλούσαμε για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Για την ομάδα μας ελπίζω ακόμα ότι μπορεί την 8άδα. Πιστεύω ότι έτσι που είναι το πρωτάθλημα όλα θα κριθούν κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική. Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να απομακρυνθούμε από την ουρά, διότι ο θρίαμβος ακόμα και της 3άδας από την καταστροφή του υποβιβασμού απέχει μόλις 4 νίκες.
[video=youtube;ID_5ag-Fo8I]<LINK_TEXT text=“http://www.youtube.com/watch?v=ID_5ag-F … r_embedded”>http://www.youtube.com/watch?v=ID_5ag-Fo8I&feature=player_embedded</LINK_TEXT>#![/video]
αυτο ρε κωστα ειναι μπασκετ!
οχι σαν τα δικα μας τα κοτοπουλα που το μονο που τους νοιαζει ειναι να βαλουν την μπαλα στο καλαθι και δεν προσφερουν καθολου θεαμα στον κοσμο που εκανε τοσο κοπο για να ερθει να τους δει…
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε ανοιχτά για τη νέα λίγκα της Μεσογείου. Το έκανε στην κοπή της πίτας της ΕΣΚΑ, σε μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport Tv.
O πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε πρώτα απ’ όλα στην ΕΣΚΑ και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον πρόεδρο Δημήτρη Μπασούρη και το υπόλοιπο ΔΣ. 'Για την Ενωση έχω να πω ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δουλεύει πολύ, ώστε να ενισχύσει τα θεμέλια ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα και οπωσδήποτε αποτελεί τον οργανισμό εκείνο, ο οποίος τροφοδοτεί συνέχεια με νέο αίμα σε όλα επίπεδα. Και σε επίπεδο παραγόντων και σε επίπεδο διαιτητών, αλλά κυρίως σε επίπεδο νέων παιδιών το ελληνικό μπάσκετ”
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το θέμα του προπονητή της Εθνικής: “Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και γι αυτό δεν μπορώ να κάνω καμία ανακοίνωση. Σας διαβεβαιώνω ότι η Εθνική ομάδα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβρη για το Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία και θα πάμε καλά”.
Η τελευταία ερώτηση αφορούσε στο μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος: “Η Α1 δυστυχώς δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, εκπροσωπεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, διότι καλό είναι να κάνουμε ανταγωνιστικό το το πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει τελικά ανταγωνιστικό. Και λύση με τη μορφή που διεξάγεται σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει. Η λίγκα αυτή που οραματιζόμαστε για τη Νοτιονατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή αραβικών κρατών, είναι η μόνη διέξοδος για κάποια σωματεία που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο χώρο τον ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο. Και ίσως είναι και μια διέξοδος, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η Α1. Γι αυτό και δουλεύουμε πάρα πολύ. Αλλά κι επειδή κι εδώ δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις”.
Your mind and one pound and the painters brush που λένε και στο χωριό μου
“Η Α1 δυστυχώς δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, εκπροσωπεί το μπάσκετ στην Ελλάδα”
πολυ βαθυστόχαστο. εχω μεινει με το στομα ανοικτο και κοιταω το ταβάνι
οντως πολυ ψαγμενο.
μηπως επρεπε να μπει στην αμπελοφιλοσοφια instead?
τι π@π@ρ@ς αυτος ο τυπος.
Tι λεεεεεειιιιιιι θεεεεεε μου!!!
Λογικο ειναι η σκεψη ενος τοσο μεγαλου αντρα να μην γινεται αντιληπτη απο απαιδευτους εγκεφαλους σαν τους δικους μας. Περιμενω με αγωνια την αναπτυξη του ελληνικου μπασκετ μεσα απο αγωνες με ομαδες απο την Κυπρο, τη Βουλγαρια και το Καταρ. Μαλιστα, οι ομαδες απο το Καταρ θα χρησιμοποιουν σαν εδρα τους το Ελληνικο - εδω η σκεψη του Βασιλακοπου ενωνεται με την αλλη διανοια της εποχης μας, τον Γιωργο Παπανδρεου. Προφανως, πιστευουν οτι θα εχουν αναλογη επιτυχια με την Αδριατικη και τη Βαλτικη λιγκα. Το δικο μου φτωχο μυαλο λεει οτι σε αυτες τις λιγκες συμμετεχουν ομαδες απο χωρες που μοιραζονται την ιδια μπασκετικη κουλτουρα και παρομοια δυναμικοτητα, αφου μεχρι πριν δυο δεκαετιες επαιζαν στο ιδιο πρωταθλημα. Ο Βασιλακοπουλος θελει να παει ενα βημα παραπανω το οραμα του Ρηγα Φεραιου. Οχι μονο θα ενωσει τα Βαλκανια και την Τουρκια, αλλα θα βαλει στο παιχνιδι το Ισραηλ (οποιος πει οτι εχει μονο μια δυνατη ομαδα και οι αλλες ειναι καφενεια, ειναι ασχετος), τις παγκοσμιες μπασκετικες δυναμεις του Καταρ και της Κυπρου και την Ιταλια, που το μπασκετ της ειναι πιο διαλυμενο απο το δικο μας. Η Βουλγαρια δεν το συζητω, θα σαρωσει, εχει φτιαξει και καλη Εθνικη ομαδα με πεντε Αμερικανους.
xaxaxaxxxaxxaxxaxaxaaaaaaaaaaaaa
Αν μου επιτρέπετε και περισσότερο αν μου επιτρέπει ο πολυχρονεμένος μας, θα κάνω μια απόπειρα να προσεγγίσω το βάθος του βαθυστόχαστου.
ο σωλήνας όταν αρχές δεκαετίας 80 μίλησε για ένα σχεδιασμό εθνικό του αθλήματος, έλεγε κάτι επαναστατικό για την εποχή σε ένα χώρο που δεν υπήρχε τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Στην πορεία ο εθνικός αυτός σχεδιασμός, έγινε μανιέρα και τόπος συνάντησης των γλυφτών του και των γιες μεν του χώρου χωρίς ποτέ να καταφέρει να παράγει ούτε ένα παίκτη για δείγμα, ποτέ να μην καταφέρει να ορθώσει το ανάστημά του στα κελεύσματα της αγοράς(κοινοτικοί-ξένοι-ελληνοποιήσεις), ασχετα τα κροξίματα του σολήνα που ήταν για το θεαθήναι. Ο μηχανισμός ελέγχου κατά το συμφέρον του πολιτικάντη βάζελου που κάποια μέρα αφού έγινε και πρόεδρος υπέρτατος θυμήθηκε το σοσιαλιστικό του παρελθον και ψωνίστηκε οτι θα φέρει τη σοσιαλδημοκρατία και στο ΝΒΑ.
Γυρνώντας πίσω στην έκφραση “ελληνικό μπάσκετ”, εννοεί το "σχεδιασμό " ΤΟΥ.
Μια παπαριά δηλαδή, καμμιά παραγωγή παικτών καμιά προοπτική για εκμάθηση του μπάσκετ. Μόνο μιζέρια, σωματεία και ενώσεις-εκλογικοι σχηματισμοί. Τρόπος παιχνιδιού ανεπαρκής και κλεφτοκοτάδικος, η ζώνη να βασιλεύει απο την ηλικία των προμίνι, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι η πεμπτουσία όσων ασχολούνται με το ελληνικό μπασκετ. Αυτό το μπάσκετ θεωρεί “ελληνικό μπάσκετ”, ο σωλήνας και τα φιλαράκια του. Να πω την αλήθεια, αυτό το μπάσκετ εκπροσωπείται επάξια απο τους γαυροβάζελους και στη συνέχεια κατ’ αναλογία και απο τις άλλες ΚΑΕ. Αρα δεν θα συμφωνήσω με το βαθυστόχαστο σχόλιο του. Αλλά το πρόβλημ’α του ποτέ δεν είναι η αποδοχή των λόγων του, σε μια δικτατορία δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά η εγνοια του είναι πάντα να βρεί μια παπαριά να λαικίσει (ολίγον ή πολύ) για να πετάξει στο πόπολο την καινούρια Μεγάλη Ιδέα.
Για άλλη μια φορά προσπαθεί και ίσως το κάνει εφικτό, να στριμώξει το δικό του συμφέρον και των γαυροβάζελων. Το δικό του συμφέρον είναι οτι με μια τέτοια κίνηση δημιουργεί ένα κακό σπυρί στους κακούς που τον εκπαραθύρωσαν απο την παγκόσμια ομοσπονδία, ενώ απο την άλλη κρατάει με αμείωτο ενδιαφέρον την κόντρα των 2 οικογενειών σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει μάλλον περισσότερο χρήμα και καμμιά πιθανότητα να μην το πάρει ένας απο τους δύο. Πιθανολογώ βλέποντας και με ποιους συμμαχεί, οτι σύντομα αυτή η λίγκα μαζί με της Αδριατικής και της Βαλτικής θα θέσουν σε αμφισβήτηση τη μονοκρατορία της Λίγκας των ισπανών.
Ευχαριστούμε Κώστα,
εγώ δεν βλέπω καμια χρησιμότητα της λιγκα της νοτιονατολικης μεσογείου για τις ομάδες όπως εμείς. Δεν εχω παρακολουθήσει από κοντα αυτην την κουβέντα βέβαια, όμως αυτα που λέει ο φίλος ο Μπρεσκα παραπανω με βρισκουν σύμφωνο. Δλδ θα ανέβει το επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ (η του μπασκετ στην Ελλάδα sic) κατά τη γνώμη σου? θα αναβαθμιστεί το προιόν η σε τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση τελικά? εκτος απο το κακό σπυρί που λες που το σκέφτηκα και γω καποια στιγμη
Ο Βασιλακόπουλος υπέρμαχος του “σχεδιασμού” του και της παρεούλας του, δεν έχει να βάλει ούτε αφήνει περθώρια σε καμμιά καινούρια ιδέα να αναπτυχθεί.
Ετσι το μόνο που κάνει είναι να κουκουλώνει τα πάρα πολλά προβλήματα που έχει το άθλημα απο κάτω έως την επαγγελματική του μορφή, τα ονομάζει και καλά ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά και με μια ΜΑΓΙΚΗ χρήση των λέξεων προσπαθεί να παρασύρει (χαχχαχαχχαχα) τις 2 οικογένειες έξω απο το ελληνικό πλαίσιο για να εξυπηρετήσει το σκοπό του απο τη μια ( να χτυπήσει τη λίγκα των ισπανών…έτσι τη λέει), υποσχόμενος κύπελλα στους γαυροβάζελους απο την άλλη.
καμμιά ουσία δε βλέπω σε αυτήν τη κίνηση, παρά μόνο τις αλχημείες μιας παρέας που θα έπρεπε να έχει την ίδια κατάληξη με τον Μπεν Αλί.
Είχα καιρό να δώ ματς ευρωλίγκας,
Το κάνω λόγω Ηλία Ζούρου που πήγε στη Ζαλγκίρις
Οπου έχει πλάκα να βλέπεις Τσάπιν και Ουάτσον
“Ο Ιβκοβιτς είναι ρίψασπις”. Τάδε έφη ο Ράνκο Ζεράβιτσα, ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία του Σερβικού μπάσκετ και πλέον μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας. Ο Ζεράβιτσα κατηγόρησε ευθέως τον προπονητή του Ολυμπιακού για την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Σερβίας χαρακτηρίζοντάς τον δειλό!
"Περίμενα πολλά περισσότερα από αυτόν όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ειδικά ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Φαίνεται όμως πως όταν είδε την κλήρωση των ομίλων για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας δείλιασε.
Κατά την άποψή μου ο Ντούντα συνειδητοποίησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Σερβία να πάρει την απ’ευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου αφού προκρίνονται μόνο οι δύο πρώτοι ενώ από τον 3ο μέχρι τον 6ο θα πάνε στο Προολυμπιακό Τουρνουά και αποφάσισε να παραιτηθεί", δήλωσε ευθαρσώς ο Ζεράβιτσα προσθέτοντας: “Ειλικρινά δεν βρίσκω άλλο λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να παρατήσει την ομαδα”.
Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Ιβκοβιτς, ο Ζεράβιτσα ψήφισε ήδη έναν εκ των Σβέτισλαβ Πέσιτς ή Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. “Θα το πω και στην προσεχή συνεδρίαση. Για μένα ένας από αυτούς τους δύο είναι ο ιδανικός να αναλάβει την ομάδα”.
Ο Ζιλμπέρτο Μπενετόν σόκαρε το μπάσκετ της Ιταλίας και του Τρεβίζο. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στη Βενετία, ότι τον Ιούνιο του 2012, θα φύγει από την ομάδα:
“Είναι μία οδυνηρή επιλογή, αλλά πλέον το άθλημα είναι πολύ ακριβό και λιγότερο κερδοφόρο. Εκτός αυτού τα νέα μέλη της οικογένειας μου δεν έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Θα αποσυρθώ και από το βόλεϊ, ενώ θα συνεχίσω μόνο στο ράγκμπι”.
Και το ανακοινωσε 1,5 χρονο πριν!!! Οπως γινεται και στα μερη μας δηλαδη..